14.4.2016

 
 

Sarjakausi käynnistyy perjantaina Tehtaan kentälläTampere Unitedin pitkään odotettu ensimmäinen Kolmosen ottelu pelataan huomenna perjantaina Valkeakoskella. Ottelu saa arvoisensa puitteet, sillä kotijoukkue PS-44 vie ottelun perinteikkäälle Tehtaan kentälle, jossa Sinipaidat ovat kokeneet 2000-luvulla monet voitot ja tappiot. TamUn edellisestä vierailusta on kuitenkin vierähtänyt jo yli viisi vuotta.

Kotijoukkue Pallo-Sepot on kuulunut viime vuosina Tampere-Satakunnan Kolmosen parhaisiin joukkueisiin, joten TamU pääsee heti kunnon testiin. Joukkueen oma pelaajaluettelo on melko lyhyt, mutta farmiyhteistyö Valkeakosken Hakan kanssa tuo joukkueelle vahvistuksia erityisesti Hakan A-junioreista. Koska Hakan Ykkösessä pelaava miesten joukkue on pelannut edellisen kerran pari viikkoa sitten ja pelaa seuraavan kerran vasta ensi viikon keskiviikkona, myös aikuisikäiset Haka-vahvistukset ovat hyvinkin mahdollisia.

Ilman Haka-vahvistuksiakin Pallo-Seppojen rosterissa on muutamia suurelle yleisölle tuttuja pelimiehiä. Näistä ehkä tunnetuin on Hakassa vuosikausia liigaa ja Ykköstä pelannut Jarno Mattila. Myös Tommi Viikillä sekä turkulaislähtöisellä Sami Sanevuorella on kokemusta ylimmistä sarjoista

Sinipaidat l√§htev√§t otteluun allaan hyv√§ talviharjoituskausi, jonka kohokohtiin kuului muun muassa Turun Palloseuran haastaminen aina jatkoajalle asti Suomen Cupissa. Harjoituskauden heikoin ottelu osui kuitenkin sen viimeiselle viikolle, kun Ilveksen junioripitoinen kakkosjoukkue nollasi Sinipaidat kaupissa maalein 2‚Äď0 (1‚Äď0), eik√§ TamU rehellisyyden nimiss√§ esitt√§nyt ottelussa juuri mit√§√§n. My√∂s viime lauantainen Suomen Regions‚Äô Cupin ottelu Nelosessa pelaavaa Patoa vastaan oli vaikea, mutta Tervakoskelta oli kuitenkin tuomisina jatkopaikka maalein 2‚Äď3 (1‚Äď2).

Tampere Unitedin päävalmentaja Mikko Mäkelä on vaitonainen perjantain kokoonpanosta. Tiedossa kuitenkin on, että Tuomas Alanen vapautuu HJS-ottelussa helmikuussa ottamansa punaisen kortin myötä tulleesta kahden ottelun pelikiellosta. Näin pelaajakadosta kärsivään puolustuslinjaan on tarjolla yksi vahva vaihtoehto lisää.

P√§√§valmentaja M√§kel√§ intoutuukin kauden kynnyksell√§ pohtimaan sarjaa laajemminkin, ja arvioi perjantain vastuksen korkealle ”Pallo-Sepot ovat kuuluneen edellisvuosina sarjan k√§rkip√§√§h√§n, ja n√§in on varmasti my√∂s t√§n√§ vuonna.”

”Kolmosesta tulee t√§n√§ vuonna varmasti kovin Kolmonen, mit√§ on koskaan ollut Pirkanmaalla”, M√§kel√§ jatkaa. ”Kaikkien papereissa Pallo-Iirot ovat ehdoton ennakkosuosikki pelk√§st√§√§n sen takia, ett√§ joukkue on rutinoitunut Kakkosen nippu ja on ollut yhdess√§ pitk√§√§n. Asemia ei heikenn√§ heid√§n loistavat talviharjoitusolosuhteet.”

Muistakin k√§rkip√§√§n joukkueista M√§kel√§ll√§ on selv√§ n√§kemys: ”Ilves-Kissat on varmuudella k√§rkitaisteluissa. Selv√§sti vahvistunut TP-T pystyy parhaana p√§iv√§n√§ kaatamaan kenet tahansa. Kolmosen kestosuosikki on NoPS, jolla on my√∂s loistavat harjoitusolosuhteet niin talvella kuin kes√§ll√§kin. Ilves 2 tulee varmasti yll√§tt√§m√§√§n monet katsojat vauhdikkaalla ja hyvin treenatulla pelill√§.”

M√§kel√§ uskoo Tampere Unitedin haastavan muut k√§rkip√§√§h√§n uumoillut joukkueet. ”Olemme vet√§neet hyv√§n talven. Fysiikkaa on tehty paljon, ja se mahdollistaa meid√§n pelimme pelaamisen. Peli on ollut talvikaudella v√§lill√§ hyv√§√§ ja olemme saaneet melko hyv√§n pelirutiinin. Meille tulee viel√§ liikaa heittoja pelien v√§lill√§, mutta se on t√§ysin ymm√§rrett√§v√§√§ kun t√§ysin uudelleen rakennettu joukkue on ollut yhdess√§ vasta lyhyen ajan.”

M√§kel√§ lupaa ett√§ menestys ei j√§√§ kiinni pelaajien asenteesta.”Joukkue on sitoutunut todella hienosti, ja p√§ivitt√§inen ty√∂n m√§√§r√§ treeneiss√§ on ihailtavaa. L√§hdemme kauteen todella hyvin mielin ja olemme asettaneet kovat tavoitteet joukkueen kanssa. Kausi on pitk√§, ja ny pit√§√§ edet√§ peli ja viikko kerrallaan, niin syksyll√§ n√§emme mihink√§ ty√∂mme on riitt√§nyt. Nyt alkaa pelit joissa jaetaan pisteit√§ ja tavoite on saada joka peliin hyvin taistelevat ja joukkueena pelaava Sinipaidat.”

TamU-TV lähettää ottelun suorana lähetyksenä osoitteessa tampereunited.fi/tamu-tv. Lisäksi liveseuranta palvelee Twitterissä niitä, jotka eivät pääse paikan päälle. Paikan päälle kannattaa kuitenkin tulla, sillä runsaslukuisena tutulle paikalle Tehtaan kentän päätyyn saapuva Sinikaarti takaa ainutlaatuisen tunnelman. Ottelu potkaistaan käyntiin perjantaina klo 19.30.