9.6.2017

 
 

Pistemetsästys jatkuu lauantaina SalossaTampere United joutuu lauantaina kovan paikan eteen, kun edessä on vierailu vahvan alkukauden pelanneen Salon Palloilijoiden vieraaksi. Pisteiden valossa alisuorittaneelta Unitedilta puuttuu kokoonpanosta useita avainpelaajia, joten SalPan pakottaminen kauden ensimmäiseen tappioonsa ei tule olemaan helppoa.

Viime kausi oli SalPalle vaikea, sillä keskikesän voitottoman putken seurauksena joukkue oli sarjan päättyessä vain neljä pistettä putoamisviivan yläpuolella. Tänä vuonna Salossa puhaltaa kuitenkin uudet tuulet, ja joukkue on ottanut kauden ensimmäisestä viidestä ottelustaan kolme voittoa ja kaksi tasapeliä.

Muutoksen taustalla on se, että talvella SalPaan liittyi TPS:n A-pojat Suomen mestaruuteen vienyt valmentajakaksikko Jarkko Tallqvist ja Timo Koljonen, ja heidän perässään seuraan on tullut noin avauskokoonpanollinen nuoria Suomen mestareita. Maalintekotilastossa heistä erottuu SalPan jokaisessa viidessä ottelussa maalin tehnyt Lucas Gabrielsson. TPS-nuorien lisäksi joukkueen rinkiin kuuluu liuta SalPan omia nuoria sekä muutama kokeneempi pelaaja, kuten puolustuksen johtohahmo Iku Leino.

”Meill√§ on edess√§ kova vierasreissu Saloon”, toteaa p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”SalPa on aloittanut todella vahvasti ja vastassa on nuori ja n√§lk√§inen joukkue, jonka runko koostuu TPS:st√§ tulleista viime kauden A-junioreiden Suomen mestareista.”

”Alkukausi on ollut v√§hint√§√§nkin haastava niin tuloksellisesti kuin my√∂s poissaolojen takiakin. Me operoimme pienell√§ 20 kentt√§pelaajan ringill√§, ja kun t√§st√§ viel√§ v√§hennet√§√§n loukkaantumiset ja muut poissaolot, reenaava rinki j√§√§ v√§lill√§ hyvin kapeaksi. T√§m√§ viikko on kuitenkin jatkettu hyv√§√§ duunia reenikent√§ll√§ ja olen varma ett√§ se rupeaa ruokkimaan kyll√§ tuloksellisestikin meid√§n peli√§”, M√§kel√§ uskoo.

Poissaolijoiden lista on kuitenkin jälleen ikävän pitkä. Kapteeni Eetu Rahkola on lauantaina pelikiellossa tultuaan ulosajetuksi edellisessä ottelussa. Lisäksi ottelu jää väliin Tuomas Alaselta, Mauno Siréniltä, Lauri Saarelta, Niclas Kalatsevilta ja Antti Haavistolta.

”Sinikaartille iso k√§si loistavasta tuesta, koska t√§llaisissa tilanteissa nuori ja suhteellisen kokematon joukkue tarvitsee kaiken tuen. Vaikka meill√§ onkin edess√§ vieraspeli, Sinikaartin ansiosta sekin on kuin kotipeli. Itse peleiss√§ olemme pystyneet luomaan paikkoja ja my√∂s hallitsemaan palloa, mutta yksitt√§iset v√§√§r√§t reagoinnit ja virheet ovat rangaisseet meit√§ todella rajusti. Lis√§ksi kun yhden tekemiseen on vaadittu 4‚Äď5 tekopaikkaa, niin silloin pistesaldo on juuri t√§m√§ ja sit√§ ei voi en√§√§ murehtia vaan on ajateltava positiivisuuden kautta ja uskottava tulevaan. Saloon muutammekin pelitapaamme hiukan”, M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.

My√∂s TamU-TV on mukana ottelussa. Suora l√§hetys Salosta alkaa puoli tuntia ennen ottelun alkua eli klo 16.30. √Ą√§ness√§ ovat sek√§ ennen ottelua ett√§ sen aikana selostajavelho Manu Haapalainen sek√§ asiantuntija√§√§ni Ville Toiva.

Ottelu pelataan lauantaina 10.6. klo 17 alkaen Urheilupuiston tekonurmella Salossa. Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.