Sarjakärki ja sarja­jumbo kohtaavat Maskussa

15/06/2024 TamU naiset
Otteluennakko

Sarjakärjessä oleva TamU kohtaa sarjassa viimeisenä olevan Maskun Pallon sunnuntaina naisten Kolmosen ottelussa. Maskulaisten asema sarjassa on muodostunut näin vaikeaksi, sillä he ovat ottaneet ainoan voittonsa sarjan kesken jättäneestä KaaPosta. Kun nämäkin pisteet nollatiin, MaPSin pistesaldo näyttää pyöreää nollaa. TamUn pistesaldoa puolestaan rasittaa vain yksi tasapeli, ja kun viime viikonlopun tulokset olivat suotuisia, asema sarjan kärjessä on todella vakaa.

MaPS – Tampere United

  • Tappiotta pelannut TamU koohtaa vielä pisteittä jääneen sarjanousija MaPSin.
  • Joukkueet eivät ole aiempina kausin kohdanneet toisiaan.
  • TamU kohtaa MaPSin lisäksi vielä TuTon vieraissa ennen juhannuksesta alkavaa sarjataukoa.

Tähän mennessä pelien taktinen kokonaisuus on parantunut koko ajan ja se luo uskoa siihen, että omalla pelillä pystymme voittamaan myös tulevat ottelut.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Suotuisista asetelmista huolimatta TamU ei saa sortua aliarvioimaan vastustajaansa, varsinkin kun peli pelataan heidän kotikentällään Maskussa. TamU tulee otteluun myös pienen tauon jälkeen, mikä johtuu siitä, että viime viikonlopulle oli alunperin suunniteltu ottelu sarjasta pelaajapulan takia luopunutta KaaPoa vastaan.

Viime viikonloppuna lähin kilpakumppani FC Nokia pelasi kotonaan maalittoman tasapelin TPS:n kakkosjoukkuetta vastaan, ja näin ollen yksikään takaa-ajajista ei voi ohittaa Sinipaitoja kun vain joukkue hoitaa oman ruutunsa.

Sarjan kärki on kuitenkin äärimmäisen tasainen, sillä tällä hetkellä TamU, PIF, PaiHa ja FC Nokia ovat viiden pisteen sisällä. Sarja ei ole vielä edes puolessavälissä, joten Sinipaitojen on syytä suhtautua jokaiseen otteluun kuin se olisi sarjan voiton kannalta se tärkein ottelu. Toisaalta ristiin pelaamisia tulee väkisin, ja ne välttävä joukkue on vahvoilla.

TamUlla on edessään vielä kaksi vierasottelua ennen kauden kauden puoliväliä ja keskikesän lomaviikkoja. Kotona Pyynikillä pelataan seuraavan kerran tauon jälkeen vasta sunnuntaina 21.7. Salon Palloilijoita vastaan.

Mainituista kahdesta vieraspelistä ensimmäinen on siis sunnuntain vierasottelu MaPSia vastaan. Sarjanousija ei ole saanut kerättyä vielä yhtäkään pistettä, ja maaleja se on tehnyt sarjataulukon mukaan vasta kaksi. Maskulaiset tosin voittivat toisen sarjanousijan Kaapon sarjan avauskierroksella peräti lukemin 9–1, mutta KaaPon luovuttua sarjasta maalit ja pisteet nollattiin.

Maskulaiset ovat pelanneet aikaisemmin pääasiassa Naisten Nelosta. Kaudella 2023 se sijoittui lohkonsa toiseksi, ja kun lohkon voittanut Turun Pyrkivä halusi syystä tai toisesta jatkaa Nelosessa, nousu Kolmoseen mahdollistui MaPSille. Kolmonen näyttää kuitenkin olevan liian haastava sarjataso nuorelle joukkueelle ja paluu Neloseen näyttää todennäköisemmältä kuin säilyminen.

TamU lähtee hakemaan kolmea pistettä ja joukkueelle kuuluu päävalmentaja Kari Nummisen mukaan pelkkää hyvää.

”Tottakai onnistuminen aiemmissa otteluissa on kasvattanut itseluottamusta, ja maalinteossa onnistuminen on ollut suuri ilon aihe koko joukkueelle. Tähän mennessä pelien taktinen kokonaisuus on parantunut koko ajan ja se luo uskoa siihen, että omalla pelillä pystymme voittamaan myös tulevat ottelut”, Numminen toteaa.

”Jokaiseen otteluun lähdemme hakemaan pisteitä, kuitenkin muistaen, että ensin pitää pelata täysi 90 minuuttia lisäaikoineen.”

Ottelu pelataan Taponkedon tekonurmella Maskussa sunnuntaina 16.6. klo 18.00 alkaen. Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49