Sarja-avauksesta nihkeä tappio EPS:n vieraana

04/05/2019
Otteluraportti

Espoon koleassa kevätsäässä sarjanousija EPS vei kolme pistettä voittamalla Tampere Unitedin 2–1. Paremmalla onnella Sinipaidat olisivat voineet saada ainakin pisteen mukaansa, mutta totuuden nimissä on todettava, että punapaitainen kotijoukkue oli ottelussa pari astetta parempi.

Kakkonen

2 – 1

Savu saatteli joukkueet kentälle.

Ensimmäisellä puoliajalla peli oli melko tasaista vääntöä, jossa päästiin harvoin vaaralliselle maalintekosektorille. TamUn nuori joukkue hävisi toisella puoliajalla turhan paljon kaksinkamppailuja fyysisemmälle vastustajalle, eikä organisoituihin hyökkäyksiin päästy kuin harvoin. Eetu Rahkolan johtama puolustus selvitti suurimman osan kotijoukkueen hyökkäyksistä väljemmille vesille, mutta osin epäonnisten pomppujen vuoksi espoolaiset pääsivät osumaan kahdesti.

Haris Ibrahimovic laukoo 0–1-maalin pilkulta.

TamUn johtomaalin ensitahdit lyötiin, kun Niklas Lindholm otti pallon hyvin rinnalla haltuun ja pääsi rangaistusalueelle nokikkain EPS-maalivahti Juuso Kevarin kanssa. Maalivahti tuli holtittomasti vastaan ja kolasi Lindholmin maan pintaan. Molemmat satuttivat tilanteessa itseään, mutta pystyivät lyhyen huoltotauon jälkeen jatkamaan peliä.

Maali maistuu.
Koko joukkue on yhtä hymyä.

Rangaistuspotkua laukomaan asteli Haris Ibrahimovic. Maalivahti aavisti oikeaan alakulmaan, ja Ibrahimovic sijoitti pallon varmasti verkkoon maalin vasemmalle puolelle. Peliä oli pelattu 22 minuuttia tulostaululle tilanteeksi muuttui 0–1.

Elias Alanen torjuu pilkun.

Heti TamU:n johtomaalin jälkeen EPS lähti hyökkäykseen, ja boksissa pomppiva pallo osui Eemil Pasasen käteen. Hetken tilannetta pohdittuaan tuomari osoitti pallon pilkulle. EPS:n Valmir Seferi laukoi oikeaan alakulmaan, mutta Elias Alanen venytti hienoon torjuntaan ja ehti vielä kakkospalloonkin.

Mikko Inki avopaikassa.
Tästä tilanteesta ei maalia syntynyt.

EPS:n avausmaali syntyi epäonnisen tapahtumaketjun seurauksena. Verneri Uimosen oli jäämässä juokusukilpailussa kakkoseksi, ja epäonnistunut purku päätyi alaspäin. Maalivahti Alanen koppasi pallon käsiinsä, jolloin tuomari tulkitsi tilanteen palautukseksi ja määräsi epäsuoran vapaapotkun TamUn boksin sisältä.

Epäsuora vapaapotku.
Alanen nappaa pallon käsiinsä, mutta tuomari osoittaa pallon pilkulle.

Koko TamU:n kentällinen asettui suojelemaan maalia, ja EPS:n veto kilpistyi siniseen muuriin. Pallo jäi pomppimaan sekavan hässäkän keskelle ennen kuin Alanen sai pallon haltuunsa. Tuomari oli kuitenkin havainnut tilanteessa rikkeen ja pallo vietiin jo ottelun kolmatta kertaa pilkulle. Tällä kertaa vetämään asettunut Astrit Kabashi ei erehtynyt, vaan laukoi ottelun 56. minuutilla pallon tarkasti alakulmaan.

Elias Alanen aavistaa väärin ja toinen pilkkutorjunta jää haaveeksi.

Ottelun voittomaali syntyi 79. minuutilla, kun TamU:n vastahyökkäys pysäytettiin ja pallo pelattiin nopeasti linjan taakse Eetu Klingbergille, joka sijoitti pallon verkkoon ohi Alasen.

Ottelun lopussa TamU ei saanut kunnon loppurynnistystä aikaan, vaan pallo pyöri enimmäkseen Sinipaitojen puolustuspäässä. Näinpä TamU joutui lähtemään kotimatkalle sarja-avauksesta ilman pisteitä.

Konsta Raittinen nousee laitaa pitkin.

”Tänään ottelu oli iso pettymys sekä tuloksellisesti että pelillisesti. Pojat olivat alusta asti kipsissä. Monella on menossa ensimmäiset askeleet kakkosessa, ja se näkyy meidän pelaamisessa”, ruoti päävalmentaja Mourad Seddiki kamppailua.

”Oltiin yllättyneitä vastustajan aggressiivisuudesta, tehtiin puolustusvirheitä ja hävittiin järjestelmällisesti kaikki kaksinkamppailut. Pallollisena oltiin epävarmoja ja tehtiin paljon harhasyöttöja. Vielä silloinkaan, kun vastustaja alkoi väsymään, emme pystyneet hallitsemaan palloa. Nyt täyttyy vain jatkaa työntekoa ja parantaa meidän pelaamista”, Seddiki päättää.

Kausi jatkuu viikon päästä suunnuntaina 12.5. GrIFK:n vieraana Kauniaisissa. Kotiavauksen vuoro on vasta viikkoa myöhemmin lauantaina 18.5. klo 17.00 Pyynikin urheilukentällä.

Kakkonen

2 – 1

( 0 – 1 )

22′ Haris Ibrahimovic

Yleisöä:
300

56' Astrit Kabashi (rp)