27.4.2018

 
 

Sarja käyntiin lauantaina JBK:n vierailullaPitkä talvi on vihdoin ohi ja sarjakausi alkaa lauantaina myös Kakkosen C-lohkon osalta. Pitkälle kevätkuukausien puolelle venyneet pakkaset pitävät kuitenkin Tammelan ja Ratinen aidot viheriöt Sinipaidoilta suljettuna, ja kausi aloitetaan alemmissa sarjoissa pelattujen vuosien rakkaalta kotikentältä Pyynikiltä. Vastustajaksi saadaan pietarsaarelainen JBK, joka on Tampere Unitedille täysin uusi tuttavuus.

”Rehellisesti sanottuna vastustajasta ei ole mit√§√§n tarkempaa tietoa”, my√∂nt√§√§ my√∂s p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Pelien tulokset tiedet√§√§n, mutta ei muuta. Tuloksellisesti JBK on pelannut todella vahvasti: kymmenen ottelua ja ei yht√§√§n h√§vi√∂t√§.”

Viime kaudella JBK kuului Kakkosen C-lohkon keskikastiin. Sarjanousijan kausi lähti käyntiin erinomaisesti, mutta syyskesällä pistetahti laantui. Loppusijoitus oli turvallisen kuuloinen seitsemäs sija, mutta eroa putoamisviivaan jäi vain viisi pistettä.

Tällä kaudella JBK:lla on farmisopimus Ykkösessä pelaavan Jaron kanssa, joten JBK:n riveissä nähdään useita Jaron kanssa sopimuksen tehneitä nuoria pelaajia. Toisaalta viime kaudella JBK:lle eniten maaleja tehnyt Jim Myrevik on nyt Jaron sopimuspelaaja, ja kuuluu lähtökohtaisesti Jaron vahvuuteen. Viime kauden pilanneesta loukkaantumisesta toipuneen ja maaliahneen Joakim Häggblomin voidaan kuitenkin odottaa paikkaavan Myrevikin jättämää aukkoa. Puolustuspäässä kiinnostava nimi on 20-vuotias toppari Oskar Sandström, joka on käynyt läpi eri ikäkausimaajoukkueet, mutta ei lyönyt viime kaudella läpi Jarossa.

Yleisilmeelt√§√§n JBK on nuori ja paikallinen joukkue. Toki vahvuuteen kuuluu muutamia Antti Palohuhdan, Joni Remesahon ja Kevin Larssonin kaltaisia pelaajia, joilla on kokemusta liiton sarjoista jo useamman vuoden takaa. Ehk√§ tunnetuin nimi on kapteeni Markus Kronholm, joka pelasi kausilla 2010‚Äď14 Veikkausliigaa Jaron paidassa ja kuului viel√§ viime kaudellakin Jaron keskikent√§n kantaviin voimiin.

Tampere United lähtee otteluun joukkueella, jonka runko on saatu säilymään hyvin viime kaudesta. Päävalmentaja Mikko Mäkelä on silti joutunut rukkaamaan pelitapaa uusiksi, sillä pahmimmat menetykset kohdistuivat samalle pelipaikalle eli laitahyökkääjiin. Talven ehkä merkittävin hankinta on kärkipelaaja Berat Grabovci, joka on ollut liekeissä talven otteluissa ja tehnyt kahdeksan maalia. Lisäksi Ville Puustinen vahvistaa topparipeliä ja Antti Kuusinen maalivahtiosastoa.

”Joukkue on t√§ysin terve, joten kilpailutilanne on positiivisen kova ja antaa my√∂s valmennukselle positiivisen haasteen”, toteaa M√§kel√§ kysytt√§ess√§ mit√§ kuuluu pienist√§ ja isommistakin vammoista toipumassa oleville pelaajille.

Oman vivahteensa otteluun antaa Pyynikin pieni ja pahasti kulunut tekonurmi. ”Pyynikilt√§ on mahtavia muistoja, mutta pelillisesti ei suosi luultavasti kumpaakaan. Tulemme my√∂s tekem√§√§n pieni√§ pelillisi√§ muutoksia lauantaille, mutta rentous, peli-ilo ja syd√§n ovat t√§rke√§t teemat”, p√§√§valmentaja M√§kel√§ toteaa.

”Pitk√§ odotus on ohi ja hyppy tuntemattomaan on edess√§. Todella mahtava fiilis kun sarja viimein alkaa. Lehterit t√§yteen! Kaikki tuki ja kannustus tarvitaan j√§lleen tulevalla kaudella!”, p√§√§tt√§√§ p√§√§valmentaja M√§kel√§.

Myös TamU-TV on mukana ottelun tunnelmassa ja esittelee samalla uudistuneen ilmeensä. Lähetys alkaa poikkeuksellisesti jo klo 14.30, ja 2,5 tunntin ennakossa alustetaan koko kauden lähtöasetelmat kattavasti Tarmo Lyytikäisen johdolla. Asiantuntijoina äänessä ovat Ville Toiva, Elina Vainikainen ja debyyttinsä kameran edessä tekevä Mikko Malinen. Ottelun alkaessa selostusvastuun ottaa Manu Haapalainen ja kommentattorina kuullaan Joonas Niemelää.

Ajoissa Pyynikille!

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä lauantaina 28.4. klo 17 alkaen. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanpäänkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta pääportista.

Tammelan ja Ratinan peleist√§ poiketen Pyynikill√§ ei ole erillisi√§ lippukategorioita p√§√§katsomoon ja kannattajakatsomoon, johtuen katsomon pienest√§ koosta ja anniskelun j√§rjestelyist√§. N√§in ollen normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 ‚ā¨ ja alennusliput maksavat 7 ‚ā¨. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Alennusryhm√§√§n kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa.

Ennakkoliput ovat myynnissä tälläkin sivulla näkyvän Osta lippuja -napin kautta. Myös kausikortit ovat edelleen myynnissä samassa paikassa sekä TamU-kaupassa. Kannattajakatsomoon hankitut kausikortit ovat tietenkin normaalisti voimassa myös Pyynikin otteluissa.

Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi. Stadionilla yleisöä palvelee heti klo 16 alkaen anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Uudistuneen lainsäädännön myötä Pyynikille on saatu Tampere Unitedin otteluihin katsomoon sijoitettu anniskelualue, joka kattaa yli kolmanneksen koko pääkatsomosta. Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn eli sisääntuloportista katsoen kauempaan päätyyn, joten kaikki löytävät katsomosta helposti mieluisan paikan. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Ennen stadionin porttien aukeamista sekä ottelun jälkeen on hyvä tilaisuus tutustua stadionin lähialueen ravintolatarjontaan. Ennen ottelua kannattaa valita tukikohdaksi tälläkin kaudella Sinipaitoja tukevan Pirkanmaan osuuskaupan legendaarinen ravintola Tuoppi. Ottelun jälkeen kannattaa puolestaan suunnata kohti ravintola Maja/Taloa.

Tervetuloa lauantaina 28.4. Pyynikin urheilukentän sinivihreään tunnelmaan! Stadionin portit ja anniskelualue aukeavat siis klo 16, ja itse ottelu potkaistaan käyntiin tuntia myöhemmin klo 17.