Retropeli huipentui Verneri Uimosen pommiin – lue ”Verkun” muistelut maalista ja ajasta Sinipaidoissa

28/04/2020
Uutinen

Tiistai-illan retrossa oli katselussa JBK:n kohtaaminen kahden vuoden takaa. Kauden 2018 ensimmäinen ottelu sekä TamU-TV:n historian kolmanneksi pisin lähetys huipentui Verneri Uimosen kaukovetoon ottelun päätöshetkillä mikä takasi kolme pistettä kotijoukkueelle.

Tasaisella ensimmäisellä jaksolla TamUlla oli paremmat maalipaikat, mutta tauolle mentiin maalittomasta tilanteesta. Kauden 2018 avausmaalia saatiin odottaa lopulta 54 minuuttia. Riku Oras tarjoili pallon pystyyn Roope Kostiaiselle ja pietarsaarelaisten maalivahti William Gäddnäs ryntäsi hanakasti vastaan. Pallo vaikutti jo karkaavan Kostiaiselta, mutta Gäddnäs nappasi tamperelaishyökkääjän kumoon. Ottelun erotuomari osoitti pallon pilkulle ja talven kuumin hankinta Berat Grabovci asettui vetämään. Grabovci upotti pallon vuoren varmasti vieraiden maaliin ja ryntäsi tuulettamaan kotiyleisön eteen.

Roope Kostiainen pelasi vahvan ottelu laitahyökkääjänä.

Sinipaitojen riemua jatkui reilun kymmenen minuutin ajan, kunnes JBK kiri tasoihin. Anton Kass keskitti maalille ja pallo yllätti Eetu Rahkolan. Ikävä pomppu Rahkolan rinnasta kimposi suoraan Joakim Häggblomille, joka laukoi näyttävästi yläkulmaan.

Berat Grabovci laukoo pilkulta 1–0.

Peli vaikutti jo päättyvän 1–1-tasapeliin kunnes tuli Verneri Uimosen aika loistaa. Pallo päätyi reiluun kahteenkymmeneen metriin Uimoselle, joka päätti kokeilla. Kaunokainen painui vastustamattomasti yläriman kautta JBK:n verkkoon, ja Pyynikki sai huutaa yhden jalkapallokesän 2018 upeimman maalin kunniaksi.

Kolme pistettä antoi riemukkaan ja toivorikkaan alun Sinipaitojen toiselle Kakkosen kaudelle.

”Kyllä siinä Pyynikki aika mukavasti räjähti”

”Totuttuun tapaan lähdettiin suurin odotuksin uuteen kauteen ja tunnelma Pyynikillä sarja-avauksessa oli erittäin hieno. Muistan maalin oikein hyvin, kun se tuli vielä pelin ihan lopussa ja oli voittomaali. Kyllä siinä Pyynikki aika mukavasti räjähti”, Verneri Uimonen kertaa mielellään kahden vuoden takaista ottelua.

Verneri Uimonen laukoo voittomaalin.

Uimonen ei ollut todellakaan ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. ”Verkku” painoi kauden 2018 preseasonilla parikin ikimuistoista pommia Pirkkahallissa, joista yksi levisi vielä laajalti sosiaalisen median kautta. Uimosen mukaan harjoituskaudella saadut onnistumiset olivat omiaan luomaan itseluottamusta ja toivat uskoa kokeilla vähän kauempaakin.

”Itseluottamuksella oli tietysti iso rooli, että tuollaista lähti kokeilemaan. Ilman sitä olisi päätynyt luultavasti johonkin toiseen ratkaisuun kuin kaukovetoon”, Verkku arvioi.

Maali maistuu Verneri Uimoselle.

Riemukkaan alun jälkeen kaudesta 2018 tuli Sinipaidoille lopulta hyvin hankala, ja sarjapaikka saatiin varmistettua vasta kauden päätösottelussa.

”Meillä oli hyvä nippu kasassa silläkin kaudella, mutta emme vaan saaneet peliä rullaamaan oikein missään kohtaa. Valmentajakin vaihtui kesken kauden, joten se oli itselle siinä tilanteessa jotain uutta, ja uskon, että monelle muullekin”, muistelee Uimonen hankalaa kautta.

”Pohjoislohkon reissut toivat lisämausteen kauteen, eikä ollut helppoa matkustaa pitkille reissuille, kun ei saatu tarpeeksi hyviä tuloksia. Oli kuitenkin hienoa, että saatiin viimeisessä pelissä sarjapaikka varmistettua”, päättää Uimonen kauden 2018 muistelun.

Maalijuhlat kannattajien edessä.
Kausi on aloitettu voitolla ja odotukset tulevasta ovat suuret.

Vaikeuksista huolimatta Verneri Uimonen katsoo mielellään taaksepäin Sinipaidoissa viettämäänsä aikaa.

”Aika TamUssa oli itselleni hienoa, vaikka matkalle toki mahtui myös heikompia hetkiä.”

Uimonen myöntää putoamisen sarjaporrasta alaspäin viime kauden päätteeksi ottaneen koville.

”Tippuminen oli raskas kokemus. Varsinkin, kun oli mukana nostamassa ja säilyttämässä joukkuetta Kakkosen tasolla, eikä tullut ajateltua enää suuntaa alemmalle sarjatasolle.”

Neljä kautta Tampere Unitedia palvelleen Verneri Uimosen pelit jatkuvat Kakkosen tasolla, kun jalkapallokausi saadaan joskus käyntiin. Uimonen allekirjoitti joulun alla sopimuksen paikalliskilpailija Pallo-Veikkojen kanssa.

Seuraavaa retroa saadaankin nyt odottaa yli viikon verran. Sinipaidat nähdään seuraavan kerran klassikko-ottelussa torstaina 7.5. kun Ilveksen kakkosjoukkue saapuu Pyynikille Unitedin vieraaksi. Tuolloin eletään vuotta 2016 ja sarjataso on Kolmonen. Premiere-lähetys Tampere Unitedin Facebookissa alkaa tuolloinkin tuttuun tapaan kello 19.00.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49