Pitsiyön spesiaalista tuli pettymysten yö

27/07/2019
Otteluraportti

Tampere United matkusti toiveikkaana perjantaina Raumalle vierasotteluun Pallo-Iiroja vastaan. Pallo-Iirot oli kohdattu perinteisessä Pitsiyön kamppailussa kolme vuotta aikaisemmin, ja monella Tampere Unitedin kannattajalla oli rakkaita muistoja tuosta vierailusta. Raumalle saapuikin runsaslukuinen kannattajajoukko Sinipaitojen tueksi, mutta Mustan pitsin yö näytti vierasfaneille tällä kertaa nurjan puolensa, ja pisteet jäivät Raumalle tylyin 3–0-lukemin.

Kakkonen

3 – 0

Loukkaantumiset ja sairastumiset pakottivat TamUn lähtemään Raumalle ainoastaan 17 pelaajalla, mutta jalkeille saatiin silti varsin iskukykyinen avauskokoonpano. Päävalmentaja Mourad Seddiki oli pudottanut Sami Ekmarkin kärjestä takaisin laitapuolustajaksi, ja Topi Järvi otti paikan piikistä. Muita isompia muutoksia taannoisesta GrIFK-ottelusta oli Ali Aitbenzanzoun jääminen penkille, Niko Äkräksen noustessa avauskokoonpanoon sekä laitapuolustajana viime aikoina nähdyn Verneri Uimosen nousu pelaamaan laidalle Ekmarkin yläpuolelle.

Pääkatsomo pullisteli ottelun alkaessa, ja kaikkiaan Äijänsuolla oli peräti 847 katsojaa. Kuva: Elmeri Elo.

Laitahyökkääjänä pelannut Niklas Lindholm esitteli nopeuttaan heti pelin alkuminuuteilla, kun hän pääsi puolittain irti vasemmalta laidalta. Hieman tilanteessa tasapainoaan menettänyt Lindholm ajautui kuitenkin liian pieneen kulmaan, ja ratkaisuyritys painui ohi raumalaismaalin. Vain hetkeä myöhemmin Lindholmille avautui avausjakson paras tilanne vierasmaalin tekoon. Topi Järvi sai pallon toimitettua oikealta maalin edessä olleelle Lindholmille, mutta syöttö jäi hieman taakse. Lindholm sai kuitenkin takavasaransa väliin, mutta yritys suuntautui suoraan Iirot-vahti Henri Saarisen syliin.

Niklas Lindholm näyttää nopeuttaan. Kuva: Elmeri Elo.

Edellä mainittujen tilanteiden jälkeen oli kotijoukkue Pallo-Iiroilla omat mahdollisuutensa avausmaalin tekoon. Emenike oli pariinkin eri otteeseen ratkaisumetreillä pallon kanssa, mutta molemmat yritykset leijailivat Pitsiyön pilvettömälle taivaalle.

Myös Sinipaidoilla tilanteet jatkuivat. Omar Khary oivalsi Henri Saarisen ulostulon maalilta ja kokeili kauden komeinta puolesta kentästä, mutta rohkea kokeilu meni karkeasti vasemmalta ohi. Topi Järvi pääsi puolestaan kokeilemaan hyvästä paikasta vapaapotkua, mutta vedosta ei jäänyt jälkipolville tarinaa kerrottavaksi.

Hyvin keskikentällä katkonut Arttu Mättö kuului Sinipaitojen parhaimmistoon. Kuva: Elmeri Elo.

Aaltoilevaksi ja tunnustelevaksi muotoutunut peli näki lopulta ensimmäisen maalinsa reilun puolentunnin pelin jälkeen. Pallo-Iirojen Erik Mirel keskitti ja pallo otti ikävän pompun juuri Elias Alasen vartioiman maalin edessä. Maalin edessä ollut James Whiting vaikutti saavansa tilanteessa myös päätään väliin ja muuttamaan vielä pompun kulkusuuntaa. Näin pallo pomppi TamUn maaliin ja antoi viileän suihkun Sinipaitojen hellepäivään.

Lisää murhetta TamU-leiriin tuli vielä ennen taukoa. Niklas Lindholm jäi omalla alueella kyynärpää ylhäällä kaksinkamppailuun tulleen raumalaispelaajan yliajamaksi. Isku kohdistui Lindholmia pään ja niskan seudulle, ollen niin voimakas, ettei Lindholm pystynyt enää jatkamaan peliä. Ottelun erotuomari ei nähnyt tilanteessa edes rikettä. Pirteästi esiintyneen Lindholmin korvasi Taavi Abruquah.

Iiroilla oli vielä lisäajalla hyvä tilanne lisätä johtoaan näppärällä kulmakuviolla, mutta tauolle mentiin 1–0-numeroissa.

Iirot karkaa toisella jaksolla

Toisen jakson alussa TamUlle siunaantui pari erikoistilannetta, joista olisi voinut tuoda peliä tasoihin, mutta pallot olivat lopulta varsin helppoja Henri Saariselle poimittaviksi. Ottelun lopulliseksi ratkaisuksi muodostui lopulta avausmaalinkin alustaneen Erik Mirelin onnistuminen. Iirojen toinen maali käytännössä tappoi TamUn orastavan kapinan ja aktivoi samalla myös kotiyleisönkin käyttämään omia äänijänteitään.

Mustafa Hussein Zadalla on kiire. Kuva: Elmeri Elo.

Lukemissa 2–0 Elias Alanen piti vielä TamUa pystyssä parilla hyvällä torjunnalla, mutta lopulliset numerot 3–0 sinetöi Oscar Johnston, joka pääsi nousemaan boksiin tekopaikkaan luvattoman helposti seinäsyötöllä. Tarkka ja riittävän painava laukaus vasempaan etukulmaan yllätti Elias Alasen.

Ottelun ratkettua Sinipaidat sai vielä luotua muutaman tilanteen. Näistä paras oli Topi Järvellä heti 3–0-maalin jälkeen, kun Iirojen puolustus sähläsi Aleksi Sainion keskityksen suoraan kärkipelaajan jalkaan viiden metrin viivalle. Maalivahti Henri Saarinen torjui kuitenkin vedon jaloillaan. Jatkotilanteessa pallo saatiin vielä Omar Kharylle pilkun kohdalle, ja tämä sai James Whitingin ollessa ihollakin laukauksen kohti maalin alakulmaa. Henri Saarinen sai kuitenkin riittävästi kynsiään väliin, ja pallo lipui vieraskannattajia raastaen hitaasti oikealta maalin ohi. Aivan lopussa Topi Järvi pelasi vielä kerran itsensä hyvällä haastolla tekopaikkaan boksiin, mutta Saarinen koppasi vedon syliinsä.

Liiukas laituri Emenike oli Sinipaidoille vaikea pideltävä. Kuva: Elmeri Elo.

Voitto oli Pallo-Iiroille ensimmäinen lähes kahteen kuukauteen. Edellinen kolmen pisteen potti oli otettu kesäkuun alussa samassa paikassa SalPan kustannuksella. Iirojen seuraava kohtaaminen on ensi viikolla Raumalla sarjajumbo GrIFK:ta vastaan, joten raumalaiset pelaavat tällä hetkellä isoja sarjapaikan lopullisesti varmistavia pelejä.

”Taitavampi joukkue voitti. Olimme vaikeuksissa laidoilla, ja varsinkin Emeniken harhautuksia emme pystyneet pysäyttämään. Keskikentällä varsinkin puolustaessa pystyttiin taistelemaan ja voittamaan kaksinkamppailuja Niko Äkräksen ja Arttu Mätön johdolla. Varsinkin Mättö oli mielestäni tänään vahva pallonriistoissa omalle joukkueelle. Mutta täyttyy tänään myöntää, että meidän pelaajat pelasivat oman tason alapuolella. Turha jossitella, työt jatkuvat kohti Gnistan-matsia”, pyöritteli pettynyt päävalmentaja Mourad Seddiki ottelun jälkeen.

Sinikaarti kannusti omiaan loppuun asti. Kuva: Elmeri Elo.

Rauman vierailu ei siis tuonut lisähelpotusta Tampere Unitedin tuskaan. Ero putoamisviivan yläpuolelle säilyi neljässä pisteessä ja viikonloppuna joudutaankin jännittämään, pysyykö ero tässä. Tukalaa sarjatilannetta vaikeuttaa se, että Sinipaitojen elokuu on haastava. Seuraavaksi Pyynikille saapuu suvereeni sarjakärki Gnistan lauantaina 3.8. klo 17 pelattavaan otteluun. Tämän jälkeen on edessä vieraspeli FC Espoota vastaan Leppävaarassa, ja sitten kärkikolmikkoon kuuluva SalPa saapuu Pyynikille. Elokuu päättyy derbyyn Tammelassa Ilveksen kakkosjoukkueen vieraana.

Katso Elmeri Elon kuvat ottelusta

Kakkonen

3 – 0

( 1 – 0 )

Yleisöä:
847

37' James Whiting
58' Erik Mirel
72' Oscar Johnston

Yleisöä:
847

62 Elias Alanen
3 Sami Ekmark
4 Mustafa Hussein Zada 64'
5 Eetu Rahkola C
7 Niko Äkräs
15 Eemil Pasanen
20 Verneri Uimonen
21 Topi Järvi
23 Niklas Lindholm 45'
25 Omar Khary
32 Arttu Mättö
26 Sami Maja
8 Ali Aitbenzanzoun
13 Aleksi Sainio 64'
17 Taavi Abruquah 45'
22 Matias Stark
27 Nils Strömsholm
12Henri Saarinen
2James Whitting
4Valtteri Veijanen
7Juho Torkkeli
10Waltteri Riihimäkikeltainen kortti 53’
14Eetu KaipioCkeltainen kortti 30’vaihtoon 83’
16Erik Mirelkeltainen kortti 78’vaihtoon 84’
20Aleksi Toivonen
24Otto Schultz
27Emenike
35Aleksi Leppänenvaihtoon 68’
1Miko Lainio
3Eetu Setänen
8Konsta Siivonenvaihdosta 84’
9Juuso Aalto
11Miika Pertolavaihdosta 83’
25̱Jere Niiranen
28Oscar Johnstonvaihdosta 68’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49