10.6.2017

 
 

Pistepussiin ei täytettä SalostaTampere Unitedin vierailu Saloon ei tuottanut helpotusta sarjataulukossa putoamisviivan alle joutuneen joukkueen tilanteeseen, vaan Sinipaidat matkustavat kotiin tyly 2‚Äď0 (2‚Äď0) -tappio niskassaan. Kotijoukkue Salon Palloilijat oli ottelussa alusta alkaen askeleen edell√§, mutta siit√§ huolimatta ottelu kulminoitui omiin virheisiin. N√§ist√§ ensimm√§inen johti ottelun avausmaaliin, kun Mahdi Ali menetti pallon helpossa tilanteessa alimpana miehen√§, ja SalPa kuittasi heti avausmaalilla. Ottelun toinen ratkaisupiste oli Tuomas Lehden ottamat kaksi keltaista korttia ensimm√§isen jakson viimeisen kymmenen minuutin aikana. Sinipaidat taistelivat vajaamiehisen√§ toisella jaksolla, mutta kuoppa oli liian syv√§ jotta sielt√§ oltaisiin voitu viel√§ kiivet√§ pisteille.

Jo ensimmäiset minuutit näyttivät sen, millaiseksi ottelu muotoutuisi. Kotijoukkueen ensimmäinen paha maalintekopaikka nähtiin jo vajaan parin minuutin pelin jälkeen, kun maalivahti Juuso Auvinen katkaisi vasemmalta tulleen keskityksen, mutta pallo putosi vetopaikkaan Ekhiabhi Sunday Okodughalle. Tämä joutui laukomaan sen verran vaikeasta asennosta, että Mahdi Ali sai pelastettua tilanteen lähes maaliviivalta.

Seuraavan kerran maali oli lähellä, kun SalPa sai Santeri Salomaan rikkeen myötä vapaapotkun keskeltä reilusta 20 metristä. Vaparin laukoi rikkeen kohteena ollut Albijon Muzaci, mutta Juuso Auvinen venytti komeasti kätensä vedon tielle maalin ylänurkassa.

Salpan kolmas maalintekotilaisuus aukesi 20. minuutilla, ja tällä kertaa joukkue käytti sen hyväkseen. Tilanne lähti liikkeelle täysin vaarattomasta maalipotkusta, jonka Juuso Auvinen antoi toppari Mahdi Alille juuri boksin ulkopuolelle. Vaikka Alilla oli pallon saadessaan runsaasti tilaa ja aikaa, tämä onnistui syöttämään pallon prässäämään tulleen Jaakko Oksasen jalkaan. Tämä syötti pallon viereensä Juusuf Abdille, joka harhautti tilanteeseen rynnännen toppari Santeri Salomaan sekä vastaan tulleen Juuso Auvisen, ja sijoitti pallon tyhjään maaliin.

Johtomaalin j√§lkeen SalPa jatkoi hy√∂kk√§ystens√§ vy√∂rytt√§mist√§, ja palkintoa t√§ytyi odottaa vain kolmisen minuuttia. Jami Siirtola pelattiin oikealla laidalla t√§ytteen vauhtiin sy√∂t√∂ll√§, joka puhkaisi Sinipaitojen puolustuslinjan luvattoman helposti. Siirtola eteni syv√§lle boksiin, ja l√∂ysi etutolpalle rynn√§nneen Jaakko Oksasen, joka liukui pallon maaliin. N√§in lukemat olivat nopeaan tahtiin muuttuneet toiveikkaasta nollanollasta vaikeaan 2‚Äď0-tappioasemaan.

Takaiskumaalien jälkeen United sai siirrettyä painetta enemmän SalPa-päätyyn. Vaarallisia maalintekopaikkoja ei kuitenkaan koko ensimmäisen jakson aikana luotu, eikä maalivahti Anton Lepola joutunut kertaakaan varsinaisiin torjuntatöihin. Sen sijaan takaiskuja koettiin korttien muodossa, kun Tuomas Lehti sai kaksi keltaista korttia jakson lopulla. Ensimmäinen tuli hyökkäyspään sukille kopautuksesta ottelun 38. minuutilla, ja toinen paidasta repimisestä jakson viimeisellä minuutilla. Varsinkin jälkimmäinen kortti tuli melko kevyesti, sillä vastahyökkäys ei suinkaan pysähtynyt Lehden rikkeeseen, vaan SalPa päätti tilanteen Ekhiabhi Sunday Okodughan näyttävään laukaukseen.

Peli paranee toisella jaksolla vaajaa­miehisyydest√§ huolimatta

Toinen jakso lähti käyntiin samoissa merkeissä, joissa ensimmäisen jakson loppu oli pelattu. TamU taisteli vajaamiehisenäkin hyvin, ja kenttätapahtumat olivat varsin tasaiset. Maalintekopaikoille ei kuitenkaan juurikaan päästy, vaikka Albijon Muzaci pääsikin laukomaan kerran vaarallisesti ja toisessa päässä Mahdi Alin tsippi pienestä kulmasta pakotti Anton Lepolan torjuntaan.

Lähimpänä maalia oltiin reilun tunnin pelin jälkeen, kun Jaakko Oksanen pelattiin läpiajoon. Maali näytti jo varmalta, kun Oksanen ohitti vastaan tulleen maalivahti Auvisen, mutta niin vain pallo karkasi Oksaselta sen verran, että Mahdi Ali ehti vielä pelastamaan tilanteen. Pian tämän jälkeen maali oli lähellä toisessa päässä, kun Santeri Salomaa pääsi kiinni Valtteri Uimosen kulmapotkuun. SalPa-puolustus pelasti kuitenkin tilanteen lähes maaliviivalta.

Ottelun 70. minuutilla SalPa hyökkäsi tehokkaasti oikealta laidalta, josta pallo pelattiin kahdella syötöllä Ekhiabhi Sunday Okodughalle vetopaikkaan juuri boksin ulkopuolelle. Tällä oli aikaa katsoa sijoitustaan, mutta veto kimposi lopulta takatolpan sisäpinnalta TamU-puolustuksen purettavaksi.

Mitään varsinaista loppukiriä TamU päässyt rakentamaan, vaan viimeisen kymmenminuuttisen aikana SalPa oli lähempänä kasvattaa johtoaan. Muun muassa vaihdosta kentälle tullut Eetu Leppänen ja Albijon Muzaci pakottivat Juuso Auvisen torjuntoihin.

Aivan loppuminuuteilla Roope Kostiaiselle aukesi vielä vetopaikka Verneri Uimosen riistettyä pallon hyökkäyspäässä. Kostiaisen veto suuntautui kuitenkin niukasti ohi. SalPa sai vielä viimeiset paikkansa lisäajalla. Tilanne lähti maalivahti Juuso Auvisen puolittaisesta hutipotkusta, jonka seurauksena pallo päätyi vapaaseen vetopaikkaan Eetu Leppäselle. Auvinen kuitenkin torjui Leppäsen laukauksen eteensä. Tästä pääsi vielä vetämään Topias Tiainen ja edelleen Leppänen toistamiseen, mutta Auvinen torjui lopulta kaikki kolme laukausta. Tämä jäi myös ottelun viimeiseksi tilanteeksi.

Kommentit ottelun jälkeen

”Ei p√§√§sty ollenkaan pr√§ss√§√§m√§√§n ja oltiin jatkuvasti my√∂h√§ss√§, eik√§ pallollisessa peliss√§ l√∂ydetty keinoja murtautua. Punainen kortti pilasi kirin lopullisesti. Iso kentt√§ ja alivoima teki teht√§v√§n loppujen lopuksi mahdottomaksi”, luonnehti kapteenin nauhaa kantanut Riku Oras tappion syit√§ heti ottelun j√§lkeen TamU-TV:n haastattelussa.

”Perusmuoto on puolustuksessa hyv√§, mutta pallonmenetysten j√§lkeen ja kaksinkamppailujen j√§lkeisiss√§ irtopalloissa olemme huonosti sijoittuneena. Keskikentt√§ oli t√§n√§√§n monesti liian lev√§ll√§√§n”, Oras analysoi.

”Olen ylpe√§ kaikista, jotka toisella puoliajalla kent√§ll√§ taistelivat. Teht√§v√§ oli melkeinp√§ mahdoton, mutta kaikki antoivat kuitenkin kaikkensa, ja moni sai iskujakin”, Oras p√§√§tt√§√§.

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ manasi TamU-TV:n haastattelussa ilmaiseksi annettua 1‚Äď0-maalia, mutta l√∂ysi tappiolle my√∂s muita syit√§: ”Kaveri vei kaikki kaksinkamppailut ja irtopallot, ja pystyi k√§√§nt√§m√§√§n niist√§ peli√§. Reagoimme irtopalloihin huonosti ja sijoitumme v√§√§rin. Hy√∂kk√§ysp√§√§ss√§ tavoite oli saada pallonhallinta keskell√§ ja saada laidat nopeasti yl√∂s, mutta aloitteet puuttuivat t√§ysin”, M√§kel√§ manasi.

”Tekeminen reenikent√§ll√§ on ollut hyv√§√§, mutta kent√§ll√§ kipsaa. Haemme parannusta rentouden ja positiivisen kautta”, M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.

Seuraavan kerran TamU pelaa ensi perjantaina, kun EsPa vierailee Tammelan stadionilla. Silloin pelataan elintärkeä kuuden pisteen ottelu, sillä EsPa on sarjataulukossa pisteen verran TamUn takana.

1 Anton Lepola
4 Ville Rannikko C keltainen kortti 55’
5 Emil Enqvist
6 Juusuf Abdi vaihtoon 46’
11 Lucas Gabrielsson
13 Jami Siirtola keltainen kortti 87’
14 Atte Sihvonen
16 Albijon Muzaci keltainen kortti 83’ vaihtoon 88’
24 Ekhiabhi Sunday Okodugha
25 Jaakko Oksanen vaihtoon 68’
26 Santeri Peltola
2 Topias Tiainen vaihdosta 46’
3 Pyry Tenho
8 Joonas Madetoja
9 Eetu Leppänen vaihdosta 68’
10 Niko Leskelä vaihdosta 88’
12 Heikki Leppäkoski
20 Ilari Koljonen