7.2.2020

 
 

Roope Kostiainen palaa SinipaitoihinTampere United on tehnyt sopimuksen mieluisan paluumuuttajan kanssa, kun Roope Kostiainen, 24, tekee vuoden tauon jälkeen paluun Sinipaitoihin. Kyseessä on samalla TamUn ensimmäinen sopimus, jonka myötä uuden tulemisen aikainen pelaaja palaa takaisin. Kostiaisen sopimus kattaa kauden 2020.

Roope Kostiainen on TamUa seuranneille hyvin tuttu pelaaja aiemmilta vuosilta. Ilveksen kasvatti saapui Tampere Unitedin riveihin kaudeksi 2017, jolloin hänellä oli viiden liigaminuutin lisäksi vyöllään otteluita kahden kauden ajalta Kolmosesta. Kostiainen murtautui välittömästi Unitedin avaukseen ja iski heti ensimmäisellä Kakkosen kaudellaan 19 ottelussa yhdeksän maalia ollen TamUn maalikuningas. Kostiainen jatkoi joukkueessa myös kauden 2018, jolloin ajoittain myös laidalla nähty Kostiainen iski täyden Kakkosen kauden aikana viisi maalia.

Sinipaidoista Kostiaisen matka jatkui viime kaudeksi Ykköseen nousseen TPV:n riveihin, jossa hän jäi pienelle vastuulle päästen viheriölle lopulta kahdessatoista ottelussa. Kauden ainoan maalinsta Kostiainen iski Jaron verkkoon. Lisäksi peliminuutteja kertyi TPV:n kakkosjoukkueessa Kolmosessa.

Kostiainen tuo TamUun siis roppakaupalla kokemusta Kolmosta kovemmista sarjoista. Tampere Unitedin hy√∂kk√§yksess√§ on otettavissa iso ruutu ja vastuunkantoa hy√∂kk√§√§j√§ odottaa itselt√§√§nkin: ”Henkil√∂kohtaisena tavoitteena on m√§tt√§√§ niin paljon maaleja, ettei laskuissa pysy mukana!” Kostiainen t√§r√§ytt√§√§.

Hy√∂kk√§√§j√§ on mieliss√§√§n palatessaan Sinipaitoihin: ”Palaan seuraan hyvill√§ fiiliksill√§. TamU oli selke√§sti kiinnostunut saamaan minut riveihins√§, kannattajien edess√§ on mukava pelata ja seurassa kaikki toimii muutenkin mallikkaasti. TamU on hieno seura, jota tykk√§√§n edustaa”, Kostiainen kehuu.

”Uskon, ett√§ saamme koottua tasokkaan porukan, jolla on mahdollisuus taistella noususta Kakkoseen”, hy√∂kk√§√§j√§ lis√§√§.

Listenmaa mielissään

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaalle Roope Kostiainen on tuttu pelaaja jo viime kaudelta, kun molemmat olivat tuolloin vielä paikallisvastustaja TPV:n riveissä.

”Roope on tuttu pelaaja, joka otetaan mielell√§√§n vastaan. Roopen viime kausi oli rikkonainen ja saatiin h√§net oikeastaan vasta ihan loppukaudesta kuntoon. Tuolloin h√§n osoitti heti vaarallisuutensa. Jos vaan kaveri pysyy terveen√§, niin on eritt√§in kova tekij√§ Kolmoseen”, Listenmaa k√§y l√§pi Kostiaista.

”H√§n on vahva, voimakas ja juoksuvoimainen pelaaja. Fiksu kaveri ja tulee kaikkien kanssa toimeen”, jatkaa Listenmaa.

Kostiaisesta tulee TamUn kauden kahdestoista sopimuspelaaja ja hän on käytettävissä jo sunnuntaina klo 18.15 pelattavassa ja TamUn tämänkertaisen Suomen Cupin tarinan päättävässä HJS-kotiottelussa.

Cupin peli√§ odotellessa on hyv√§ aika k√§yd√§ TamU-kaupassa ostoksilla. Kausikortit ovat edelleen myynniss√§ ja t√§ysihintainen kausikortti maksaa 70 ‚ā¨ ja alennusryhmien kausikortti 45 ‚ā¨. Samasta osoitteesta voi viel√§ t√§m√§n viikon ajan ostaa collegen (25 ‚ā¨) tai hupparin (30 ‚ā¨) alennushintaan.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Emenike (h)
Mahad Hussein (p)
Oskari Ikonen (mv)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Roope Kostiainen (h)
Sami Maja (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Riku Tanila (mv)
Toni Tuuri (kk)