27.7.2019

 
 

Pitsiyön spesiaalista tuli pettymysten yöTampere United matkusti toiveikkaana perjantaina Raumalle vierasotteluun Pallo-Iiroja vastaan. Pallo-Iirot oli kohdattu perinteisess√§ Pitsiy√∂n kamppailussa kolme vuotta aikaisemmin, ja monella Tampere Unitedin kannattajalla oli rakkaita muistoja tuosta vierailusta. Raumalle saapuikin runsaslukuinen kannattajajoukko Sinipaitojen tueksi, mutta Mustan pitsin y√∂ n√§ytti vierasfaneille t√§ll√§ kertaa nurjan puolensa, ja pisteet j√§iv√§t Raumalle tylyin 3‚Äď0-lukemin.

Loukkaantumiset ja sairastumiset pakottivat TamUn l√§htem√§√§n Raumalle ainoastaan 17 pelaajalla, mutta jalkeille saatiin silti varsin iskukykyinen avauskokoonpano. P√§√§valmentaja Mourad Seddiki oli pudottanut Sami Ekmarkin k√§rjest√§ takaisin laitapuolustajaksi, ja Topi J√§rvi otti paikan piikist√§. Muita isompia muutoksia taannoisesta GrIFK-ottelusta oli Ali Aitbenzanzoun j√§√§minen penkille, Niko √Ąkr√§ksen noustessa avauskokoonpanoon sek√§ laitapuolustajana viime aikoina n√§hdyn Verneri Uimosen nousu pelaamaan laidalle Ekmarkin yl√§puolelle.

P√§√§katsomo pullisteli ottelun alkaessa, ja kaikkiaan √Ąij√§nsuolla oli per√§ti 847 katsojaa. Kuva: Elmeri Elo.

Laitahyökkääjänä pelannut Niklas Lindholm esitteli nopeuttaan heti pelin alkuminuuteilla, kun hän pääsi puolittain irti vasemmalta laidalta. Hieman tilanteessa tasapainoaan menettänyt Lindholm ajautui kuitenkin liian pieneen kulmaan, ja ratkaisuyritys painui ohi raumalaismaalin. Vain hetkeä myöhemmin Lindholmille avautui avausjakson paras tilanne vierasmaalin tekoon. Topi Järvi sai pallon toimitettua oikealta maalin edessä olleelle Lindholmille, mutta syöttö jäi hieman taakse. Lindholm sai kuitenkin takavasaransa väliin, mutta yritys suuntautui suoraan Iirot-vahti Henri Saarisen syliin.

Niklas Lindholm näyttää nopeuttaan. Kuva: Elmeri Elo.

Edellä mainittujen tilanteiden jälkeen oli kotijoukkue Pallo-Iiroilla omat mahdollisuutensa avausmaalin tekoon. Emenike oli pariinkin eri otteeseen ratkaisumetreillä pallon kanssa, mutta molemmat yritykset leijailivat Pitsiyön pilvettömälle taivaalle.

Myös Sinipaidoilla tilanteet jatkuivat. Omar Khary oivalsi Henri Saarisen ulostulon maalilta ja kokeili kauden komeinta puolesta kentästä, mutta rohkea kokeilu meni karkeasti vasemmalta ohi. Topi Järvi pääsi puolestaan kokeilemaan hyvästä paikasta vapaapotkua, mutta vedosta ei jäänyt jälkipolville tarinaa kerrottavaksi.

Hyvin keskikentällä katkonut Arttu Mättö kuului Sinipaitojen parhaimmistoon. Kuva: Elmeri Elo.

Aaltoilevaksi ja tunnustelevaksi muotoutunut peli näki lopulta ensimmäisen maalinsa reilun puolentunnin pelin jälkeen. Pallo-Iirojen Erik Mirel keskitti ja pallo otti ikävän pompun juuri Elias Alasen vartioiman maalin edessä. Maalin edessä ollut James Whiting vaikutti saavansa tilanteessa myös päätään väliin ja muuttamaan vielä pompun kulkusuuntaa. Näin pallo pomppi TamUn maaliin ja antoi viileän suihkun Sinipaitojen hellepäivään.

Lisää murhetta TamU-leiriin tuli vielä ennen taukoa. Niklas Lindholm jäi omalla alueella kyynärpää ylhäällä kaksinkamppailuun tulleen raumalaispelaajan yliajamaksi. Isku kohdistui Lindholmia pään ja niskan seudulle, ollen niin voimakas, ettei Lindholm pystynyt enää jatkamaan peliä. Ottelun erotuomari ei nähnyt tilanteessa edes rikettä. Pirteästi esiintyneen Lindholmin korvasi Taavi Abruquah.

Iiroilla oli viel√§ lis√§ajalla hyv√§ tilanne lis√§t√§ johtoaan n√§pp√§r√§ll√§ kulmakuviolla, mutta tauolle mentiin 1‚Äď0-numeroissa.

Iirot karkaa toisella jaksolla

Toisen jakson alussa TamUlle siunaantui pari erikoistilannetta, joista olisi voinut tuoda peliä tasoihin, mutta pallot olivat lopulta varsin helppoja Henri Saariselle poimittaviksi. Ottelun lopulliseksi ratkaisuksi muodostui lopulta avausmaalinkin alustaneen Erik Mirelin onnistuminen. Iirojen toinen maali käytännössä tappoi TamUn orastavan kapinan ja aktivoi samalla myös kotiyleisönkin käyttämään omia äänijänteitään.

Mustafa Hussein Zadalla on kiire. Kuva: Elmeri Elo.

Lukemissa 2‚Äď0 Elias Alanen piti viel√§ TamUa pystyss√§ parilla hyv√§ll√§ torjunnalla, mutta lopulliset numerot 3‚Äď0 sinet√∂i Oscar Johnston, joka p√§√§si nousemaan boksiin tekopaikkaan luvattoman helposti sein√§sy√∂t√∂ll√§. Tarkka ja riitt√§v√§n painava laukaus vasempaan etukulmaan yll√§tti Elias Alasen.

Ottelun ratkettua Sinipaidat sai viel√§ luotua muutaman tilanteen. N√§ist√§ paras oli Topi J√§rvell√§ heti 3‚Äď0-maalin j√§lkeen, kun Iirojen puolustus s√§hl√§si Aleksi Sainion keskityksen suoraan k√§rkipelaajan jalkaan viiden metrin viivalle. Maalivahti Henri Saarinen torjui kuitenkin vedon jaloillaan. Jatkotilanteessa pallo saatiin viel√§ Omar Kharylle pilkun kohdalle, ja t√§m√§ sai James Whitingin ollessa ihollakin laukauksen kohti maalin alakulmaa. Henri Saarinen sai kuitenkin riitt√§v√§sti kynsi√§√§n v√§liin, ja pallo lipui vieraskannattajia raastaen hitaasti oikealta maalin ohi. Aivan lopussa Topi J√§rvi pelasi viel√§ kerran itsens√§ hyv√§ll√§ haastolla tekopaikkaan boksiin, mutta Saarinen koppasi vedon syliins√§.

Liiukas laituri Emenike oli Sinipaidoille vaikea pideltävä. Kuva: Elmeri Elo.

Voitto oli Pallo-Iiroille ensimmäinen lähes kahteen kuukauteen. Edellinen kolmen pisteen potti oli otettu kesäkuun alussa samassa paikassa SalPan kustannuksella. Iirojen seuraava kohtaaminen on ensi viikolla Raumalla sarjajumbo GrIFK:ta vastaan, joten raumalaiset pelaavat tällä hetkellä isoja sarjapaikan lopullisesti varmistavia pelejä.

”Taitavampi joukkue voitti. Olimme vaikeuksissa laidoilla, ja varsinkin Emeniken harhautuksia emme pystyneet pys√§ytt√§m√§√§n. Keskikent√§ll√§ varsinkin puolustaessa pystyttiin taistelemaan ja voittamaan kaksinkamppailuja Niko √Ąkr√§ksen ja Arttu M√§t√∂n johdolla. Varsinkin M√§tt√∂ oli mielest√§ni t√§n√§√§n vahva pallonriistoissa omalle joukkueelle. Mutta t√§yttyy t√§n√§√§n my√∂nt√§√§, ett√§ meid√§n pelaajat pelasivat oman tason alapuolella. Turha jossitella, ty√∂t jatkuvat kohti Gnistan-matsia”, py√∂ritteli pettynyt p√§√§valmentaja Mourad Seddiki ottelun j√§lkeen.

Sinikaarti kannusti omiaan loppuun asti. Kuva: Elmeri Elo.

Rauman vierailu ei siis tuonut lisähelpotusta Tampere Unitedin tuskaan. Ero putoamisviivan yläpuolelle säilyi neljässä pisteessä ja viikonloppuna joudutaankin jännittämään, pysyykö ero tässä. Tukalaa sarjatilannetta vaikeuttaa se, että Sinipaitojen elokuu on haastava. Seuraavaksi Pyynikille saapuu suvereeni sarjakärki Gnistan lauantaina 3.8. klo 17 pelattavaan otteluun. Tämän jälkeen on edessä vieraspeli FC Espoota vastaan Leppävaarassa, ja sitten kärkikolmikkoon kuuluva SalPa saapuu Pyynikille. Elokuu päättyy derbyyn Tammelassa Ilveksen kakkosjoukkueen vieraana.

Katso Elmeri Elon kuvat ottelusta

12 Henri Saarinen
2 James Whitting
4 Valtteri Veijanen
7 Juho Torkkeli
10 Waltteri Riihimäki keltainen kortti 53’
14 Eetu Kaipio C keltainen kortti 30’ vaihtoon 83’
16 Erik Mirel keltainen kortti 78’ vaihtoon 84’
20 Aleksi Toivonen
24 Otto Schultz
27 Emenike
35 Aleksi Leppänen vaihtoon 68’
1 Miko Lainio
3 Eetu Setänen
8 Konsta Siivonen vaihdosta 84’
9 Juuso Aalto
11 Miika Pertola vaihdosta 83’
25 ŐĪJere Niiranen
28 Oscar Johnston vaihdosta 68’