Sarjapaikan varmistaminen siintää mielissä JBK-ottelussa

14/09/2018
Otteluennakko

Tampere Unitedin kausi jatkuu mollivoittoisesti sujuneen edellisen ottelun ja maaottelutauon jälkeen vierasottelulla JBK:ta vastaan. Pietarsaareen matkustetaan tulevana sunnuntaina jälleen toivoa täynnä, sillä voitolla putoamisviivaan jäisi mukava etäisyys ennen kahta viimeistä ottelua. Jos viikonlopun muutkin ottelut menevät sopivasti, on jopa mahdollista, että sarjapaikka ratkeaa jo sunnuntain ottelussa.

Pietarsaaren vierailusta on kuitenkin odotettavissa kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu, sillä myös JBK pelaa vielä sarjapaikkansa puolesta. Sarjataulukossa JBK:lla on vain kahden pisteen kaula TamUun, joten häviöön heilläkään ei olisi varaa. Toisaalta voitto tai tasapeli voi jopa varmistaa JBK:n paikan Kakkosessa ensi kaudella. Tämä riippuu siitä, miten kuusi pistettä perässä oleva Vasa IFK pelaa PK-37:n vieraana Iisalmessa. Selvää on, että Pietarsaaressa ottelun molemmat osapuolet toivovat VIFK:n tappiota, sillä tällöin molemmille joukkueille aukeaa mahdollisuus varmistaa sarjapaikka, tai ainakin päästä hyvin lähelle varmuutta selvästi takaa-ajajia paremman maalieron turvin.

JBK pelasi vahvan heinäkuun ottaen kymmenen pistettä neljästä ottelusta, mutta syksyä kohden pistetahti on hiipunut. Viidestä viimeisestä ottelusta pietarsaarelaisilla on vain yksi voitto ja neljä tappiota. Nämä viisi vastusta ovat toki olleet pääasiassa sarjan kärkipäästä, ja reilun kahden viikon takainen 2–0-kotivoitto KuFu98:sta kertoo, että joukkue on yhä iskukykyinen.

TamUn syksyn otteet ovat olleet hyvinkin ailahtelevia. Viidestä viimeisestä ottelusta saldona on vain yksi voitto, yksi tasapeli ja kolme tappiota. Tulokset ovat siis olleet pääasiassa laihoja, mutta tätäkin enemmän huolta herättää pelin tason ailahtelu ottelusta toiseen. Esimerkiksi vahvaa Iisalmen vierasvoittoa seurasi mahalasku ja tappio TP-47:lle Tammelassa. Lisähuolia JBK-otteluun tuo se, että peräti kolme pelaajaa on poissa kokoonpanosta varoitustilin täyttymisen takia. He ovat laitapuolustaja Verneri Uimonen, toppari Santeri Salomaa ja pelaajavalmentaja Leroy Maluka. Puolustuslinja menee näin ollen pahasti uusiksi.

”Olen pettynyt siihen etten voi olla osa joukkuetta tässä ottelussa. Harjoitusviikko on ollut henkisesti raskas paitsi itselleni mutta myös muutamille pelaajille, sillä olemme saaneet harjoituksiin vain 10–13 pelaajaa. Kaikki tietävät, että meillä vielä paljon tehtävää, kun jäljellä on kolme iso ottelua ja pelissä on yhdeksän sarjapistettä”, kommentoi päävalmentaja Leroy Maluka joukkueen tilannetta ottelun alla.

”Joudumme jälleen tekemään pari muutosta kokoonpanoon pelikieltojen takia. En ole kuitenkaan turhan huolestunut asiasta, sillä kaikki pelaajat ovat korvattavissa. Taas kerran jos teemme sunnuntaina oikeat asiat ja olemme kurinalaisia, en näe miksi emme ottaisi ottelusta täysiä pisteitä”, uskoo Maluka.

JBK:lla ei ole vastaavia pelikieltohuolia, eikä ongelmia tiettävästi aiheuta sekään, että pelaajien liikkuminen Jaron ja Jaron farmina toimivan JBK:n välillä päättyi syyskuun alussa. Joukkueen paras maalintekijä on odotetusti ollut kuuden maalin Joakim Häggblom, joka teki maalin myös TamUn ja JBK:n edellisessä kohtaamisessa sarjan avauskierroksella Pyynikillä. Tuolloinhan ottelu päättyi lopulta Sinipaitojen 2–1-voittoon, kun Verneri Uimonen pamautti voittomaalin unelmavedollaan ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Tätä ottelua on turha kuitenkaan enempää muistella, sillä huhtikuun lopun voimasuhteilla ei ole juuri mitään tekoa näin syyskuun puolessa välissä.

JBK:n pelaajista kannattaa tarkkailla lisäksi ainakin kapteenin nauhaa kantavaa kokenutta Markus Kronholmia, joka pelasi aivan mittavan uran Jaron keskikentällä aina Veikkausliigaa myöden. Kokeneemmista pelaajista myös Joni Remesaho on esiintynyt edukseen, ja on tehnyt kaudella neljä maalia. Mielenkiintoinen pelaaja on myös ikäkausimaajoukkueet läpi käynyt 20-vuotias toppari Oskar Sandström, joka on palannut JBK:n pelaavaan kokoonpanoon syyskaudella. JBK onkin sekoitus, jossa on mukana paikallisia nuoria pelaajia sekä kokeneempia ja osin kohtalaisen meritoituneitakin pelaajia.

Ottelun pelipaikkana Pietarsaaressa on Länsikenttä, jossa pallo potkaistaan liikkeelle sunnuntaina 16.9. klo 16.00. TamU-TV matkustaa jälleen joukkueen mukana, ja välittää tunnelmat suorana. Lähetys alkaa juuri ennen ottelun alkua klo 15.55, ja ottelun selostaa Juha Kumara.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49