Porista tuomisina taistelu­voitto

07/04/2018
Otteluraportti

Tampere United pelasi lauantai-iltapäivällä tiukan puolustustaistelun FC Jazzia vastaan ja sai palkinnokseen niukan 0–1-voiton. Sinipaidoilla olisi ollut paikat tehdä muutama lisämaalikin, mutta epäonnistunut rangaistuspotku ja heikot ratkaisut 2–1-hyökkäystilanteissa jättivät maalisarakkeeseen vain yhden osuman. Ottelu oli Sinipaidoille jo kuudes peräkkäinen tappioton harjoitusottelu. Voitto maistui silti erityisen hyvältä kolmen edellisen ottelun päätyttyä tasapeleihin.

Harjoitusottelu

0 – 1

Ottelun ensimmäisestä vaarallisesta maalipaikasta vastasi kotijoukkue Jazz, kun Iyam Friday pääsi ohittamaan boksin vasemmalle reunalle vastaan tulleen maalivahti Antti Kuusisen nopeassa hyökkäyksessä. Sinipaitojen onneksi Fridayn laukaisukulma jäi pieneksi, ja näin toppari Ville Puustisella oli helppo työ siivota maalintekoyritys maalin edestä kulmaksi.

Verneri Uimonen tuo palloa laidalla.

Sinipaidat puolestaan toi hyökkäyksiään tutusti laitojen kautta. Ottelua oli pelattu vajaa 20 minuuttia, kun laitapuolustaja Verneri Uimonen toi jälleen pallon keskityspaikkaan, ja lähetti pallon matalana maalille. Paineen alla Jazz-puolustaja yritti purkaa pallon päällään maalin ohi, mutta puski sen epäonnekseen suoraan maaliin. Näin TamU siirtyi 0–1-vierasjohtoon.

Topias Järvelä ja Juho Lehtonen taistelevat pallosta.

Jakson puolivälissä ottelu eteni Jazzin lievässä hallinnassa, mutta TamU iski paikan tullen terävästi vastaan. Parhaan paikan sai Roope Kostiainen, jonka karkumatka päättyi vasta juuri ennen rangaistusalueen rajaa, kun häntä rikottiin tylysti. Seuranneen vapaapotkun ampui taivaan tuuliin Leroy Maluka.

Ville Puustinen puskee pallon maaliin, mutta tuomari näkee rikkeen.

Toisella jaksolla TamU sai ensimmäistä jaksoa enemmän tilaisuuksia, mutta maalit jäivät tekemättä, kun ratkaisusyötöistä puuttui viimeinen terävyys. Reilun tunnin pelin jälkeen pallo tosin pelattiin kerran maaliinkin, kun Ville Puustinen puski kulmapotkun komeasti pompun kautta maalin takanurkkaan. Päätuomari kuitenkin näki Puustisen rikkoneen tilanteessa, ja seurauksena oli Jazzin vapaapotku.

Berat Grabovci laukoo pilkulta.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Puustinen oli jälleen boksissa keskityksen kohteena, ja tällä kertaa tuomari näki rikkeen toisin päin. Pallo vietiin pilkulle, ja Berat Grabovci astui pallon taakse. Maalivahti Rasmus Östling kuitenkin aavisti vedon oikein, ja kun se tuli vielä juuri sopivalla torjuntakorkeudella, jäi pallo maalivahdin hyppysiin.

Topias Järvelä yrittää syöttää Berat Grabovcin läpi.
Ville Puustinen yrittää puskea pallon maaliin, mutta on hiukan myöhässä.

Ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella Jazz oli lähempänä tasoitusta kuin Sinipaidat lisämaaleja. TamUlla oli itse asiassa jopa hiukan onnea matkassa, ettei yksikään maalin eteen pyörimään jäänyt pallo päätynyt punapaitojen ulottuville. Kerran maalia kohti menossa ollut veto myös kilpistyi puolustajan selkään, ja kerran keskityspallo laukaistiin suoraan ilmasta vain niukasti maalin yli.

Matias Stark keskittää.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä totesi voiton tulleen puolustuksen kautta. ”Peli-identiteettimme on viime vuotta aika rajustikin puolustavampi. Olemme tuoneet puolustuspeliin paljon uutta, ja se alkaa nyt jäädä jätkillä mieleen. Suurin teema oli tänään kurinalainen puolustaminen tiukasta muodosta, ja tänään saatiin tuotua siihen reenikentällä harjoiteltua aktiivisuutta”, Mäkelä totesti tyytyväisenä ottelun jälkeen.

”Meillä ei ollut missään vaiheessa mitään hätää, vaikka Jazzin pelaajista ehkä tuntuikin siltä että he hallitsivat palloa. Hallinta oli kuitenkin paljolti toppariakselilla ja toisella laitapuolustajalla, eli juuri siellä missä me halusimmekin sen olevan. Pidimme Jazzin poissa maalintekopaikoilta”, Mäkelä myhäili.

”Yhtenä teemana talven aikana on ollut myös se, että meidän täytyy olla ilkeä joukkue, jota vastaan on ikävä pelata”, Mäkelä paljastaa. ”Ja kyllähän me sitä tänään oltiin, ja päästiin Jazzin ihon alle ja heillä meni paletti sekaisin turhaan suunsoittamiseen. Pelattiin reilusti kovaa, mutta ei rumasti”, Mäkelä toteaa.

Voittomaali tuli tuttuun tapaan vahvan laitapelin seurauksena, ja tämä kuuluu päävalmentaja Mäkelän mukaan perusmuottiin tulevallakin kaudella. ”Laitapelaamisen kautta saatiin taas muitakin paikkoja kuin maaliin johtanut, muun muassa pilkkuun johtanut tilanne. Meillä on paljon juoksuvoimaa laidoille. Tietenkin Riku Oraksen paluu ensi viikolla tuo monipuolisuutta ja ihan uuden elementin keskustan kautta hyökkäämiseen”, päättää Mäkelä kommenttinsa.

Harjoitusottelu

0 – 1

( 0 – 1 )

19′ Oma maali

Yleisöä:

Yleisöä:

2 Antti Kuusinen
3 Roope Kostiainen 64'
4 Topias Järvelä
5 Eetu Rahkola C
6 Radwan Moussa 86'
11 Berat Grabovci
13 Ville Puustinen
20 Verneri Uimonen
21 Konsta Raittinen 76'
25 Leroy Maluka
29 Aleksi Inkinen 66'
1 Elias Alanen
7 Elias Harala 86'
16 Tommi Ala-Hakuni 76'
18 Jere Remes 64'
22 Matias Stark 66'
24 Santeri Salomaa
27 Leevi Manninen
28 Antti Haavisto
1Rasmus Östling
6Juho Kemppinen
8Eero Lehtinen
14Toni Kuusela
18Terry Ablade
21Juho Lehtonen
22Alfred Mapoka
25Joonas Meura
26Jussi Lemio
27Benjamin Tuovinen
30Iyam Friday
12Tuukka Nurmi
13Joonatan Tuovinen
15Joel Lehtonen
29Aleksanteri Tomberg

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2