Sarjakärki Gnistan vierailee lauantaina Pyynikillä

02/08/2019
Otteluennakko

Sarjan viimeiselle sijalle pudonnut Tampere United saa lauantaina vaikeimman mahdollisen vastuksen, kun Kakkosen B-lohkoa suvereenisti johtava Gnistan vierailee Pyynikillä. Kun joukkueet kohtasivat kevätkierroksen ottelussa Oulunkylässä, TamU pelasi aivan hyvän ottelun, mutta vastus oli kentällä niin palon kovempi, että 2–0-tappio oli oikeudenmukainen tulos. Hankalista asetelmista huolimatta sinivihreä seurayhteisö lähtee lauantain kamppailuun jälleen toivoa täynnä.

Syytä toivoon voi löytää useita. Joku voisi todeta hirtehisesti, että toivo on aina mitä Tampere Unitedin kannattajilla on tässä vaiheessa kautta enää jäljellä. Siinä on toki osa tottakin, mutta kauden mittaan on jo muutamaan kertaan nähty, että positiivinen lähestyminen otteluihin voi tuoda hyviä tuloksia. Tästä paras esimerkki on kesäkuun lopussa Pyynikillä otettu 1–0-yllätysvoitto KaaPosta. Kärkipään joukkue on siis kaadettu Pyynikillä aiemminkin, ja se luo uskoa siihen, että se on lauantainakin mahdollista.

Oman mausteensa tuo myös Jari Nikkilän liittyminen joukkueeseen. Nikkilä tuo nimittäin mukanaan juuri niitä asioita, joita joukkueesta on puuttunut: kokemusta, voittamisen taitoa, malttia, laadukkaita syöttöjä ja pelisilmää. Kenties tässä on vihdoin se palapelin palanen, joka kääntää koko joukkueen kurssin? Näitä ominaisuuksia täydentää tietenkin toisen Pyynikin ottelunsa pelaava Topi Järvi, jonka toivotaan jälleen lauantaina löytävän maalivireen.

Nimekkäistä pelaajista puhuttaessa Gnistan toki päihittää TamUn niin pelaajien kuin liigaotteluidenkin määrässä mitattuna. Pekka Sihvola ja Tuomas Mustonen ovat nimiä, jotka ovat jääneet aivan viime vuosinakin kotimaista huippujalkapalloa seuraavien mieliin. Heidän lisäkseen liigapelejä ovat urallaan pelanneet Gnistanin pelaajista Pauli Kuusijärvi, Patrick Aaltonen ja Jesse Ahonen. Ykkösessä pelanneita löytyy reilusti yli avauskokoonpanollisen verran.

Haaste on siis jälleen kova, mutta se otetaan vastaan optimismin ilmapiirissä. Päävalmentaja Mourad Seddiki odottaakin lauantain ottelusta kovaa taistelua:

”Toinen joukkue pelaa noususta ja toinen sarjapaikasta, joten voitto on erittäin tärkeää molemmille. Gnistan oli kevätkierroksella selkeästi parempi sekä pelillisesti että tuloksellisesti, mutta nyt on ihan eri peli. Kotikentällä omien kannattajiensa edessä TamU pystyy laittamaan Gnistanin huippupelaajineen kaikkineen vaikeuksiin”, Seddiki uskoo.

”Voitto edellyttää meiltä kurinalaista peliä molempiin suuntiin. Kaikkien täytyy nostaa tasonsa edellisestä ottelusta ja ennen kaikkea välttää alkeelliset virheet”, Seddiki päättää

TamUn kokoonpanosta puuttuvat varmuudella tutut nimet Jere Remes, Elias Harala ja Haris Ibrahimovic. Lisäksi Mustafa Hussein Zadan pelaaminen on epävarmaa.

TamU-TV näyttää lauantain ottelun kuluvan kauden tapaan vasta viitisen minuuttia ennen ottelun alkua alkavassa suorassa lähetyksessä. Ottelun selostaa Juuso Koskinen, ja kentän laidalla haastattelut hoitaa Tarmo Lyytikäinen.

Pyynikin portti ja palvelut aukeavat klo 16

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä lauantaina 3.8. klo 17.00 alkaen. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanpäänkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta pääportista jo klo 16.00 alkaen. Samaan aikaan aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualue.

Normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 € ja alennusliput 7 €. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Alennusryhmään kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa. TamU-junioripelaajilla on vapaa pääsy seuran pelipaita päällä. Portilla on turvatarkastus. Vaarallisten aineiden ja alkoholin tuominen stadionille on kielletty.

Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketin nettikaupassa ja muissa myyntipisteissä. Tampereella myyntipisteet löytyvät ydinkeskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

TamUn omalla grillipisteellä on tarjolla Tapolan grillimakkaraa, virvokkeita, kahvia ja makeisia. Samassa yhteydessä on fanituotteiden myyntipiste, jolla on myynnissä edelliseen kotiotteluun ensimmäistä kertaa myyntiin tulleita uusia lasten ja aikuisten t-paitamalleja, TamU-logolla varustettuja pikeitä, suosittuja TamU-lippiksiä sekä lukuisia muita Tampere Unitedin fanituotteita. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarinsa tarjolle. Tällä kertaa tarjolla on inkivääri-BBQ hotdog höyrysämpylällä.

Anniskelualue on sijoitettu pääkatsomon länsipäätyyn ja kattaa lähes puolet pääkatsomosta. Anniskelu alkaa jo klo 16.00 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi yleisimmillä maksukorteilla.

Ottelun jälkipelit pelataan ravintola Maja/Talossa (Pirkankatu 1) korttelin päässä stadionilta. Ohjelmassa on TamU-valmennuksen edustajan ja TamU-pelaajan haastattelut noin puoli tuntia ottelun päättymisen jälkeen. Tervetuloa aftereille!

Pystyykö sarjan viimeiseksi pudonnut TamU yllättämään sarjakärjen? Tule lauantaina Pyynikille ottamaan tästä selvää! Stadionin portit, ruokapalvelut ja anniskelualue aukeavat siis jo klo 16.00, ja itse ottelu potkaistaan käyntiin tuntia myöhemmin klo 17.00. Tervetuloa mukaan Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2