Ratkaisu­hetket käsillä Jazzin vieraillessa perjantaina Kaupissa

28/09/2023 TamU
Otteluennakko

Tampere Unitedilla on meneillään jälleen yksi niistä syksyistä, jotka muistetaan vielä vuosienkin päästä. Kausi on sujunut vaihtelevasti, mutta Sinipaidat on pysytellyt käytännössä koko ajan nousukarsintoihin menevän viiden parhaan joukossa. Vajaan viikon takainen Grani-vierasvoitto palautti tilanteen jälleen normaaliksi, ja TamUn tarvitsee ottaa perjantaina FC Jazzilta vähintään yksi piste, jotta asema varmasti säilyy. Voitto veisi TamUn jo hyvin lähelle nousukarsintapaikkaa, ja antaisi mahdollisuuden uhata neljäntenä olevaa Ilves-Kissoja.

TamU – FC Jazz

  • TamU tarvitsee pisteitä päästäkseen nousukarsintoihin.
  • Jazz tavoittelee pääsyä Ykkösliigan karsintoihin, joka varmistaisi samalla nousun vähintään Ykköseen.
  • Ottelun alla puhuttavat FC Jazzin pelikielloista johtuvat poissaolot.

Kauden toiseksi viimeinen sarjapeli, perjantai-ilta, iltavalot, ja onko jopa tihkusadettakin pelin ajaksi luvattu. Jos tästä ei nauti, niin sitten ei varmaan kannata pelata jalkapalloa.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Muutama kaveri nosti päätään Kauniaisten pelissä, eikä pelikiellossa olleille ole mikään automaatio, että hyppäävät kentälle heti avaukseen. Nämä on näitä positiivisia ongelmia ja mukavia asioita valmentajille mietittäväksi.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

TamUn taktisia pohdintoja perjantain ottelussa vaikeuttaa se, että muut joukkueet pelaavat omat ottelunsa vasta myöhemmin viikonlopun aikana. TamU ei siis pelin ollessa käynnissä tiedä, kuinka arvokas yksikin piste voisi olla. Jos GrIFK nimittäin häviää sunnuntaina kotonaan HJS:lle, pelkkä tasapelipiste käytännössä varmistaisi Granin edellä pysymisen ennen viimeistä kierrosta, sillä TamUlla on yksitoista maalia parempi maaliero.

”Jos pelin loppuvaiheessa ollaan tasatuloksessa, meidän ei kannata ihan hölmönä lähteä hakemaan voittoa, koska sillä yhdelläkin pisteellä saadaan Granille pieni paine päälle”, päävalmentaja Jukka Listenmaa näkee.

Listenmaa näkee nimenomaan etuna, että TamU pelaa jo perjantaina, ja voi lyödä paineen Granille sunnuntaille. Viimeisellä kierroksella molemmilla joukkueilla on tiukka ottelu, sillä siinä missä TamU kohtaa EPS:n vieraissa, Grani puolestaan saa vieraissa vastaansa toisen sarjan kärjessä olevan joukkueen eli FC Jazzin.

”Hyvä sen on olla näin päin. Grani on nyt päässyt nyt pari kertaa laittamaan meille sen tilanteen, ja me ei olla oikein pystytty sitä hallitsemaan. Toivotaan että saadaan painetta heille ja katsotaan miten heidän päänsä kestää”, Listenmaa kaavailee.

Toisaalta myös Jazzilla on paljon pelissä perjantaina, sillä voitolla porilaiset olisivat jo hyvin lähellä sarjanousun varmistamista. Suoraan Ykköseenhän nousevat kaikki kolme lohkovoittajaa ja kaksi parasta lohkokakkosta. Jazz toki hamuaa aina Ykkösliigan asti, ja voitolla myös Ykkösliigan karsintapaikka on lähellä.

Kovat panokset ovat Jukka Listenmaan mukaan vain ja ainoastaan hyvä asia.

”Kauden toiseksi viimeinen sarjapeli, perjantai-ilta, iltavalot, ja onko jopa tihkusadettakin pelin ajaksi luvattu. Jos tästä ei nauti, niin sitten ei varmaan kannata pelata jalkapalloa”, Listenmaa toteaa.

Kokoonpanot puheenaiheena

Ottelun alla FC Jazzin pelikiellot ovat puhuttaneet. Poissa on nimittäin peräti 19 maalia tällä kaudella tehnyt brassitähti Firmino. Samoin pelikiellossa ovat puolustaja Ben Stroud ja keskikenttäpelaaja Joona Visavuori.

Maalintekovoimaa Jazzilla kuitenkin riittää, sillä käytössä ovat 14 maalia tehnyt Eino-Iivari Pitkälä ja kuuden maalin mies Waltteri Riihimäki. Tärkeä pelinrakentelija Mmenie-Abasi Ita Etok on myös kaiken järjen mukaan kokoonpanossa.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa painottaa, että Sinipaitojen on joka tapauksessa syytä keskittyä vain omaan tekemiseensä.

”Näytimme juuri viime viikonloppuna, että kolmesta pelikiellosta huolimatta saimme aika hyvän esityksen. Jazzilla on tärkeitä pelaajia poissa, mutta ihan varmasti sieltä löytyy tilalle nälkäisiä kavereita, jotka haluavat näyttää etteivät he ole yhtään huonompia.”

”Pitkälän ja Riihimäen johdolla Jazzista löytyy edelleen tulivoimaa, ja kyllä meidän täytyy oma tekeminen saada aivan tappiinsa. Siihen keskitytään, vaikka tottakai taktisessa mielessä katsomme vähän miten Jazz on pelannut”, Listenmaa pyörittelee.

TamUlla oli Kauniaisissa kaikki 18 pelikelpoista ja -kuntoista pelaajaa, mutta silti avauskokoonpano oli vahva ja penkiltä löytyi etenkin johtoasemaan sopivaa lisävoimaa. Pelikielloista vapautuneiden pelaajien myötä päävalmentajalla on taas enemmän valinnanvaraa, ja se on näkynyt myös tämän viikon harjoituksissa.

”Tiistain harjoituksissa oli hyvä kilpailumeininki, ja se varmasti jatkuu tänään torstaina. Se nostaa treenin tasoa”, Listenmaa toteaa tyytyväisenä.

”Muutama kaveri nosti päätään Kauniaisten pelissä, eikä pelikiellossa olleille ole mikään automaatio, että hyppäävät kentälle heti avaukseen. Nämä on näitä positiivisia ongelmia ja mukavia asioita valmentajille mietittäväksi.”

Varmuudella kokoonpanosta ovat poissa pitkäaikaispotilaat Topias Järvelä ja Arttu Mättö. Lisäksi maalivahti Remu Koikkalainen on poissa murrettuaan sormensa harjoituksissa ja Biran Jengillä on työeste.

Kauden suurin ottelutapahtuma

Panokset ja tunteet ovat perjantain ottelussa korkealla, ja siksi TamU on panostanut myös palveluihin. Pöhinä ottelun ympärillä näkyy myös niin, että VIP-liput on jo myyty loppuun.

Ruokapuolella on 4 Vuodenajan hodarien lisäksi saatavilla on Iron Pig Foodin hampurilaisia, sekä tietenkin Tapolan ja Vegemin perinteistä kisakyrsää. Juomapuolella taasen on Happy Hour klo 17.30–18.30. Lapsille taasen on tarjolla Finesportsin pelialue, jota on laajennettu tähän otteluun.

Kauppiin halutaan saada kaikki kynnelle kykenevät kannustamaan Sinipaidat voittoon.

”Nyt pitäisi olla tiedossa laadukas Kakkosen matsi, eikä niitä enää liian monta tänä syksynä Kaupissa pelata. Nyt on viimeiset hetket päästä nauttimaan jalkapallosta ulkona. Tulkaa ilman muuta isoin joukoin paikalle”, Jukka Listenmaa toteaa.

Listenmaa toivoo suurta yleisömäärää ja vahvaa tukea joukkueelle.

”Nyt ihmisen kannattaa tulla paikalle katsomaan millainen meininki näissä TamUn peleissä on. Se on neutraalillekin ihmiselle hieno tunnelma tulla kokemaan ainakin kertaalleen”, Listenmaa päättää.

Kauppiin kannattaa jäädä myös ottelun jälkeen, sillä VIP-alueella on kaikille avoin tilaisuus, jossa on mukana myös tammikuussa aloittava toiminnanjohtaja Ville Dahlman vastaamassa kysymyksiin.

Myös ostoksilla kannattaa käydä, sillä kannattajatuotteiden myyntipisteellä voi tehdä edullisia löytöjä vanhoista suosikkituotteista. Nämä erikoishinnat ovat tarjolla vain tässä ottelutapahtumassa.

Ottelutapahtuma käyntiin jo klo 17.30

Ottelu pelataan Kaupin jalkapallostadionilla perjantaina 29.9. klo 19.00 alkaen. Lipunmyynti alkaa stadionilla jo puolitoista tuntia ennen ottelun alkua klo 17.30, ja samalla hetkellä aukeavat myös ruokapisteet, anniskelualue ja Finesportsin pelialue.

Anniskelualueella on Happy Hour klo 17.30–18.30. Silloin oluet, siiderit ja lonkerot maksavat 5 € / tölkki ja viinit 7 € / pikkupullo. Anniskelualueella on tarjolla ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn juomia.

Otteluisäntänä Pohjola Rakennus

Otteluisäntänä toimii Pohjola Rakennus, joka rakentaa uusia kerrostalo­koteja yli 30 vuoden kokemuksella.

Pohjola Rakennus on luonut mukavuusalueita Pohjolan elosuhteisiin jo yli 30 vuotta. Se suunnittelee ja rakentaa vuosittain lähes 4 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Uusien kotien lisäksi palveluihin kuuluvat myös kiinteistökehitys sekä toimitilojen rakentaminen.

Lisätietoja: pohjolarakennus.fi.

Liput otteluun

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä. Lisäksi myynnissä on 20 €:n hintaisia perhelippuja, jolla peliin pääsee kaksi vanhempaa ja kaksi lasta.

Alennusryhmiin kuuluvat seuran jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varushenkilöt ja eläkeläiset. TamUn junioripelaajilla, valmentajilla sekä aikuispelaajilla on vapaa pääsy otteluun. Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä.

VIP-liput on jo myyty loppuun.

Saapuminen

Paikalle pääsee monin tavoin. Ratikan linja 1 tuo suoraan Kauppiin, autoilijat voivat pysäköidä alueella olevaan Finnparkin parkkihalliin ja lisäksi paikalle pääsee esimerkiksi Tierin sähköpotkulaudoilla.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Tuomiokirkonkadulla sijaitseva Red Lion. Ottelun jälkeen suosittelemme Kaupissa pelattaessa vierailua Damissa Tammerkosken laidalla.

Suora ottelulähetys Aamulehden tilaajille

Aamulehti Live näyttää ottelun suorana lähetyksenä Aamulehden digitilaajille. Lähetyksessä ei ole selostusta.

Ottelutapahtumien tarkempi info on kerätty omalle sivulleen: tampereunited.fi/ottelutapahtumat-2023

Tervetuloa sinivihreälle Kaupin jalkapallostadionille!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

29.10. Klubi 04 - TamU 4 – 0

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

7.10. Pato - TamU 2 6 – 5

klo - TamU

klo - TamU naiset

klo - TamU 2