Sasha Popovitš on TamUn seuraava huippuvärväys

22/01/2016
Uutinen

Tampere United on tehnyt yhden kaikkien aikojen kovimmista pelaajahankinnoista Kolmosen tasolla, kun pirkanmaalaislähtöinen toisen polven liigapelaaja Sasha Popovitš, 22, siirtyy Sinipaitoihin. Viime kaudella Popovitš pelasi Ykkösen otteluita Mikkelin Palloilijoissa, jossa hän kuului säännöllisesti joukkueen avauskokoonpanoon kausilla 2014–15. Veikkausliigassa Popovitš teki debyyttinsä kasvattajaseuransa Valkeakosken Hakan paidassa kaudella 2011 juuri 18 vuotta täytettyään. Samana vuonna hän pelasi myös kaksi alle 18-vuotiaiden maajoukkueen ottelua.

Popovitšin omin pelipaikka on keskikentän keskustassa pelinrakentajana. Hyvä pelikäsitys, rauhallisuus ja laaja syöttövalikoima ovat niitä ominaisuuksia, joista sinipaitaiset hyökkääjät saavat nauttia tulevalla kaudella. ”Sasha on isona pelaajana omiaan kotikentällemme Pyynikille”, toteaa Mika Suonsyrjä tuoreimmasta värväyksestään. ”Siihen kun lisätään, että kaveri on taitavimpia ikinä näkemiäni palloilijoita, niin ei tässä voi kun riemuita.” Yleisö saakin nauttia ensi kesänä Pyynikillä pallovarmasta taiturista, joka todella viihtyy pallon kanssa.

Popovitš on pelannut urallaan kaikkiaan 20 ottelua Veikkausliigassa, 42 Ykkösessä ja 29 Kakkosessa. Alemmilta sarjatasoilta ei aiempaa kokemusta ole, mutta nuori pelaaja ei silti epäröinyt liittyä osaksi Tampere Unitedin tarinaa. ”Tulen loistavilla fiiliksillä TamUun!” Popovitš toteaa ykskantaan. ”Olen seurannut tätä hienoa tarinaa ja on kiva olla nyt mukana.”

Popovitš kertoo odotuksiensa tulevaa kautta kohden olevan isot. ”Meillä on loistava joukkue kasassa, hyviä pelimiehiä ihan kaikki. Toivottavasti nähdään paljon yleisöä Pyynikillä!”

Mikkelin Palloilijoiden visiitti Ykkösessä jäi viime vuonna yhden kauden mittaiseksi, kun joukkue jäi sarjan toiseksi viimeiseksi. Popovitšin oma kausi oli kuitenkin positiivinen, sillä hän pelasi 26 ottelussa lähes täydet minuutit ja oli joukkueen eniten peliminuutteja saanut pelaaja. Maalejakin syntyi kolme. ”Viime kauteen olen henkilökohtaisesti ihan tyytyväinen”, Popovitš toteaakin. ”Kovia pelejä ja vastuuta tuli paljon, ja pelasin yhtä vajaa kaikki pelit avauksessa.”

Sasha Popovitš nähdään kentällä TamU-paidassa jo tulevana viikonloppuna, kun Tampere United isännöi harjoitusottelussa Atlantista. Ottelun potkaistaan käyntiin Pirkkahallin C-hallissa sunnuntaina klo 18.15.

Tampere Unitedilla on sopimus tulevasta kaudesta yhteensä 21 pelaajan kanssa. ”Neuvottelemme vielä muutaman viime kauden pelaajan jatkamisesta mutta muuten kenttäpelaajistomme on nyt valmis. Maalivahtia haemme vielä”, kertoo joukkueen kokoamisesta vastaava Mika Suonsyrjä.

Sasha Popovitšin haastattelu:

Sopimuspelaajat:
Tuomas Alanen
Chakib Belbachir
Veli-Pekka Franssila
Timo Kauppinen
Niclas Kalatsev
Jonne Keränen
Ali Koljonen
Mika Kytöviita
Tuomas Lehti
Mika Lindroos
Riku Oras
Otto Pitkänen
Sasha Popovitš
Eetu Rahkola
Jussi Rasva
Jan Riikonen
Lauri Saari
Tuomas Savinainen
Jussi Siltanen
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF