Sarjapaikan kohtalo ratkeaa lauantaina Siilinjärvellä

28/09/2018
Otteluennakko

Tampere Unitedin ensi kauden sarjataso ratkaistaan lauantaina vierasottelussa KuFu98:aa vastaan. Ottelu pelataan varakentällä Siilinjärvellä, sillä junioriturnaus estää pelaamisen alunperin suunnitellulla pelipaikalla Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa. Tampere United on ennen ottelua sarjataulukossa kolme pistettä Vasa IFK:n edellä, joten Sinipaidoille riittää tasapeli sarjapaikan varmistamiseen. Vasa IFK pelaa samaan aikaan Pietarsaaressa JBK:n vieraana, joten molemmilla paikkakunnilla seurataan varmasti tiiviisti, mitä toisessa ottelussa tapahtuu.

TamUn ja VIFK:n taisteluun tuo oman mausteensa se, että KuFu98:lla ja JBK:lla ei ole otteluissa minkäänlaista panosta, sillä molemmat joukkueet ovat varmistaneet paikkansa sarjan keskikastissa jo hyvissä ajoin. KuFu98 on ollut koko kauden ajan jopa aivan sarjan kärkipäässä, mutta loppusijoitukseksi on jo tässä vaiheessa varmistunut viides sija. Edelliset kaksi otteluaan joukkue on hävinnyt sarjan kärkijoukkueille. Erityisesti silmään pistää vapautuneeseen pelaamiseen viittaava suurimaalinen 4–3-tappiotulos Herculeksen vieraana pari kierrosta aiemmin. Raporttien mukaan KuFu98 on pelannut syyskuun ottelut erittäin junioripitoisella ryhmällä.

Vasa IFK:n vastustaja JBK puolestaan varmisti sarjapaikkansa kaksi kierrosta sitten voittamalla nimenomaan TamUn Pietarsaaressa. Tämän jälkeen JBK matkusti SJK:n kakkosjoukkueen vieraaksi, ja hävisi rumin 6–0-lukemin. TamU ei siis voi luottaa minkäänlaiseen apuun Pietarsaaren suunnasta. Tilannetta hankaloittaa sekin, että VIFK:n maaliero on vain kaksi maalia huonompi kuin TamU:lla ja molemmat joukkueet ovat tehneet yhtä monta maalia, joten melkein mikä tahansa voitto nostaa VIFK:n Sinipaitojen edelle, jos TamU häviää oman ottelunsa. Erikoisin asetelma syntyisi, jos VIFK voittaisi yhdellä maalilla ja TamU häviäisi yhdellä maalilla, mutta TamU tekisi VIFK:ta enemmän maaleja. Tällöin nimittäin TamU säilyisi Kakkosessa ja VIFK putoaisi Kolmoseen. Kaikki viittaa kuitenkin siihen, että VIFK hoitaa oman osuutensa suurinumeroisesti. Tämän puolesta puhuu JBK:n motivaation puutteen lisäksi se, että VIFK ei ole hävinnyt yhtäkään kolmesta edellisestä ottelustaan.

”Kauden mittaisesta maratonista on jäljellä viimeinen sata metriä ja viimeinen derby. Tiedän että meille riittää yksi piste sarjapaikan säilyttämiseen, mutta emme lähde hakemaan pelkkää tasapeliä”, näkee päävalmentaja Leroy Maluka asetelman ennen kauden ratkaisuottelua.

”Viime viikon erinomaisen esityksen jälkeen en odota lauantaina yhtään vähempää kuin Hercules-ottelusta. Meillä ei ole ollut paras mahdollinen kausi, mutta useinkaan ei ole kyse siitä, miten aloitat vaan siitä, miten lopetat”, Maluka pohtii raskaan kauden päättymisen kynnyksellä.

”Tiedämme mitä on pelissä, ja olemme valmistautuneet hyvin lauantain otteluun”, Maluka päättää.

Tampereelta on lähdössä otteluun joukkueen bussin lisäksi 60-paikkainen kannattajien bussi, joten kannatuksestakaan ei sarjassa säilyminen jää lauantaina kiinni. Olosuhteet Tanhulan tekonurmella ovat sarjatasoon nähden askeettiset, mutta siihen läpi alasarjojen joukkueen mukana kulkeneet kannattajat ovat tottuneet vuosien varrella. Kyläkentät on kierretty.

Ottelu pelataan siis lauantaina 29.9. klo 15 alkaen Tanhulan tekonurmella Toivalan kylässä Siilinjärvellä. Myös TamU-TV tuo kalustonsa Siilinjärvelle, ja suora lähetys alkaa klo 14.50 eli kymmenen minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa Tarmo Lyytikäinen ja kommentaattorina kuullaan Ali Koljosta, jonka kaukopommi ratkaisi Sinipaitojen nousun Kakkoseen kaksi vuotta sitten Pyynikillä. Tervetuloa jännitämään sarjapaikan puolesta hyvässä seurassa!

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

29.10. Klubi 04 - TamU 4 – 0

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

7.10. Pato - TamU 2 6 – 5

13.1. klo 16 JäPS - TamU

klo - TamU naiset

21.1. klo 20 TamU 2 - TPV 2