Pistemetsästys jatkuu lauantaina Salossa

09/06/2017
Otteluennakko

Tampere United joutuu lauantaina kovan paikan eteen, kun edessä on vierailu vahvan alkukauden pelanneen Salon Palloilijoiden vieraaksi. Pisteiden valossa alisuorittaneelta Unitedilta puuttuu kokoonpanosta useita avainpelaajia, joten SalPan pakottaminen kauden ensimmäiseen tappioonsa ei tule olemaan helppoa.

Viime kausi oli SalPalle vaikea, sillä keskikesän voitottoman putken seurauksena joukkue oli sarjan päättyessä vain neljä pistettä putoamisviivan yläpuolella. Tänä vuonna Salossa puhaltaa kuitenkin uudet tuulet, ja joukkue on ottanut kauden ensimmäisestä viidestä ottelustaan kolme voittoa ja kaksi tasapeliä.

Muutoksen taustalla on se, että talvella SalPaan liittyi TPS:n A-pojat Suomen mestaruuteen vienyt valmentajakaksikko Jarkko Tallqvist ja Timo Koljonen, ja heidän perässään seuraan on tullut noin avauskokoonpanollinen nuoria Suomen mestareita. Maalintekotilastossa heistä erottuu SalPan jokaisessa viidessä ottelussa maalin tehnyt Lucas Gabrielsson. TPS-nuorien lisäksi joukkueen rinkiin kuuluu liuta SalPan omia nuoria sekä muutama kokeneempi pelaaja, kuten puolustuksen johtohahmo Iku Leino.

”Meillä on edessä kova vierasreissu Saloon”, toteaa päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”SalPa on aloittanut todella vahvasti ja vastassa on nuori ja nälkäinen joukkue, jonka runko koostuu TPS:stä tulleista viime kauden A-junioreiden Suomen mestareista.”

”Alkukausi on ollut vähintäänkin haastava niin tuloksellisesti kuin myös poissaolojen takiakin. Me operoimme pienellä 20 kenttäpelaajan ringillä, ja kun tästä vielä vähennetään loukkaantumiset ja muut poissaolot, reenaava rinki jää välillä hyvin kapeaksi. Tämä viikko on kuitenkin jatkettu hyvää duunia reenikentällä ja olen varma että se rupeaa ruokkimaan kyllä tuloksellisestikin meidän peliä”, Mäkelä uskoo.

Poissaolijoiden lista on kuitenkin jälleen ikävän pitkä. Kapteeni Eetu Rahkola on lauantaina pelikiellossa tultuaan ulosajetuksi edellisessä ottelussa. Lisäksi ottelu jää väliin Tuomas Alaselta, Mauno Siréniltä, Lauri Saarelta, Niclas Kalatsevilta ja Antti Haavistolta.

”Sinikaartille iso käsi loistavasta tuesta, koska tällaisissa tilanteissa nuori ja suhteellisen kokematon joukkue tarvitsee kaiken tuen. Vaikka meillä onkin edessä vieraspeli, Sinikaartin ansiosta sekin on kuin kotipeli. Itse peleissä olemme pystyneet luomaan paikkoja ja myös hallitsemaan palloa, mutta yksittäiset väärät reagoinnit ja virheet ovat rangaisseet meitä todella rajusti. Lisäksi kun yhden tekemiseen on vaadittu 4–5 tekopaikkaa, niin silloin pistesaldo on juuri tämä ja sitä ei voi enää murehtia vaan on ajateltava positiivisuuden kautta ja uskottava tulevaan. Saloon muutammekin pelitapaamme hiukan”, Mäkelä päättää.

Myös TamU-TV on mukana ottelussa. Suora lähetys Salosta alkaa puoli tuntia ennen ottelun alkua eli klo 16.30. Äänessä ovat sekä ennen ottelua että sen aikana selostajavelho Manu Haapalainen sekä asiantuntijaääni Ville Toiva.

Ottelu pelataan lauantaina 10.6. klo 17 alkaen Urheilupuiston tekonurmella Salossa. Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa