3.7.2020

 
 

Pistepussi huutaa täydennystä kun Kisatoverit saapuu PyynikilleKahdesta hyvästä esityksestä huolimatta Tampere Unitedin pistesaldo näyttää yhä pyöreää nollaa, ja lauantaina Pyynikille saapuu vieraaksi toinen nollakerholainen eli Tampereen Kisatoverit. Vaikka kausi on vasta aivan alusta, voidaan jo puhua pakkovoitosta, jotta kausi saadaan oikeille urille.

Lauantaina Pyynikill√§ kohtaa kaksi hyvin samanlaisista l√§ht√∂kohdista otteluun tulevaa joukkuetta. Tampere Unitedin sek√§ Tampereen Kisatovereiden pistetilit ovat yh√§ avaamatta, mutta esitysten perusteella parempaan on ollut aineksia. United aloitti jopa sensaatiomaisen hyvin sarja-avauksen Ilves-Kissoja vastaan, mutta vahva alku suli lopulta 2‚Äď3-tappioksi. Seuraavassa ottelussa TamU vei TPV:n kakkosjoukkuetta kuin litran mittaa, mutta onnistui silti h√§vi√§m√§√§n Kaukaj√§rvell√§ pelatun ottelun maalein 1‚Äď0.

TKT avasi niin ik√§√§n Kaukaj√§rvell√§ Pallo-Seppoja vastaan. Kisatoverit ottivat avausjakson pahasti vastaan, ja valkeakoskelaiset p√§√§siv√§t kolmen maalin karkumatkalle. Toinen puolikas olikin sitten selke√§ ryhtiliike TKT:lt√§, mutta maalit j√§iv√§t uupumaan. PS-44 vei siis pisteet menness√§√§n maalein 0‚Äď3. Siniharmaiden toinen ottelu oli Tampereen Peli-Tovereita vastaan, jonka TKT puolestaan t√§ll√§ kertaa aloitti erinomaisesti. Loppujen lopuksi tulos oli kuitenkin sama, eli 0‚Äď3 vastustajalle, ja kahden pelin saldo on murheellinen nolla tehty√§, kuusi p√§√§stetty√§.

TKT onkin sarjan ainoa joukkue, joka ei ole vielä paikoistaan huolimatta onnistunut maalinteossa. Tilanne ei ole Tampere Unitedilla sen kehuttavampi, sillä Sinipaidat on pelannut jo 173 minuuttia plus lisäajat päälle toimittamatta palloa itse verkkoon.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei pelkää kysyttäessä sanoa, että lauantaina on pakkovoiton paikka.

”Kyll√§h√§n se sit√§ nyt on. Turha sit√§ on kierrell√§ eik√§ kaarrella. El√§m√§ss√§ ei lopulta ole kuin se yksi asia, joka on pakko tapahtua joskus, mutta jos jalkapallosta puhutaan, niin nyt ei ole vaihtoehtoa, jos ja kun haluamme siit√§ noususta yh√§ pelata”, Listenmaa lataa.

Jukka Listenmaan mukaan päähuomio TPV-tappion jälkeen on keskittynyt positiivisen ilmapiirin ylläpitämiseen joukkueen sisällä.

”Koetetaan pit√§√§ t√§ss√§ tilanteessa mieli kirkkaana ja pit√§√§ hyv√§ fiilis yll√§. Uskalletaan yh√§ katsoa niiden tulosten taakse ja kuinka hyvin ollaan tappioista huolimatta pelattu. Meill√§ on kuitenkin takana yksi hyv√§ ja toinen puolihyv√§ ottelu.”

Molemmat ottelut keskikentällä uurastanut Arttu Haapala on päävalmentajan kanssa samoilla linjoilla. Paljon jo urallaan nähnyt Haapala ei muista uraltaan vastaavaa tilannetta.

”Ei siell√§ mit√§√§n merkitt√§v√§√§ ole vikana tai v√§√§rin tehtyn√§. Tietynlainen rentous ja luovuus tulee varmasti esiin, kun pelataan ja treenataan, ja sit√§ kautta pisteit√§kin alkaa tulla. Kummassakaan matsissa kaverilla ei maalipaikkoja ollut juurikaan, vastaavasti taas me niit√§ ollaan luotu. En muista pelanneeni ikin√§ kahta matsia per√§kk√§in vastaavilla esityksill√§ ilman pisteit√§. Rentoutta ja uskoa tekemiseen, niin kyll√§ se sielt√§ tulee”, Haapala valaa uskoa.

Myös Arttu Haapalan mielestä ylipääsy TPV-tappiosta on tärkeä jatkon kannalta.

”Se matsi oli mit√§ oli ja siihen ei pystyt√§ en√§√§ vaikuttamaan. Voitot ja taulukot t√§ytyy unohtaa ja l√§hte√§ voittamaan pelej√§ tilanne kerrallaan. Eih√§n t√§ss√§ kenenk√§√§n tarvitse alkaa puristamaan eik√§ muuttamaan kauheasti mit√§√§n. Peli rullaa hyvin ja tulos tulee kyll√§ per√§ss√§. Varmasti positiivisuuden ja hyv√§n energia kautta ollaan jo valmiita seuraavaan taistoon.”

”Jokainen peli on totta kai yh√§ t√§rke√§, mutta ei meid√§n tosiaan tarvitse mit√§√§n kaneja hatusta kaivaa. Jo taso mill√§ ollaan pelattu kaksi matsia riitt√§√§ pisteisiin kyll√§! Nyt vaan saadaan rentoutta viimeiselle kentt√§kolmannekselle ja hyv√§ tulee”, Haapala jatkaa.

Jälleen tuttu joukkue vastassa

Päävalmentaja Jukka Listenmaa kävi katsomassa TKT:n edellisen ottelu TP-T:ä vastaan, joten lauantain ottelussa on käytössä tuoreet tiedot vastustajasta. Tampereen alueen joukkueet ovat tuttuja, mutta niitä on aina hyvä käydä tarkistamassa. Listenmaan mukaan syvemmällä kaudella tulee sitten niitä tilanteita, että tarkkailureissuja voi olla pakko lähteä tekemään kaupungin ulkopuolelle.

”T√§h√§n asti vastustajamme ovat olleet meille aika tuttuja, mutta sitten kun sielt√§ alkaa tulemaan my√∂hemmin kaudella Janakkalaa ja Forssaa vastaan, niin pakkohan se tieto on n√§ist√§ sitten jotenkin onkia ja l√∂yt√§√§ sit√§ kautta se meille sopiva teema otteluun. Ei niit√§ joukkueita voi l√§hte√§ pystymets√§st√§ kohtaamaan”, Listenmaa raottaa vastustajiin perehtymist√§.

Oulun suunnalta Tampereelle muuttanut Arttu Haapala on ollut tähän mennessä varsin vaikuttunut Kolmosen tasosta Tampereen seudulla.

”Kaksi peli√§ on tietty vasta pelattu, mutta molemmat matsit ovat olleet hyv√§tasoisia. Tietynlainen taitotaso n√§kyy ja molemmissa matseissa on ollut kyll√§ pelaajia, jotka p√§rj√§isiv√§t ylemp√§n√§kin. Tiettyj√§ eroja n√§kyy ylempiin divareihin taktisissa asioissa, pelitempossa ja fysiikassa, joka osaltaan selittyy my√∂s varmasti lyhyest√§ preseasonista”, arvio Haapala t√§h√§n asti n√§kem√§√§ns√§.

Se, saako Haapala kolmannen Kolmosen ottelun vyölleen lauantaina, on vielä hämärän peitossa. Arttu Haapala lukeutuu näet Unitedin mahdollisiin poissaolijoihin.

Markus Kopf on varmuudella yh√§ sivussa. H√§n toki harjoittelee jo t√§ysill√§ muun joukkueen kanssa, mutta koska kakkosjoukkueen peli viikolla tuli h√§nelle liian nopeasti, niin en voi h√§nt√§ kyll√§ lauantainakaan sitten viel√§ kent√§lle laittaa”, Listenmaa avaa joukkueen terveystilannetta.

Panu V√§liahon ja Arttu Haapalan ty√∂tilanne on viel√§ auki, ett√§ saammeko heid√§t lauantaina k√§ytt√∂√∂mme”, jatkaa Listenmaa.

Järjestelyt stadionilla

Tampere United ja TKT iskevät siis yhteen Pyynikin urheilukentällä lauantaina 4.7. kello 17.00. TamU-TV näyttää jälleen ottelun suorana lähetyksenä Juuso Koskisen selostamana, ja lisäksi twitterseuranta palvelee etäkannattajia tuttuun tapaan.

Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla klo 16.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös stadionin palvelut.

Liput otteluun maksavat 8 ‚ā¨ aikuisilta ja 5 ‚ā¨ alennusryhmilt√§ (7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset sek√§ Tampere Unitedin j√§senet).¬† Lipun voi ostaa my√∂s ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteist√§. Tampereella myyntipisteet l√∂ytyv√§t keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista. Stadionin lipunmyynniss√§ on my√∂s saatavilla kausikortteja, joiden hinta on 50 ‚ā¨ aikuisilta ja 30 ‚ā¨ alennusryhmilt√§.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarigrillinsä Pyynikille, ja tarjolla on peuramakkarahodari, jossa on lisukkeena karamellisoitua sipulia ja raastettua cheddar-juustoa.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Anniskelu alkaa klo 16.00 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Koronavirustilanteen takia ottelun yleisömäärä on rajoitettu 460 henkeen. Pyydämme lisäksi ottamaan huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi k√§tesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on k√§sihuuhdetta, mutta voit ottaa my√∂s oman pikkupullosi mukaan.
  • Pid√§ 1‚Äď2 metrin turvav√§lit stadionilla sek√§ jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveist√§ on k√§yt√∂ss√§ vain joka toinen. Perheenj√§senet voivat toki istua l√§hell√§ toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nen√§liinaan ja heit√§ se roskiin heti k√§yt√∂n j√§lkeen. Jos nen√§liinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyyn√§rtaipeella. Desinfioi k√§tesi.
  • Desinfioi k√§tesi my√∂s ennen grillill√§ ja muilla myyntipisteill√§ asiointia ja ruokailua. K√§sihuuhdetta on saatavilla.
  • √Ąl√§ miss√§√§n nimess√§ tule otteluun jos olet sairaana. My√∂s riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyv√§n poissa ottelutapahtumista.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!