Roope Järvinen TamUn maalin suulle

15/03/2024 TamU
Uutinen

Viime kaudella Ilves-Kissoissa pelannut 28-vuotias veräjänvartija Roope Järvinen siirtyy Tampere Unitediin. Kokenut ja monipuolinen maalivahti tuo pukukoppiin johtajuutta ja vaatimustasoa. Järvisen sopimus kattaa kauden 2024. Järvisen sopimuksen myötä Sinipaitojen kuluvan kauden maalivahtikolmikko on valmis.

Roope Järvinen, TamU

Roope Järvinen

 • Syntynyt 1. heinäkuu 1994
 • Siirtyy Ilves-Kissoista Sinipaitoihin.
 • Vakiinnutti viime kaudella paikan Kissojen ykköstorjujana.

Maalivahtivalmentaja Esa Saarisen suuri suu sai kauden jälkeen kipinän syttymään nimenomaan TamUssa pelaamista kohtaan.

- Roope Järvinen
Maalivahti

Seuraan on ollut helppo tulla, ja koppi on täynnä hyviä jätkiä. Treeneissä on ollut hyviä uusia virikkeitä ja muutenkin ollut parin kauden jälkeen piristävää pystyä keskittymään treeneissä pelkästään futikseen.

- Roope Järvinen
Maalivahti

Maalivahtitilanne on tällä hetkellä oikein hyvä, kunhan vielä Remukin kuntoutuu sormivammastaan. Meillä on kaksi tällä sarjaportaalla jo tasonsa osoittanutta maalivahtia sekä yksi nuori nälkäinen haastaja, joka on kehittynyt suurin harppauksin.

- Esa Saarinen
Maalivahtivalmentaja

Roope Järvinen siirtyy Tampere Unitediin paikallisvastustaja Ilves-Kissoista. Viime kaudella Järvinen aloitti Kissojen kakkosvahtina, ja minuutteja kertyi alkukaudesta vain yhteystyöseura TKT:n paidassa Kolmosessa. Loppukesästä alkaen Järvinen kuitenkin vakiinnutti paikkansa ykköstorjujana, ja lopulta tilille kertyi 11 Kakkosen peliä ja päälle Ykkösen nousukarsintaottelut VIFK:a vastaan.

Lahtelaistaustainen Järvinen on FC Kuusysin kasvatti, ja aikuisurallaan hän on edustanut Kakkosen tasolla FC Lahti Akatemiaa, Reipasta, FC Vaajakoskea sekä edelliset kolme kautta Ilves-Kissoja. Kakkosen otteluita löytyy vyöltä viitisenkymmentä.

Edellisen kauden jälkeen Järvinen ajatteli, että valtakunnalliset sarjat saavat jo jäädä taakse, mutta niin ikään Ilves-Kissoista siirtyneen TamUn maalivahtivalmentajan Esa Saarisen puhelu sai mielen muuttumaan.

”Saarisen suuri suu sai kauden jälkeen kipinän syttymään nimenomaan TamUssa pelaamista kohtaan”, Järvinen naurahtaa.

Alku uudessa seurassa on tuntunut Järvisestä mainiolta.

”Seuraan on ollut helppo tulla, ja koppi on täynnä hyviä jätkiä. Treeneissä on ollut hyviä uusia virikkeitä, ja muutenkin ollut parin kauden jälkeen piristävää pystyä keskittymään treeneissä pelkästään futikseen”, Järvinen fiilistelee.

Tulevaa kautta Järvinen odottaa jo innolla.

”Hauska ja mieleenpainuva kausi on varmasti edessä! Mielestäni meillä on tosi laadukas jengi kasassa, ja Tammelassa on kaikki puitteet kunnossa futiksesta nauttimiseen.”

Tätä kautta ennen TamU on ollut Järviselle tuttu vain vastustajan paidasta. Joka kerta Sinipaidat ovat kentältä poistuneet voittoisina, ja Järvinen haluaa saman toistuvan myös nyt, kun hän itse pukee Tampere Unitedin paidan päälleen.

”Ymmärtääkseni TamU on aina voittanut viralliset pelit, kun allekirjoittanut on ollut kentällä, joten lähetään pitämään siitä rekordista kiinni”, Järvinen veistelee.

Roope Järvinen
Roppe Järvinen poseerasi Tammelan Stadionilla ennen FC Futura -ottelua

Johtajatyyppi tuo vaatimustasoa treeneihin ja kiristää kilpailua

Järvisen Sinipaitoihin houkutellut maalivahtivalmentaja Esa Saarinen tuntee suojattinsa kuin omat taskunsa.

”Roope on kokenut ja monipuolinen maalivahti. Hänet pystyy heittämään tolppien väliin tilanteessa kuin tilanteessa ja aina tietää mitä saa. Roope pystyy hallitsemaan kuudentoista aluetta, ja avaamaan peliä jalalla monipuolisesti niin lyhyellä kuin pidemmälläkin pallolla”, Saarinen maalailee.

Saarinen uskoo Järvisellä olevan potentiaalia kehittyä vielä kaikilla osa-alueilla, ja tulevan kauden kehityskohteeksi hän mainitsee linjan selustan puolustamisen, mikä korostuu varsinkin kotipeleissä isolla kentällä. Pelillisten ominaisuuksien lisäksi Saarinen hehkuttaa Järvisen persoonaa, joka tuo oman lisänsä joukkueen arkeen.

”Persoonana Roope on luontainen johtajatyyppi ja tuo vaatimustasoa kentän puolelle sekä ääntä pukukoppiin. Bussimatkojen korttiringissä mies on tosin täysi turisti.”

Tällä hetkellä TamUlla on kolme sopimusmaalivahtia, kun Järvisen lisäksi riveissä ovat Joonas Immonen ja Remu Koikkalainen.

”Maalivahtitilanne on tällä hetkellä oikein hyvä, kunhan vielä Remukin kuntoutuu sormivammastaan. Meillä on kaksi tällä sarjaportaalla jo tasonsa osoittanutta maalivahtia sekä yksi nuori nälkäinen haastaja, joka on kehittynyt suurin harppauksin. Terve kilpailutilanne potkii varmasti kaikkia eteenpäin”, maalivahtivalmentaja Saarinen toteaa.

Roope Järvinen on totuttautunut Tammelan Stadionin peliympäristöön

Sopimuspelaajat

Tampere Unitedilla on nyt julkaistuna 23 pelaajasopimusta, ja lisäksi takataskussa on vielä pari julkaisematonta sopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis.

 • Jani Alaperä (p)
 • Anton Bright (p)
 • Eric Bullock (p)
 • Janar Georg (h)
 • Erkka Helminen (kk)
 • Joonas Immonen (mv)
 • Niilo Jalkanen (h)
 • Atte Jokinen (p)
 • Topias Järvelä (h)
 • Roope Järvinen (mv)
 • Remu Koikkalainen (mv)
 • Jonne Koistinen (p)
 • Eelis Korhonen (p)
 • Eero Lamberg (h)
 • Verneri Maunuksela (p)
 • Toni Paukkeri (h)
 • Joonas Rantala (p)
 • Arttu Raittinen (h)
 • Jonne Rosenberg (h)
 • Matias Sarlin (h)
 • Casper Stenroos (kk)
 • Julius Stenroos (kk)
 • Taha Özcelik (kk)

Osta kausikorttisi ja pääsylippusi nyt

Kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä TamU-kaupassa. Ostoksille voi klikata myös suoraan napeista tämän uutisen alta. Irtoliput yksittäisiin otteluihin ovat myynnissä lippu.fi-verkkokaupassa. Lippupisteessä on myynnissä myös TamU-Klubi liput, VIP-liput ja VIP-kausikortit.

Kausikortin voi maksaa myös kulttuurietua käyttäen Smartumin, Edenredin ja ePassin mobiili­­sovelluksilla. Tällöin kausikorttiin merkitään ostajan nimi, ja henkilöllisyys tarkistetaan stadionille tultaessa. Kulttuuri­edulla voi luonnollisesti ostaa vain yhden kausikortin itselleen.

Smartumin tai Edenredin mobiili­­sovellusta käyttäessäsi valitse oikea summa (120 € / 100 € / 90 € / 70 €). Lisäksi kirjoita viestiin kausikortin tyyppi ”Kausikortti 2024 pääkatsomo”, ”Kausikortti 2024 pääty”, ”Kausikortti 2024 pääkatsomo (alennusryhmät)” tai ”Kausikortti 2024 pääty (alennusryhmät)”.

Käyttäessäsi ePassin mobiilisovellusta kausikortti­vaihtoehdot tulevat näkyviin ostettavina tuotteina. Valitse niistä haluamasi ja vahvista maksu.

Kulttuuriedulla maksaessasi lähetä kuvakaappaus kuitista tai välitä sähköpostiisi saamasi maksuvahvistus osoitteeseen talous@tampereunited.fi. Kerro samalla, mihin osoitteeseen haluat kausikortin postituksen. Kausikortit postitetaan viimeistään huhtikuussa ennen kauden alkua.

Katso Roope Järvisen haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49