23.6.2021

 
 

Regions’ Cupissa tulee vastaan talvelta tuttu ACESuomen Regions’ Cup alkaa Tampere Unitedin osalta keskiviikkoiltana vierasottelulla AC Estudiantesia vastaan. ACE kohdattiin talven harjoitusotteluissa per√§ti kolme kertaa, joten vastakkain ovat kaksi toisilleen hyvin tuttua joukkuetta. Ottelu kuuluu cupin toiselle kierrokselle, ja se pelataan Kaupin tekonurmella 3 klo 20.00 alkaen.

Suomen Regions’ Cupiin voivat osallistua Kolmosessa ja sit√§ alemmissa sarjoissa pelaavat joukkueet. Mukaan ilmoittautui t√§n√§ vuonna alun perin 83 joukkuetta, joista kuitenkin muutama on luopunut kilpailusta vapaaehtoisesti, kun koronatilanteen aiheuttama lykk√§ys kilpailun aloittamiseen pakotti tekem√§√§n cupin aikataulusta huomattavan tiiviin. My√∂s Tampere Unitedilla voi olla edess√§ otteluruuhkia jos joukkue etenee cupissa pitk√§lle. N√§it√§ asioita ei kuitenkaan p√§√§valmentaja Jukka Listenmaan mukaan t√§ss√§ vaiheessa murehdita.

”Kyll√§ me voittoa halutaan jokainen kerta kun laitetaan pelipaidat p√§√§lle. Se voi aiheuttaa jossain kohtaa otteluruuhkaa, mutta sitten se aiheuttaa”, Listenmaa kuittaa.

Regions’ Cupissa porkkanana on 5000 euron palkintorahat. Lisäksi voittaja on viime vuosina saanut paikan Suomen Cupin pudotuspelivaiheeseen seuraavalla kaudella, mutta Suomen Cupia ollaan jälleen uudistamassa, joten tämä asia saattaa hyvinkin muuttua. Eksoottisin palkinto on osallistuminen UEFA Regions’ Cupiin kaudella 2022. Aiempina vuosina suomalaisjoukkueet ovat päässeet mukaan lokakuussa reilun viikon mittaisena turnauksena pelattavaan lohkovaiheeseen, mutta tämä olisi siis edessä vasta ensi vuonna.

Cupin ottelu on Sinipaitojen ensimmäinen arkipeli tällä kaudella. Viime lauantaina TamU pelasi sarjaottelun IkUa vastaan, ja ennen keskiviikon peliä joukkue harjoitteli vain kerran tiistain helteessä. Listenmaan mukaan lyhyt aika otteluiden välillä vaikuttaisi valmistautumiseen muutoinkin, mutta tätä isompaan rooliin nousi vallitseva säätila.

”Nyt kun on t√§llainen helle, ei tiistaina oltu kent√§ll√§ tuntiakaan. Melkeinp√§ t√§rkein teht√§v√§ tiistaille oli saada v√§h√§n viimeisi√§ viikonlopun j√§lkeisi√§ kuonia pois jaloista”, Listenmaa kuvailee.

Listenmaan mukaan tilanne vaatiikin kierrättämistä, ja näillä näkymin avauskokoonpanoon tulee jopa seitsemän muutosta. Loukkaantumisesta talvella kärsinyt Ali Aitbenzanzoun ottaa ensimmäistä kertaa kaudella paikan avauskokoonpanosta, ja vielä enemmän toipilaaksi laskettava Jesse Oksanen tulee mukaan vaihtopenkille. Laajemminkin ajatellen yksi Tampere Unitedin vahvuus on laaja ja tasainen materiaali.

”Mit√§ pidemm√§lle kes√§ etenee, sit√§ enemm√§n meill√§ on mahdollisuus antaa kaikille peliaikaa. Kaikki ovat taas valmiita pelaamaan sarjapeleiss√§, kun saadaan minuutteja alle cupissa”, Listenmaa toteaa.

ACE on Sinipaidoille tuttu vastustaja ja Listenmaalla on heti mielessä ne lääkkeet, joilla vastustajan aikeet nollattaan.

”Puolustuksen t√§ytyy olla aggressiivista, jottei ACE p√§√§se pelaamaan sit√§ palloralliaan, jota he haluavat pelata. Meid√§n pit√§√§ olla parhaimmillamme, jotta saadaan hyv√§ tulos aikaiseksi. N√∂yr√§√§ puolustamista se vaatii, ja jokunen maalipaikka varmasti saadaan t√§ss√§kin peliss√§, ja niiss√§ pit√§√§ olla tehokas ja p√§√§tt√§v√§inen.”

Ottelun jälkeen Tampere United lähtee juhannuksen viettoon, ja harjoituskentille palataan vasta ensi viikolla.

”Pieni tauko tekee korvien v√§lille hyv√§√§, saadaan ajatella v√§h√§n muuta kuin jalkapalloa”, Listenmaa p√§√§tt√§√§

Ottelu pelataan siis Kaupin tekonurmella 3 keskviikkona 23.6. klo 20.00 alkaen. Jos et ehdi paikan päälle, voit katsoa ottelun kotijoukkueen tuottamasta striimistä.