Preseason käynnistyi naisilla harjoitus­ottelun merkeissä

01/12/2022 TamU naiset
Otteluraportti

Tampere Unitedin naiset pelasivat kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa Kolmoseen noussutta HJS:ää vastaan. Ottelu pelattiin erittäin varhaisessa vaiheessa kautta, sillä tryout-jakso on edelleen käynnissä vielä kuluvan viikon ajan. Ottelu pelattiin viime lauantaina 26.11. Hämeenlinnan Säästöpankki-areenalla iltaotteluna. Sinipaidoille oli harvinaista herkkua päästä pelaamaan halliin, sillä joukkueen kuluvan kauden harjoitukset ovat olleet viime kausien tapaan ulkona Kaupissa.

Harjoitusottelu

3 – 0

  • Tryout-jaksolle sovitusta harjoitusottelusta muodostui puolustustaistelu.
  • Maalivahti Kiira Kaivola piti joukkuetta pystyssä.
  • Lipulta maalit syntyivät toisella jaksolla harmittavista virheistä.

Peli oli HJSn painostusta alusta loppuun, emmekä saaneet yhtään varsinaista hyökkäystilannetta luotua HJS päätyyn.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Pelissä hyviä asioita olivat puolustuslinjan toimivuus avaustilanteissa sekä se, että edelleen pystyimme pitämään pallonhallintaa itsellä puolen kentän haminoille asti.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

TamU-oli Hämeenlinnassa vastaanottavana osapuolena, ja ottelu päättyi kotijoukkueen ansaittuun 3–0-voittoon maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen. Ottelun kulku perustui pitkälti hämeenlinnalaisten pallonhallintaan ja tamperelaisten puolustamiseen kentän keski- ja puolustusalueella. TamU lähti otteluun aika kapealla kokoonpanolla, jossa oli mukana edustusjoukkueen pelaajien lisäksi kakkosjoukkueen ja T18-joukkueen pelaajia. Joukkueella oli mukana ainoastaan yksi vaihtopelaaja, mutta sen taakse ei voida mennä, sillä ei kotijoukkueellakaan ollut kuin muutama vaihtopelaaja.

Joukkueen päävalmentaja Kari Numminen ei ollut tyytyväinen ottelun lopputulokseen.

”Kauden ensimmäinen harjoituspeli osui try out jakson keskelle. Saimme kaavittua joukkueen kasaan, kun kolme T18-joukkueen peluria saatiin mukaan. Yksi vaihtopelaaja ei oikein hyvin riittänyt paikkaamaan pelin aikana syntyneitä pieniä loukkaantumisia”, Numminen manasi.

Peli itsessään oli HJSn painostusta alusta loppuun, emmekä saaneet yhtään varsinaista hyökkäystilannetta luotua HJS päätyyn. HJS sen sijaan murtautui useita kertoja TamU maalille ja vain maalivahti Kiira Kaivolan loistavat pelastukset pitivät numerot maltillisina. Kolmen maalin tappio ei siis kovinkaan paljoa mieltä lämmittänyt”, sanoi Numminen ottelusta kokonaisuudessaan.

Tampere Unitedin maalissa nähtiin siis Kiira Kaivola, joka palasi joukkueeseen tulevaksi kaudeksi. Kaivola piti joukkuetta pystyssä läpi ottelun, ja etenkin ensimmäisellä jaksolla Kaivola joutui torjumaan useampia läpiajoja. HJSn pelitapa perustui pitkiin palloihin. Valkopaitaiset kierrättivät palloa puolustuslinjassa ja maalivahdilla, jonka jälkeen he pelasivat toistuvasti suoraan TamUn puolustuslinjan taakse pitkän pallon. Kotijoukkueesta löytyi hyökkäyspäästä nopeita pelaajia, jotka karkasivat puolustuslinjalta.

Ensimmäisen jakson aikana HJS vetäytyi puoleen kenttään asti TamUn avatessa peliä. Tämä mahdollisti Sinipaidoille lyhyitä pallonhallintajaksoja omalla kenttäpuoliskolla sekä keskialueella. Palloa kierrätettiin kuitenkin pääasiassa ainoastaan puolustuslinjan pelaajilla, eikä palloa ei saatu toimitettua kovinkaan monta kertaa vastustajan boksiin asti.

Ensimmäisen jakson aikana TamUn prässi toimi suhteellisen hyvin, jonka ansiosta TamU sai yhden kulmapotkun, joka jäi vierasjoukkueen osalta ottelun ainoaksi. Tilanne kuitenkin kuivui kasaan pallon päätyessä suoraan maalivahdille.

Pelissä hyviä asioita olivat puolustuslinjan toimivuus avaustilanteissa sekä se, että edelleen pystyimme pitämään pallonhallintaa itsellä puolen kentän haminoille asti. HJS puolusti keskialueen tiiviisti, ja meidän hyökkäysyritykset pysähtyivät useasti keskialueen jälkeen. Aina jotain jää käteen harjoituspelistä, joten ainakin sen tiedämme, mitä asioita treeneissä pitää painottaa”, toteaa päävalmentaja Numminen etsiessään ottelun hyviä puolia.

Toisella jaksolla HJS nosti prässiään, eikä TamU saanut enää yhtä pitkiä pallonhallintajaksoja. HJS teki kolme maalia toisen jakson aikana, ja ne syntyivät hieman helposti virheiden seurauksena. HJS oli kuitenkin rakentanut ottelun aikana useita laadukkaita maalintekopaikkoja, joten maalit olivat siitä näkökulmasta ansaittuja.

TamUn osalta otteluun ei ollut asetettu ennakkotavoitteita. Sinipaidat ei kuitenkaan saanut yhtäkään vaarallista maalintekotilannetta vastustajan maalille, joten joukkueen esitys oli sen suhteen pettymys. Joukkueen kausi jatkuu harjoitusten ja joulutauon merkeissä, jonka jälkeen harjoitukset jatkuvat tammikuun toisella viikolla.

Mitä naisten joukkueille kuuluu?

Naisten kausi alkoi marraskuun toisella viikolla tryouttien merkeissä. Treeneissä onkin nähty jo jonkin verran uusia kasvoja niin kakkos-, kuin edustusjoukkueeseenkin. Joukkue treenaa tryout jakson yhdessä, ja alkuvuodesta alkaen joukkue hajaannutetaan edustus- ja kakkosjoukkueeksi.

Tryout-jaksolla treenien pääpaino on ollut pelillisessä harjoittelussa. Talven edetessä naisten treenejä tulee rikastuttamaan kahdet fysiikkaharjoitukset. Tämän lisäksi varsinaisia kenttävuoroja tulee näillä näkymin olemaan 2–3 kertaa viikossa. Pallollisten treenien päällä leijuu talven ajan pakkasriski, sillä joukkue harjoittelee Kaupin lämmitettävillä kentillä, eikä kovilla pakkasilla kentälle ei ole asiaa.

Pelaajarunko on suurilta osin pysynyt kasassa muutamia pelaajamenetyksiä lukuun ottamatta. Isona erona menneisiin kausiin on se, että runkopelaajat eivät kauttaaltaan vaihdu kausien välissä. Naisilla onkin kova tavoite saada nostettua molemmat joukkueet sarjaporrasta ylöspäin tulevalla kaudella. Haaste on valtava, mutta talven aikana tullaan tekemään kovasti töitä, jotta tavoite saavutettaisiin.

”Tryout-jakso on tuonut uusia pelaajia mukaan seuran toimintaan, ja se on erittäin positiivinen asia, kun ajatukset suunnataan tulevaan kauteen sekä edustuksen että kakkosjoukkueen toiminnan osalta. Tryout-jakson jälkeenkin yksittäisiä pelaajia voidaan ottaa testisessioon, mutta varsinainen pelaajarekry päättyy tryout-jakson päätyttyä”, kertoo päävalmentaja Kari Numminen joukkueen rakennusvaiheesta.

”Seuraava harjoituspeli pyritään saamaan helmikuulle. Tässä on kuitenkin on haasteita, koska hallivuoroja meillä ei ole, ja ulkona saattaa olosuhde olla sellainen, että pelaaminen ei onnistu. Yritetään löytää sopivia joukkueita, joilta voisi hallivuoro löytyä ja pääsisimme pelaamaan treenipelejä myös keskitalvella”, Numminen suunnittelee.

Joukkueen pelikausi on siis avattu ja tryout jakso lähenee loppuaan.

Nyt suuntaamme katseet ja treenaamisen peruskunnon luomiseen. Jouluna syödään hyvin, jotta jaksetaan koko pitkä kevät treenata intensiivisesti”, Numminen päättää.

Harjoitusottelu

3 – 0

( 0 – 0 )

Yleisöä:

Wilma Autio
Veera Niemi
Veera Aho

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa