4.2.2017

 
 

Porista tuomisina helppo voitto

Tampere United haki Porin Karhuhallista helpon 0‚Äď2 (0‚Äď1) -voiton Toejoen Veikoista. Etenkin ottelun toinen puoliaika oli t√§ysin Sinipaitojen hallinnassa, eik√§ ToVe p√§√§ssyt hy√∂kk√§√§m√§n kuin kaksi kertaa koko jakson aikana. Loppulukemat olisivat voineet olla paljon suurinumeroisemmatkin, jos maalipaikkoja ei olisi tuhlailtu. Ilahduttavaa oli kuitenkin hyvin toiminut pr√§ssipeli, joka j√§tti porilaisis√§nn√§t k√§yt√§nn√∂ss√§ t√§ysin aseettomaksi.

Aivan ottelun alussa lähinnä maalia oli kuitenkin kotijoukkue ToVe. Sampo Ojala menetti pallon keskikentän pohjalla, ja porilaishyökkääjä pääsi etenemään vetopaikkaan. Maalivahti Tuomo Hiltunen sai kuitenkin venytettyä kätensä pallon eteen sen verran, että pallo paukahti tolpasta takaisin kentälle.

Ottelun avausmaali syntyi 15. minuutilla. Pallo p√§√§tyi kulman j√§lkitilanteessa Santeri Salomaalle kuudentoista alueen kulman tuntumaan, ja ter√§v√§ laukaus kimposi puolustajan sel√§st√§ takatolpalla odottaneelle Tero Intalalle. T√§m√§n n√§tti tsippi saattoi pallon maalivahdin yli verkon perukoille ja n√§in TamU johti 0‚Äď1.

Johtomaalin jälkeen ottelu jatkui Sinipaitojen hallinnassa. Hyökkäyspäässä maalintekopaikoille pääsivät erityisesti vasen laitalinkki Tero Intala, toisella laidalla pelannut Topias Järvelä ja Roope Kostiainen. Varsinaisia läheltä piti -tilanteita ei nähty, mutta terävämmällä viimeistelyllä olisi ollut mahdollista tehdä useampikin maali. Kotijoukkueen paras paikka syntyi kun vasemmalta tullut keskitys johti vapaaseen tekopaikkaan keskellä boksissa, mutta hyökkääjän laukaus kimposi Mahdi Alin selän kautta päätyrajasta yli.

Toinen jakso oli jopa ensimm√§ist√§ jaksoa tiukemmin Sinipaitojen hallussa. Palkinto saatiin jo reilun 10 minuutin pelin j√§lkeen, kun Mahdi Ali p√§√§si puskemaan Tero Intalan antaman kulmapotkun kohti maalia. Ensimm√§inen yritys viel√§ blokattiin, mutta toinen pusku tuotti 0‚Äď2-maalin.

Toinen jakso jatkui maalin jälkeen TamUn täydellisessä hallinnassa. Noin tunnin kohdalla TamU teki kaksi vaihtoa, kun Roope Kostiainen ja Dani Gorelov astuivat sivuun, ja Males Lombo ja Tuomas Lehti tulivat yksi-yhteen vaihtoina kentälle. Tästä ei TamUn peli juuri muuttunut, mutta kärjessä pelannut Lombo ja Topias Järvelä tuntuivat löytävän erityisen hyvin toisensa. Valitettavasti linjatuomari liputti pari peräkkäistä läpisyöttöä väärin paitsioiksi, eikä testimies Lombo päässyt vielä avaamaan maalitiliään Sinipaidoissa.

Kotijoukkue sai ensimm√§iset puolittaiset hy√∂kk√§yksens√§ vasta toisen jakson viimeisell√§ kymmenminuuttisella, ja nekin Sinipaitojen huolimattomuuden tuloksena. Jos ToVe oli viel√§ ensimm√§isell√§ jaksolla jollakin tavalla mukana peliss√§, niin toisella kent√§ll√§ n√§htiin k√§yt√§nn√∂ss√§ vain yksi joukkue. Voidaan sanoa, ett√§ 0‚Äď2-loppulukemat mairittelevat kotijoukkuetta.

”Meill√§ oli t√§n√§√§n selke√§t teemat otteluun”, p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ kertoo. ”T√§rkein oli hy√∂kk√§ysp√§√§n pr√§ssi ja tiiviys, joissa onnistuttiin hyvin. Varsinkin aktiivinen pr√§ssipeli pienell√§ riskill√§kin toimi hyvin. Muutenkin olen tyytyv√§inen joukkueen aktiivisutten, syd√§men mukana oloon ja intohimoon.”

”Toinen teema oli puolustuksen tiiveys ja talven ensimm√§isen nollapelin hakeminen. Joukkue pelasi todella kurinalaisesti ja aktiivisesti. Vain maalinteossa j√§i parannettavaa. Loimme kuitenkin kymmenkunta tekopaikkaa, ja kyll√§ pallo alkaa jossain kohtaa upota maaliin”, M√§kel√§ uskoo.

Seuraavan kerran Tampere United pelaa jo ensi lauantaina 11.2. Silloinkin edessä on vierasottelu, sillä joukkue matkaa Vasa IFK:n vieraaksi. Ottelu pelataan Botniahallissa klo 14.15 alkaen ja paikalle on odotettavissa bussilastillinen Tampere Unitedin kannattajia.