Po Law on TamUn uusi fysiikka­valmentaja

14/11/2023 TamU
Uutinen

TamUssa kaudella 2021 sekä UEFA Regions' Cupin turnauksessa syksyllä 2022 pelannut Po Law vastaa tulevalla kaudella edustusjoukkueen pelaajien fysiikkavalmennuksesta. Fysioterapeutiksi opiskeleva Law tuo edustusjoukkueen toimintaan tärkeän palasen, jota pelaajat ovat nimenomaan toivoneet. Päävalmentaja Jukka Listenmaa ja Po Law löysivät yhteisen sävelen heti ensimmäisessä tapaamisessaan, ja näin rekrytointipäätös oli helppo.

Po Law

  • Täyttää TamUn valmennus­ryhmässä olleen aukon fysiikka­valmentajana.
  • Pelasi Tampere Unitedissa kaudella 2021, mutta siirtyy nyt kokonaan valmennus­puolelle.
  • Sopimus kattaa kauden 2024.

Varalassa opiskellessani mietin, että olisi kiva tehdä urheilijoiden kanssa töitä. Fysiikkapuolen treenit ovat aina kiehtoneet ja se onkin eräänlainen intohimo minulle.

- Po Law
Fysiikkavalmentaja

Po Law pelasi Tampere Unitedissa seitsemän sarjaottelua nousuun päättyneellä Kolmosen kaudella 2021 ja oli vuosi sitten mukana myös UEFA Regions’ Cupissa Istanbulissa. TamUsta Law’lla on hyvät muistot, joten Sinipaitojen remmiin oli helppo palata. Law” aika TamUn pelaajana olikin monella tapaa aikamoista voittokulkua.

”Ei oo kuin hyviä muistoja TamUsta. Kun olin mukana, niin noustiin Kakkoseen ja voitettiin Suomen Regions’ Cup. Näiden lisäksi sain mahdollisuuden päästä Turkkiin mukaan”, Law kertaa.

Nousun jälkeen Law siirtyi kahdeksi edelliskaudeksi TPV:n riveihin, jossa hän oli mukana nostamassa Paltsareita viime kauden päätteeksi takaisin Kakkoseen. Viime kauteen päättyi Law’n ura pelaajana, ja nyt on alkamassa uusi kappale valmennuksen saralla. 

”Jouduin miettimään, mitä haluan tulevaisuudessa. Pelaamisen ja valmentamisen yhdistäminen ei ollut aikataulullisesti ideaalinen”, Law toteaa.

Law oli jo pidempään miettinyt, että fysiikkavalmennus kiinnostaa. Law on opiskellut Varalassa liikunnan perustutkinnon, jonka jälkeen hän jatkoi fysioterapeutin opintoja Lahden ammattikorkeakoulussa, jossa hänellä alkaa tammikuussa kolmas vuosi.

”Varalassa opiskellessani mietin, että olisi kiva tehdä urheilijoiden kanssa töitä ja viedä heitä eteenpäin. Kelasin että nyt on hyvä aika siirtyä pikkuhiljaa tälle alalle. Fysiikkapuolen treenit ovat aina kiehtoneet ja se onkin eräänlainen intohimo minulle.”

Edustusjoukkueen taustat ovat olleet tähän mennessä monin tavoin sellaisessa kunnossa, että monet Kakkosta ylempänä pelaavat seurat voisivat olla kateellisia. Kuitenkin fysiikkavalmennus oli viime kaudella joukkueen toiminnassa aukko, johon pelaajat ovat toivoneet parannusta. Fysiikkavalmennuksella loukkaantumisia voidaan ennaltaehkäistä, ja lisäksi fysiikkavalmentajan vetämät alkulämmöt antavat kapteeniston keskittyä pelin alla vain pelikuntoon valmistautumiseen.

”Pyrin olemaan valmennukselle tuki. Muut valmentajat vastaavat jalkapallopuolesta, ja mun rooli on se, miten integroin fysiikkatreenit lajin vaatimalla tavalla.”

Po Law on tehnyt jo ravitsemussuosituksia, saliohjelmaa ja aerobisia harjoitteita, mutta kunnolla hänen urakkansa alkaa tammikuun alussa, kun kausi edustusjoukkueen kausi varsinaisesti käynnistyy.

Tervetuloa takaisin Tampere Unitediin Po!

Katso Po Law’n haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

29.10. Klubi 04 - TamU 4 – 0

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

7.10. Pato - TamU 2 6 – 5

klo - TamU

klo - TamU naiset

klo - TamU 2