Riku Oras jatkaa Tampere Unitedissa

17/11/2016
Uutinen

Viime kaudella Tampere Unitedin avainpelaajiin kuulunut Riku Oras pelaa Sinipaidoissa myös kaudella 2017. Vasta 23-vuotias keskikenttäpelaaja kuului sarjanousuun päättyneellä kaudella joukkueen kapteenistoon ja oli tärkeä tekijä joukkueen menestyksessä. Valtavan määrän töitä ottelusta toiseen tehnyt Oras keräsi varmasti kaikista TamU-pelaajista kovimmat kilometrit kentällä. Samalla Oras voitti myös joukkueen sisäisen maalitilaston 13 maalillaan.

”On hienoa olla osa Tampereen Unitedin uutta nousua ja ensi kaudesta tulee varmasti hienompi kuin edellisestä”, Oras kommentoi jatkosopimusta. ”Toisaalta seuraava vuosi tulee olemaan koko seuralle ja joukkueen pelaajille myös erittäin haastava. Pelireissut pitenevät ja vastustajat ovat taas astetta kovempia kuin viime vuonna. Ensi vuoden TamU ei kuitenkaan lähde selviytymään Kakkoseen vaan jokaista matsia lähdetään voittamaan, ja aiomme taistella sarjan kärkisijoista. Meillä on vahva runko edellisen kauden joukkueesta ja muutamilla täsmähankinnoilla saamme kilpailukykyisen nipun kasaan ensikaudeksi.”

Oras on oikea pelaaja arvioimaan tulevaa kautta, sillä hän tekee paluun Kakkosen tasolle vain vuoden tauon jälkeen. Kaudella 2015 hän nimittäin pelasi avainroolissa Kakkosen kärkijoukkueisiin kuuluneessa Gnistanissa. Monen mielestä Oras olikin viime kaudella koko Tampere–Satakunta Kolmosen ylivoimaisin pelaaja omalla pelipaikallaan, ja kovasta harjoittelusta pitävän pelaajan voi odottaa nousevan ensi kaudella Kakkosessa vielä entistäkin kovemmalle tasolle.

Tampere Unitedin kautta 2016 Oras kuvailee kaikin puolin onnistuneeksi. ”Olen erittäin tyytyväinen viime kauteen kokonaisuutena. Kasvoimme joukkueena valtavasti kauden aikana ja onnistuimme nousemaan takaa-ajoasemasta sarjan suvereeniin voittoon”, Oras kuvailee.

”Joukkueen menestyksen lisäksi oma kauteni oli ehjä ja olin tyytyväinen omiin esityksiini. Pelasin harjoituskaudelta lähtien käytännössä kaikki pelit alusta loppuun ja omalla pelaamisellani edesautoin joukkuetta menestymään. Henkilökohtainen maaliennätys oli tietenkin positiivinen yllätys, mutta koen että omat vahvuudet ovat jossain muualla kuin maalinteossa. Pelaamisessa on kuitenkin paljon kehitettävää seuraavalle kaudelle”, Oras arvioi.

Tuleva kausi selvästi kutkuttaa jo nyt Oraksen mieltä. ”En malta odottaa pelaamista Sinikaartin edessä ja toivottavasti yleisö löytää katsomoihin sankoin joukoin. Omatoiminen treenaaminen on aloitettu hyvissä ajoin ja treenimotivaatio on huipussa. Henkilökohtaisena tavoitteenani on olla elämän parhaassa kunnossa ja pelata urani paras kausi. Joukkueen tavoitteet sovitaan varmasti myöhemmin, mutta jokainen matsi lähdetään voittamaan”, Oras paaluttaa.

Katsomon puolella tavoitteeksi kannattaa asettaa kaikkien kotiotteluiden näkeminen. Oman paikan katsomosta voi kiinnittää jo nyt ostamalla TamU-kaupasta kausikortin kaudelle 2017. Normaalihintaiset kausarit maksavat 70 euroa ja seuran jäsenten ja muiden alennusryhmien kausarit 45 euroa.

Riku Oraksen haastattelu:

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2017:
Tuomas Alanen
Juuso Auvinen
Mehdi Fennane
Tuomas Lehti
Riku Oras
Eetu Rahkola
Matti Saari
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

8.11. Kolos Cherven - TamU 2 – 2

26.11. HJS - TamU naiset 3 – 0

8.10. TamU 2 - IkU 3 – 1

22.1. klo 14 TamU - TPV

klo - TamU naiset

klo - TamU 2