19.3.2017

 
 

Rumat tappio­lukemat LahdessaTampere Unitedin vuoden ensimm√§inen ulko-ottelu p√§√§ttyi rumiin lukemiin, kun tehokkaasti viimeistellyt FC Lahti Akatemia paukutti Mukkulan tekonurmella rumat 4‚Äď1 (1‚Äď0) -lukemat. Ottelu oli kuitenkin huomattavasti tasaisempi kuin mit√§ loppulukemat antavat ymm√§rt√§√§. Paremmalla viimeistelyll√§ ja ter√§v√§mm√§ll√§ puolustamisella lukemat olisivat voineet k√§√§nty√§ toisenlaisiksi. Silti selittelyn varaa ei ole, vaan ensi sunnuntaina kotikent√§ll√§ pit√§√§ n√§hd√§ aivan toisenlainen ilme.

Matti Saari murtautuu kohti maalia.

Matti Saari murtautuu kohti maalia.

TamU lähti otteluun aiemmista talven otteluista tutulla korkealla prässillä, jonka kanssa lahtelaisilla oli hienoisia vaikeuksia. Kylmä suihku tuli kuitenkin jo pian 10 minuutin täyttymisen jälkeen, kun FC Lahti sai rangaistuspotkun tilanteesta, jota TamUn vaihtopenkillä verrattiin vain muutamaa hetkeä aiemmin toisessa päässä boksissa sattuneeseen Roope Kostiaisen kaatamiseen. Niin tai näin, Irfan Sadik astui pallon taakse ja tykitti pallon varmasti maalin oikeaan yläkulmaan.

Niclas Kalatsev taistelee pallosta.

Niclas Kalatsev taistelee pallosta.

Sinipaidat saivat heti takaiskumaalia seuranneesta hyökkäyksestä kulmapotkun. Tasoitus oli lähellä, kun Tuomas Alanen pääsi puskemaan täysin vapaasta paikasta, mutta valitettavasti pallo karkasi melko reilusti maalin ohi. Myöhemmin jakson aikana vetojaan pääsivät kokeilemaan Niclas Kalatsev ja Matti Saari, mutta ensimmäisen laukaus painui yli ja jälkimmäisen vapaapotku jäi muuriin.

Konsta Raittinen voittaa pallokamppailun.

Konsta Raittinen voittaa pallokamppailun.

Mauno Sirén yrittää murtautua boksiin.

Mauno Sirén yrittää murtautua boksiin.

Jakson lopulla Roope Kostiainen pääsi yrittämään kahdesti. Ensin Niclas Kalatsev tarjoili vapaan puskupaikan, mutta Kostiainen ei saanut palloa suunnattua maalia kohti. Aivan jakson lopussa Kalatsev syötti Kostiaiselle linjan taakse, ja tämä sai laukauksen lähtemään vaikeasta asennosta. Pallo kaartoi kuitenkin takatolpan sisäpintaan ja siitä kierteisenä yli päätyrajasta.

Roope Kostiainen taistelee pallosta lumisateen ja lahtelaiskäsien keskellä.

Roope Kostiainen taistelee pallosta lumisateen ja lahtelaiskäsien keskellä.

Toinen jakso lähti käyntiin samaan tapaan kuin ensimmäinen. Sinipaidoilla oli heti alussa pari puskupaikkaa boksissa, mutta maalinteossa onnistui kotijoukkue vastahyökkäyksestä jo ennen kuin kymmentä minuuttia oli pelattu. Maalintekijänä kunnostautui kapteenin nauhaa kantanut Jens Tanskanen. Kymmenisen minuuttia myöhemmin sama mies oli jälleen pahanteossa, mutta Tuomo Hiltunen torjui komeasti.

Sinipaidoista pirteimpi√§ otteita esittiv√§t hy√∂kk√§ysp√§√§ss√§ Niclas Kalatsev ja Tuomas Lehti. Heist√§ j√§lkimm√§inen p√§√§si koittamaan vetoaa pariinkin kertaan boksissa, mutta molemmilla kerroilla maalivahti torjui. Toisessa p√§√§ss√§ sen sijaan syntyi kolmas maali, kun keskialueen pallonmenetyksen ja Tuomo Hiltusen torjunnan j√§lkeen pallo p√§√§tyi vapaaseen paikkaan Irfan Sadikille, jolla oli helppo ty√∂ laittaa 3‚Äď0-maali l√§hes tyhjiin.

Tuomas Lehti vetopaikassa.

Tuomas Lehti vetopaikassa.

Tappiotilanteesta huolimatta Sinipaitojen peli-ilme pysyi hyvänä. Kentälle viimeiseksi puolituntiseksi vaihdettu Elias Harala pääsi noin 70 minuutin kohdalla läpi, mutta tilanne kuivui kokoon kun lahtelaispuolustaja työnsi nuoren hyökkääjän takaa suorin käsin kentän pintaan, ja tuomari vain näytti Haralaa nousemaan ylös.

Elias Harala kentän pinnassa.

Elias Harala kentän pinnassa.

Sinipaitojen ainoaa maalia saatiin lopulta odottaa aina ottelun loppuminuuteille asti. Silloin Konsta Raittinen toi pallon boksiin ja pelasi sen Elias Haralalle. Tämä sai työnnettyä pallon alaspäin Niclas Kalatseville, joka tälläsi pallon verkon perukoille.

Kavennusmaalista syntynyt pieni hyv√§ mieli ei kuitenkaan pitk√§√§n kest√§nyt, sill√§ FC Lahti Akatemia iski loppulukemat 4‚Äď1 heti seuraavasta hy√∂kk√§yksest√§. Pallo p√§√§tyi TamU-pelaajien my√∂t√§vaikutuksella Driton Shalalle, joka ei j√§tt√§nyt paikkaansa k√§ytt√§m√§tt√§.

Viimeisen vartin pelanneella Dani Gorelovilla oli viel√§ lopussa paikka kun Niclas Kalatsev l√∂ysi h√§net takatolpalta. Veto ei kuitenkaan osunut maalipuiden v√§liin, ja n√§in loppulukemiksi j√§i 4‚Äď1 (1‚Äď0).

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ katsoi heti ottelun j√§lkeen tuloksen taakse. ”Todella rumista lukemista huolimatta t√§m√§ oli meilt√§ huomattavasti parempi peli kuin edellinen PKKU-peli. Kokonaisuus toimi hyvin, mutta keskuspuolustuksessa oli ongelmia: pelattiin liian l√∂ys√§sti ja vastustaja rokotti virheist√§. N√§in paljon virheit√§ emme ole tehneet koko talvikaudella.”

”Aktiivisuus yl√∂sp√§in oli suhtkoht hyv√§√§ ja pystyttiin hy√∂kk√§√§m√§√§n monipuolisesti laidoilta ja keskelt√§. Pit√§√§ muistaa, ett√§ nyt ei haeta pisteist√§ vaan oman pelin kokonaisuutta. Vaikka tulos oli todella ruma, peliss√§ oli paljon hyv√§√§kin, ja hyvi√§ maalipaikkoja luotiin puolenkymment√§. Tehdyt virheet on periaatteessa helppo korjata”, p√§√§valmentaja M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.