Riku Oras jatkaa Sinipaitojen keski­kentän moottorina

09/01/2018
Uutinen

Tampere Unitedin avainpelaajiin kuuluva Riku Oras, 24, on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Oras viettää kevään vaihto-opiskelijana Englannissa, mutta pitää pelikuntoaan yllä Winchesterin yliopiston ykkösjoukkueessa ja palaa Tampereelle huhtikuun alkupuolella hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Näin Sinipaitojen keskikentällä nähdään myös tulevalla kaudella tuttu kanssapelaajien piiskuri ja tsemppari.

Syyskuussa ennen Englantiin muuttamista Riku Oras kertoi TamU-TV:n haastattelusta, että keskustelee jatkosopimuksesta kun palaa Suomeen joululomalle. Sikäli jatkosopimuksen syntyminen ei tarkkaavaisimpia Tampere Unitedin kannattajia yllätä, ja Oras itsekin kertoo jatkosopimuksen syntyneen lopulta helposti. ”Pelaajat, valmennus ja seura ovat tuttuja minulle. TamU on selkeästi paras vaihtoehto Tampereen alueella ja olen nauttinut seurassa pelaamisesta todella paljon kahden viimeisen kauden aikana”, toteaa jo 45 kilpailullista ottelua Tampere Unitedissa pelannut Oras.

Joululomallaan Oras ehti myös käydä Tampere Unitedin harjoituksissa. Vaikka joukkue on kokenut viime kauden jälkeen pahoja menetyksiä, löytää Oras paljon hyvää. ”Meno ja tekemisen taso treeneissä oli todella laadukasta, vaikka pelaajistossa on ollut suurta vaihtuvuutta. Kaikki pelaajat halusivat näyttää omat kykynsä ja toivottavasti hyvä motivaatio treenata säilyy läpi pitkän talvikauden”, Oras kiittelee.

”Joillakin osa-alueilla joukkue on vahvistunut viime kauteen verrattuna, mutta varsinkin laitahyökkääjien tilanne on vielä aika auki. Oli hienoa huomata, että monet nuoret pelaajat, kuten Topias Järvelä, Mauno Sirén ja Santeri Salomaa ovat kasvaneet sekä kehittyneet valtavasti viimeisen vuoden aikana, ja tulevalla kaudella he pystyvät nousemaan entistä suurempaan rooliin”, Oras uskoo.

Seurayhteisöä on puhuttanut paljon Tampere Unitedin päätyminen niin sanottuun pohjoislohkoon, jossa vieraspelimatkat ovat huomattavasti pidempiä kuin mihin useimmat joukkueen pelaajat ovat tottuneet. Riku Oras näkee tilanteessa haasteita amatööripelaajan arjen kannalta, mutta ei halua liioitella tilannetta, ja näkee tilanteessa hyvääkin. ”Töiden, opiskelujen ja jalkapallon yhteensovittaminen muuttuu astetta vaikeammaksi, mutta uskon että kaikki joukkueen pelaajat ovat sitoutuneet pohjoislohkon haasteisiin. Pohjoislohkon ansiosta näkee ainakin uusia paikkakuntia ja joukkueita. Lohkon joukkueet ovat minulle melko tuntemattomia, mutta mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet taistella lohkon kärkisijoista”, Oras puntaroi.

Ennen Tampere Unitediin liittymistä Oraksen pelit jatkuvat kevään ajan Englannissa Winchesterin yliopiston ykkösjoukkueessa. ”Keväällä pelejä on lähes joka viikko ja ne ovat tasoltaan sopivan haastavia, joten pelituntuma ja fyysinen kunto pysyvät hyvin yllä. Lisäksi pyrin treenaamaan omalla ajalla ja kehittämään itseäni jalkapalloilijana”, Oras kuvailee arkeaan.

”Pelitapa Englannissa on hieman erilainen, joten sopeutuminen voi ottaa hetken Suomeen palatessa. Onneksi palaan Suomeen muutama viikko ennen kauden alkua ja joukkue on pääasiallisesti tuttu, joten pääsen varmasti hyvin sisälle joukkueeseen ja pelitapaan ennen sarjakauden alkua”, Oras näkee.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä on mielissään saadessan yhden tärkeimmistä pelaajistaan mukaan myös tulevalle kaudelle. ”Todella iso, tärkeä ja mieluinen sopimus kun Riku laittoi nimensä alle. Riku on ollut joukkueen kivijalka jo kahden kauden ajan, ja valmennukselle todella tärkeä pelaaja. Rikulla on mahtava kyky nostaa omalla esimerkillään ja tekemisellään koko joukkueen tasoa, ja hän pystyy kantamaan joukkuetta silloin, kun joukkue tarvitsee esimerkkiä kentällä. Riku tuo jo reenikentälle vaadittavaa ammattimaisuutta pelkästään omalla tekemisellään. Kaikin puolin todella iso sopimus”, Mäkelä hehkuttaa.

Lopuksi Riku Oras lähettää terveiset kannattajille, jotka ovat tehneet aiemmilla kausilla kaikista otteluista kotiotteluita: ”On hienoa jatkaa Tampereen Unitedissa ja odotan kauden alkua erittäin paljon. Vaikka pohjoislohko asettaa myös kannattajille haasteita, uskon ja toivon, että Suomen parhaat kannattajat seuraavat meitä ympäri Suomea ja jokainen peli tuntuu kotiottelulta. Kehotan kaikkia ostamaan kausikortin ja lähteä seuraamaan pohjoislohkon valloitusta.”

Riku Oras on Tampere Unitedin kahdeskymmenes sopimuspelaaja. Joukkueen rakentaminen jatkuu, ja uusia pelaajasopimuksia julkaistaan todennäköisesti hyvinkin pian. Niitä odotellessa kannattaa käydä kausikorttiostoksilla TamU-kaupassa. Kausikortit on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti.

PääkatsomoKannattajakatsomoVIP
Aikuiset90 €65 €360 €
Alennusryhmät65 €45 €

Sopimuspelaajat 2018:

Tommi Ala-Hakuni
Juuso Auvinen
Berat Grabovci
Antti Haavisto
Topias Järvelä
Antti Kuusinen
Tuomas Lehti
Leevi Manninen
Radwan Moussa
Riku Oras
Ville Puustinen
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Jere Remes
Santeri Salomaa
Mauno Sirén
Tuomas Telemäki
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa