Pistepussiin ei täytettä Salosta

10/06/2017
Otteluraportti

Tampere Unitedin vierailu Saloon ei tuottanut helpotusta sarjataulukossa putoamisviivan alle joutuneen joukkueen tilanteeseen, vaan Sinipaidat matkustavat kotiin tyly 2–0 (2–0) -tappio niskassaan. Kotijoukkue Salon Palloilijat oli ottelussa alusta alkaen askeleen edellä, mutta siitä huolimatta ottelu kulminoitui omiin virheisiin. Näistä ensimmäinen johti ottelun avausmaaliin, kun Mahdi Ali menetti pallon helpossa tilanteessa alimpana miehenä, ja SalPa kuittasi heti avausmaalilla. Ottelun toinen ratkaisupiste oli Tuomas Lehden ottamat kaksi keltaista korttia ensimmäisen jakson viimeisen kymmenen minuutin aikana. Sinipaidat taistelivat vajaamiehisenä toisella jaksolla, mutta kuoppa oli liian syvä jotta sieltä oltaisiin voitu vielä kiivetä pisteille.


Kakkonen

2 – 0

Jo ensimmäiset minuutit näyttivät sen, millaiseksi ottelu muotoutuisi. Kotijoukkueen ensimmäinen paha maalintekopaikka nähtiin jo vajaan parin minuutin pelin jälkeen, kun maalivahti Juuso Auvinen katkaisi vasemmalta tulleen keskityksen, mutta pallo putosi vetopaikkaan Ekhiabhi Sunday Okodughalle. Tämä joutui laukomaan sen verran vaikeasta asennosta, että Mahdi Ali sai pelastettua tilanteen lähes maaliviivalta.

Seuraavan kerran maali oli lähellä, kun SalPa sai Santeri Salomaan rikkeen myötä vapaapotkun keskeltä reilusta 20 metristä. Vaparin laukoi rikkeen kohteena ollut Albijon Muzaci, mutta Juuso Auvinen venytti komeasti kätensä vedon tielle maalin ylänurkassa.

Salpan kolmas maalintekotilaisuus aukesi 20. minuutilla, ja tällä kertaa joukkue käytti sen hyväkseen. Tilanne lähti liikkeelle täysin vaarattomasta maalipotkusta, jonka Juuso Auvinen antoi toppari Mahdi Alille juuri boksin ulkopuolelle. Vaikka Alilla oli pallon saadessaan runsaasti tilaa ja aikaa, tämä onnistui syöttämään pallon prässäämään tulleen Jaakko Oksasen jalkaan. Tämä syötti pallon viereensä Juusuf Abdille, joka harhautti tilanteeseen rynnännen toppari Santeri Salomaan sekä vastaan tulleen Juuso Auvisen, ja sijoitti pallon tyhjään maaliin.

Johtomaalin jälkeen SalPa jatkoi hyökkäystensä vyöryttämistä, ja palkintoa täytyi odottaa vain kolmisen minuuttia. Jami Siirtola pelattiin oikealla laidalla täytteen vauhtiin syötöllä, joka puhkaisi Sinipaitojen puolustuslinjan luvattoman helposti. Siirtola eteni syvälle boksiin, ja löysi etutolpalle rynnänneen Jaakko Oksasen, joka liukui pallon maaliin. Näin lukemat olivat nopeaan tahtiin muuttuneet toiveikkaasta nollanollasta vaikeaan 2–0-tappioasemaan.

Takaiskumaalien jälkeen United sai siirrettyä painetta enemmän SalPa-päätyyn. Vaarallisia maalintekopaikkoja ei kuitenkaan koko ensimmäisen jakson aikana luotu, eikä maalivahti Anton Lepola joutunut kertaakaan varsinaisiin torjuntatöihin. Sen sijaan takaiskuja koettiin korttien muodossa, kun Tuomas Lehti sai kaksi keltaista korttia jakson lopulla. Ensimmäinen tuli hyökkäyspään sukille kopautuksesta ottelun 38. minuutilla, ja toinen paidasta repimisestä jakson viimeisellä minuutilla. Varsinkin jälkimmäinen kortti tuli melko kevyesti, sillä vastahyökkäys ei suinkaan pysähtynyt Lehden rikkeeseen, vaan SalPa päätti tilanteen Ekhiabhi Sunday Okodughan näyttävään laukaukseen.

Peli paranee toisella jaksolla vaajaa­miehisyydestä huolimatta

Toinen jakso lähti käyntiin samoissa merkeissä, joissa ensimmäisen jakson loppu oli pelattu. TamU taisteli vajaamiehisenäkin hyvin, ja kenttätapahtumat olivat varsin tasaiset. Maalintekopaikoille ei kuitenkaan juurikaan päästy, vaikka Albijon Muzaci pääsikin laukomaan kerran vaarallisesti ja toisessa päässä Mahdi Alin tsippi pienestä kulmasta pakotti Anton Lepolan torjuntaan.

Lähimpänä maalia oltiin reilun tunnin pelin jälkeen, kun Jaakko Oksanen pelattiin läpiajoon. Maali näytti jo varmalta, kun Oksanen ohitti vastaan tulleen maalivahti Auvisen, mutta niin vain pallo karkasi Oksaselta sen verran, että Mahdi Ali ehti vielä pelastamaan tilanteen. Pian tämän jälkeen maali oli lähellä toisessa päässä, kun Santeri Salomaa pääsi kiinni Valtteri Uimosen kulmapotkuun. SalPa-puolustus pelasti kuitenkin tilanteen lähes maaliviivalta.

Ottelun 70. minuutilla SalPa hyökkäsi tehokkaasti oikealta laidalta, josta pallo pelattiin kahdella syötöllä Ekhiabhi Sunday Okodughalle vetopaikkaan juuri boksin ulkopuolelle. Tällä oli aikaa katsoa sijoitustaan, mutta veto kimposi lopulta takatolpan sisäpinnalta TamU-puolustuksen purettavaksi.

Mitään varsinaista loppukiriä TamU päässyt rakentamaan, vaan viimeisen kymmenminuuttisen aikana SalPa oli lähempänä kasvattaa johtoaan. Muun muassa vaihdosta kentälle tullut Eetu Leppänen ja Albijon Muzaci pakottivat Juuso Auvisen torjuntoihin.

Aivan loppuminuuteilla Roope Kostiaiselle aukesi vielä vetopaikka Verneri Uimosen riistettyä pallon hyökkäyspäässä. Kostiaisen veto suuntautui kuitenkin niukasti ohi. SalPa sai vielä viimeiset paikkansa lisäajalla. Tilanne lähti maalivahti Juuso Auvisen puolittaisesta hutipotkusta, jonka seurauksena pallo päätyi vapaaseen vetopaikkaan Eetu Leppäselle. Auvinen kuitenkin torjui Leppäsen laukauksen eteensä. Tästä pääsi vielä vetämään Topias Tiainen ja edelleen Leppänen toistamiseen, mutta Auvinen torjui lopulta kaikki kolme laukausta. Tämä jäi myös ottelun viimeiseksi tilanteeksi.

Kommentit ottelun jälkeen

”Ei päästy ollenkaan prässäämään ja oltiin jatkuvasti myöhässä, eikä pallollisessa pelissä löydetty keinoja murtautua. Punainen kortti pilasi kirin lopullisesti. Iso kenttä ja alivoima teki tehtävän loppujen lopuksi mahdottomaksi”, luonnehti kapteenin nauhaa kantanut Riku Oras tappion syitä heti ottelun jälkeen TamU-TV:n haastattelussa.

”Perusmuoto on puolustuksessa hyvä, mutta pallonmenetysten jälkeen ja kaksinkamppailujen jälkeisissä irtopalloissa olemme huonosti sijoittuneena. Keskikenttä oli tänään monesti liian levällään”, Oras analysoi.

”Olen ylpeä kaikista, jotka toisella puoliajalla kentällä taistelivat. Tehtävä oli melkeinpä mahdoton, mutta kaikki antoivat kuitenkin kaikkensa, ja moni sai iskujakin”, Oras päättää.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä manasi TamU-TV:n haastattelussa ilmaiseksi annettua 1–0-maalia, mutta löysi tappiolle myös muita syitä: ”Kaveri vei kaikki kaksinkamppailut ja irtopallot, ja pystyi kääntämään niistä peliä. Reagoimme irtopalloihin huonosti ja sijoitumme väärin. Hyökkäyspäässä tavoite oli saada pallonhallinta keskellä ja saada laidat nopeasti ylös, mutta aloitteet puuttuivat täysin”, Mäkelä manasi.

”Tekeminen reenikentällä on ollut hyvää, mutta kentällä kipsaa. Haemme parannusta rentouden ja positiivisen kautta”, Mäkelä päättää.

Seuraavan kerran TamU pelaa ensi perjantaina, kun EsPa vierailee Tammelan stadionilla. Silloin pelataan elintärkeä kuuden pisteen ottelu, sillä EsPa on sarjataulukossa pisteen verran TamUn takana.

Kakkonen

2 – 0

( 2 – 0 )

Yleisöä:
254

20' Juusuf Abdi
23' Jaakko Oksanen

Yleisöä:
254

17 Juuso Auvinen
4 Topias Järvelä 63'
8 Riku Oras C
9 Tuomas Lehti 38' 45' +1
10 Matti Saari
19 Valtteri Uimonen
20 Verneri Uimonen
21 Konsta Raittinen 85'
23 Tero Intala 73'
24 Santeri Salomaa
26 Mahdi Ali
30 Tuomo Hiltunen
3 Roope Kostiainen 63'
6 Sampo Ojala
7 Jussi Rasva 73'
16 Mehdi Fennane
1Anton Lepola
4Ville RannikkoCkeltainen kortti 55’
5Emil Enqvist
6Juusuf Abdivaihtoon 46’
11Lucas Gabrielsson
13Jami Siirtolakeltainen kortti 87’
14Atte Sihvonen
16Albijon Muzacikeltainen kortti 83’vaihtoon 88’
24Ekhiabhi Sunday Okodugha
25Jaakko Oksanenvaihtoon 68’
26Santeri Peltola
2Topias Tiainenvaihdosta 46’
3Pyry Tenho
8Joonas Madetoja
9Eetu Leppänenvaihdosta 68’
10Niko Leskelävaihdosta 88’
12Heikki Leppäkoski
20Ilari Koljonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49