Roope Kostiainen jatkaa Tampere Unitedissa

13/11/2020
Uutinen

Yhdellätoista maalillaan Unitedin viime kauden paras maalintekijä Roope Kostiainen on solminut kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Vuosi sitten Sinipaitoihin palannut Kostiainen on tärkeä palanen tulevan kauden joukkuetta rakennettaessa. Sopimuksessa on myös optio kaudesta 2022.

”Taas hyvä sopimusuutinen, että Roope päätti jäädä meille”, aloittaa päävalmentaja Jukka Listenmaa tuntojensa purkamisen Roope Kostiaisen, 24, jatkosopimuksesta.

Roope Kostiainen palasi viime kaudelle takaisin Tampere Unitediin yhden TPV:ssä vietetyn Ykkösen kauden jälkeen. Kostiainen pelasi päättyneellä kaudella kahta vaille kaikissa sarjaotteluissa viimeistellen 11 maalia, ollen samalla joukkueen paras maalintekijä.

”Viime kaudesta jäi kaikin puolin hyvät fiilikset ja näin oli helppo valinta jatkaa TamUssa”, Kostiainen kommentoi itse ja jatkaa perään.

”Vähän jäi hampaankoloon, ettei nousujuhlia päästy viettämään, mutta tämä asia korjataan tulevalla kaudella. Oma kausi oli kohtuullisen hyvä, mutta paljon jäi vielä parannettavaa. Yläloppusarja meni hienosti ja siihen olen tyytyväinen.”

Jukka Listenmaa lisää, että maalien lisäksi Kostiainen tuo tullessaan johtajuutta koppiin.

”Tämän sopimuksen kautta saamme tietty maaleja, mutta Roope on ehdottomasti myös yksi joukkueen johtohahmoista. Hän tuo meidän ryhmään kokemusta ja johtajuutta.”

”Pelkästään Roopen vaatimustaso nostaa koko joukkueen tekemistä”, jatkaa Listenmaa.

Mahdollista korvaajaa ei ehditty edes ajatella

Jukka Listenmaa myöntää, että Kostiaisen lähtö olisi ollut kova takaisku.

”Meillä olisi ollut omasta ryhmästäkin esimerkiksi Topias Järvelä, joka olisi voinut Roopen aukon täyttää, mutta olisihan siihen iso aukko jäänyt, jos Roope ei olisi päättänyt jatkaa meillä”, Listenmaa kertoo.

”Tähän kohtaan meillä oli koko ajan niin kova luotto siihen, että Roope lopulta jää meille, että emme olleet aloittaneet edes katselemaan muita kärkimiehiä tältä alueelta”, jatkaa Listenmaa.

”Aina välillä Roopella menee itsensä kanssa hieman tuskailuksi, mutta siihen voi kuitenkin aina luottaa, että ne maalit sieltä lopulta aina kuitenkin tulevat”, päävalmentaja päättää.

Tampere Unitedilla on nyt koossa 13 sopimuspelaajaa kaudelle 2021. Joukkueen kokoaminen jatkuu ensi maanantaina 16.11. alkavalla tryout jaksolla, jossa on mukana myös sopimuspelaajia sekä muitakin viime kauden pelaajia uusien paikkaa Sinipaidoista hakevien pelaajien lisäksi.

Seuraavaa pelaajauutista odotellessa on hyvä käydä ostamassa kausikortti kaudelle 2021. Vuoden loppuun saakka käynnissä olevan kampanjan ajan kausikortin hinta on vain 40 €. Lisäksi myynnissä on naisten edustusjoukkueen tukikausikortteja 15 €:n hintaan. Molemmat kausikortit yhdessä maksavat 50 €. Tule ostoksille: tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Ali Aitbenzanzoun, kk
Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Eetu Räisänen, kk
Mauno Sirén, p
Riku Tanila, mv
Panu Väliaho, h

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2