Pirteä hyökkäys­peli ei riittänyt – Jazz iski vasta­iskuista

16/06/2019
Otteluraportti

Tampere United ei saanut kurssiaan kääntymään sunnuntai-illan vierasottelussa porilaista FC Jazzia vastaan. Sinipaitojen hyökkäyspeli oli ajoittain hyvinkin pirteää, ja heti ottelun ensimmäisellä minuutilla pallo pelattiin ylärimaan. Maalit kuitenkin jäivät ensimmäisellä jaksolla tekemättä, ja toisella jaksolla kavennus saatiin tehtyä vasta Jaziin kolmannen maalin jälkeen. Vaikka TamU taisteli loppuun saakka urheasti, yhtäkään pistettä ei saatu lähtemään mukaan Tampereelle, ja lopussa Jazz viimeisteli rumat loppulukemat 4–1 (2–0).

Kakkonen

4 – 1

Ottelu ikuisten tuulen stadionilla käynnistyi siis Sinipaidoilta viittä vaille täydellisesti. Heti ottelun avauspotkusta päästiin luomaan tilanne, joka vei pallon kulmalipulle, ja kulman jälkitilanteesta pallo saatiin toimitettua ylärimaan. Pelin käsikirjoitus olisi voinut olla lopulta kovin toinen, jos kyseinen pallo olisi saatu kymmenen senttiä alemmaksi. Kärjessä aloittanut Sami Ekmark oli erityisen terävänä varsin ottelun alussa. Eemil Pasasen pitkä rajaheitto tavoitti hetkeä ylärimatilannetta myöhemmin Ekmarkin, jonka lapikkaasta puuttui viimeiset ratkaisevat sentit, eikä hän päässyt jatkamaan palloa maaliin.

Kokoonpanossa oli muitakin yllätyksiä kuin Ekmarkin pelaaminen kärjessä. Muodostelma oli laitettu kokonaan uusiksi, ja TamU lähti otteluun kolmen puolustajan linjalla Arttu MättöMustafa Hussein ZadaEetu Rahkola. Hussein Zadalle ottelu oli loukkaantumisen jälkeen ensimmäinen, ja samalla uran ensimmäinen Kakkosen ottelu.

Kun puolustuksessa oli tilaa, Jazz pyrki pelaamaan palloa tamperelaisten selustaan nopeilla vastaiskuilla, ja tämä alkoi pelin edetessä tuottamaan myös tulosta. Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen porilaisten vastaiskut alkoivat näkyä myös tulostaululla. Nuori, vasta 19-vuotias, Atte Paunio torjui etunurkasta Haris Ibrahimovicin vedon ja käynnisti nopean hyökkäyksen. Muutamalla kosketuksella löytyi luvattoman paljon tilaa vierasjoukkueen puolustuksesta ja Jussi Aalto tykitti pallon varmuudella ohi Elias Alasen.

Porilaiset pääsivät vielä tuplaamaan johtonsa ennen taukoa. Pelikellossa oli 32 minuuttia täynnä, kun Jazz pääsi jälleen rokottamaan puolustuksen selustaan keskialueen pallonmenetyksen jälkeen, ja isännät siirtyivät 2–0-johtoon Nicolas Gomes Ramosin osumalla. Avausjakson loppuun TamU sai edelleen maalipaikkoja luotua, mutta tuloksetta ja näin Sinipaidat painuivat päät painuksissa koppiin.

Toiselle jaksolle teki yhden vaihdon, kun vaikeuksissa keskikentän pohjalla ollut Matias Stark jätti kentän, ja hänen paikkansa otti loukkaantumisestaan toipunut Ali Aitbenzanzoun. Myös jälkimmäinen nelivitonen käynnistyi TamUlta pirteästi, kun Omar Kharyn vapaapotku oli yllättää Atte Paunion jo jakson toisella minuutilla. Paunio venytti kuitenkin kätensä väliin ja sai painettua vedon kulmaksi.

Pian verkko soi kuitenkin jälleen omissa, kun Nicolas Gomes Ramos pääsi viimeistelemään maalin edestä illan toisen osumansa. Ratkaisevalta tuntunut 3–0-maali herätti paljon mutinaan vierasleirissä, sillä prässiä tilanteessa tehneen Verneri Uimosen juoksu pysäytettiin kädestä vetämällä. Tämä jäi kuitenkin ottelun tuomaristolta huomaamatta, eikä kapteeni Eetu Rahkolan vetoomuksilla tilanteen jälkeen ollut vaikutusta tuomarin päätökseen.

Tunnin pelin jälkeen Tampere United avasi vihdoin maalitilinsä lukuisten paikkojen jälkeen. Omar Kharylla oli tilaa, ja hän päätti kokeilla onnistuneesti. Reilusta paristakymmenestä metristä lähtenyt pommi painautui vastustamattomasti ohi Atte Paunion ja herätti pienen kipinän Sinipaitojen keskuudessa. Maali oli Kahrylle kauden ensimmäinen Kakkosen otteluissa.

Unitedin takaa-ajo ei kuitenkaan saanut missään vaiheessa kunnolla siipiä alleen, ja Nicolas Gomes Ramos päätti Sinipaitojen pyristelyn hattutempullaan reilu minuutti ennen täyttä aikaa. Illan komein porilaismaali syntyi tyylikkäällä nostolla ohi vastaan tullen maalivahti Elias Alasen, ja jälleen vastahyökkäyksen päätteeksi. Lopulliset lukemat olivat Jazzille 4–1.

Illan paras tamperelaisonnistuja löytyi pelikentän ulkopuolelta, sillä varsin runsaslukuisena paikan päällä ollut Sinikaarti piti omiensa puolia alkuvihellyksestä vielä pitkälle ottelun jälkeen.

”Muutimme pelijärjestelmä edellisestä pelistä, mutta se ei auttanut. Teimme jälleen sellaiset virheet, joista vastustaja pääsi rokottamaan”, manasi päävalmentaja Mourad Seddiki ottelun jälkeen.

”Toisella jaksolla teimme pelillisesti selkeän parannuksen, ja Kharyn maali antoi toivoa, mutta lisää ei saatu. Meillä oli noin kymmenen kulmaa, kun vastustajalla oli ehkä kaksi tai kolme, mutta emme osanneet byödyntää näitä erikoistilanteita”, kommentoi Seddiki.

”Nyt on edessä pitkä kotimatka hiljaisessa bussissa”, Seddiki päättää.

Seuraavan kerran TamU pelaa jo ennen Juhannusta torstaina 20.6. Silloin Pyynikin urheilukentälle saadaan vieraaksi toinen vähin pistein alkukauden pelannut ja vain neljä pistettä TamUn edellä sarjataulukossa olevan Käpylän Pallo. Tämän ottelun panokset ovat koko kauden kannalta äärimmäisen suuret, sillä putoamistaistelu on jo alkanut, vaikka kautta on vielä yli puolet jäljellä. Ottelu alkaa tuttuun aikaan klo 18.30, ja ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä. Aloita siis Juhannuksen vietto sinivihreällä jännitysottelulla!

Kakkonen

4 – 1

( 2 – 0 )

60′ Omar Khary

Yleisöä:
318

27’ Jussi Aalto
33’ Nicolas Gomes Ramos
49’ Nicolas Gomes Ramos
89’ Nicolas Gomes Ramos

Yleisöä:
318

62 Elias Alanen
3 Sami Ekmark
4 Mustafa Hussein Zada
5 Eetu Rahkola C
10 Haris Ibrahimovic 69'
15 Eemil Pasanen
20 Verneri Uimonen
22 Matias Stark 44' 46'
23 Niklas Lindholm
25 Omar Khary 86'
32 Arttu Mättö
24 Oskari Ikonen
8 Ali Aitbenzanzoun 46'
13 Aleksi Sainio 69'
17 Taavi Abruquah
21 Konsta Raittinen
27 Nils Strömsholm
29 Ali Al-Fatli
28Atte Paunio
3Joonas Meura
4Juho Kemppinenvaihtoon 63’
5Joose Mäkinen
6Kourouma Fatoghoma
8Eero Lehtinen
11Nicolas Gomes Ramos
16Jussi Aaltovaihtoon 78’
20Eetu Kanerva
22Jussi Lemio
80Toni Pyyrantavaihtoon 69’
1Tuukka Nurmi
2Oliver Nabb
9Juho Lehtonenvaihdosta 78’
17Ramus Laaksonen
18Aleksanteri Tomberg
19Joona Visavuorivaihdosta 69’
23Tobias Laaksonenvaihdosta 63’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa