Roope Kostiainen palaa Sinipaitoihin

07/02/2020
Uutinen

Tampere United on tehnyt sopimuksen mieluisan paluumuuttajan kanssa, kun Roope Kostiainen, 24, tekee vuoden tauon jälkeen paluun Sinipaitoihin. Kyseessä on samalla TamUn ensimmäinen sopimus, jonka myötä uuden tulemisen aikainen pelaaja palaa takaisin. Kostiaisen sopimus kattaa kauden 2020.

Roope Kostiainen on TamUa seuranneille hyvin tuttu pelaaja aiemmilta vuosilta. Ilveksen kasvatti saapui Tampere Unitedin riveihin kaudeksi 2017, jolloin hänellä oli viiden liigaminuutin lisäksi vyöllään otteluita kahden kauden ajalta Kolmosesta. Kostiainen murtautui välittömästi Unitedin avaukseen ja iski heti ensimmäisellä Kakkosen kaudellaan 19 ottelussa yhdeksän maalia ollen TamUn maalikuningas. Kostiainen jatkoi joukkueessa myös kauden 2018, jolloin ajoittain myös laidalla nähty Kostiainen iski täyden Kakkosen kauden aikana viisi maalia.

Sinipaidoista Kostiaisen matka jatkui viime kaudeksi Ykköseen nousseen TPV:n riveihin, jossa hän jäi pienelle vastuulle päästen viheriölle lopulta kahdessatoista ottelussa. Kauden ainoan maalinsta Kostiainen iski Jaron verkkoon. Lisäksi peliminuutteja kertyi TPV:n kakkosjoukkueessa Kolmosessa.

Kostiainen tuo TamUun siis roppakaupalla kokemusta Kolmosta kovemmista sarjoista. Tampere Unitedin hyökkäyksessä on otettavissa iso ruutu ja vastuunkantoa hyökkääjä odottaa itseltäänkin: ”Henkilökohtaisena tavoitteena on mättää niin paljon maaleja, ettei laskuissa pysy mukana!” Kostiainen täräyttää.

Hyökkääjä on mielissään palatessaan Sinipaitoihin: ”Palaan seuraan hyvillä fiiliksillä. TamU oli selkeästi kiinnostunut saamaan minut riveihinsä, kannattajien edessä on mukava pelata ja seurassa kaikki toimii muutenkin mallikkaasti. TamU on hieno seura, jota tykkään edustaa”, Kostiainen kehuu.

”Uskon, että saamme koottua tasokkaan porukan, jolla on mahdollisuus taistella noususta Kakkoseen”, hyökkääjä lisää.

Listenmaa mielissään

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaalle Roope Kostiainen on tuttu pelaaja jo viime kaudelta, kun molemmat olivat tuolloin vielä paikallisvastustaja TPV:n riveissä.

”Roope on tuttu pelaaja, joka otetaan mielellään vastaan. Roopen viime kausi oli rikkonainen ja saatiin hänet oikeastaan vasta ihan loppukaudesta kuntoon. Tuolloin hän osoitti heti vaarallisuutensa. Jos vaan kaveri pysyy terveenä, niin on erittäin kova tekijä Kolmoseen”, Listenmaa käy läpi Kostiaista.

”Hän on vahva, voimakas ja juoksuvoimainen pelaaja. Fiksu kaveri ja tulee kaikkien kanssa toimeen”, jatkaa Listenmaa.

Kostiaisesta tulee TamUn kauden kahdestoista sopimuspelaaja ja hän on käytettävissä jo sunnuntaina klo 18.15 pelattavassa ja TamUn tämänkertaisen Suomen Cupin tarinan päättävässä HJS-kotiottelussa.

Cupin peliä odotellessa on hyvä aika käydä TamU-kaupassa ostoksilla. Kausikortit ovat edelleen myynnissä ja täysihintainen kausikortti maksaa 70 € ja alennusryhmien kausikortti 45 €. Samasta osoitteesta voi vielä tämän viikon ajan ostaa collegen (25 €) tai hupparin (30 €) alennushintaan.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Emenike (h)
Mahad Hussein (p)
Oskari Ikonen (mv)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Roope Kostiainen (h)
Sami Maja (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Riku Tanila (mv)
Toni Tuuri (kk)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa