Riku Tanila on TamUn uusi maalivahti

07/01/2020
Uutinen

Tampere Unitedin maalivahtiosasto vahvistuu uudella pelaajalla, kun 21-vuotias Tanila siirtyy Sinipaitojen riveihin Kaarinan Pojista. Sopimus kattaa kauden 2020, ja siihen kuuluu myös seuran optio kaudesta 2021. Tanilan myötä Unitedilla on sopimus kolmen nuoren maalivahdin kanssa.

Tanila nousi Kakkosen kärkipään joukkueisiin edelliset kaudet kuuluneen KaaPon edustusjoukkueeseen kaudella 2018, mutta läpimurto ykkösmaalivahdiksi jäi toteutumatta. Pelikokemusta Tanilalta löytyy kuitenkin runsaasti A-juniorien SM-sarjasta. B-juniori-ikäisenä Tanila valittiin Palloliiton U16-malliryhmäleirille, jonne valittiin 1998-ikäluokan parhaimmisto.

Läpimurto miesten tasolla on vielä odottanut, ja sitä Tanila lähtee tulevalla kaudella tavoittelemaan. ”Tavoitteena on saada mahdollisimman paljon minuutteja”, Tampereelle opiskelupaikan perässä muuttanut Tanila kommentoi.

Maalivahdin otteet joulukuun harjoituksissa vakuuttivat valmennusjohdon, mikä palkittiin sopimuksella. Näin Tanilasta tuli Sami Majan ja Oskari Ikosen seuraksi TamUn kolmas sopimuksen tehnyt maalivahti tulevalle kaudelle. Nuoren maalivahtikolmikon kehittymistä tukevat maalivahtivalmentajat Juha Seppälä ja Jussi Siltanen.

Nuoren maalivahdin vahvuuksia ovat perustorjunnat sekä jalalla pelaaminen. Maalivahtivalmentaja Juha Seppälä on tyytyväinen Tanilan sopimuksesta. ”Rikuun on kova luotto. Hänellä on erinomainen tausta junioreissa”, Seppälä kehuu. ”Meillä on nyt loistava kilpailutilanne ykkösvahdin paikasta.”

Lisää sopimusuutisia on luonnollisesti tulossa ennen vajaan parin viikon päässä häämöttävää ensimmäistä Kakkosen Cupin ottelua Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Niitä odotellessa voi käydä vaikka hankkimassa kausikortin tulevalle kaudelle TamU-kaupasta. Kausarin hinta on 70 €, alennusryhmiltä 45 €.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Mahad Hussein (p)
Mustafa Hussein Zada (p)
Oskari Ikonen (mv)
Sami Maja (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Riku Tanila (mv)
Toni Tuuri (kk)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2