2.8.2018

 
 

Pisteiden metsästys siirtyy OLS-ottelun ajaksi PyynikilleTampere United palaa lauantaina Pyynikin urheilukentälle, jossa se saa vastaansa Oulun Luistinseuran. Vaikka edellisen ottelun voitto Närpes Kraftista antaa Sinipaidoille hiukan lisää tilaa hengittää putoamisviivan yläpuolella, on lisäpisteille edelleen suorastaan huutava tarve. Voittamalla ottelun TamU voisi jopa nousta läpi kauden keskikastissa keikkuneen OLS:n ohi sarjataulukossa.

Paluu Pyynikille nostaa esiin mielenkiintoisen tilastofaktan: TamU on ottanut lähes puolet eli seitsemän viidestätoista sarjapisteestään Pyynikiltä. Tämä ei ole välttämättä pelkkää sattumaa, sillä Pyynikin heikkolaatuinen tekonurmi ja pieni koko on tullut silminnähden yllätyksenä kaikille siellä vierailleille joukkueille. Erityisesti OLS:n kohdalla Pyynikin koko poikkeaa vierasjoukkueen kotioloista rajusti, sillä Castrenin kenttä on jopa 15 metriä Pyynikkiä pidempi ja 20 metriä leveämpi.

Kev√§tkierroksen ottelussa Sinipaidoilla olikin vaikeuksia sopeutua Tammelaa ja Ratinaakin leve√§mp√§√§n Castrenin kentt√§√§n. Silloiset loppulukemat eli OLS:n 2‚Äď1-voitto eiv√§t kerrokaan koko totuutta ottelusta, sill√§ TamU oli jatkuvasti vaikeuksissa et√§isyyksien kasvettua pitkiksi. Lauantain ottelussa ei ainakaan t√§t√§ ongelmaa kummallakaan joukkueella ole, mutta Tampere Unitedilla pit√§isi olla mahdollisuus hy√∂dynt√§√§ itselleen tutut ja vastustajalle t√§ysin vieraat kentt√§olosuhteet.

Oulun Luistinseura tulee otteluun tiistaina Herculesta vastaan puhtaasti 0‚Äď3-h√§vi√§m√§ns√§ paikallisottelun rasittamana. TamUlla on ollut kolme p√§iv√§√§ enemm√§n palautumisaikaa edellisest√§ ottelusta, ja siin√§ mukava 2‚Äď4-vierasvoitto Kraftista antoi koko joukkueelle runsaasti uutta energiaa. Toisaalta TamUa rasittaa Topias J√§rvel√§n korttitilin t√§yttyminen ja pelikielto. Berat Grabovci puolestaan on k√§rsinyt pelikieltonsa, mutta on henkil√∂kohtaisen syyn takia poissa kokoonpanosta.

OLS:n pelaajista kukaan ei erotu joukkueen kovimpana maalintekij√§n√§, vaan maaleja on tehty laajalla rintamalla. Joukkueen ehdottomasti nimekk√§in pelaaja Titi Essomba on kuitenkin tehnyt kolme maalia viidess√§ kes√§‚Äďhein√§kuussa pelaamassaan ottelussa. Essombahan pelasi kausilla 2007‚Äď2008 suuren m√§√§r√§n liigapelej√§ RoPSissa ja AC Oulussa, ja teki viel√§ viime kaudellakin melko v√§hiin j√§√§neist√§ peliminuuteista huolimatta AC Oululle viisi maalia Ykk√∂sess√§. T√§ysipainoinen panostaminen jalkapalloon ei kuitenkaan en√§√§ Essomballe maistu, mik√§ n√§kyy my√∂s kokonaan v√§liin j√§√§nein√§ otteluina t√§ll√§ kaudella.

OLS:lla on Essomban lisäksi muutama muukin ylempiäkin sarjoja nähnyt pelaaja, mutta leimallisesti oululaisjoukkue on nuorten pelaajien ponnahduslauta eteenpäin urallaan. Mukana on esimerkiksi muutamia B-poikien SM-sarjaa viime kaudella pelanneita pelaajia, jotka ovat siirtyneet täksi kaudeksi suoraan miesten peleihin. Toisaalta OLS:llä on farmisopimus AC Oulun kanssa, ja useimmissa otteluissa OLS:n paidassa on nähty AC Oulun pelaajia. Tämä voi vaikuttaa myös lauantaina vieraiden iskukykyyn. Toisaalta OLS:ilta puuttuu korttitilien täyttymisen vuoksi yleensä avauskokoonpanossa nähdyt keskikenttäpelaaja Henry Mäkäräinen ja hyökkääjä Mikko Suomela.

”En suoraan sanoen tied√§ paljoakaan vastustajaatamme, mutta en kaikella kunnioituksella ole t√§st√§ huolissani. Vaikka joudumme tekem√§√§n pari muutosta aloituskokoonpanoon, ja meill√§ on yksi pelaaja pelikiellossa, luotan ett√§ pojat hoitavat homman lauantaina”, toteaa p√§√§valmentaja Leroy Maluka.

”Haluan j√§lleen kiitt√§√§ kannattajia, jotka ovat olleet uskomaton tuki. Toivottavasti p√§√§semme n√§kem√§√§n heid√§t kaikki lauantaina”, Maluka p√§√§tt√§√§.

TamU-TV aloittaa suoran l√§hetyksens√§ Pyynikilt√§ normaaliin tapaan tunti ennen ottelun alkua. Silloin tulevaa ottelua alustavat kent√§n laidalla Tarmo Lyytik√§inen ja Mikko Malinen. Ottelun selostaa tietenkin sinivihre√§ √§√§ni Manu Haapalainen, joka saa pitk√§st√§ aikaa kommentaattorikseen liigavuosien valementajalegenda Ari ”Zico” Hjelmin.

Paluu Pyynikille

Tampere United tekee siis yhden ottelun mittaisen paluun alkukaudella hyvää menestystä suoneelle Pyynikin urheilukentälle, jossa ottelu potkaistaan käyntiin lauantaina 4.8. klo 17. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanpäänkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta pääportista klo 16 alkaen.

Tammelan peleist√§ poiketen Pyynikill√§ ei ole erillisi√§ lippukategorioita p√§√§katsomoon ja kannattajakatsomoon, johtuen katsomon pienest√§ koosta ja anniskelun j√§rjestelyist√§. N√§in ollen normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 ‚ā¨ ja alennusliput maksavat 7 ‚ā¨. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Alennusryhm√§√§n kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa. Ennakkoliput ovat myynniss√§ t√§ll√§kin sivulla n√§kyv√§n Osta lippuja -napin kautta.

Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi. Stadionilla yleisöä palvelee heti klo 16 alkaen Tampereen Ylpeys 20 Alea ja muita virvokkeita tarjoileva anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Pyynikillä olutta ja muita virvokkeita voi nauttia katoksen alla katsomossa, sillä anniskelualue kattaa yli kolmanneksen koko pääkatsomosta ja löytyy sen länsipäädystä eli sisääntuloportista katsoen kauemmmasta päädystä. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Kumpi joukkueista on sarjataulukossa ylempänä ottelun jälkeen? Tule lauantaina Pyynikille ottamaan asiasta selvää! Stadionin portit ja anniskelualue aukeavat siis klo 16, ja itse ottelu potkaistaan käyntiin tuntia myöhemmin klo 17.