Sarjakärki HJK Klubi 04 mittaa tiistaina Sinipaitojen tason

16/05/2022 TamU
Otteluennakko

Kaksi edellistä otteluaan riemukkaasti ja ainakin joidenkin mielestä yllättävästikin voittanut Tampere United pääsee huomenna tiistaina todella kovaan testiin, kun Pyynikin urheilukentällä vierailee HJK Klubi 04. Liigavuosien kovan kilpakumppanin kakkosjoukkueessa on tällä kaudella pelannut nuorien nousevien kykyjen lisäksi todella kovia nimiä aina viime kesänä EM-kisoissa pelannutta Pyry Soiria myöden. Neljästä ottelusta Klubi 04:llä on kolme voittoa ja yksi tasapeli.

TamU – HJK Klubi 04

  • Sarjaa johtava Klubi 04 on ehdoton nousijasuosikki
  • TamUn itseluottamus on huipussaan kahden komean voiton jälkeen
  • Joukkueet eivät ole aiemmin kohdanneet toisiaan

Sunnuntain harjoituksissa oli kahdeksantoista kenttäpelaajaa, ja flunssan takia on vain yksi pelaaja poissa. Toivotaan, että MuSa-pelin fiilis antaisi vielä pienen nosteen henkisellä puolella.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Odotan pelistä nopeatempoista. Pienellä kentällä pitää olla koko ajan hereillä, ja erikoistilanteissa täytyy käyttää hyödyksi se, että meillä on isompikokoisia pelaajia kuin heillä.

- Ardian Kovaqi
Toppari

Kun pelataan samalla tavalla kuin SalPaa vastaan ja seurataan valmentajan luomaa pelisuunnitelmaa, uskon että tulee taas tosi hyvä tulos.

- Farhad Rahimi
Supersub

Me tiedämme miten Pyynikillä pitää pelata, ja mitä kentän pieniä lainalaisuuksia täytyy ottaa huomioon.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Tampere United lähtee otteluun kahden itseluottamusta pönkittäneen voiton jälkeen. Ensin Pyynikillä kaatui kovaa kohua satsauksillaan aikaan saanut Salon Palloilijat, ja vielä vakuuttavin 4–1-murskalukemin. Viikkoa myöhemmin joukkue matkasi joukkueessa raivonneen influenssan myötä vakavasti heikennettynä Poriin Musan Salaman vieraaksi, mutta niin vain tästäkin ottelusta haettiin täydet pisteet lukemin 1–2. Voittomaalin syötti kakkosjoukkueen apu Simo Mäensivu, joka pelasi erinomaisesti täydet 90 minuuttia uransa ensimmäisessä Kakkosen ottelussa. Komean laukauksen suoraan ilmasta verkon perukoille laukoi juuri viisi minuuttia aiemmin kentälle tullut Farhad Rahimi.

”Pallo oli oikealla laidalla, ja näin paljon tyhjää tilaa vasemmalla, joten päätin mennä sinne ja katsoa mitä tapahtuu. Simo pisti täydellisen syötön minulle, ja siitä se maali tuli. Siitä tuli hyvä tunne, ja voitto sarjan top kolmoseen kuuluvasta MuSasta tuo itseluottamusta. Klubi-peli on vielä kotipeli ja tunnelma on vielä paljon parempi, kun on kakki omat fanit on katsomassa peliä”, Rahimi kertaa.

Riemukkaasta Porin ottelusta on ehtinyt kulua jo yli viikko, joten joukkueella on ollut hyvin aikaa toipua influenssasta. Kakkosjoukkueen apuja ei siten tiistain ottelussa enää tarvita, ja päävalmentaja Jukka Listenmaan mukaan terveystilanne on muutoinkin hyvä.

”Sunnuntain harjoituksissa oli kahdeksantoista kenttäpelaajaa, ja flunssan takia on vain yksi pelaaja poissa. Toivotaan. että MuSa-pelin fiilis antaisi vielä pienen nosteen henkisellä puolella. Toki tärkeämpää on se, että eilen ja tänään saadaan vedettyä kunnon treeni, eli mukana on kunnolla porukkaa”, Listenmaa pyörittelee.

Hyvänä uutisena sekä maalivahti Antti Kuusinen että toppari Severi Kankkunen tekevät paluuta, ja tavoite on asetettu viimeistään vajaan kolmen viikon päästä pelattavaan VJS-otteluun.

Miten kovaa Klubi 04:ää voidaan horjuttaa?

Ykkösessä viime kaudella pelanneen Klubi 04:n tuoma haaste on joka tapauksessa erittäin kova. Ainoan pistemenetyksensä joukkue koki avauskierroksella FC Honka Akatemialle, eli toiselle liigajoukkueen nuorista pelaajista kootulle nipulle. Yksikään perinteisempi aikuispelaajista koottu Kakkosen joukkue ei siis ole onnistunut Klubia horjuttamaan, vaikka yrittämään ovat päässeet jo HJS, Ilves-Kissat ja SalPa. Näiden joukkueiden lisäksi Klubi 04 voitti Ykkösessä pelaavaan Gnistanin Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelussa.

Maajoukkueessakin pelanneen Pyry Soirin lisäksi Klubi 04:n kokeneeseen kaartiin kuuluvat mm. kolme ottelua tällä kaudella pelannut laitapuolustaja Janne Saksela, jolla on runsaasti liigapelejä useissa seuroissa kausilta 2012–2021. Myös esimerkiksi liigaa FC Interissä kaudesta 2016 alkaen pelannut Arttu Hoskonen on pelannut Klubi 04:ssä tällä kaudella yhden ottelun. Kentällä nähdään todennäköisesti niin monta pelaajaa, joilla on ainakin jonkin verran liigakokemusta, ettei heidän luetteleminen otteluennakossa ole edes perusteltua.

Periaatteessa vastaan voi tulla ihan kuka tahansa HJK:n liigamiehistöstä, ja esimerkiksi Ilves-Kissat-ottelun alla huhuttiin, että Perparim Hetemaj saattaisi olla mukana kokoonpanossa. TamUlle antaa kuitenkin mahdollisesti pienen edun se tosiasia, että HJK:n ykkösmiehistö pelaa samanaikaisesti Helsingissä liigaottelun FC Lahtea vastaan, ja voi olla että kukaan edellämainituista pelaajista ei ole Pyynikillä mukana. Toisaalta joukkueen tähän mennessä paras maalintekijä on kolmen maalin mies Altti Hellemaa, jonka mahdolliset liigapelit odottavat vasta tulevaisuudessa, vaikka poikamaajoukkueissa esiintymisiä onkin useita.

Päävalmentaja Jukka Listenmaan usko omaan joukkueeseen on kuitenkin järkkymätön.

”Kyllä me tiedetään Klubi 04:n pelitapa ja mitä on vastaan tulossa, ja vähän sitä katsottiin jo eilen läpi kentällä pelaajien kanssa. Kovia poikia saa tulla Pyynikille jos voiton meiltä aikovat viedä. Jos näin käy annetaan aplodit kovalle joukkueelle, mutta kyllä me varmasti uskomme edelleen omaan tekemiseemme, eikä meiltä tulla pinnoja viemään”, uskoo Listenmaa.

Yksi TamUn näkökulmasta katsottuna kiinnostava Klubi 04:n pelaaja on toppari Gentrit Kovaqi, joka on Sinipaitoihin täksi kaudeksi siirtyneen Ardian Kovaqin serkku. Sukulaismiesten tiet ovat kohdanneet vuosien varrella monella tavalla, mutta tiistaina tämä ei ikävä kyllä toteudu.

”Serkkupoika on nyt loukkaantuneena, mutta kyllä se muuten toisi lisälatausta”, kertoo Ardian Kovaqi.

”Pelistä odotan nopeatempoista. Pienellä kentällä pitää olla koko ajan hereillä, ja erikoistilanteissa täytyy käyttää hyödyksi se, että meillä on aika paljon isompikokoisia pelaajia kuin heillä. Klubin nuoret ovat vähän kevyehköjä ja pieniä, ja siinä pitäisi olla aikamoinen ero, joka meidän pitää käyttää hyödyksi pienellä kentällä etenkin erikoistilanteissa.”

Päävalmentaja Listenmaa muistuttaa kuitenkin, että pelkkä fyysisyys ei riitä.

”Olemme varmasti fyysisempiä, mutta meillä pitää jalan toimia, jotta päästään riittävän lähelle ja päästään fyysisyyttä käyttämään. Siitä ei ole hyötyä jos ollaan isompia ja voimakkaampia, jos me ei keritä lähelle.”

Paluu kolmen linjaan näyttää todennäköiseltä

TamU pelasi MuSaa vastaan pakon edessä perinteisellä neljän puolustajan linjalla, sillä kokoonpanoon oli saatavilla vain kaksi topparia. Kysymys kuuluukin, palaako päävalmentaja Jukka Listenmaa koko talven ja alkukauden käytettyyn kolmen topparin linjaan, vai löytyikö MuSa-ottelusta syitä vaihtaa pysyvämmin neljän linjaan.

”Eiköhän me kolmeen toppariin palata tässä kohtaa. Nyt meillä on neljä topparia käytössä kun myös Biran Jeng on mukana”, Listenmaa paljastaa.

Toppari Ardian Kovaqi ei ota tiukasti kantaa mieluisampaa pelisysteemiin.

”Toki se riippuu myös siitä, millä formaatiolla vastustaja lähtee. Viime pelissä oli kiva pelata neljän linjalla, mutta ei siinä kolmen linjassakaan ole mitään valittamista. Ehkä se neljän linja tuntuu itselle luontaisemmalta kun siihen olen enemmän tottunut. MuSaa vastaan toki jouduttiin olemaan alempana, joten se oli siihen peliin oikea ratkaisu.”

Kaikki kannattajien tuki on tiistaina todella tarpeen, jotta sarjan kärkijoukkue voidaan haastaa, ja voittoputki kasvattaa kolmeen otteluun. Mielenkiintoinen seikka on myös se, että TamU on viimeksi menettänyt pisteitä Pyynikin urheilukentällä pelatussa ottelussa lähemmäs kaksi vuotta sitten 4.7.2020, kun Tampereen Kisatoverit ylsi Kolmosen ottelussa yllätystasapeliin maalein 1–1.

Kysymys kuuluukin, kestääkö Pyynikin linnake myös Klubi 04:n hyökkäyksen?

”Kyllä meillä vahva usko on, että se kestää. Me tiedämme miten Pyynikillä pitää pelata, ja mitä kentän pieniä lainalaisuuksia täytyy ottaa huomioon.  Uskomme vahvasti että haastetaan pelissä totaalisesti, ja ellei muuta niin erikoistilanteista ratkotaan matsi, sillä ne on meillä olleet vahvoja. Toki HJK:n erikoistilanteet pitää ottaa huolella pois”, päävalmentaja Jukka Listenmaa uskoo.

”Meidän täytyy olla todella yhtenäisiä ja tehdä paljon töitä. Jätkien kanssa on sovittu, että vastustajan täytyy olla todella hyvä, jos haluaa viedä meiltä pisteitä pois Pyynikiltä. Työhaalarit vaan päälle niin eiköhän pisteet säily meillä”, näkee Ardian Kovaqi.

”Kun pelataan samalla tavalla kuin SalPaa vastaan ja seurataan valmentajan luomaa pelisuunnitelmaa, uskon että tulee taas tosi hyvä tulos ja voimme voittaa ottelun”, uskoo Farhad Rahimi.

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä tiistaina 17.5. klo 18.00. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 17.00 eli tunti ennen ottelun alkua, ja samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet, anniskelualueet ja Finesportsin pelipiste. Tule mukaan Pyynikille kärkikamppailun tunnelmaan!

Hanki kausikortti ottelun lipunmyynnistä

Kausikortit ovat edelleen myynnissä Pyynikin urheilukentän portilla sijaitsevalta lipun­myynti­pisteeltä. Kausikortit maksavat aikuisilta 90 € ja alennusryhmiltä 65 € (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lisäksi naisten edustusjoukkueen tukikausikortit ovat myynnissä hintaan 20 €.

Kausikortti kattaa kaikki 11 jäljellä olevaa Tampere Unitedin miesten edustusjoukkueen kotiottelua Kakkosen B-lohkossa. Kaikki ottelut pelataan Pyynikin urheilukentällä. Kausikortin ostamalla säästä irtolippuihin verrattuna!

Liput otteluun – nosta ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

Myös VIP-lippuja on myytävänä stadionin lipunmyynnissä. VIP-lipun hinta on 40 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 30 €:n lisähintaan. Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa. Ennen ottelun alkua päävalmentaja Jukka Listenmaa on haastateltavana VIP-alueella.

Palvelut Pyynikin urheilukentällä

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Vieraskannattajille on oma anniskelualue aurinkokatsomossa pääkatsomoa vastapäätä. Vierasjoukkueen kannattajilla ei ole pääsyä muilla anniskelualueille.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille kotijoukkuetta kannattaville katsojille avoinna oleva anniskelualue (alaikäiset vain huoltajan seurassa). Tämä anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

Kauden 2022 uutuutena Finesportsin pelialue palvelee kaikenikäisiä lapsista aikuisiin. Pääset nauttimaan erilaisista peleistä ja haasteista. Tarjolla on muun muassa pleikkapelejä ja pöytäfutista. Voit haastaaa pelien yhteydessä kavereita, muita osallistujia tai vaikkapa perheen jäseniä. Samalla pääset pilkistämään e-urheilun maailmaan.

Prematchit ja jälkipelit

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Suora ottelulähetys tarjolla Aamulehden tilaajille

Aamulehti näyttää ottelun tilaajilleen kello 18 alkaen. Suoraa lähetystä selostaa Lauri Olkkonen. Aamulehden suorat ottelulähetykset löytyvät osoitteesta aamulehti.fi/live.

Jalkapallo on kuitenkin parasta paikan päällä, joten tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49