7.5.2017

 
 

Sarja-avauksesta kirvelevä tappioTampere Unitedin kauan odotettu Kakkosen sarja-avaus p√§√§ttyi kirvelev√§√§n tappioon FC Espoolle. Ensimm√§isell√§ jaksolla Sinipaidat olivat hienokeltaan niskan p√§√§ll√§ ja p√§√§siv√§t tauolle 1‚Äď0-johdossa Tuomas Lehden tehty√§ ottelun avausmaalin 19. minuutilla. Ensimm√§isen jakson mittaan k√§ytt√§m√§tt√§ j√§√§neet tekopaikat kuitenkin kostautuivat toisella jaksolla, kun FC Espoo iski noin tunnin kohdalla kaksi maalia, ja varmisteli viel√§ lis√§ajalla voittolukemikseen 1‚Äď3 (1‚Äď0). Sinipaitojen peliss√§ oli paljon hyv√§√§, mutta t√§yden pistepotin saamisesta j√§√§tiin lopulta valitettavan kauaksi.

Matti Saari puskee pallon kohti maalia.

Matti Saari puskee pallon kohti maalia.

TamU aloitti ottelun erittäin vahvasti, ja ottelun ensimmäiset pari minuuttia pelattiin FC Epoon päädyssä. Kaiken kaikkiaankin ottelun alku oli vauhdikasta peliä, ja vaarallisia tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Ensimmäisen vartin parhaat TamUn paikat olivat Matti Saaren hieman heppoiseksi jäänyt pusku lähietäisyydeltä sekä Topias Järvelän namupassia seurannut Roope Kostiaisen tsippi, joka suuntautui kuitenkin ohi maalin, eikä Tuomas Lehtikään onnistunut sutimaan palloa sisään takatolpalta.

Toisesa päässä eniten sydämentykytyksiä aiheutti Konsta Raittisen karmea harhasyöttö syvällä linjan takana edellisen tilanteen jäljiltä olleelle kärkimies Janne Paukkoselle, mutta maalivahti Juuso Auvinen onnistui syöksymään pallon kiinni Paukkosen jaloista ennen kuin tämä ehti virittää laukaustaan.

Tuomas Lehti laukoo pallon maaliin.

Tuomas Lehti laukoo pallon maaliin.

Tuomas Lehti tuulettaa maaliaan.

Tuomas Lehti tuulettaa maaliaan.

Ottelun avausmaali syntyi Pyynikin pienelle kentälle ominaisen lievän pystypainin jälkeen. Keskelle kenttää laitapakin paikalta ajautunut Mauno Sirén pyöritteli kahta espoolaispelaajaa boksin yläpuolelle ja sai siirrettyä pallon viereensä Roope Kostiaiselle. Tämän seuraava syöttö päätyi Topias Järvelän jalan kautta boksin vasemmalla laidalla vapaana olleelle Tuomas Lehdelle, joka tykitti pallon varmasti ohi maalivahti Heikki Louhivaaran.

Riku Oras laukoo.

Riku Oras laukoo.

Maalin jälkeen ottelu jatkui vauhdikkaana, mutta seuraava todella vaarallinen maalintekopaikka syntyi vasta kymmenisen minuuttia myöhemmin puolen tunnin kohdalla. Silloin Matti Saari antoi hienon ulospäin kiertävän vapaapotkun luukulle, mutta palloon rynnistäneistä Sinipaidoista kukaan ei aivan yltänyt pallon, ei edes takatolpalle tuttuun tapaa rynnistänyt toppari Tuomas Alanen.

Tuomas Alanen kurottaa mutta ei aivan ylety palloon.

Tuomas Alanen kurottaa mutta ei aivan ylety palloon.

Ensimmäisen jakson viimeisellä vartilla peli aaltoili päädystä toiseen, ja molemmilla joukkueilla oli aiempaa enemmän nopeita hyökkäyksiä. Näistä parhaan tilaisuuden sai Tuomas Lehti, jonka terävän laukauksen kuitenkin maalivahti Heikki Louhivaara sai torjuttua. Lisäksi TamUn lukuisat kulmapotkut olivat vaarallisia, mutta palaset eivät yhdessäkään aivan loksahtaneet kohdilleen maalin arvoisesti.

Pyynikin taukokeskusteluissa harmiteltiinkin yleisesti sitä, että TamU ei monista maalipaikoistaan huolimatta onnistunut tekemään lisämaaleja, ja tauolle päästiin vain yhden maalin johdossa.

Hallinta menetetään ja ottelu kääntyy toisella jaksolla

Ottelun toinen jakso lähti liikkeelle puolin ja toisin ensimmäistä jaksoa sekavammalla pelillä. Sinipaidoilta vaarallisinta antia olivat Matti Saaren terävistä nousuista ja hyvistä syötöistä syntyneet tilanteet, joissa ei kuitenkaan vetoja maalia kohti saatu. Parhaaksi tilanteeksi jäi Tuomas Lehden laukaus sivuverkkoon.

Riku Oras hakee syöttöä.

Riku Oras hakee syöttöä.

Tasoitusmaali syntyi hieman ennen tunnin täyttymistä, kun Peik Salminen pääsi keskittämään vapaasti ja Samuli Heiskanen sai puskea pallon maalin takanurkkaan Juuso Auvisen ulottumattomiin. Tilanteen saa osittain ottaa piikkiinsä muuten hyvin pelannut laitapuolustaja Mauno Sirén, joka jätti Salmiselle aivan liian paljon tilaa ja aikaa antaa namukeskitys takatolpalle.

FC Espoo siirtyi johtoon vain viitisen minuuttia tasoitusmaalin jälkeen. Tilanne lähti liikkeelle pallonmenetyksestä seitsemän TamU-pelaajan ollessa syvällä hyökkäyspäässä. Konsta Raittinen yritti vielä liukua pallonriistoon rangaistusalueen kaaren tuntumassa, mutta kun espoolaispelaaja sai pidettyä pallon, alkoi kiivas kilpajuoksu kohti TamU-maalia. Espoolaisrynnistystä saatiin häirittyä sen verran että pallo päätyi lopulta kentän kulmaan keskityspaikkaan Miikka Leinoselle. Tämä hyödynsi sekaisin olleen puolustusmuodon keskittämällä toiseen aaltoon Santtu Toiviaiselle, jonka komea laukaus suoraan ilmasta heilutti verkkoa maalin vasemmassa yläkulmassa.

Espoolaisten maaleja seurasi Unitedin pelissä sekavampi jakso, jonka aikana ei saatu oikeastaan minkäänlaista hyökkäyspainetta kohti vastustajan maalia. FC Espoo sen sijaan oli lähellä kasvattaa johtoaan reilu vartti ennen täyttä aikaa, kun se sai vapaapotkun lähestulkoon parhaalta mahdolliselta paikalta keskeltä. Kim Louhiston laukaus oli laadukas, mutta Juuso Auvinen venyi pelastukseen, ja loisto-ottelun pelannut Tuomas Alanen siivosi pallon luukulta.

Mehdi Fennane pääsee läpi...

Mehdi Fennane p√§√§see l√§pi…

... mutta laukaus jää heikoksi.

… mutta laukaus j√§√§ heikoksi.

Unitedin harvoissa tasoituspaikoissa oli suuri rooli vaihdosta kentälle tulleilla Tero Intalalla ja Mehdi Fennanella. Ensin Intala syötti oivaltavasti Roope Kostiaisen laukaisupaikkaan, mutta tämä ei päässyt ajamaan maalia kohti siten että vedosta olisi voinut tulla riittävän vaarallinen. Hetkeä myöhemmin Tuomas Lehti syötti Fennanen puolittain läpi, mutta espoolaispuolustaja pääsi sen verran iholle että laukaus epäonnistui täysin.

Lis√§√§ maalintekopaikkoja Sinipaidat eiv√§t pystynytk√§√§n en√§√§ luomaan. Sen sijaan pallo pelattiin lis√§ajalla viel√§ kerran TamU-maaliin, kun Tuomas Alanen erehtyi liukumaan Samuli Heiskan sy√∂t√∂ksi tarkoitetun pallon omaan maaliin. Vaikka Heiskan sy√∂tt√∂ n√§ytti suuntautuvan selv√§sti ohi maalin, virallisissa tilastoissa maali merkittiin lopulta h√§nelle. N√§in ottelun loppulukemiksi tuli 1‚Äď3 (1‚Äď0).

Tero Intala nousee laidalla.

Tero Intala nousee laidalla.

”Todella harmittava tappio. Eka jakso noudatettiin meid√§n pelitapaamme hyvin, mik√§ my√∂s n√§ytti sen, ett√§ p√§rj√§√§mme t√§ss√§ sarjassa ja pystymme pelaamaan sarjaan vaaditulla tasolla. Loimme hyvi√§ tilanteita sen verran ett√§ olisi pit√§nyt tehd√§ v√§hint√§√§n yksi lis√§√§”, n√§kee p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ ensimm√§isen jakson.

”Toisella jaksolla emme toteuttaneet en√§√§ pelitapaamme emmek√§ puolustaneet joukkueena vaan yksil√∂in√§. T√§m√§ oli selke√§ muutos ensimm√§iseen jaksoon ja se maksoi nyt h√§vi√∂n”, M√§kel√§ n√§kee. ”Mutta pit√§√§ hakea positiivisia asioita. Meid√§n pelaaminen on hyv√§√§ ja riitt√§v√§ll√§ tasolla t√§h√§n sarjaan kunhan vaan jaksetaan n√∂yr√§sti toteuttaa sit√§.”

Seuraavan kerran TamU pelaa ensi lauantaina 13.5. kun se kohtaa Karjaalla BK-46:n. Tämän jälkeen tiedossa on todellinen herkkupala, kun keskiviikkona 17.5. klo 18.30 alkaen pelataan paikallisottelu Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan Ratinassa.

Tappio otti koville.

Tappio otti koville.

6 Santtu Toiviainen
7 Samuli Heiska vaihtoon 90+2’
12 Heikki Louhivaara
14 Miikka Leinonen
18 Jasin-Amin Assehoun
19 Peik Salminen vaihtoon 60’
20 Linus Salminen
21 Joel Järvelä vaihtoon 75’
27 Joel Lahtinen
29 Janne Paukkonen keltainen kortti 27’
37 Kim Louhisto
2 Meysam Hajizadeh vaihdosta 75’
5 Remu Jokirinne
9 Antti Numminen
11 Bledar Kelmendi vaihdosta 90+2’
13 Teemu Keisanen vaihdosta 60’
32 Oskar Lindholm
33 Roope Juusola