Roope Kostiainen siirtyy Tampere Unitediin

13/12/2016
Uutinen

Tehokkaana kärkipelaajana tunnettu Roope Kostiainen, 21, siirtyy viime kaudella Kolmosen kärkipään joukkueisiin kuuluneesta Tampereen Peli-Tovereista Sinipaitoihin. Viime kaudella Kostiainen teki pelaamassaan 18:ssa Kolmosen ottelussa yhteensä 10 maalia, vaikka pahan näköinen loukkaantuminen pitikin hänet poissa neljästä heinä-elokuun ottelusta. Kostiaisen uran tietynlainen tähänastinen huippupiste on pääsy kentälle Ilveksen liigajoukkueen paidassa kaudella 2015.

Vaikka Kostiaisen liigapelit jäivät kaudella 2015 yhteen viiden minuutin mittaiseen käyntiin Tammelan viheriöllä Ilveksen hävitessä Rovaniemen Palloseuralle 0–1, kyseessä on laatupelaaja, jolla on edellytykset nousta suureen rooliin Kakkosessa ja vielä vaikka ylemmissäkin sarjoissa. Kausi 2015 kului kuitenkin pääasiassa Ilveksen kakkosjoukkueen peleissä Kolmosessa, ja kaudeksi 2016 Kostiainen siirtyi samassa sarjassa pelanneeseen Tampereen Peli-Tovereihin. Aiemmilla kausilla Kostiainen pelasi Ilveksen juniorijoukkueissa ja teki muun muassa kaudella 2014 jopa 11 maalia kovassa A-poikien SM-sarjassa. Tuolla kaudella hän pelasi lisäksi Ilveksen kakkosjoukkueessa 17 Nelosen ottelua je teki niissä peräti 18 maalia.

Kaudella 2017 Kostiaisella onkin tilaisuus tehdä todellinen läpimurtonsa liiton sarjoissa miesten tasolla. ”TamUun siirtyminen oli jo viime kaudella lähellä, mutta kavereiden ja tutun valmentajan takia tuli siirryttyä TP-T:hen”, paljastaa Kostiainen. ”Uran kannalta siirto Veikkausliigasta Kolmoseen ei ollut ehkä järkevin siirto, mutta hauskaa oli. Ensi kaudella on mahdollisuus päästä pelaamaan kunnolla liiton sarjan pelejä.”

”Pienenä kävin usein katsomassa TamUn pelejä Ratinassa”, kertoo Kostiainen ikäisilleen tamperelaispelaajille tuttua tarinaa. ”Edelliskausina on tullut pelattua samoissa sarjoissa, ja TamUn kohtaamiset ovat olleet hienoimpia ottelutapahtumia kauden aikana. Nyt on ilo päästä itse pelaamaan TamU-paidassa.”

Mielenkiintoisen mausteen Kostiaisen siirtoon tuo kaikkien Tampere Unitedin kannattajien mieleen painunut loukkaantuminen TamUn ja TP-T:n välisessä ottelussa heinäkuun alussa Pyynikillä. Kostiainen törmäsi pahan näköisesti TamU-maalivahti Juuso Auvisen kanssa, ja lopulta lääkintähelikopteri toi lääkärin paikalle ennen kuin Kostiainen kiidätettiin sairaalaan. Lopulta Kostiainen toipui vammastaan melko nopeasti, ja toisessa paluun jälkeisessä ottelussaan hän teki tärkeän voittomaan Rauman Pallo-Iirojen verkkoon. Näin TP-T:ssä pelannut hyökkääjä tuli edesauttaneeksi tulevan seuransa nousua Kakkoseen.

”Loukkaantumisessa oli vähän huonoa tuuria mukana, kun maalivahdin polvi osui juuri käden alle kylkeen ja oikeaan keuhkoon tuli ilmarinta. Suunnilleen kuukausi meni pelikuntoon toipumisessa, mutta muistoksi jäi vain kaksi arpea kylkeen”, kertaa Kostiainen heinäkuun tapahtumia.

Tulevan kauden Kostiainen näkee kovien tavoitteiden kautena. ”Meillä näyttäisi jo nyt olevan hyvä runko kasassa, ja hyviä kavereita on varmasti tulossa vielä lisää. Uskoisin että lähdetään heti pelaamaan noususta Ykköseen”, Kostiainen paaluttaa. ”Henkilökohtaisena tavoitteena on vakiinnuttaa paikka avauskokoonpanossa ja tietenkin tehdä mahdollisimman paljon tehoja.”

”Roope on meille tuttu pelaaja koska olemme olleet vastakkain jo kaudella 2014”, toteaa pelaajakoordinaattori Mika Suonsyrjä muistelleen Nelosen kauden ratkaisuotteluksi muodostunutta kamppailua, jossa Kostiainen iski heti ensimmäisellä jaksolla kaksi maalia Sinipaitojen verkkoon. ”Olemme seuranneet hänen kehittymistään tarkasti, ja on mahtavaa saada hänet nyt sinipaitaan.”

Vuoden mittaisen sopimuksen tehnyt Kostiainen on Tampere Unitedin kahdestoista sopimuspelaaja. Uusia sopimusuutisia odotellessa kannattaa hankkia Tampere Unitedin kausikortti kaudelle 2017 TamU-kaupasta. Normaalihintaiset kausarit maksavat 70 euroa ja seuran jäsenten ja muiden alennusryhmien kausarit 45 euroa.

Roope Kostiaisen haastattelu:

Sopimuspelaajat kaudelle 2017:
Tuomas Alanen
Juuso Auvinen
Mehdi Fennane
Tero Intala
Ali Koljonen
Roope Kostiainen
Tuomas Lehti
Riku Oras
Eetu Rahkola
Matti Saari
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49