Sami Ekmark tuo johtajuutta Tampere Unitedin puolustukseen

10/01/2019
Uutinen

Tampere United vahvistaa takarivejään solmimalla vuoden mittaisen sopimuksen Sami Ekmarkin, 25, kanssa. Ekmark saapuu Mikkelin Pallo-Kissoista ja on ensimmäinen Tampere Unitedin tämän talven hankinta, jolla on pitkä kokemus liiton sarjoissa pelaamisesta.

Topparin paikalla viihtyvä Sami Ekmark tulee Tampereelle Mikkelistä. Muutos ei ole kuitenkaan niin suuri, mitä Suomen kartta antaa ymmärtää, sillä Ekmark asui jo viime kaudella Tampereella, vaikka edustikin Kakkosen A-lohkossa neljänneksi sijoittunutta Mikkelin Pallo-Kissoja.

Joulukuun lopussa 25 vuotta täyttänyt Sami Ekmark sai laajaa huomiota viime kaudella, kun hän pelasi Mikkelissä samassa joukkueessa yhdessä identtisten kolmosveljiensä Tommin ja Miikan kanssa. Päättyneellä kaudella hän pelasi yhtä vaille kaikissa Pallo-Kissojen otteluissa täydet 90 minuuttia. Yhden ottelun väliin jäämiseenkin oli pakottava syy eli täyttynyt korttitili ja pelikielto. Tätä edellisellä kahdella kaudellakin hän pelasi säännöllisesti täysiä ysikymppisiä Kakkosessa, tosin silloin toisen mikkeliläisseuran eli MP:n paidassa.

Ekmarkin polku Tampereelle on kulkenut Savon pikkuseurojen kautta Jyväskylään, ja sieltä Savonlinnan kautta Mikkeliin ja Tampereelle. Mies itse on tyytyväinen, että seuraava seurapysäkki löytyy Tampereelta ja kaupungin sinisestä leiristä.

”Tyttöystäväni asuu Tampereella, joten viime kausi oli reissaamista Mikkelin ja Tampereen välillä. Se kuitenkin onnistui ja siitä kiitos kuuluu työnantajalle, jonka kanssa saatiin hyvin sovittua asiat tämän kuvion mahdollistamiseksi. Kesä oli ajoittain raskas, mutta tosi palkitseva kun sain pelata veljieni ja hyvien kavereiden kanssa samassa joukkueessa”, Ekmark kertaa viime vuotta.

”Olen kotiutunut hyvin Tampereelle ja olen tosi innoissani saadessani edustaa TamUa jatkossa! Kaikki tietävät Tampere Unitedista sen fanit ja TamU-TV:n. TamUsta minulla on kuva erittäin intohimoisena ja perinteikkäänä seurana”, Ekmark jatkaa.

Ekmark tunnetaan fyysisenä puolustajana, joka osaa myös lukea peliä hyvin. Nämä nousevat esiin myös miehen omassa arviossa itsestään pelaajana.

”Vahvuuteni pelaaja on, että olen hyvä puolustamaan maassa sekä ilmassa. Osaan lukea peliä hyvin myös puolustussuuntaan ja fysiikka minulla on hyvällä tasolla”, Ekmark kertoo.

Kysyttäessä ensi kauden tavoitteista Ekmark vastaa syvällisen pohdiskelevasti.

”Jalkapallossa minusta on parasta, kun joukkueen sisällä kaikki voivat toimia omana persoonanaan joukkueen yhteisien tavoitteiden ja raamien mukaisesti. Kun tavoitteet asetetaan korkealle ja joukkueella on aito kollektiivinen nälkä saavuttaa nuo tavoitteet, tehdä päivittäin töitä ja kilpailla keskenään treeneissä, niin tällöin jalkapallon on hauskaa. Tätä odotan tulevalta kaudelta!” Ekmark summaa.

TamUn päävalmentaja Mourad Seddiki ei peittele tyytyväisyyttään Ekmarkin saapumisen suhteen. ”Sami on vahva puolustaja ja tuo alakertaan kokemusta ja varmuutta. Lisäksi hän pystyy auttamaan nuoria puolustajia kehittymään. Hienoa saada hänet mukaan!” Seddiki kommentoi Ekmarkin siirtoa.

Tampere Unitedilla nyt yhdeksän sopimuspelaajaa

Sami Ekmarkin sopimuksen myötä Sinipaidoilla on nyt kasassa yhdeksän pelaajasopimusta alkavalle kaudelle. Näistä tosin maalivahti Antti Kuusinen hakee parhaillaan pelipaikkaa Ykköseen nousseen TPV:n miehistöön ja on sopimuksessa olevan option kautta vapaa halutessaan siirtymään.

Uusia uutisointeja pelaajasopimuksista voidaan odottaa julkaistavaksi jo ensi viikolla, joten kausikorttiostoksille kannattaa suunnata nopeasti. Kausikortin hinta kasvaa viidellä eurolla aina sopimusjulkaisun yhteydessä siihen asti, kun lopullinen hinta eli 90 euroa on saavutettu.

Pääkatsomokausikorttien uusi hinta on nyt 75 euroa, mutta alennusryhmien kausikorttien hinta pysyy 65 eurossa ja kausikortit kannattajakatsomoon maksavat edelleen 50 euroa. Kausikortit ovat myynnissä TamU-kaupassa.

Sopimuspelaajat kaudelle 2019:

Elias Alanen (mv)
Sami Ekmark (p)
Antti Haavisto (p)
Elias Harala (h)
Antti Kuusinen (mv)
Niklas Lindholm (h)
Eetu Rahkola (p)
Konsta Raittinen (kk)
Verneri Uimonen (p)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49