28.9.2018

 
 

Sarjapaikan kohtalo ratkeaa lauantaina SiilinjärvelläTampere Unitedin ensi kauden sarjataso ratkaistaan lauantaina vierasottelussa KuFu98:aa vastaan. Ottelu pelataan varakentällä Siilinjärvellä, sillä junioriturnaus estää pelaamisen alunperin suunnitellulla pelipaikalla Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa. Tampere United on ennen ottelua sarjataulukossa kolme pistettä Vasa IFK:n edellä, joten Sinipaidoille riittää tasapeli sarjapaikan varmistamiseen. Vasa IFK pelaa samaan aikaan Pietarsaaressa JBK:n vieraana, joten molemmilla paikkakunnilla seurataan varmasti tiiviisti, mitä toisessa ottelussa tapahtuu.

TamUn ja VIFK:n taisteluun tuo oman mausteensa se, ett√§ KuFu98:lla ja JBK:lla ei ole otteluissa mink√§√§nlaista panosta, sill√§ molemmat joukkueet ovat varmistaneet paikkansa sarjan keskikastissa jo hyviss√§ ajoin. KuFu98 on ollut koko kauden ajan jopa aivan sarjan k√§rkip√§√§ss√§, mutta loppusijoitukseksi on jo t√§ss√§ vaiheessa varmistunut viides sija. Edelliset kaksi otteluaan joukkue on h√§vinnyt sarjan k√§rkijoukkueille. Erityisesti silm√§√§n pist√§√§ vapautuneeseen pelaamiseen viittaava suurimaalinen 4‚Äď3-tappiotulos Herculeksen vieraana pari kierrosta aiemmin. Raporttien mukaan KuFu98 on pelannut syyskuun ottelut eritt√§in junioripitoisella ryhm√§ll√§.

Vasa IFK:n vastustaja JBK puolestaan varmisti sarjapaikkansa kaksi kierrosta sitten voittamalla nimenomaan TamUn Pietarsaaressa. T√§m√§n j√§lkeen JBK matkusti SJK:n kakkosjoukkueen vieraaksi, ja h√§visi rumin 6‚Äď0-lukemin. TamU ei siis voi luottaa mink√§√§nlaiseen apuun Pietarsaaren suunnasta. Tilannetta hankaloittaa sekin, ett√§ VIFK:n maaliero on vain kaksi maalia huonompi kuin TamU:lla ja molemmat joukkueet ovat tehneet yht√§ monta maalia, joten melkein mik√§ tahansa voitto nostaa VIFK:n Sinipaitojen edelle, jos TamU h√§vi√§√§ oman ottelunsa. Erikoisin asetelma syntyisi, jos VIFK voittaisi yhdell√§ maalilla ja TamU h√§vi√§isi yhdell√§ maalilla, mutta TamU tekisi VIFK:ta enemm√§n maaleja. T√§ll√∂in nimitt√§in TamU s√§ilyisi Kakkosessa ja VIFK putoaisi Kolmoseen. Kaikki viittaa kuitenkin siihen, ett√§ VIFK hoitaa oman osuutensa suurinumeroisesti. T√§m√§n puolesta puhuu JBK:n motivaation puutteen lis√§ksi se, ett√§ VIFK ei ole h√§vinnyt yht√§k√§√§n kolmesta edellisest√§ ottelustaan.

”Kauden mittaisesta maratonista on j√§ljell√§ viimeinen sata metri√§ ja viimeinen derby. Tied√§n ett√§ meille riitt√§√§ yksi piste sarjapaikan s√§ilytt√§miseen, mutta emme l√§hde hakemaan pelkk√§√§ tasapeli√§”, n√§kee p√§√§valmentaja Leroy Maluka asetelman ennen kauden ratkaisuottelua.

”Viime viikon erinomaisen esityksen j√§lkeen en odota lauantaina yht√§√§n v√§hemp√§√§ kuin Hercules-ottelusta. Meill√§ ei ole ollut paras mahdollinen kausi, mutta useinkaan ei ole kyse siit√§, miten aloitat vaan siit√§, miten lopetat”, Maluka pohtii raskaan kauden p√§√§ttymisen kynnyksell√§.

”Tied√§mme mit√§ on peliss√§, ja olemme valmistautuneet hyvin lauantain otteluun”, Maluka p√§√§tt√§√§.

Tampereelta on lähdössä otteluun joukkueen bussin lisäksi 60-paikkainen kannattajien bussi, joten kannatuksestakaan ei sarjassa säilyminen jää lauantaina kiinni. Olosuhteet Tanhulan tekonurmella ovat sarjatasoon nähden askeettiset, mutta siihen läpi alasarjojen joukkueen mukana kulkeneet kannattajat ovat tottuneet vuosien varrella. Kyläkentät on kierretty.

Ottelu pelataan siis lauantaina 29.9. klo 15 alkaen Tanhulan tekonurmella Toivalan kylässä Siilinjärvellä. Myös TamU-TV tuo kalustonsa Siilinjärvelle, ja suora lähetys alkaa klo 14.50 eli kymmenen minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa Tarmo Lyytikäinen ja kommentaattorina kuullaan Ali Koljosta, jonka kaukopommi ratkaisi Sinipaitojen nousun Kakkoseen kaksi vuotta sitten Pyynikillä. Tervetuloa jännitämään sarjapaikan puolesta hyvässä seurassa!

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.