Roope Kostiainen iskee maaleja myös ensi kaudella Sinipaidoissa

13/01/2023 TamU
Uutinen

Vuosien varrella kannattajien suosikiksi noussut Roope Kostiainen jatkaa Tampere Unitedissa. Jokaisella TamU-kaudellaan joukkueen avainpelaajiin kuulunut Kostiainen valmistautuu nyt kuudenteen kauteensa Sinipaidoissa, joista tuleva kausi on neljäs peräkkäinen. Juuri joulukuussa 27 vuotta täyttäneen hyökkääjän uusi sopimus kattaa tulevan kauden 2023.

Roope Kostiainen jatkaa TamUssa kaudella 2023

Roope Kostiainen

  • Syntynyt 14. joulukuuta 1995
  • Kasvattajaseura Tampereen Ilves, jossa myös yksi liigaottelu.
  • Pelannut Tampere Unitedissa kaudet 2017–18 ja 2020–22.

Meillä on jo aika hyvä runko kasassa. Vielä kun saadaan muutama täsmäpelaaja, saadaan tosi kilpailukykyinen joukkue kasaan.

- Roope Kostiainen
Hyökkääjä

Seura on tärkeä itselleni ja haluan että TamU kehittyy. Jos voin omalla panoksellani antaa seuralle jotain, mielelläni sen teen.

- Roope Kostiainen
Hyökkääjä

Kiitos kannattajille ja koko seuralle kaikesta yhdessä koetusta vuosien varrella. Ja eihän sitä ikinä tiedä, jos jossain kohtaa pelaan vielä TamUssa.

- Mauno Sirén
Laitapelaaja

Tampere Unitedin vuoden 2023 ensimmäinen pelaajasopimus on erittäin mieluisa jatkosopimus, kun Unitedia jo vuosia edustanut Roope Kostiainen on laittanut digitaalisen puumerkkinsä sopimuspaperiin. 

“On kyllä erittäin hyvät fiilikset. On mukava lähteä taas uuteen kauteen TamU-paidassa”, Kostiainen sanoo lyhyesti.

Kaudella 2022 Kostiainen oli totuttuun tapaan isossa roolissa. Kakkosessa hyökkääjä pelasi 23 ottelussa, joista avauksessa peräti yhdeksässätoista. Peliminuutteja hän keräsi joukkueesta neljänneksi eniten. Viime kauden Kakkosen maalimäärä Kostiaisella oli lopulta kuusi ja syöttöjä hän antoi joukkueesta eniten: kahdeksan. Kostiainen pelasi myös Suomen Cupin ottelussa HJS:ää vastaan.

Monen muun TamU-pelaajan tavoin loppukausi jätti kuitenkin kitkerän jälkimaun.

“Oli vähän kaksijakoinen kausi. Alkukausi osoitti, että potentiaalia joukkueessa on mihin vain. Sarjan loppusijoitus jäi kuitenkin kaivelemaan, samoin ettei UEFA Regions’ Cupissa päästy jatkoon. Koitetaan parantaa tulevaan kauteen”, Kostiainen pohtii.

Kostiainen pitääkin Sinipaitojen menestysmahdollisuuksia hyvinä.

“Meillä on jo aika hyvä runko kasassa, se on hyvä juttu. Vielä kun saadaan muutama täsmäpelaaja, saadaan tosi kilpailukykyinen joukkue kasaan. Joukkueen tavoitteena on nousta Ykköseen”, Kostiainen sanoo.

Roope Kostiainen pallossa ottelussa EPS:ää vastaan

TamU on ollut Kostiaiselle hyvä ympäristö

Kostiainen on takonut jo usean kauden ajan maaleja TamUssa. Vuosien varrella seurasta onkin tullut maalitykille tärkeä.

“Minä olen aina viihtynyt TamUssa. Ympäristö on todella hyvä, seurajohto, kannattajat, pelaajat ja valmentajat ovat kaikki aina olleet mallillaan.”

“Seura on tärkeä itselleni ja haluan että TamU kehittyy. Jos voin omalla panoksellani antaa seuralle jotain, mielelläni sen teen”, Kostiainen kuvailee.

Hyökkääjä on nähnyt ja kokenut TamUssa jo paljon. Joukkoon mahtuu muun muassa sarjanousu ja Suomen Regions’ Cupin voitto. Voikin sanoa, että Kostiainen on nähnyt Tampere Unitedin kehityksen aitiopaikalta.

“Seura on mennyt koko ajan eteenpäin. Jokaisella osa-alueella asiat ovat menneet koko ajan ammattimaisempaan suuntaan. Yksi putoaminen oli matkalla, mutta ei se haittaa kun pitkän matkan suunta on eteenpäin. Se on itse asiassa yksi syy miksi haluan TamUssa pelata. Seuralla on selvä strategia miten pitää kehittyä ja miten mennään eteenpäin”, Kostiainen kertoo.

Lopuksi Kostiainen lähettää vielä terveisensä seurayhteisölle.

“Kaikille seuran kannattajille ja Sinikaartille, tervetuloa peleihin kannustamaan TamU voittooon!” 

Roope Kostiainen on myös TamU-juniorien suosikki.

Mauno Sirénin sopimus on purettu

Roope Kostiaisen tavoin jo kaudella 2017 ensimmäisen kerran Sinipaidoissa pelanneen Mauno Sirénin pelaajasopimus on purettu pelaajan omasta aloitteesta motivaation laskettua monen eri asian summana.

”Keskityn tänä talvena ja keväänä jalkapallon sijaan opintojeni loppuun saattamiseen”, kertoo Sirén suunnitelmistaan.

”Haluan omasta ja koko seurayhteisön puolesta kiittää ’Maukkaa’ hänen isosta panoksestaan seuran hyväksi. Muistot palaavat ’Maukan’ debyyttikaudelle, ja yksi parhaista muistoista onkin yllättävä kaukoveto, jonka turvin TamU haki yllättäen pisteet Musan kentällä kaudella 2017”, toteaa puolestaan Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö.

Mauno Sirén haluaa lähettää terveisensä myös koko sinivihreälle seurayhteisölle:

”Kiitos kannattajille ja koko seuralle kaikesta yhdessä koetusta vuosien varrella. Ja eihän sitä ikinä tiedä, jos jossain kohtaa pelaan vielä TamUssa.”

Mauno Sirén ottelussa GrIFK-TamU.

Valmistautuminen kauteen jatkuu Pirkkahallissa

Tampere Unitedilla on nyt sopimus ensi kaudesta 11 pelaajan kanssa. Valmistautuminen tulevaan kauteen jatkuu Pirkkahallissa jo huomenna lauantaina klo 10.30 seuran sisäisellä harjoitusottelussa, jota isännöi Kolmosessa ensi kaudella pelaava seuran kakkosjoukkue. Ensimmäinen varsinainen harjoitusottelu pelataan puolestaan reilun viikon päästä sunnuntaina 22.1. klo 14.15 Pirkkahallissa, jonne vieraaksi saadaan Tampereen Pallo-Veikot.

Seuraavia sopimusuutisia odotellessa kannattaa käydä ostamassa kausikortti kaudelle 2023. Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joissa paketissa on mukana TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Sopimuspelaajat kaudelle 2023

Ali Aitbenzanzoun, p
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Topias Järvelä, kk
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Farhad Rahimi, h
Arttu Raittinen, h
Eetu Räisänen, kk
Julius Stenroos, kk

Katso Roope Kostiaisen haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49