Sarjakärki karkasi viikon­­loppuna tasa­peliin FC Nokian kanssa

01/08/2022 TamU naiset
Otteluraportti

Tampere Unitedin naisten edustusjoukkue kohtasi viime lauantaina Pyynikillä sarjakakkosen FC Nokian, joka vei pisteen mukanaan tasaväkisen ottelun päätteeksi, kun ottelu päättyi 0–0-lukemiin. Naisten Kolmonen oli kesätauolla lähes koko heinäkuun, ja ottelu käynnisti Sinipaitojen osalta sarjan kakkoskierroksen.

Naisten Kolmonen

0 – 0

  • Tasapeli piti FC Nokian TamUn edellä sarjataulukossa, ja näin Sinipaitojen sarjanousu ei ole enää omissa käsissä.
  • Ottelu oli tiukka taistelupeli, jossa molemmilla oli muutamat mahdollisuudet ratkaisumaalin tekoon.
  • Huolia Sinipaidoille aiheuttaa hyökkääjä Nea Vironmäen loukkaantuminen.

Peli oli tasainen ja maalipaikat suhteellisen tasan. Hieman pelin rakentelu oli tahmeaa ja hyökkäyksen viimeistely tauon jälkeen.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Joukkueet olivat kohdanneet kauden ensimmäisessä sarjaottelussa Nokian Menkalassa, TamUn viedessä ottelun tuolloin nimiinsä maalein 3–0. Nokialaiset ovat aina olleet Sinipaidoille vaikea vastus pelitapansa vuoksi. He prässäävät korkealta ja pallon saadessaan pyrkivät toimittamaan sen nopeasti linjan taakse. Pyynikki pelipaikkana palvelee etenkin korkeaa prässiä, eikä TamUn maalilla pelannut Kiira Kaivola uskaltanut kovin montaa kertaa avata ottelussa lyhyellä.

Ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella peli oli hieman tunnustelevaa eikä kumpikaan joukkue päässyt vaarallisille maalintekoalueille. TamU pyrki rakentamaan maata pitkin maltilla, mutta nokialaisten korkea prässi hankaloitti tilannetta, eikä rakentelu onnistunut toivotulla tavalla. Ensimmäisen jakson aikana vaarallisimman paikan loi FC Nokia, kun he täräyttivät vapaapotkusta maalin ristikkoon. Maalivahti Kaivola oli kuitenkin tilanteessa hereillä ja seurasi pallon liikettä koko ajan.

Vajaan parinkymmenen peliminuutin kohdalla TamU sai ikäviä uutisia, kun hyökkääjä Nea Vironmäki loukkaantui ja joutui jättämään kentän. Hänen tilalleen tuli T15-tyttöjen Jessi Hiltunen, joka teki samalla tämän kauden debyyttinsä naisten kolmosessa. Hiltunen teki läpi ottelun pystyjuoksuja ja prässäsi pallon useasti takaisin omalle joukkueelle.

TamU sai luotua painetta ensimmäisen jakson loppupuolella nokialaisten päätyyn ja palkinnoksi muutaman kulmapotkun. Joukkuetta on vaivannut erikoistilanteissa tehottomuus ja niin myös tällä kertaa. Pallo saatiin kyllä toimitettua laadukkaasti maalille, mutta nytkin viimeistely jäi ontumaan. Tauolle lähdettiin siis 0–0-lukemissa. 

Sinipaidat lähtivät toiselle jaksolle vahvasti, ja palloa saatiin pidettyä omalla joukkueella jo paremmin. Varsinaisia maalipaikkoja ei kuitenkaan syntynyt. Jakson alkupuolella 52. peliminuutin kohdalla Lilli Koski laukaisi vapapotkun hieman ohi maalin. Koski pääsi antamaan uudestaan vapaapotkua lähes samasta kohdasta kenttää 58. peliminuutin kohdalla , mutta veto jäi hieman kevyeksi ja FC Nokian maalivahti Emmi Kortesmaa hoiteli tilanteen vaivoitta.

Toisen jakson edetessä Sinipaidat menetti hieman otettaan pelistä. Pallo vietti paljon aikaa ilmassa ja FC Nokia pääsi hyökkäämään vaarallisesti, mutta puolustuslinjan ja maalivahti Kaivolan yhteistyö toimi. Lähellä takaiskua oltiin 67. peliminuutin kohdalla, kun nokialaishyökkääjä pääsi yksin läpi, mutta Kaivola oli tilanteessa hereillä ja peitti hyvin vastaantulollaan, jolloin hyökkääjän veto meni niukasti ohi maalin.

Loput ottelusta pallo kimpoili päästä päähän, eikä kunnollisia maalipaikkoja saatu juurikaan luotua kentän kummassakaan päädyssä. Näin tiukka taisteluottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Päävalmentaja Kari Numminen käänsi katseensa jo tulevan viikonlopun otteluun:

Peli oli tasainen ja maalipaikat suhteellisen tasan. Hieman pelin rakentelu oli tahmeaa ja hyökkäyksen viimeistely tauon jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, ja ensi viikonloppuna Sauvossa on odotettavissa tiukka matsi, joten siihen peliin pitää aloittaa valmistelut heti.

Tasapelin myötä TamUn sarjanousu ei ole enää joukkueen omissa käsissä, mutta taistelu jatkuu ja tavoite on joukkueelle edelleen selkeä. Sarjaa johtava RaiFu on sunnuntaisen voittonsa jälkeen sarjan kärjessä neljä pistettä Sinipaitojen edellä ja FC Nokia toisena pisteen Sinipaitojen edellä. Pistemenetyksiin ei siis olisi varaa, jotta TamU pääsee iskemään heti jos RaiFu ja FC Nokia menettävät pisteitä otteluissaan.

Ottelua oli seuraamassa yli 90 silmäparia, joka on naisten joukkueen ennätys tällä kaudella. Naiset haluavat kiittää jokaista katsojaa, joka on saapunut paikalle seuraamaan otteluita sekä ottelutapahtumien järjestäjiä!

Seuraava naisten edustusjoukkueen ottelu pelataan tulevana sunnuntaina 7.8. kello 15.00. Ottelu pelataan Sauvossa Hakkispaanan tekonurmella, jonne Sinipaidat matkaa Peimari Unitedin vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan torstaina 18.8. kärkijoukkue RaiFua vastaan. Iltaotteluna kello 20.00 alkaen pelattavan ottelun pelipaikkana on poikkeuksellisesti Kaupin tekonurmi 3, eli se kenttä jolla on hyvät katsomot. Tervetuloa silloin jälleen mukaan kannustamaan TamU-naiset kohti sarjanousua!

Naisten Kolmonen

0 – 0

( 0 – 0 )

Yleisöä:
96

Yleisöä:
96

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

22.1. TamU - TPV 0 – 0

26.11. HJS - TamU naiset 3 – 0

28.1. TamU 2 - NoPS 0 – 5

5.2. klo 14 TamU - FC Kiffen

5.2. klo 20 TKT - TamU naiset

12.2. klo 20 ACE - TamU 2