Retrokausi käynnistyi Kultsun kaadolla – lue ottelun hahmon Niclas Kalatsevin tuoreet kuulumiset

26/03/2020
Uutinen

Nopeassa aikataulussa yhteen kasattu Retrokausi 2020 sai alkunsa torstai-iltana. Sinipaitojen ystävät kokoontuivat Facebookin suoran premiere-lähetyksen äärelle seuraamaan kolme vuotta vanhaa harjoitusottelua, jossa lappeenrantalainen Kultsu taipui Pirkkahallin matolla maalein 3–1 (1–1).

Ottelu käynnistyi Sinipaitojen kannalta vaikeasti. Kultsu oli ensimmäisen puolituntisen selvästi pirteämpi joukkue, ja TamUn oma tekeminen vielä hakevaa. TamUn yhä tunnustellessa Kultsu aloittikin maalinteon, kun nykyinen Ilves-Kissojen käskyttäjä Giorgi Ositashvili pääsi tuikkaamaan lähietäisyydeltä pallon ohi Juuso Auvisen.

TamUn tasoitus tuli kuitenkin hetkeä myöhemmin todella upealla tavalla. Niclas Kalatsev sekä testimies Leroy Maluka asettautuivat pohtimaan vetäjää pallon taakse. Vetovastuu jäi Kalatseville, joka laukoi vapaapotkun tyylillä vastustajan verkkoon. Pelipäällä ollut Kalatsev vastasi toisella puoliajalla myös Tampere Unitedin toisesta maalista. Tuomas Alanen puski vielä loppunumerot 3–1 taululle muutamaa minuuttia ennen loppua.

Leroy Maluka ja Niclas Kalatsev juonivat 1–1-tasoitusta.
Niclas Kalatsev tekee 1–1-tasoituksen.

Ennen ottelua oli pohdintaa siitä, että pystyykö loukkaantuneena ollut kapteeni Eetu Rahkola palaamaan Sinipaitojen puolustukseen pitkän tauon jälkeen. Rahkola ilahduttikin kannattajia olemalla avauskokoonpanossa ja pelasi lopulta vajaan tunnin verran.

”Kuuden kuukauden pelitaukoon nähden tuntui hyvältä pelata. Yllätyin miten hyvältä jaloissa tuntui ja happikin kulki ainakin kohtalaisesti”, kommentoi Rahkola ottelun jälkeen TamU-TV:n haastattelussa.

Tuomas Alanen puskee 3–1-maalin.

Tampere Unitedin viestintäosasto tavoitti eilen torstaina Kultsu-ottelun hahmon Niclas Kalatsevin. Kalatsev edusti Tampere Unitedia kausilla 2016 ja 2017, kuuluen varsinkin ensimmäisellä kaudellaan Sinipaitojen avainpelaajiin. Kalatsev muistaa yhä hyvin vaparimaalinsa Kultsun verkkoon.

”Mietittiin Leroyn kanssa ensin, että lähdetäänkö kokeilemaan pientä kikkaa, mutta haluttiin katsoa ensin, miten se muuri asettuu. Näin, että se oli sijoitettu huonosti ja sanoin Leroylle, että vedän. Sen pystyi sijoittamaan lopulta aika helposti sen muurien vierestä eikä tarvinnut edes vetää muurin yli”, Kalatsev muistelee kaunokaistaan kolme vuotta takaperin.

Maaliin lisäksi kotkalaisen mieleen on jäänyt kyseisestä pelistä muutakin.

”Muistan, että se oli Leroyn eka peli meillä. Olimme silloin samoissa hommissa ja puhuttiin töissä paljon pelaamisesta. Olin tuohon aikaan hyvin epävarma omasta kunnostani. Olin ehtinyt pelata muistaakseni vain yhdessä pelissä aiemmin sinä talvena. Se oli se peli, kun kohdattiin VIFK Pirkkahallissa. Arvoin aika paljon omaa pelaamistani ja Leroy kannusti minua kovasti jatkamaan”, Kalatsev kertaa tuon ajan tuntojaan.

Nousu Kakkoseen TamUn kanssa Kalatsevin uran kohokohta

Kauden 2017 päätösottelu KäPaa vastaan jäi ainakin toistaiseksi Niclas Kalatsevin viimeiseksi peliksi liiton sarjoissa. Kesken kauden takaisin Kotkaan muuttaneen ”Pepin” arki oli kiireistä perhe-elämän ja kolmivuorotyön yhdistämistä, johon jalkapallo ei vain enää mahtunut. Projektiluontoinen työhomma saatiin viimevuoden lopulla päätökseen ja nyt aikaa on jäänyt sitten enemmän myös perheelle.

”Arki menee tällä hetkellä aika pitkälle pojan kanssa. Nyt on otettu takaisin sitten sitä aikaa, joka jäi ehkä jossain kohtaa välistä”, Kalatsev valaisee nykyistä arkeaan.

Täysin kokonaan pelaamista Kalatsev ei ole haudannut.

”Oma pelaaminen on ollut hyvin satunnaista. Nyt talvella pelasin Kotkan Kirin porukassa futsalia. Meillä oli siinä hyvä sekoitus vanhoja liigapelaajia ja Kutosta pelanneita kavereita. Talvi piti sisällään kuusi päivän mittaista turnausta, johon mahtui se 2–3 peliä.”

”Nyt sitten piti mennä kokeilemaan paikalliseen Kolmosen joukkueeseen, ja itseasiassa meninkin, mutta akillesjänne alkoi vihoitella sen verran paljon, että se kokeilu jäi lopulta melko lyhyeen”, Kalatsev jatkaa.

Omaa aikaansa Tampere Unitedissa Kalatsev muistelee näin jälkikäteen lämmöllä.

”Voin todeta siitä ajasta samaa, mitä taisin sanoa sen viimeisen pelin jälkeen haastattelussakin. Kun tulin TamUun, niin minulla oli taukoa alla pelaamisesta ja jalkapallo ei ollut hetkeen ollut kivaa. TamUssa palasi into uudelleen pelaamiseen. Palava kaipuu kentille, kun tuota aikaa muistelee.”

Paljon urallaan nähneen Kalatsevin uran mieleenpainuvin hetki osuu myös Tampere Unitedissa vietettyihin vuosiin.

”Se oli kyllä se nousu Kolmosesta Kakkoseen. Kyllä sen Ilves-Kissat ottelun päätösvihellyksen jälkeen oli aika tunteet pinnassa, vaikken osannut oikein odottaa sitä. Näin jälkikäteen se uran hienoin hetki ei ollut mikään ensimmäinen liigamaali vaan kyllä se oli tuo ilta”, Kalatsev niputtaa uransa hienoimman hetken sitä kysyttäessä.

”Erityisesti on jäänyt mieleen se pelin loppu, kun laulettiin yhdessä fanien kanssa. Meillä oli tosi tiivis se joukkue sinä vuonna ja tultiin hyvin juttuun myös fanien kanssa. Se yhtenäisyys oli silloin jotain todella hienoa!.”

Kyseisestä kauden 2016 joukkueesta on jäänyt ”Pepille” kavereita, joiden kanssa pidetään yhä yhteyttä.

”Joukkueena on pidetty yhteyttä aika vähän, mutta viime kesänä olin käymässä Tampereella ja silloin näki jätkiä enemmänkin. Verkun (Verneri Uimonen) ja Auvin (Juuso Auvinen) kanssa on tullut oltua eniten yhteydessä. He ovat käyneet täällä Kotkassakin. Kaikkiaan sen kauden 2016 joukkue oli hyvin tiivis ja kaikilla tuntui olevan aina kivaa treeneissä”, Kalatsev muistelee.

Retrokauden seuraavaa ottelua saadaan odottaa nyt tuskallisen kauan. Seuraava lähetys Tampere United Facebook-sivulla on nähtävissä keskiviikkona 15.4. Tuolloin kello 19.00 potkaistaan käyntiin edellä mainittu kausi 2016. Kyseessä siis sarja-avaus Valkeakosken Tehtaan kentältä eli otteluna PS-44 – Tampere United. Tervetuloa tuolloinkin linjoillle!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2