Pistepussi huutaa täydennystä kun Kisatoverit saapuu Pyynikille

03/07/2020
Otteluennakko

Kahdesta hyvästä esityksestä huolimatta Tampere Unitedin pistesaldo näyttää yhä pyöreää nollaa, ja lauantaina Pyynikille saapuu vieraaksi toinen nollakerholainen eli Tampereen Kisatoverit. Vaikka kausi on vasta aivan alusta, voidaan jo puhua pakkovoitosta, jotta kausi saadaan oikeille urille.

Lauantaina Pyynikillä kohtaa kaksi hyvin samanlaisista lähtökohdista otteluun tulevaa joukkuetta. Tampere Unitedin sekä Tampereen Kisatovereiden pistetilit ovat yhä avaamatta, mutta esitysten perusteella parempaan on ollut aineksia. United aloitti jopa sensaatiomaisen hyvin sarja-avauksen Ilves-Kissoja vastaan, mutta vahva alku suli lopulta 2–3-tappioksi. Seuraavassa ottelussa TamU vei TPV:n kakkosjoukkuetta kuin litran mittaa, mutta onnistui silti häviämään Kaukajärvellä pelatun ottelun maalein 1–0.

TKT avasi niin ikään Kaukajärvellä Pallo-Seppoja vastaan. Kisatoverit ottivat avausjakson pahasti vastaan, ja valkeakoskelaiset pääsivät kolmen maalin karkumatkalle. Toinen puolikas olikin sitten selkeä ryhtiliike TKT:ltä, mutta maalit jäivät uupumaan. PS-44 vei siis pisteet mennessään maalein 0–3. Siniharmaiden toinen ottelu oli Tampereen Peli-Tovereita vastaan, jonka TKT puolestaan tällä kertaa aloitti erinomaisesti. Loppujen lopuksi tulos oli kuitenkin sama, eli 0–3 vastustajalle, ja kahden pelin saldo on murheellinen nolla tehtyä, kuusi päästettyä.

TKT onkin sarjan ainoa joukkue, joka ei ole vielä paikoistaan huolimatta onnistunut maalinteossa. Tilanne ei ole Tampere Unitedilla sen kehuttavampi, sillä Sinipaidat on pelannut jo 173 minuuttia plus lisäajat päälle toimittamatta palloa itse verkkoon.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei pelkää kysyttäessä sanoa, että lauantaina on pakkovoiton paikka.

”Kyllähän se sitä nyt on. Turha sitä on kierrellä eikä kaarrella. Elämässä ei lopulta ole kuin se yksi asia, joka on pakko tapahtua joskus, mutta jos jalkapallosta puhutaan, niin nyt ei ole vaihtoehtoa, jos ja kun haluamme siitä noususta yhä pelata”, Listenmaa lataa.

Jukka Listenmaan mukaan päähuomio TPV-tappion jälkeen on keskittynyt positiivisen ilmapiirin ylläpitämiseen joukkueen sisällä.

”Koetetaan pitää tässä tilanteessa mieli kirkkaana ja pitää hyvä fiilis yllä. Uskalletaan yhä katsoa niiden tulosten taakse ja kuinka hyvin ollaan tappioista huolimatta pelattu. Meillä on kuitenkin takana yksi hyvä ja toinen puolihyvä ottelu.”

Molemmat ottelut keskikentällä uurastanut Arttu Haapala on päävalmentajan kanssa samoilla linjoilla. Paljon jo urallaan nähnyt Haapala ei muista uraltaan vastaavaa tilannetta.

”Ei siellä mitään merkittävää ole vikana tai väärin tehtynä. Tietynlainen rentous ja luovuus tulee varmasti esiin, kun pelataan ja treenataan, ja sitä kautta pisteitäkin alkaa tulla. Kummassakaan matsissa kaverilla ei maalipaikkoja ollut juurikaan, vastaavasti taas me niitä ollaan luotu. En muista pelanneeni ikinä kahta matsia peräkkäin vastaavilla esityksillä ilman pisteitä. Rentoutta ja uskoa tekemiseen, niin kyllä se sieltä tulee”, Haapala valaa uskoa.

Myös Arttu Haapalan mielestä ylipääsy TPV-tappiosta on tärkeä jatkon kannalta.

”Se matsi oli mitä oli ja siihen ei pystytä enää vaikuttamaan. Voitot ja taulukot täytyy unohtaa ja lähteä voittamaan pelejä tilanne kerrallaan. Eihän tässä kenenkään tarvitse alkaa puristamaan eikä muuttamaan kauheasti mitään. Peli rullaa hyvin ja tulos tulee kyllä perässä. Varmasti positiivisuuden ja hyvän energia kautta ollaan jo valmiita seuraavaan taistoon.”

”Jokainen peli on totta kai yhä tärkeä, mutta ei meidän tosiaan tarvitse mitään kaneja hatusta kaivaa. Jo taso millä ollaan pelattu kaksi matsia riittää pisteisiin kyllä! Nyt vaan saadaan rentoutta viimeiselle kenttäkolmannekselle ja hyvä tulee”, Haapala jatkaa.

Jälleen tuttu joukkue vastassa

Päävalmentaja Jukka Listenmaa kävi katsomassa TKT:n edellisen ottelu TP-T:ä vastaan, joten lauantain ottelussa on käytössä tuoreet tiedot vastustajasta. Tampereen alueen joukkueet ovat tuttuja, mutta niitä on aina hyvä käydä tarkistamassa. Listenmaan mukaan syvemmällä kaudella tulee sitten niitä tilanteita, että tarkkailureissuja voi olla pakko lähteä tekemään kaupungin ulkopuolelle.

”Tähän asti vastustajamme ovat olleet meille aika tuttuja, mutta sitten kun sieltä alkaa tulemaan myöhemmin kaudella Janakkalaa ja Forssaa vastaan, niin pakkohan se tieto on näistä sitten jotenkin onkia ja löytää sitä kautta se meille sopiva teema otteluun. Ei niitä joukkueita voi lähteä pystymetsästä kohtaamaan”, Listenmaa raottaa vastustajiin perehtymistä.

Oulun suunnalta Tampereelle muuttanut Arttu Haapala on ollut tähän mennessä varsin vaikuttunut Kolmosen tasosta Tampereen seudulla.

”Kaksi peliä on tietty vasta pelattu, mutta molemmat matsit ovat olleet hyvätasoisia. Tietynlainen taitotaso näkyy ja molemmissa matseissa on ollut kyllä pelaajia, jotka pärjäisivät ylempänäkin. Tiettyjä eroja näkyy ylempiin divareihin taktisissa asioissa, pelitempossa ja fysiikassa, joka osaltaan selittyy myös varmasti lyhyestä preseasonista”, arvio Haapala tähän asti näkemäänsä.

Se, saako Haapala kolmannen Kolmosen ottelun vyölleen lauantaina, on vielä hämärän peitossa. Arttu Haapala lukeutuu näet Unitedin mahdollisiin poissaolijoihin.

Markus Kopf on varmuudella yhä sivussa. Hän toki harjoittelee jo täysillä muun joukkueen kanssa, mutta koska kakkosjoukkueen peli viikolla tuli hänelle liian nopeasti, niin en voi häntä kyllä lauantainakaan sitten vielä kentälle laittaa”, Listenmaa avaa joukkueen terveystilannetta.

Panu Väliahon ja Arttu Haapalan työtilanne on vielä auki, että saammeko heidät lauantaina käyttöömme”, jatkaa Listenmaa.

Järjestelyt stadionilla

Tampere United ja TKT iskevät siis yhteen Pyynikin urheilukentällä lauantaina 4.7. kello 17.00. TamU-TV näyttää jälleen ottelun suorana lähetyksenä Juuso Koskisen selostamana, ja lisäksi twitterseuranta palvelee etäkannattajia tuttuun tapaan.

Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla klo 16.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös stadionin palvelut.

Liput otteluun maksavat 8 € aikuisilta ja 5 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet).  Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista. Stadionin lipunmyynnissä on myös saatavilla kausikortteja, joiden hinta on 50 € aikuisilta ja 30 € alennusryhmiltä.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarigrillinsä Pyynikille, ja tarjolla on peuramakkarahodari, jossa on lisukkeena karamellisoitua sipulia ja raastettua cheddar-juustoa.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Anniskelu alkaa klo 16.00 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Koronavirustilanteen takia ottelun yleisömäärä on rajoitettu 460 henkeen. Pyydämme lisäksi ottamaan huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi kätesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on käsihuuhdetta, mutta voit ottaa myös oman pikkupullosi mukaan.
  • Pidä 1–2 metrin turvavälit stadionilla sekä jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveistä on käytössä vain joka toinen. Perheenjäsenet voivat toki istua lähellä toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nenäliinaan ja heitä se roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyynärtaipeella. Desinfioi kätesi.
  • Desinfioi kätesi myös ennen grillillä ja muilla myyntipisteillä asiointia ja ruokailua. Käsihuuhdetta on saatavilla.
  • Älä missään nimessä tule otteluun jos olet sairaana. Myös riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyvän poissa ottelutapahtumista.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2