Puheenjohtaja Niemistön vieras­kynä: Perinteinen kärki­joukkueiden derby

09/06/2023 TamU
Uutinen

"Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa totesi lähes tasan vuosi sitten TamUn nettisivuilla julkaistussa otteluennakossa, ettei muista milloin olisi viimeksi Tampereella pelattu Kakkosen paikallispeli, jossa ovat vastakkain sarjan ykkönen ja kakkonen. Tässä sitä kuitenkin taas ollaan", kirjoittaa Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö Pyynikin urheilukentällä perjantai-iltana klo 19.00 pelattavan derbyn otteluohjelmalehtisessä.

Vieraskynä

  • Palstalla julkaistaan seuraihmisten ja seuran kannattajien tekstejä.
  • Ota yhteyttä vieraskyna (ät) tampereunited.fi jos haluat julkaista oman tekstisi palstalla.

”Tämän ja viime kauden menestyksessä kyse on mielestäni siitä, että Tampere näyttää potentiaaliaan jalkapallokaupunkina.”

-

Viime vuoden tapaan TamU ja Ilves-Kissat lähtevät derbyyn tasapisteistä. Molemmilla joukkueilla on selkeä nousutavoite, ja lisäjännitystä tilanteeseen tuo se, että nousukahinoihin pääsee mukaan peräti viisi lohkon parasta joukkuetta. Molemmissa leireissä varmasti myös ajatellaan sarjanousun olevan tärkeä asemien säilyttämiseksi paikalliskilpailussa.

Tämän ja viime kauden menestyksessä kyse on mielestäni siitä, että Tampere näyttää potentiaaliaan jalkapallokaupunkina. Molemmissa joukkueissa on mukana tamperelaisia pelaajia, joita tamperelaiset junioriseurat ovat tuottaneet, mutta vähintään yhtä merkittävässä roolissa on Tampereen yleinen vetovoimaisuus kaupunkina. Tämä tuo hyviä vähintään Kakkosen tason jalkapalloilijoita kaupunkiin, ja etenkin TamU on hyötynyt tästä.

Tampere Unitedilla myös oma junioripolku on muutaman vuoden päästä valmis nuorista harrastuksen aloittavista pojista aina aikuisiin asti. Myös tyttöpuolella tehdään töitä, jotta vastaava polku saadaan rakennettua.

Tampere Unitedin tulevaisuus näyttää siis valoisalta. Seuraa ei rakenneta rahalla eikä riskillä, vaan maltillisesti askel askeleelta toimintaa kehittäen. Tampere Unitedilla ei ole kiire yhtään minnekään, sillä seura on vakaalla ja terveellä pohjalla, eikä tulevaisuus riipu siitä millä sarjatasolla TamU pelaa. Ylöspäin on toki joka tapauksessa kova hinku.

Ennen kaikkea tärkeää on, että miesten edustusjoukkueen rahoituspohja on terve. Noin puolet edustuksen tuloista tulee ottelutapahtumista, ja loput yhteistyökumppanuuksista. Yhteistyökumppaneina on yli 60 yritystä, jotka ovat mukana siksi, että näkevät yhteistyön tukevan heidän liiketoimintaansa. TamU ei ole yksittäisen mesenaatin varassa toisin kuin suomalaisessa jalkapallossa on yleistä.

Tänään on aika nauttia kahden hyvin erilaisen seuran kohtaamisesta. Tunnetta on sekä kentällä että katsomossa varmasti yllin kyllin, ja ottelun voittaja jatkaa Kakkosen B-lohkon kärkipaikalla.

Tampere United – Ilves-Kissat pelataan tänään perjantaina 9.6. klo 19.00 Pyynikin urheilukentällä.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49