Sarja käyntiin lauantaina JBK:n vierailulla

27/04/2018
Otteluennakko

Pitkä talvi on vihdoin ohi ja sarjakausi alkaa lauantaina myös Kakkosen C-lohkon osalta. Pitkälle kevätkuukausien puolelle venyneet pakkaset pitävät kuitenkin Tammelan ja Ratinen aidot viheriöt Sinipaidoilta suljettuna, ja kausi aloitetaan alemmissa sarjoissa pelattujen vuosien rakkaalta kotikentältä Pyynikiltä. Vastustajaksi saadaan pietarsaarelainen JBK, joka on Tampere Unitedille täysin uusi tuttavuus.

”Rehellisesti sanottuna vastustajasta ei ole mitään tarkempaa tietoa”, myöntää myös päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Pelien tulokset tiedetään, mutta ei muuta. Tuloksellisesti JBK on pelannut todella vahvasti: kymmenen ottelua ja ei yhtään häviötä.”

Viime kaudella JBK kuului Kakkosen C-lohkon keskikastiin. Sarjanousijan kausi lähti käyntiin erinomaisesti, mutta syyskesällä pistetahti laantui. Loppusijoitus oli turvallisen kuuloinen seitsemäs sija, mutta eroa putoamisviivaan jäi vain viisi pistettä.

Tällä kaudella JBK:lla on farmisopimus Ykkösessä pelaavan Jaron kanssa, joten JBK:n riveissä nähdään useita Jaron kanssa sopimuksen tehneitä nuoria pelaajia. Toisaalta viime kaudella JBK:lle eniten maaleja tehnyt Jim Myrevik on nyt Jaron sopimuspelaaja, ja kuuluu lähtökohtaisesti Jaron vahvuuteen. Viime kauden pilanneesta loukkaantumisesta toipuneen ja maaliahneen Joakim Häggblomin voidaan kuitenkin odottaa paikkaavan Myrevikin jättämää aukkoa. Puolustuspäässä kiinnostava nimi on 20-vuotias toppari Oskar Sandström, joka on käynyt läpi eri ikäkausimaajoukkueet, mutta ei lyönyt viime kaudella läpi Jarossa.

Yleisilmeeltään JBK on nuori ja paikallinen joukkue. Toki vahvuuteen kuuluu muutamia Antti Palohuhdan, Joni Remesahon ja Kevin Larssonin kaltaisia pelaajia, joilla on kokemusta liiton sarjoista jo useamman vuoden takaa. Ehkä tunnetuin nimi on kapteeni Markus Kronholm, joka pelasi kausilla 2010–14 Veikkausliigaa Jaron paidassa ja kuului vielä viime kaudellakin Jaron keskikentän kantaviin voimiin.

Tampere United lähtee otteluun joukkueella, jonka runko on saatu säilymään hyvin viime kaudesta. Päävalmentaja Mikko Mäkelä on silti joutunut rukkaamaan pelitapaa uusiksi, sillä pahmimmat menetykset kohdistuivat samalle pelipaikalle eli laitahyökkääjiin. Talven ehkä merkittävin hankinta on kärkipelaaja Berat Grabovci, joka on ollut liekeissä talven otteluissa ja tehnyt kahdeksan maalia. Lisäksi Ville Puustinen vahvistaa topparipeliä ja Antti Kuusinen maalivahtiosastoa.

”Joukkue on täysin terve, joten kilpailutilanne on positiivisen kova ja antaa myös valmennukselle positiivisen haasteen”, toteaa Mäkelä kysyttäessä mitä kuuluu pienistä ja isommistakin vammoista toipumassa oleville pelaajille.

Oman vivahteensa otteluun antaa Pyynikin pieni ja pahasti kulunut tekonurmi. ”Pyynikiltä on mahtavia muistoja, mutta pelillisesti ei suosi luultavasti kumpaakaan. Tulemme myös tekemään pieniä pelillisiä muutoksia lauantaille, mutta rentous, peli-ilo ja sydän ovat tärkeät teemat”, päävalmentaja Mäkelä toteaa.

”Pitkä odotus on ohi ja hyppy tuntemattomaan on edessä. Todella mahtava fiilis kun sarja viimein alkaa. Lehterit täyteen! Kaikki tuki ja kannustus tarvitaan jälleen tulevalla kaudella!”, päättää päävalmentaja Mäkelä.

Myös TamU-TV on mukana ottelun tunnelmassa ja esittelee samalla uudistuneen ilmeensä. Lähetys alkaa poikkeuksellisesti jo klo 14.30, ja 2,5 tunntin ennakossa alustetaan koko kauden lähtöasetelmat kattavasti Tarmo Lyytikäisen johdolla. Asiantuntijoina äänessä ovat Ville Toiva, Elina Vainikainen ja debyyttinsä kameran edessä tekevä Mikko Malinen. Ottelun alkaessa selostusvastuun ottaa Manu Haapalainen ja kommentattorina kuullaan Joonas Niemelää.

Ajoissa Pyynikille!

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä lauantaina 28.4. klo 17 alkaen. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanpäänkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta pääportista.

Tammelan ja Ratinan peleistä poiketen Pyynikillä ei ole erillisiä lippukategorioita pääkatsomoon ja kannattajakatsomoon, johtuen katsomon pienestä koosta ja anniskelun järjestelyistä. Näin ollen normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 € ja alennusliput maksavat 7 €. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Alennusryhmään kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa.

Ennakkoliput ovat myynnissä tälläkin sivulla näkyvän Osta lippuja -napin kautta. Myös kausikortit ovat edelleen myynnissä samassa paikassa sekä TamU-kaupassa. Kannattajakatsomoon hankitut kausikortit ovat tietenkin normaalisti voimassa myös Pyynikin otteluissa.

Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi. Stadionilla yleisöä palvelee heti klo 16 alkaen anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Uudistuneen lainsäädännön myötä Pyynikille on saatu Tampere Unitedin otteluihin katsomoon sijoitettu anniskelualue, joka kattaa yli kolmanneksen koko pääkatsomosta. Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn eli sisääntuloportista katsoen kauempaan päätyyn, joten kaikki löytävät katsomosta helposti mieluisan paikan. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Ennen stadionin porttien aukeamista sekä ottelun jälkeen on hyvä tilaisuus tutustua stadionin lähialueen ravintolatarjontaan. Ennen ottelua kannattaa valita tukikohdaksi tälläkin kaudella Sinipaitoja tukevan Pirkanmaan osuuskaupan legendaarinen ravintola Tuoppi. Ottelun jälkeen kannattaa puolestaan suunnata kohti ravintola Maja/Taloa.

Tervetuloa lauantaina 28.4. Pyynikin urheilukentän sinivihreään tunnelmaan! Stadionin portit ja anniskelualue aukeavat siis klo 16, ja itse ottelu potkaistaan käyntiin tuntia myöhemmin klo 17.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2