Sarjakärjen rutiini liikaa TamUlle

04/08/2019
Otteluraportti

Tampere Unitedin voittomien otteluiden putki kasvoi neljän ottelun mittaiseksi, kun sarjakärki Gnistan haki pisteet Pyynikiltä 0–3-luvuin vakuuttavan esityksen jälkeen. Tappiosta huolimatta Sinipaidat pystyivät tekemään peliä erityisesti ottelun jälkimmäisellä puolikkaalla, ja voi ottaa lauantai-illasta mukaansa uskoa putoamistaisteluunsa.

Kakkonen

0 – 3

TamU-yhteisö sai toivomansa, kun eilen Unitedin vahvuuteen virallisesti liittynyt Jari Nikkilä oli heti Sinipaitojen avauskokoonpanossa. Avauskokoonpanoon nousivat edellisestä Rauman vierailusta myös Aleksi Sainio sekä Matias Stark.

Aleksi Sainio palasi avauskokoonpanoon.

Ottelu paljasti luonteensa jo varsin varhaisessa vaiheessa. Vierailija Gnistan piti palloa ja Sinipaitojen tiivis muoto otti vastaan, pyrkien pitämään pakan kasassa ja välit tiiviinä. Kymmenen minuutin kohdalla vierailijoiden erikoistilanne aiheutti Sinipaidoille vaikeuksia, mutta Cherif Ndiayen pusku suuntautui kulmapotkusta yli maalin.

Reilut 10 minuuttia myöhemmin tuli Sinipaitojen puolustukselle kiire. Hyökkäyspään kulmapotkun jälkitilanteesta syntyneestä harhasyötöstä Gnistan pääsi nopeaan ylivoimahyökkäykseen, mutta viimeistely jatkoi ontumistaan. Pian kuitenkin helähti omissa. Gnistan sai vapaapotkun keskeltä hyvältä etäisyydeltä ja Aleksander Akbar upotti taidokkaasti pallon ohi Elias Alasen. Vastustamaton veto noin 21 metristä maalin oikeaan yläkulmaan.

Omar Khary tuo palloa laidalla.

Pian Sinipaitojen ilta synkkeni entisestään. Boksin vasemmasta kulmasta lähtenyt Ilmari Hiedan terävä laukaus kimposi etutolpasta pyörimään maalin edustalle, ja Gnistanin Zakaria Kibona pääsi tuppaamaan pelivälineen lähietäisyydeltä uudemman kerran kotijoukkueen maaliin. TamU-kapteeni Eetu Rahkola loukkasi myös hieman tilanteessa itseään, mutta pystyi huoltotoimien jälkeen jatkamaan peliä.

Topi Järvi rymisteli kärjessä.

Masentavan 0–2-osuman jälkeen nähtiin avausjakson paras tilanne Gnistanin päädyssä, kun maalivahti Aatu Hakala otti tuplatorjunnat Omar Kharyn ja Jari Nikkilän boksin sisältä lähteneisiin yrityksiin. Sinipaidoilla oli toki ennen tätä tilanteita myös ensimmäisen 20 minuutin aikana. Tilanteet jäivät kuitenkin hyödyntämättä ja tauolle mentiin Gnistanin 0–2-johdossa.

Topparipari Sami Ekmark – Eetu Rahkola nousi hyökkäyspään kulmissa vastustajan maalille.

Aaltoileva toinen jakso avasi mahdollisuuksia

Toisen jakson alussa Gnistan väläytti jälleen erikoistilanneosaamistaan. Topparin jälleen pelannut Sami Ekmark rikkoi 25 metrin päässä Unitedin maalista, ja Cherif Ndiaye asettui pallon taakse antamaan vapaapotkua. Elias Alanen poimi vedon alakulmasta, ja pysäytti vielä Zakaria Kibonan jatkoyrityksen, torjuen pallon kulmaksi. Kulmapotkusta Gnistan pääsi yrittämään jäälleen maalintekoa, mutta tämä lähentely suuntautui sivuverkkoon.

Omar Khary liikkui laajalla säteellä.

TamUlla oli oiva mahdollisuus käynnistää kunnon takaa ajo puoli tuntia ennen päätöstä. Jari Nikkilän kierteinen kulma löysi boksissa kohteensa, mutta toisen jakson alussa kentälle tullut Niko Äkräs puski ylärimaa koskettaen pallon Gnistan-maalin yli. Pian TamU-paikan jälkeen Gnistanille avautui mahdollisuus pelin lopulliseen naulaamiseen, mutta kapteeni Eetu Rahkola sai uhrautuvasti siivottua pelivälineen pois tyhjän maalin edestä juuri ennen kuin Gnistan-pelaajat olisivat päässeet siihen kiinni.

Topi Järvi pelaa puolustajien puristuksessa.

Auenneessa pelissä seuraava paikka aaltoili Gnistanin päätyyn. Topi Järvi pääsi vasemmalta irti, mutta Aatu Hakalan erinomainen torjunta piti vieraiden maalin yhä koskemattomana. Lopullinen ratkaisu nähtiin pelin 79. minuutilla. Elias Alanen antoi heikon avauksen ja Gnistan rokotti armotta. Pallo toimitettiin nopeasti Tuomas Mustoselle, joka sivalsi vieraat kolmen maalin karkumatkalle.

Matias Stark pääsi pitkästä aikaa avauskokoonpanoon ja pelasi täydet minuutit.

Tappiosta huolimatta Sinipaidoilla oli ottelussa hetkensä. TamU pystyi luomaan muutaman laadukkaan maalipaikan sekä luomaan peliä sarjan piikkipaikalla olevaa joukkuetta vastaan. Esitys luonee uskoa Sinipaitoihin, ja tämä usko pitää saada mahdollisimman pian konkretisoitumaan myös sarjapisteinä. Unitedin seuraava ottelu on ensi viikon lauantaina FC Espoon vieraana. Tuohon otteluun TamU joutuu matkaamaan ilman kapteeniansa, sillä Eetu Rahkolan korttitili tuli täyteen lauantain kamppailussa.

Kommentit ottelun jälkeen

”Parempi joukkue voitti”, tunnusti päävalmentaja Mourad Seddiki ottelun jälkeen. ”Gnistan kokeneempana joukkueena kontrolloi peliä rutiinilla alusta loppuun.”

”Emme uskaltaneet pitää palloa. Alhaalta rakentaminen oli vaikea, ja vain roiskastiin pallo johonkin. Taas annettiin ilmaisia maaleja vastustajalle, alkeellisista virheistä. Oli meillä pari-kolme maalintekotilannettakin, mutta viimeistely ontuu”, Seddiki manasi.

”Positiivista on, että Nikkilän ja Mätön yhteistyö keskikentällä toimi aika hyvin. Nikkilä toi taitoa pallon pitämiseen hallussa, mutta ei yksi pääskynen kesää tee”, Seddiki päättää.

Jari Nikkilä pelasi yllättäen heti täyden ysikymppisen.

Ensimmäistä kertaa melkein kymmeneen vuoteen Sinipaidoissa pelannut Jari Nikkilä kuvaili paluuta tunteelliseksi: ”Oli se hieno hetki kun peli alkoi. Aiempi historia TamU-paidassa on sellainen, että oli tunteikasta päästä taas kentälle virallisessa pelissä.”

Etukäteen oli suunniteltu että Nikkilä pelaisi noin tunnin verran, mutta lopulta hänen ei tarvinnut pyytää vaihtoa ennen täyttä aikaa.

”Oli yllättävää että pystyin pelaamaan heti täyden ysikymppisen. Etukäteen ajateltiin, että vasta viikon päästä olisi mahdollista, koska olen treenannut vasta reilun viikon verran. Vähän on vielä hommia edessä, mutta luulen että tämä matsi palvelee seuraavia pelejä. Ensi viikko hyvää treeniä, niin peli paranee vielä aika paljon.”

”Ajoittain pysyttiin Gnistanin kyydissä, mutta sarjataulukossa näkyvä ero näkyi kentällä, ja niin sen toisaalta pitääkin näkyä. Mutta oli siellä sellaisia hyviä hetkiä, joiden varaan voidaan rakentaa, mutta Gnistanilta pisteiden ottaminen vaatisi ehjän ysikymppisen, ja tänään ei ihan siihen pystytty. Mutta uskon, että tämä luo uskoa meille”, Nikkilä kommentoi.

TamUn taistelu sarjapaikan puolesta jatkuu viikon päästä lauantaina 10.8. sarjassa nyt viidentenä olevan FC Espoon vieraana Leppävaarassa. Viikkoa myöhemmin lauantaina 17.8. Pyynikille saadaan vieraaksi Salon Palloilija. Tervetuloa silloin jälleen seuraamaan Sinipaitojen taistelua!

Kakkonen

0 – 3

( 0 – 2 )

Yleisöä:
286

26' Aleksander Akbar
32' Zakaria Kibona
79' Tuomas Mustonen

Yleisöä:
286

62 Elias Alanen
3 Sami Ekmark
5 Eetu Rahkola C 53'
6 Jari Nikkilä
13 Aleksi Sainio 54'
20 Verneri Uimonen
21 Topi Järvi 78'
22 Matias Stark 63'
23 Niklas Lindholm
25 Omar Khary
32 Arttu Mättö
26 Sami Maja
7 Niko Äkräs 54'
8 Ali Aitbenzanzoun
15 Eemil Pasanen
17 Taavi Abruquah 78'
27 Nils Strömsholm
29 Ali Al-Fatli
12Aatu Hakala
3Tuomas MustonenC
5Pauli Kuusijärvivaihtoon 81’
7Benjamin Thurlingvaihtoon 77’
10Aleksander Akbar
11Patrick Aaltonen
14Zakaria Kibona
17Noah Kaijasiltavaihtoon 67’
20Ilmari Hieta
75Hidetoshi Wakui
91Cherif Ndiaye
35Salifu Senghore
18Sloum Faalvaihdosta 67’
19Vili Tuittuvaihdosta 81’
22Onni Tiihonenvaihdosta 77’
26Eetu Halonen
32̱Joonas Salmi
77Arttu Heikka

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

29.10. Klubi 04 - TamU 4 – 0

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

7.10. Pato - TamU 2 6 – 5

13.1. klo 16 JäPS - TamU

klo - TamU naiset

21.1. klo 20 TamU 2 - TPV 2