Pisteiden metsästys siirtyy OLS-ottelun ajaksi Pyynikille

02/08/2018
Otteluennakko

Tampere United palaa lauantaina Pyynikin urheilukentälle, jossa se saa vastaansa Oulun Luistinseuran. Vaikka edellisen ottelun voitto Närpes Kraftista antaa Sinipaidoille hiukan lisää tilaa hengittää putoamisviivan yläpuolella, on lisäpisteille edelleen suorastaan huutava tarve. Voittamalla ottelun TamU voisi jopa nousta läpi kauden keskikastissa keikkuneen OLS:n ohi sarjataulukossa.

Paluu Pyynikille nostaa esiin mielenkiintoisen tilastofaktan: TamU on ottanut lähes puolet eli seitsemän viidestätoista sarjapisteestään Pyynikiltä. Tämä ei ole välttämättä pelkkää sattumaa, sillä Pyynikin heikkolaatuinen tekonurmi ja pieni koko on tullut silminnähden yllätyksenä kaikille siellä vierailleille joukkueille. Erityisesti OLS:n kohdalla Pyynikin koko poikkeaa vierasjoukkueen kotioloista rajusti, sillä Castrenin kenttä on jopa 15 metriä Pyynikkiä pidempi ja 20 metriä leveämpi.

Kevätkierroksen ottelussa Sinipaidoilla olikin vaikeuksia sopeutua Tammelaa ja Ratinaakin leveämpään Castrenin kenttään. Silloiset loppulukemat eli OLS:n 2–1-voitto eivät kerrokaan koko totuutta ottelusta, sillä TamU oli jatkuvasti vaikeuksissa etäisyyksien kasvettua pitkiksi. Lauantain ottelussa ei ainakaan tätä ongelmaa kummallakaan joukkueella ole, mutta Tampere Unitedilla pitäisi olla mahdollisuus hyödyntää itselleen tutut ja vastustajalle täysin vieraat kenttäolosuhteet.

Oulun Luistinseura tulee otteluun tiistaina Herculesta vastaan puhtaasti 0–3-häviämänsä paikallisottelun rasittamana. TamUlla on ollut kolme päivää enemmän palautumisaikaa edellisestä ottelusta, ja siinä mukava 2–4-vierasvoitto Kraftista antoi koko joukkueelle runsaasti uutta energiaa. Toisaalta TamUa rasittaa Topias Järvelän korttitilin täyttyminen ja pelikielto. Berat Grabovci puolestaan on kärsinyt pelikieltonsa, mutta on henkilökohtaisen syyn takia poissa kokoonpanosta.

OLS:n pelaajista kukaan ei erotu joukkueen kovimpana maalintekijänä, vaan maaleja on tehty laajalla rintamalla. Joukkueen ehdottomasti nimekkäin pelaaja Titi Essomba on kuitenkin tehnyt kolme maalia viidessä kesä–heinäkuussa pelaamassaan ottelussa. Essombahan pelasi kausilla 2007–2008 suuren määrän liigapelejä RoPSissa ja AC Oulussa, ja teki vielä viime kaudellakin melko vähiin jääneistä peliminuuteista huolimatta AC Oululle viisi maalia Ykkösessä. Täysipainoinen panostaminen jalkapalloon ei kuitenkaan enää Essomballe maistu, mikä näkyy myös kokonaan väliin jääneinä otteluina tällä kaudella.

OLS:lla on Essomban lisäksi muutama muukin ylempiäkin sarjoja nähnyt pelaaja, mutta leimallisesti oululaisjoukkue on nuorten pelaajien ponnahduslauta eteenpäin urallaan. Mukana on esimerkiksi muutamia B-poikien SM-sarjaa viime kaudella pelanneita pelaajia, jotka ovat siirtyneet täksi kaudeksi suoraan miesten peleihin. Toisaalta OLS:llä on farmisopimus AC Oulun kanssa, ja useimmissa otteluissa OLS:n paidassa on nähty AC Oulun pelaajia. Tämä voi vaikuttaa myös lauantaina vieraiden iskukykyyn. Toisaalta OLS:ilta puuttuu korttitilien täyttymisen vuoksi yleensä avauskokoonpanossa nähdyt keskikenttäpelaaja Henry Mäkäräinen ja hyökkääjä Mikko Suomela.

”En suoraan sanoen tiedä paljoakaan vastustajaatamme, mutta en kaikella kunnioituksella ole tästä huolissani. Vaikka joudumme tekemään pari muutosta aloituskokoonpanoon, ja meillä on yksi pelaaja pelikiellossa, luotan että pojat hoitavat homman lauantaina”, toteaa päävalmentaja Leroy Maluka.

”Haluan jälleen kiittää kannattajia, jotka ovat olleet uskomaton tuki. Toivottavasti pääsemme näkemään heidät kaikki lauantaina”, Maluka päättää.

TamU-TV aloittaa suoran lähetyksensä Pyynikiltä normaaliin tapaan tunti ennen ottelun alkua. Silloin tulevaa ottelua alustavat kentän laidalla Tarmo Lyytikäinen ja Mikko Malinen. Ottelun selostaa tietenkin sinivihreä ääni Manu Haapalainen, joka saa pitkästä aikaa kommentaattorikseen liigavuosien valementajalegenda Ari ”Zico” Hjelmin.

Paluu Pyynikille

Tampere United tekee siis yhden ottelun mittaisen paluun alkukaudella hyvää menestystä suoneelle Pyynikin urheilukentälle, jossa ottelu potkaistaan käyntiin lauantaina 4.8. klo 17. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanpäänkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta pääportista klo 16 alkaen.

Tammelan peleistä poiketen Pyynikillä ei ole erillisiä lippukategorioita pääkatsomoon ja kannattajakatsomoon, johtuen katsomon pienestä koosta ja anniskelun järjestelyistä. Näin ollen normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 € ja alennusliput maksavat 7 €. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Alennusryhmään kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa. Ennakkoliput ovat myynnissä tälläkin sivulla näkyvän Osta lippuja -napin kautta.

Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi. Stadionilla yleisöä palvelee heti klo 16 alkaen Tampereen Ylpeys 20 Alea ja muita virvokkeita tarjoileva anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Pyynikillä olutta ja muita virvokkeita voi nauttia katoksen alla katsomossa, sillä anniskelualue kattaa yli kolmanneksen koko pääkatsomosta ja löytyy sen länsipäädystä eli sisääntuloportista katsoen kauemmmasta päädystä. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Kumpi joukkueista on sarjataulukossa ylempänä ottelun jälkeen? Tule lauantaina Pyynikille ottamaan asiasta selvää! Stadionin portit ja anniskelualue aukeavat siis klo 16, ja itse ottelu potkaistaan käyntiin tuntia myöhemmin klo 17.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2