Sarjakausi alkaa Pyynikillä Peli-Tovereiden vieraana

11/06/2021 TamU
Otteluennakko

Koronaepidemian takia kahdeksan kuukauden mittaiseksi venynyt harjoituskausi on lauantaina vihdoin ohi. Kauden ensimmäisessä sarjaottelussaan Tampere Unitedin miesten edustusjoukkue kohtaa Tampereen Peli-Toverit, joka isännöi ottelua Sinipaidoille tuttuakin tutummalla Pyynikin urheilukentällä. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 16.00, joten ottelun jälkeen ehtii hyvin mukaan myös EM-kisahumuun.

Tampere United lähtee kauteen mielessään vain yksi tavoite: nousu Kakkoseen. Tavoitteen toteutuminen edellyttää oman Kolmosen lohkon voittoa, jonka toteutuessa edessä on vertailu Läntisen alueen lohkon A (Turku-Satakunta) voittajan ja Eteläisen alueen lohkon B (Uusimaa) voittajan kanssa. Näistä joukkueista nousee suoraan se, joka on kerännyt eniten pisteitä per ottelu, joten jokaisella ottelulla on kauden alusta alkaen suuri merkitys. Toki kaksi muuta joukkuetta pelaavat vielä kaksiosaisen nousukarsinnan.

Yksittäisen ottelun merkitystä korostaa myös se, että sarjassa on kullakin joukkueella vain 16 ottelua. Viimevuotiseen tapaan ensin pelataan 11 ottelun mittainen alkusarja yksinkertaisena sarjana, ja sitten jakaudutaan ylä- ja alaloppusarjoihin. Kun otteluita on vähän, ei alkukauden pistemenetyksiin ole varaa.

”Kyllä se on erittäin tärkeä”, toteaa päävalmentaja Jukka Listenmaa kysyttäessä kauden ensimmäisen ottelun voittamisen merkityksestä. ”Osa vastustajista on jo pelannut kaksi ottelua ja ottanut niistä voitot, joten ei tässä ole hirveästi varaa antaa eteen, kun on kuitenkin sen verran lyhyt sarja.”

Tampere Unitedin sarjakausi alkaa viikkoa muita myöhemmin, sillä viime viikonlopulle alunperin suunniteltu JanPa-ottelu on siirretty Kanta-Hämeen koronarajoitusten takia pelattavaksi vasta elokuussa. Valmistautuminen kauden alkuun on kuitenkin sujunut erinomaisesti. Ainoa lipsahdus sattui Kaupissa TPV:n vieraana, kun joukkue pelasi toisen ottelunsa samana viikonloppuna. Pyynikillä sen sijaan jälki on ollut murskaavaa, sillä Kaarinan Pojista, Tampereen Peli-Tovereista ja SexyPöxyistä on otettu voitot yhteismaalein 16–4. Sarjan avausvastustaja Peli-Toverit voitettiin kaksi viikkoa sitten puhtaasti 4–0, mutta erityisesti viimeisessä ottelussa SexyPöxyjä vastaan joukkue oli murhaavan tehokas ja otti 8–1-voiton.

”Pyritään pitämään hyvää fiilistä yllä ja saada laadukas treeniviikko alle. Ensimmäistä kertaa katsotaan vähän sitäkin, miten vastustaja pelaaja ja mitä keinoja siihen keksimme. Tiistaina oli enemmän fysiikkapainotteinen päivä normaalin viikkorytmin mukaan, ja loppuviikkoa kohden on lähdetty katsomaan enemmän vastustajaa”, toteaa Jukka Listenmaa otteluun valmistautumisesta nyt kun tosipelit alkavat.

Kokoonpanoon ei Listenmaan mukaan olekaan odotettavissa suurempia muutoksia viimeiseen harjoituspeliin verrattuna.

”En tiedä onko kokoonpano sataprosenttisesti sama, mutta ei sitä niin hyvän esityksen jälkeen voi lähteä isommin muuttamaan. Jos kaikki pysyy terveenä, kokoonpano voi olla täysin samakin, mutta kaksi reeniä on vielä jäljellä ja ihmeitä voi tapahtua”, puntaroi Listenmaa ennen torstain harjoituksia.

Joukkueen terveystilanne on hyvä, sillä sairastuvalla ovat vain Jesse Oksanen, Hakim Belbachir ja Markus Kopf. Listenmaan suurin haaste onkin siinä, että kovia pelimiehiä jää kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle, kun loukkaantuneen kolmikon lisäksi 18 pelaajan ulkopuolelle jää viisi kenttäpelaajaa ja yksi maalivahti. Jotain osviittaa valinnoista antaa se, että Nils Strömsholm ja Panu Väliaho pelasivat torstaina kakkosjoukkueen voitokkaassa sarja-avauksessa, kun LeKi-futis kaatui 3–0 (1–0). Kuvaavaa kilpailutilanteelle on se, että Strömsholm teki ottelussa kaksi maalia ja Väliaho yhden.

Lauantain ottelu on siis vierasottelu, johon TP-T myy lippuja viiden euron hintaan. Lisäksi TP-T rakentaa Pyynikille VIP-teltan, jonne 40 euron hintaisen lipun ostaneet voivat jäädä katsomaan Suomen EM-kisa-avausottelun Tanskaa vastaan. Katso tarkemmat tiedot TP-T:n nettisivuilta. Kolmosen ottelu klo 16.00 ja EM-kisaottelu klo 19.00.

Tampere Unitedin kotiottelut alkavat reilun viikon päästä lauantaina 19.6.  ja kaikkinensa kauteen kuuluu tällä tietoa kuusi alkusarjan ja kolme loppusarjan kotiottelua. Kausikortit ovat nyt myynnissä TamU-kaupassa ja suoraan alla olevien nappien kautta. Koska sarjaotteluita on näillä näkyminen kaksi normaalia vähemmän, kauden kahdessa ensimmäisessä kotiottelussa yhdellä kausikortilla pääsee otteluun kaksi henkilöä. Hanki siis kausikortti ja tuo kaverisi matsiin!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49