25.7.2019

 
 

Pitsiyön spesiaalista haussa jälleen täydet kolme pistettäPerjantaina on edess√§ yksi kauden odotetuimmista otteluista, kun TamU kohtaa Pallo-Iirot Pitsiy√∂n spesiaalissa Raumalla. Ottelu on Raumalla suomalaisessa jalkapallossa harvinaisen pitk√§ perinne, sill√§ perjantain ottelu on jo 25. per√§kk√§inen Pitsiy√∂n spesiaali. Viime kaudella ottelu kokosi √Ąij√§nsuolle jopa 856 katsojaa, vaikka silloin Pallo-IIrot pelasi Kolmosessa tasolla ja vastassa oli Porin kolmosseura Toejoen Veikot. Nyt odotettavissa on j√§lleen tuttua pitsiy√∂n karnevaalitunnelmaa ja kenties viel√§ t√§t√§kin suurempi yleis√∂m√§√§r√§.

Tampere Unitedissa on hyvi√§ muistoja Pitsiy√∂n spesiaalista, sill√§ kaudella 2016 Sinipaitojen ja Pallo-Iirojen taistellessa noususta Kakkoseen TamU k√§vi hakemassa Raumalta maukkaan 0‚Äď2-voiton kahdella Lauri Saaren toisen jakson maalilla. T√§m√§ ottelu oli my√∂s kauden k√§√§nnekohta: TamU ei h√§vinnyt kertaakaan my√∂sk√§√§n j√§ljell√§ olleissa kymmeness√§ ottelussa, ja varmisti nousun Kakkoseen jo sarjan toiseksi viimeisell√§ kierroksella. Pallo-Iirot sit√§ vastoin j√§iv√§t viel√§ kahdeksi kaudeksi Kolmoseen.

Nyt eletään kuitenkin toisenlaisia aikoja. TamU taistelee sarjapaikkansa puolesta, ja vaikka kausi on vasta puolessa välissä, Pallo-Iiroissa voidaan jo hengittää suhteellisen vapaasti sarjapaikan säilyttämisen suhteen. Toki kaikki on periaatteessa mahdollista, kun putoajan paikalle on matkaa vain kahdeksan pistettä, mutta käytännössä se on varsin epätodennäköistä, kun suunnilleen samassa tilanteessa on viisi muutakin joukkuetta. Itse asiassa Pallo-Iiroilla on vain pisteen verran matkaa neljän parhaan joukkoon eli Kakkoseen tälle kaudelle tuotuun jatkosarjaan.

Yhdessä mielessä ottelun lähtöasetelma on sama kuin kolme vuotta sitten. Molempina kausina TamU nimittäin kohtasi Pallo-Iirot kotona Pyynikillä jo aikaisin keväällä ja kärsi tappion, joka jäi kaivelemaan. Siinä mielessä molemmilla joukkueilla onkin perjantaina revanssin paikka: TamUlla tämän kauden punttien tasaamiseksi ja Pallo-Iiroilla kolmen vuoden takaisten tapahtumien ainakin osittaiseksi kuittaamiseksi.

Kolme vuotta sitten TamU-kannattajat pääsivät juhlimaan Pitsiyön spesiaalissa.

Vaikka Pallo-Iirot on sarjataulukossa selv√§sti Tampere Unitedin edell√§, katsaus kuntopuntariin n√§ytt√§√§ erilaiselta. Pallo-Iirot otti edellisen voittonsa kes√§kuun alussa, kun SalPa kaatui kotona 2‚Äď0. Sen j√§lkeisist√§ viidest√§ ottelusta Iiroilla on kaksi tappiota ja kolme tasapeli√§. Sinpaidoilla puolestaan viiden ottelun kuntopuntari n√§ytt√§√§ yht√§ voittoa, kahta tasapeli√§ ja kahta tappiota, joten TamU on siin√§ kaksi pistett√§ Pallo-Iirojen edell√§.

Molemmat joukkueet ovat my√∂s vahvistuneet kev√§√§n kohtaamisen j√§lkeen. TamU hankki jo todistetuksikin tullutta tulivoimaa Topi J√§rven muodossa, ja Pallo-Iiroihin ovat siirtyneet oletettavasti brittivalmentaja Scott Greenin houkuttelemana puolustava keskikentt√§pelaaja James Whiting ja hy√∂kk√§√§v√§ keskikentt√§pelaaja Oscar Johnston. Kaksikko saapui alunperin Portsmouthista Raumalle kolmen viikon testijaksolle toukokuun lopulla, ja sopimukset on saatu tehty√§ kansainv√§lisen siirtoikkunan auettua Suomessa 10.7. Kaksikko pelasi ensimm√§isen ottelunsa, kun Pallo-Iirot pelasi viime viikonloppuna 1‚Äď1-tasapelin FC Honka Akatemian vieraana. Brittikaksikon lis√§ksi Iiroihin on saapunut tamperelaisille hyvinkin tuttu hy√∂kk√§√§j√§ Waltteri Riihim√§ki, joka on lainassa MuSasta.

Muutoin Pallo-Iirojen kokoonpanosta nousee esiin lähinnä kokenut, liigassakin pitkään pelannut kapteeni Eetu Kaipio. Varsinaista maalintekijää ei näytä Pallo-Iiroistakaan löytyvän, sillä tilastoa johtaa kolme kertaa osunut Topias Silvennoinen, joka teki tasoitusmaalin myös edellisessä ottelussa Honkaa vastaan.

Tampere Unitedilla puolestaan poissaolijoiden tilanne on tuttu: jo pitkään poissa olleet Jere Remes ja Elias Harala ovat edelleen loukkaantumistensa takia sivussa, eikä myöskään vasta pari viikkoa sitten kätensä loukannut Haris Ibrhimovic kuntoudu tähän otteluun. Lisäksi muutamilla pelaajilla on pientä sairastelua, mutta ne eivät välttämättä estä pelaamista perjantaina.

”Kaikki pelit ovat t√§rkeit√§ ja vaikeita, ja perjantaina Raumalla meit√§ odottaa j√§lleen sellainen”, pohdiskelee p√§√§valmentaja Mourad Seddiki. ”Kev√§tkierroksen tappio Pallo-Iiroja vastaan j√§i jotenkin hampaankoloon, koska silloin emme ansainneet h√§vit√§.”

”Nyt on kumminkin eri peli. Yritet√§√§n saada tekemiseen meininki kent√§ll√§ alusta loppuun ja toivottavasti pisteet l√§htev√§t mukaan Tampereelle”, Seddiki lupaa.

Ottelu pelataan siis Rauman √Ąij√§nsuolla Alsecco stadionilla perjantaina 26.7. klo 18.30 alkaen. Tampereelta on otteluun l√§hd√∂ss√§ vahva kannattajajoukko. Jos liittyminen pian loppuun myytyyn Sinikaartin bussiin ei kiinnosta, otteluun voi hyvin l√§hte√§ vaikka omalla autolla. TamU tarvitsee n√§et kaiken mahdollisen tuen, jotta pisteet l√§htev√§t j√§lleen pitsy√∂st√§ Tampereelle. Jos reissu j√§√§ kuitenkin v√§liin, voit j√§nnitt√§√§ ottelua Twitterin v√§lityksell√§.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.