14.9.2018

 
 

Sarjapaikan varmistaminen siintää mielissä JBK-ottelussaTampere Unitedin kausi jatkuu mollivoittoisesti sujuneen edellisen ottelun ja maaottelutauon jälkeen vierasottelulla JBK:ta vastaan. Pietarsaareen matkustetaan tulevana sunnuntaina jälleen toivoa täynnä, sillä voitolla putoamisviivaan jäisi mukava etäisyys ennen kahta viimeistä ottelua. Jos viikonlopun muutkin ottelut menevät sopivasti, on jopa mahdollista, että sarjapaikka ratkeaa jo sunnuntain ottelussa.

Pietarsaaren vierailusta on kuitenkin odotettavissa kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu, sillä myös JBK pelaa vielä sarjapaikkansa puolesta. Sarjataulukossa JBK:lla on vain kahden pisteen kaula TamUun, joten häviöön heilläkään ei olisi varaa. Toisaalta voitto tai tasapeli voi jopa varmistaa JBK:n paikan Kakkosessa ensi kaudella. Tämä riippuu siitä, miten kuusi pistettä perässä oleva Vasa IFK pelaa PK-37:n vieraana Iisalmessa. Selvää on, että Pietarsaaressa ottelun molemmat osapuolet toivovat VIFK:n tappiota, sillä tällöin molemmille joukkueille aukeaa mahdollisuus varmistaa sarjapaikka, tai ainakin päästä hyvin lähelle varmuutta selvästi takaa-ajajia paremman maalieron turvin.

JBK pelasi vahvan hein√§kuun ottaen kymmenen pistett√§ nelj√§st√§ ottelusta, mutta syksy√§ kohden pistetahti on hiipunut. Viidest√§ viimeisest√§ ottelusta pietarsaarelaisilla on vain yksi voitto ja nelj√§ tappiota. N√§m√§ viisi vastusta ovat toki olleet p√§√§asiassa sarjan k√§rkip√§√§st√§, ja reilun kahden viikon takainen 2‚Äď0-kotivoitto KuFu98:sta kertoo, ett√§ joukkue on yh√§ iskukykyinen.

TamUn syksyn otteet ovat olleet hyvinkin ailahtelevia. Viidestä viimeisestä ottelusta saldona on vain yksi voitto, yksi tasapeli ja kolme tappiota. Tulokset ovat siis olleet pääasiassa laihoja, mutta tätäkin enemmän huolta herättää pelin tason ailahtelu ottelusta toiseen. Esimerkiksi vahvaa Iisalmen vierasvoittoa seurasi mahalasku ja tappio TP-47:lle Tammelassa. Lisähuolia JBK-otteluun tuo se, että peräti kolme pelaajaa on poissa kokoonpanosta varoitustilin täyttymisen takia. He ovat laitapuolustaja Verneri Uimonen, toppari Santeri Salomaa ja pelaajavalmentaja Leroy Maluka. Puolustuslinja menee näin ollen pahasti uusiksi.

”Olen pettynyt siihen etten voi olla osa joukkuetta t√§ss√§ ottelussa. Harjoitusviikko on ollut henkisesti raskas paitsi itselleni mutta my√∂s muutamille pelaajille, sill√§ olemme saaneet harjoituksiin vain 10‚Äď13 pelaajaa. Kaikki tiet√§v√§t, ett√§ meill√§ viel√§ paljon teht√§v√§√§, kun j√§ljell√§ on kolme iso ottelua ja peliss√§ on yhdeks√§n sarjapistett√§”, kommentoi p√§√§valmentaja Leroy Maluka joukkueen tilannetta ottelun alla.

”Joudumme j√§lleen tekem√§√§n pari muutosta kokoonpanoon pelikieltojen takia. En ole kuitenkaan turhan huolestunut asiasta, sill√§ kaikki pelaajat ovat korvattavissa. Taas kerran jos teemme sunnuntaina oikeat asiat ja olemme kurinalaisia, en n√§e miksi emme ottaisi ottelusta t√§ysi√§ pisteit√§”, uskoo Maluka.

JBK:lla ei ole vastaavia pelikieltohuolia, eik√§ ongelmia tiett√§v√§sti aiheuta sek√§√§n, ett√§ pelaajien liikkuminen Jaron ja Jaron farmina toimivan JBK:n v√§lill√§ p√§√§ttyi syyskuun alussa. Joukkueen paras maalintekij√§ on odotetusti ollut kuuden maalin Joakim H√§ggblom, joka teki maalin my√∂s TamUn ja JBK:n edellisess√§ kohtaamisessa sarjan avauskierroksella Pyynikill√§. Tuolloinhan ottelu p√§√§ttyi lopulta Sinipaitojen 2‚Äď1-voittoon, kun Verneri Uimonen pamautti voittomaalin unelmavedollaan ottelun varsinaisen peliajan viimeisell√§ minuutilla. T√§t√§ ottelua on turha kuitenkaan enemp√§√§ muistella, sill√§ huhtikuun lopun voimasuhteilla ei ole juuri mit√§√§n tekoa n√§in syyskuun puolessa v√§liss√§.

JBK:n pelaajista kannattaa tarkkailla lisäksi ainakin kapteenin nauhaa kantavaa kokenutta Markus Kronholmia, joka pelasi aivan mittavan uran Jaron keskikentällä aina Veikkausliigaa myöden. Kokeneemmista pelaajista myös Joni Remesaho on esiintynyt edukseen, ja on tehnyt kaudella neljä maalia. Mielenkiintoinen pelaaja on myös ikäkausimaajoukkueet läpi käynyt 20-vuotias toppari Oskar Sandström, joka on palannut JBK:n pelaavaan kokoonpanoon syyskaudella. JBK onkin sekoitus, jossa on mukana paikallisia nuoria pelaajia sekä kokeneempia ja osin kohtalaisen meritoituneitakin pelaajia.

Ottelun pelipaikkana Pietarsaaressa on Länsikenttä, jossa pallo potkaistaan liikkeelle sunnuntaina 16.9. klo 16.00. TamU-TV matkustaa jälleen joukkueen mukana, ja välittää tunnelmat suorana. Lähetys alkaa juuri ennen ottelun alkua klo 15.55, ja ottelun selostaa Juha Kumara.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.