2.6.2019

 
 

Salosta n√∂yryytt√§v√§ tappio murska­lukeminTampere United sai hyv√§n alun vierasotteluun SalPaa vastaan, kun Elias Harala puski Omar Khary kulmapotkusta 0‚Äď1-johdon jo ennen kuin kymment√§ minuuttia oli pelattu. Muutoinkin alku oli samaan tapaan ter√§v√§ kuin torstaina kotona FC Espoota vastaan. Johtomaalin j√§lkeen pelin ote siirtyi kuitenkin kotijoukkueellle, joka teki lopulta ensimm√§isell√§ jaksolla masentavat kolme maalia rankaistuaan Sinipaitojen virheist√§ armotta ‚Äď toki paikkoja oli useampaankin kuin kolmeen maaliin. Toisella jaksolla TamU sai j√§lleen pirte√§n alun, mutta se ei riitt√§nyt maaleihin asti. Ottelun loppua kohden SalPa p√§√§si pelaamaan suorastaan n√∂yrytt√§v√§n pitki√§ hy√∂kk√§yksi√§ ja suorastaan leikittelem√§√§n TamUn kustannuksella. Vain Elias Alasen huipputorjunnat pitiv√§t lukemat n√§inkin pienin√§, mutta h√§nk√§√§n ei mahtanut mit√§√§n kahdelle linjan taakse pelatulle tilanteelle. N√§in ottelu p√§√§ttyi masentavaan 5‚Äď1 (3‚Äď1) -tappioon.

Tampere United lähti otteluun kokoonpanolla, jossa monelle yllättäen kokeneemmasta kaartista muun muassa Verneri Uimonen ja Sami Ekmark oli jätetty penkille. Konsta Raittinen sai kahden pelin tauon jälkeen tilaisuutensa avauskokoonpanossa, ja Jere Remes aloitti tällä kertaa penkiltä. Aiemmissa otteluissa hyvin esiintynyt Niklas Lindholm oli puolestaan juhlimassa valkolakkiaan, ja oli siksi kokonaan poissa kokoonpanosta. Eetu Rahkola jatkoi keskikentän pohjalla, ja toppariparina pelasi nuori kaksikko Arttu Mättö ja Eemil Pasanen.

Elias Alnen ehtii täpärästi palloon ottelun kolmannella minuutilla.

TamU kehitti ensimmäisen vaarallisen paikan heti ottelun ensimmäisellä minuutilla, kun Ali Al-Fatli keskitti pallon oikealta laidalta, ja Haris Ibrahimovic tavoitteli palloa päällään. SalPa-maalivahti Eemeli Mälkönen ehti kuitenkin nyrkkeineen ensimmäisenä palloon. Hetkeä myöhemmin Omar Khary pääsi kokeilemaan laukausta, mutta ampui hiukan maalin yli.

Maaliin johtanut tilanne lähti liikkeelle TamUn hyvästä hyökkäyksestä ja Haris Ibrahimovicin hankkimasta kulmapotkusta. Omar Khary antoi kulmalta maukkaan pallon Elias Haralan päähän keskelle maalin edessä, ja tämä puski pelivälineen maan kautta verkon perukoilla. Komea maali herätti toiveikkuutta Saloon saapuneessa parikymmenpäisessä kannattajajoukossa.

Elias Harala puskee 0‚Äď1-maalin.

Elias Harala tuulettaa. Arttu Mättö yhtyy ensimmäisenä iloon.

Maalin jälkeen ei kuitenkaan monikaan asia mennyt TamUn suunnitelmien mukaisesti. Jo heti johtomaalia seuranneessa tilanteessa SalPa oli lähellä maalintekoa, mutta Elias Alanen venyi illan ensimmäiseen huippupelastukseensa. Komea heittäytyminen pelasti tilanteen kulmapotkuksi, joka puolestaan johti karmeaan hässäkkään TamU-maalilla. Pallo pyöri tuskastuttavan pitkään vaarallisella alueella, kun kukaan ei päässyt kunnon purkuun. Lopulta SalPan laukaus kimposi puolustuksen kautta uudeksi kulmaksi, josta ei enää vaaraa seurannut.

SalPan tasoitusmaali syntyi hiukan seesteisemm√§n vaiheen j√§lkeen, kun reilu vartti ottelua oli pelattu. Pallo pelattiin komealla puolenvaihdolla Jami Siirtolalle oikealle laidalle. T√§m√§ harhautti itsens√§ Matias Starkin ohi, ja sijoitti laukauksen varmasti maalin takakulmaan. N√§in peli oli tasan 1‚Äď1.

Pallo pääsee TamUn harvan muurin läpi tolpan kautta maaliin.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin SalPa sai vapaapotkun pahasta paikkaa keskeltä läheltä kuudentoista rajaa, kun Eetu Rahkola tuli tilanteeseen napit edellä ja rikkoi hyökkääjää. Elmo Heinonen hyödynsi TamU-muurin nukahtamisen, ja laukoi pallon tolpan kautta maaliin. Toisessa päädyssä asti vieraskannattajien katsomossa ihmeteltiin muurissa olleita aukkoja jo ennen vedon lähtemistä, ja näin Heinonen pääsi laukomaan pallon anteeksiantamattomasti muurin läpi maaliin.

SalPan johtomaalia seurasi pienimuotoinen paniikki. Heti maalin jälkeen nähtiin kaksi pahaa hässäkkää TamU-maalilla, jotka molemmat päättyivät Elias Alasen jalkatorjuntoihin. Pahimmasta selvittiin, kunnes 38. minuutilla SalPa hyödynsi Ali Al-Fatlin vaikeudet vasemmalla laidalla. Iiro Vanhan tarkka ristipallo saatteli Kasperi Tuomen täyteen vauhtiin, ja tämä eteni laukaisusektorille boksiin. Komea laukaus upposi vastustamattomasti maalin takakulmaan.

Heti 3‚Äď1-maalin j√§lkeen p√§√§valmentaja Mourad Seddiki reagoi ottamalla Al-Fatlin vaihtoon. Kent√§lle oikeaksi laitapuolustajaksi tuli aiemmin kaudella vain kuusi minuuttia pelannut Nils Str√∂msholm. Hetke√§ my√∂hemmin my√∂s toinen laitapuolustaja Matias Stark otettiin vaihtoon, mutta t√§h√§n oli syyn√§ aiemmin peliss√§ p√§√§h√§n tullut isku. Sami Ekmark tuli kent√§lle toppariksi ja Eemil Pasanen siirtyi laitapuolustajaksi.

Nöyryytys toisella jaksolla

Toisen jakson alku loi vielä pientä toivoa siitä, että TamU voisi vielä taistella tuloksesta. TamU sai heti alussa sivuvaparin, jonka jälkitilanteessa Omar Khary pääsi laukomaan pienehköstä kulmasta. Veto kimposi tolpan kautta ulos kentältä. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana oli muutama muukin lupaava hyökkäys, mutta mitään valmista ei saatu aikaiseksi.

Haris Ibrahimovic jaksoi taistella ottelun jo ratkettuakin.

Ote siirtyi kuitenkin jakson alun jälkeen nopeasti SalPalle. Ajoittain kotijoukkue sai sahattua TamU-puolustuksen syötöillään aivan riekaleiksi, ja vaarallisemmat tilanteet pelastuivat topparien ja maalivahdin viime hetken venytyksillä. Kymmenen minuutin pelin jälkeen myös SalPa hyökkääjä blokkasi maaliin menossa olleen pallon. Samassa tilanteessa pallo kävi myös tolpan sisäpinnassa ennen kuin se saatiin purettua väljemmille vesille. Myös tunnin kohdalla SalPalla oli pari huippupaikkaa, mutta huolimaton viimeistely pelasti Sinipaidat lisätakaiskuilta

Toisen jakson edetess√§ SalPa otti pelin hallinnan t√§ydellisesti itselleen. Kotijoukkue sy√∂tteli palloa helpon n√§k√∂isesti Sinipaitojen juostessa per√§ss√§. Kaksi t√§llaista hy√∂kk√§yst√§ p√§√§ttyi lyhyen ajan sis√§ll√§ kesken√§√§n hyvin samanlaisiin murtaviin sy√∂tt√∂ihin linjan taakse. N√§ist√§ oli Eetu Lepp√§sell√§ ja Lucas Gabrielsonilla helppo ty√∂ viimeistell√§ maalit mieheen, ja n√§in taululla oli musertavat 5‚Äď1-lukemat.

Nils Strömsholm pelasi kauden ensimmäiset kunnon minuuttinsa.

Verneri Uimonen tuli vielä lopussa kentälle Elias Haralan tultua vaihtoon, mutta tämä oli tässä vaiheessa lähinnä kosmetiikkaa, vaikka Uimonen pääsi heti ensimmäisessä tilanteessaan vetopaikkaan. Mainio veto pakottikin maalivahdin torjumaan pallon kulmaksi.

Paljoa muuta positiivista kerrottavaa ottelun lopusta ei jäänyt. Tosin pyörityksen keskellä oli ilahduttavaa nähdä, että muun muassa Arttu Mättö ja Nils Strömsholm jaksoivat vielä venyä katkoihin vaarallisilta näyttäneissä tilanteissa. Lisäksi Elias Alanen venytti huipputorjuntoihin vielä kahdesti, ja näistä viimeiseen kun pelattiin jo lisäaikaa.

”Juoksimme t√§ll√§ kertaa aika paljon pallon per√§ss√§”, kommentoi p√§√§valmentaja Mourad Seddiki ottelun j√§lkeen Aamulehdelle. ”SalPa oli hyv√§ ja pani palloa liikkeelle yhdell√§ ja kahdella kosketuksella.”

”Tilanne on huono. Pit√§√§ kuitenkin jatkaa ty√∂ntekoa. Meill√§ on ollut l√§hes kaikissa peleiss√§ mahdollisuus saada hyv√§ tulos. Nyt ei ollut”, Seddiki p√§√§tti kommenttinsa.

Rumiin 5‚Äď1-lukemiin p√§√§ttyneen ottelun j√§lkeen TamUlla on vain viisi p√§iv√§√§ aikaa koota itsens√§, sill√§ derby Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan pelataan jo perjantaina 7.6. TamU on ottelussa kotijoukkue, joten ottelu pelataan Pyynikin urheilukent√§ll√§. Pallo potkaistaan k√§yntiin klo 18.30, ja nyt tarvitaan kaikki tuki jotta joukkue nousee alhostaan derbyvoittoon. Kaikki mukaan ja kaikki peliin!

1 Eemeli Mälkönen
6 Olli Jalli
7 Jami Siirtola vaihtoon 46’
10 Niko Leskelä
17 Viktor Limnell vaihtoon 46’
18 Elmo Heinonen vaihtoon 52’
20 Ilari Koljonen
21 Aku Leino C
24 Kasperi Tuomi
26 Iiro Vanha
68 Gentrit Kovaqi
2 Pekka Mattila vaihdosta 46’
9 Eetu Leppänen vaihdosta 52’
11 Lucas Gabrielsson vaihdosta 46’
12 Topias Tiainen
23 Juho Henttinen