28.9.2017

 
 

Santeri Salomaa ja Tuomas Lehti jatko­sopimuksiinSanteri Salomaa ja Tuomas Lehti jatkavat Tampere Unitedissa myös ensi kaudella. Vuoden mittaset jatkosopimukset solminutta kaksikkoa yhdistää se, että he ovat kuluneella kaudella ylittäneet monien odotukset. Kummallakin on kulunut jo hetken aikaa juniorivuosista, eikä kummankaan suunnitelmiin olisi kuulunut pelit Kakkosen tasolla ilman Tampere Unitedin nousua liiton sarjoihin.

Santeri Salomaa, 23, tuli tarkkasilm√§isimmille Tampere Unitedin kannattajille tutuksi kaudella 2016, kun h√§n pelasi Kolmosen tasolla Tampere Untedin kilpakumppaneihin kuuluneessa Nokian Palloseurassa. Samasta syyst√§ h√§n oli erityisen tuttu pelaaja my√∂s TamU-p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§lle, joka houkutteli ”Santun” mukaan Tampere Unitedin harjoituksiin. Talvikausi sujuikin mainiosti: Salomaa pelasi kaikissa 11 harjoitusottelussa ja oli koko talven kolmanneksi eniten minuutteja ker√§nnyt pelaaja Riku Oraksen ja Verneri Uimosen j√§lkeen. Pelaajasopimus solmittiin jo heti tammikuun alussa.

Kuluvan kauden aikana sinivihreä tamperelaisyleisö on oppinut tuntemaan Santeri Salomaan periksiantamattomana ja mitään pelkäämättömänä pelaajana, joka viihtyy niin topparina kuin keskikentän pohjallakin. Kauden huippuhetkiin kuuluu FC Viikingit -vierasottelu, jossa Salomaa rymisteli pääpalloon myös hyökkäyspäässä, ja pääsi puskemaan arvokkaan tasoitusmaalin. Muutenkin Salomaa pelasi tuolloin vahvaa jaksoa, ja kuului useassa ottelussa Sinipaitojen parhaimmistoon. Loppukauden pilasi Musa-vireasottelussa elokuun puolessa välissä tullut lievä loukkaantuminen, joka piti Salomaan poissa neljästä seuraavasta ottelusta. Tästä huolimatta Salomaa on yksi niistä 11 pelaajasta, jotka ovat pelanneet kuluvalla kaudella TamUssa yli tuhat minuuttia.

”Siirto TamUun on ollut iso askel itselleni. Todella t√§rke√§√§, ett√§ olen p√§√§ssyt eteenp√§in jalkapalloilijana”, Salomaa toteaa ja kuvailee tavoitteitansa ominaiseen tyyliins√§. ”Haluan kehitty√§ p√§iv√§ p√§iv√§lt√§ paremmaksi pelaajaksi, ja sen mukaan menn√§√§n, mihin rahkeet riitt√§√§.”

”Santtu tuli t√§ksi kaudeksi NoPSista meille, ja oli minulle hyvin tuttu pelaaja sit√§ kautta”, toteaa itsekin vuotta aiemmin NoPSista TamUun siirtynyt p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Santulle kausi kakkosessa oli ensimm√§inen, mutta h√§n sai jo isoa vastuuta debyyttikaudellaan. Santtu on loistava joukkuepelaaja ja n√§ytti ett√§ kuuluu t√§h√§n sarjaan. Ensi kaudella odotamme Santun nousevan viel√§ suurempiin saappaisiin, koska h√§n omaa kaikki kyvyt kehitty√§ viel√§ paremmaksi pelaajaksi.”

Tuomas Lehti, 27, saattoi olla monelle yllättäväkin jatkaja kaudella 2016 Kolmosessa pelanneesta joukkueesta. Kuluneen kauden aikana hän on kuitenkin näyttänyt kaikille, että kykenee pelaamaan myös Kakkosen tasolla samassa roolissa, jonka hän on täyttänyt Sinipaidoissa ja kahden kauden ajan. Tälläkin kaudella hän on ollut koko joukkueessa useimmin vaihdosta kentälle tullut pelaaja, peräti kahdeksan kertaa. Yhteensä neljässätoista ottelussa peliminuutteja on kertynyt vain 602 eli noin yhden jakson verran per ottelu, mutta maaleja vaistonvarainen viimeistelijä on tehnyt komeat kolme.

Myös Tuomas Lehden loppukauden pilasi loukkaantuminen, joka sattui pari viikkoa sitten FC Viikinkejä vastaan Ratinassa pelatussa ottelussa. Juuri edellisessä ottelussa Peimari Unitedia vastaan hän oli tehnyt komean tasoitusmaalin, joten syksy katkesi ikävään paikkaan. Ensimmäisten arvioiden mukaan Lehti pääsee harjoittelemaan joukkueen mukana tammikuussa, joten tällä tietoa hän saa olla kokolailla täyden harjoituskauden joukkueen mukana.

”Kausi meni yll√§tt√§v√§n hyvin siihen n√§hden, ett√§ se oli ensimm√§inen kauteni Kakkosessa. Kasassa on niin hyv√§ joukkue, ett√§ eip√§ tullu mieleenk√§√§n vaihtaa seuraa. Suomen parhaiden fanien edess√§ on kiva pelata”, Lehti kommentoi jatkosopimustaan.

”Tuoppi oli jo edelliskaudella joukkueen runkopelaajia, ja vaikka h√§nell√§ ei ollut kokemusta kakkosesta niin kuin ei useammalla muullakaan pelaajalla, h√§n on n√§ytt√§nyt p√§rj√§√§v√§ns√§ loistavasti t√§ss√§ sarjassa”, p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ luonnehtii. ”Tuoppi on ahkera ja hyvin tunnollinen pelaaja, joka tunnetaan siit√§ ett√§ antaa aina kaikkensa joukkueelle. Harmittava loukkaantuminen vain p√§√§tti tuopin kauden ennen aikojaan.”

Nyt uutisoitujen jatkosopimusten myötä Tampere Unitedilla on esittää yhdeksän pelaajan luettelo kaudelle 2018:

Antti Haavisto
Topias Järvelä
Tuomas Lehti
Eetu Rahkola
Matti Saari
Santeri Salomaa
Mauno Sirén
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

Santeri Salomaan haastattelu: