Salosta nöyryyttävä tappio murska­lukemin

02/06/2019
Otteluraportti

Tampere United sai hyvän alun vierasotteluun SalPaa vastaan, kun Elias Harala puski Omar Khary kulmapotkusta 0–1-johdon jo ennen kuin kymmentä minuuttia oli pelattu. Muutoinkin alku oli samaan tapaan terävä kuin torstaina kotona FC Espoota vastaan. Johtomaalin jälkeen pelin ote siirtyi kuitenkin kotijoukkueellle, joka teki lopulta ensimmäisellä jaksolla masentavat kolme maalia rankaistuaan Sinipaitojen virheistä armotta – toki paikkoja oli useampaankin kuin kolmeen maaliin. Toisella jaksolla TamU sai jälleen pirteän alun, mutta se ei riittänyt maaleihin asti. Ottelun loppua kohden SalPa pääsi pelaamaan suorastaan nöyryttävän pitkiä hyökkäyksiä ja suorastaan leikittelemään TamUn kustannuksella. Vain Elias Alasen huipputorjunnat pitivät lukemat näinkin pieninä, mutta hänkään ei mahtanut mitään kahdelle linjan taakse pelatulle tilanteelle. Näin ottelu päättyi masentavaan 5–1 (3–1) -tappioon.

Kakkonen

5 – 1

Tampere United lähti otteluun kokoonpanolla, jossa monelle yllättäen kokeneemmasta kaartista muun muassa Verneri Uimonen ja Sami Ekmark oli jätetty penkille. Konsta Raittinen sai kahden pelin tauon jälkeen tilaisuutensa avauskokoonpanossa, ja Jere Remes aloitti tällä kertaa penkiltä. Aiemmissa otteluissa hyvin esiintynyt Niklas Lindholm oli puolestaan juhlimassa valkolakkiaan, ja oli siksi kokonaan poissa kokoonpanosta. Eetu Rahkola jatkoi keskikentän pohjalla, ja toppariparina pelasi nuori kaksikko Arttu Mättö ja Eemil Pasanen.

Elias Alnen ehtii täpärästi palloon ottelun kolmannella minuutilla.

TamU kehitti ensimmäisen vaarallisen paikan heti ottelun ensimmäisellä minuutilla, kun Ali Al-Fatli keskitti pallon oikealta laidalta, ja Haris Ibrahimovic tavoitteli palloa päällään. SalPa-maalivahti Eemeli Mälkönen ehti kuitenkin nyrkkeineen ensimmäisenä palloon. Hetkeä myöhemmin Omar Khary pääsi kokeilemaan laukausta, mutta ampui hiukan maalin yli.

Maaliin johtanut tilanne lähti liikkeelle TamUn hyvästä hyökkäyksestä ja Haris Ibrahimovicin hankkimasta kulmapotkusta. Omar Khary antoi kulmalta maukkaan pallon Elias Haralan päähän keskelle maalin edessä, ja tämä puski pelivälineen maan kautta verkon perukoilla. Komea maali herätti toiveikkuutta Saloon saapuneessa parikymmenpäisessä kannattajajoukossa.

Elias Harala puskee 0–1-maalin.
Elias Harala tuulettaa. Arttu Mättö yhtyy ensimmäisenä iloon.

Maalin jälkeen ei kuitenkaan monikaan asia mennyt TamUn suunnitelmien mukaisesti. Jo heti johtomaalia seuranneessa tilanteessa SalPa oli lähellä maalintekoa, mutta Elias Alanen venyi illan ensimmäiseen huippupelastukseensa. Komea heittäytyminen pelasti tilanteen kulmapotkuksi, joka puolestaan johti karmeaan hässäkkään TamU-maalilla. Pallo pyöri tuskastuttavan pitkään vaarallisella alueella, kun kukaan ei päässyt kunnon purkuun. Lopulta SalPan laukaus kimposi puolustuksen kautta uudeksi kulmaksi, josta ei enää vaaraa seurannut.

SalPan tasoitusmaali syntyi hiukan seesteisemmän vaiheen jälkeen, kun reilu vartti ottelua oli pelattu. Pallo pelattiin komealla puolenvaihdolla Jami Siirtolalle oikealle laidalle. Tämä harhautti itsensä Matias Starkin ohi, ja sijoitti laukauksen varmasti maalin takakulmaan. Näin peli oli tasan 1–1.

Pallo pääsee TamUn harvan muurin läpi tolpan kautta maaliin.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin SalPa sai vapaapotkun pahasta paikkaa keskeltä läheltä kuudentoista rajaa, kun Eetu Rahkola tuli tilanteeseen napit edellä ja rikkoi hyökkääjää. Elmo Heinonen hyödynsi TamU-muurin nukahtamisen, ja laukoi pallon tolpan kautta maaliin. Toisessa päädyssä asti vieraskannattajien katsomossa ihmeteltiin muurissa olleita aukkoja jo ennen vedon lähtemistä, ja näin Heinonen pääsi laukomaan pallon anteeksiantamattomasti muurin läpi maaliin.

SalPan johtomaalia seurasi pienimuotoinen paniikki. Heti maalin jälkeen nähtiin kaksi pahaa hässäkkää TamU-maalilla, jotka molemmat päättyivät Elias Alasen jalkatorjuntoihin. Pahimmasta selvittiin, kunnes 38. minuutilla SalPa hyödynsi Ali Al-Fatlin vaikeudet vasemmalla laidalla. Iiro Vanhan tarkka ristipallo saatteli Kasperi Tuomen täyteen vauhtiin, ja tämä eteni laukaisusektorille boksiin. Komea laukaus upposi vastustamattomasti maalin takakulmaan.

Heti 3–1-maalin jälkeen päävalmentaja Mourad Seddiki reagoi ottamalla Al-Fatlin vaihtoon. Kentälle oikeaksi laitapuolustajaksi tuli aiemmin kaudella vain kuusi minuuttia pelannut Nils Strömsholm. Hetkeä myöhemmin myös toinen laitapuolustaja Matias Stark otettiin vaihtoon, mutta tähän oli syynä aiemmin pelissä päähän tullut isku. Sami Ekmark tuli kentälle toppariksi ja Eemil Pasanen siirtyi laitapuolustajaksi.

Nöyryytys toisella jaksolla

Toisen jakson alku loi vielä pientä toivoa siitä, että TamU voisi vielä taistella tuloksesta. TamU sai heti alussa sivuvaparin, jonka jälkitilanteessa Omar Khary pääsi laukomaan pienehköstä kulmasta. Veto kimposi tolpan kautta ulos kentältä. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana oli muutama muukin lupaava hyökkäys, mutta mitään valmista ei saatu aikaiseksi.

Haris Ibrahimovic jaksoi taistella ottelun jo ratkettuakin.

Ote siirtyi kuitenkin jakson alun jälkeen nopeasti SalPalle. Ajoittain kotijoukkue sai sahattua TamU-puolustuksen syötöillään aivan riekaleiksi, ja vaarallisemmat tilanteet pelastuivat topparien ja maalivahdin viime hetken venytyksillä. Kymmenen minuutin pelin jälkeen myös SalPa hyökkääjä blokkasi maaliin menossa olleen pallon. Samassa tilanteessa pallo kävi myös tolpan sisäpinnassa ennen kuin se saatiin purettua väljemmille vesille. Myös tunnin kohdalla SalPalla oli pari huippupaikkaa, mutta huolimaton viimeistely pelasti Sinipaidat lisätakaiskuilta

Toisen jakson edetessä SalPa otti pelin hallinnan täydellisesti itselleen. Kotijoukkue syötteli palloa helpon näköisesti Sinipaitojen juostessa perässä. Kaksi tällaista hyökkäystä päättyi lyhyen ajan sisällä keskenään hyvin samanlaisiin murtaviin syöttöihin linjan taakse. Näistä oli Eetu Leppäsellä ja Lucas Gabrielsonilla helppo työ viimeistellä maalit mieheen, ja näin taululla oli musertavat 5–1-lukemat.

Nils Strömsholm pelasi kauden ensimmäiset kunnon minuuttinsa.

Verneri Uimonen tuli vielä lopussa kentälle Elias Haralan tultua vaihtoon, mutta tämä oli tässä vaiheessa lähinnä kosmetiikkaa, vaikka Uimonen pääsi heti ensimmäisessä tilanteessaan vetopaikkaan. Mainio veto pakottikin maalivahdin torjumaan pallon kulmaksi.

Paljoa muuta positiivista kerrottavaa ottelun lopusta ei jäänyt. Tosin pyörityksen keskellä oli ilahduttavaa nähdä, että muun muassa Arttu Mättö ja Nils Strömsholm jaksoivat vielä venyä katkoihin vaarallisilta näyttäneissä tilanteissa. Lisäksi Elias Alanen venytti huipputorjuntoihin vielä kahdesti, ja näistä viimeiseen kun pelattiin jo lisäaikaa.

”Juoksimme tällä kertaa aika paljon pallon perässä”, kommentoi päävalmentaja Mourad Seddiki ottelun jälkeen Aamulehdelle. ”SalPa oli hyvä ja pani palloa liikkeelle yhdellä ja kahdella kosketuksella.”

”Tilanne on huono. Pitää kuitenkin jatkaa työntekoa. Meillä on ollut lähes kaikissa peleissä mahdollisuus saada hyvä tulos. Nyt ei ollut”, Seddiki päätti kommenttinsa.

Rumiin 5–1-lukemiin päättyneen ottelun jälkeen TamUlla on vain viisi päivää aikaa koota itsensä, sillä derby Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan pelataan jo perjantaina 7.6. TamU on ottelussa kotijoukkue, joten ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä. Pallo potkaistaan käyntiin klo 18.30, ja nyt tarvitaan kaikki tuki jotta joukkue nousee alhostaan derbyvoittoon. Kaikki mukaan ja kaikki peliin!

Kakkonen

5 – 1

( 3 – 1 )

8′ Elias Harala

Yleisöä:
286

17' Jami Siirtola
26' Elmo Heinonen
38' Kasperi Tuomi
74' Eetu Leppänen
77' Lucas Gabrielsson

Yleisöä:
286

62 Elias Alanen
5 Eetu Rahkola C 24'
9 Elias Harala 74'
10 Haris Ibrahimovic 31'
13 Aleksi Sainio
15 Eemil Pasanen
21 Konsta Raittinen 48'
22 Matias Stark 40'
25 Omar Khary
29 Ali Al-Fatli 39'
31 Arttu Mättö
26 Sami Maja
3 Sami Ekmark 40'
17 Taavi Abruquah
18 Jere Remes
20 Verneri Uimonen 81' 74'
27 Nils Strömsholm 39'
28 Deng Malwal
1Eemeli Mälkönen
6Olli Jalli
7Jami Siirtolavaihtoon 46’
10Niko Leskelä
17Viktor Limnellvaihtoon 46’
18Elmo Heinonenvaihtoon 52’
20Ilari Koljonen
21Aku LeinoC
24Kasperi Tuomi
26Iiro Vanha
68Gentrit Kovaqi
2Pekka Mattilavaihdosta 46’
9Eetu Leppänenvaihdosta 52’
11Lucas Gabrielssonvaihdosta 46’
12Topias Tiainen
23Juho Henttinen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2