14.7.2019

 
 

Pirteä alku ei kantanut pisteille EspoossaTampere United l√§hti vierasotteluun FC Honka Akatemiaa vastaan allaan hyv√§t otteet kes√§taukoa edelt√§neiss√§ otteluissa. Tapiolassakin ottelun alku oli pirte√§, mutta kun Honka teki ottelu avausmaalin reilun vartin pelin j√§lkeen, ote siirtyi kotijoukkueelle. Pian taululla oli jo 2‚Äď0 lukemat, ja ottelu n√§ytti olevan ohi. Ali Aitbenzanzounin reilun puolen tunnin pelin j√§lkeen yll√§tt√§v√§ll√§ kaukovedolla tekem√§ kavennusmaali her√§tti viel√§ toiveita, mutta toinen jakso ei tuonut ter√§v√§n alun j√§lkeen montakaan maalipaikkaa, vaan Hongan kolmas maali oli tasoitusta l√§hemp√§n√§. N√§in ottelu p√§√§ttyi 2‚Äď1-tappioon.

Tapiolan urheilupuiston tekonurmella pelattu kamppailu alkoi Tampere Unitedin kannalta lupauksia herättävästi, ja ensimmäisen vartin aikana pallo liikkui enimmäkseen Sinipaitojen hyökkäysalueella. Jälleen kärjen alla pelannut Omar Khary oli tapahtumien keskipisteessä. Ottelun alkupuolen paras tekopaikkakin syntyi Omar Kharyn antamasta kulmapotkusta, jossa Eetu Rahkola pääsi puskemaan, mutta A-maajoukkueympyröitäkin haistellut Rasmus Leislahti Honka Akatemian maalilla venytti pallon yli riman.

Mustafa Hussein Zada kurottaa palloon. Kuva: Juhani Järvenpää.

Espoolaiset olivat tehokkaampia kulmatilanteessa. Ottelun 18. minuutilla annettu kulma kimposi pilkun kohdalle, ja kakkospalloon ehti ensimm√§isen√§ Anton Tuominen, jonka ter√§v√§ laukaus muutti lukemiksi 1‚Äď0. Reilu viisi minuuttia my√∂hemmin Honka Akatemia sahasi n√§ytt√§v√§sti l√§pi TamU-linjan. Ensimm√§inen laukaus kimposi yl√§rimasta maalin eteen, josta Verneri Uimosen purkuyritys p√§√§tyi ep√§onnisesti omaan maaliin.

Arttu Mättö voittaa pallon aidan taakse jääneiden kannattajien edessä. Kuva: Juhani Järvenpää.

Maalien j√§lkeen pelin hallinta siirtyi kotijoukkueelle, mutta t√§m√§n keskell√§ Unitedin kavennus syntyi yll√§tt√§v√§ll√§ tavalla 33. minuutilla. Ali Aitbenzanzoun sai pallon noin 25 metriss√§ ja laukoi millintarkan kierteisen vedon vasempaan alakulmaan. Pallo tolpan kautta sis√§√§n ja tilanteeksi 2‚Äď1 kaikkien h√§mm√§stelless√§, mit√§ juuri tapahtui. Veto ei nimitt√§in ollut erityisen kova, mutta ilmeisesti kierre ja vedon tarkkuus olivat liikaa maalivahti Leislahdelle.

Mustafa Hussein Zada on iholla ja Eetu Rahkola varmistaa. Kuva: Juhani Järvenpää.

Jakson loppupuolella Honka oli pariinkin otteeseen l√§hell√§ maalintekoa, mutta maalivahti Elias Alanen venyi tuttuun tapaan huippupelastuksiin. N√§in tauolle l√§hdettiin 2‚Äď1-lukemissa.

Toinen jakso jatkui raitapaitaisen kotijoukkueen komennossa. TamU pääsi aika ajoin vaara-alueille, mutta todellisia huippupaikkoja ei toisella jaksolla nähty luukunottamatta Sami Ekmarkin laukausta ottelun 86. minuutilla. Tähän Rasmus Leislahti sai venyttää tosissaaan saadakseen kätensä vedon tielle, mutta muutoin TamU ei saanut lopussa päälle kunnon kirivaihdetta.

Erinomaisesti pelannut Elias Alanen pelastaa lopussa Idrissa Camaran läpiajon. Kuva: Juhani Järvenpää.

Honka Akatemia loi puoliajan paremmat paikat, mutta erinomaisen pelin pelannutta Elias Alasta ei ohitettu. TamUn hakiessa riskillä tasoitusta, pääsi Idrissa Camara vastahyökkäyksestä aivan yksin läpi, mutta Alanen torjui laukauksen jalallaan.

Espoolaisten syöttöpeli pyöri ottelussa hyvin ja TamUn edellisissä peleissä tiiviinä pysynyt puolustus näytti ajoittain melko haavoittuvaiselta. Vaikka vastustajalla oli kentällä TamUakin nuorempi joukkue, kaksinkamppailut ja kakkospallot päätyivät turhan usein honkalaisten eduksi. Aurinkoisen sunnuntai-illan positiivisintia antia olivat muutenkin hyvin pelanneen Aitbenzanzounin komea maali ja Alasen hyvät venytykset.

”Aloitettiin ter√§v√§sti ja luotiin pelaamalla muutama hyv√§ maalintekotilanne, mutta maalinteko ep√§onnistui. Sen j√§lkeen ote siirtyi Hongalle, joka liikutti palloa ter√§v√§sti. Pelaajat vaihtoivat paikkoja ovelasti, mik√§ sekoitti meid√§n meid√§n pelaamista varsinkin keskikent√§ll√§. Sit√§ kautta meid√§n virheist√§ vastustaja p√§√§si rokottamaan kaksi kertaa. Tilanne korjattiin tauolla, ja saimme juonesta kiinni. Hyv√§st√§ yrityksest√§ huolimatta emme onnistuneet tasoittamaan”, arvioi p√§√§valmentaja Mourad Seddiki pelin kulkua.

”Mielest√§ni pojat eiv√§t pelanneet huonosti, mutta ei pystytty ottamaan edes pistett√§ ja siihen me olemme pettyneit√§”, Seddiki p√§√§tt√§√§.

Seuraavan kerran TamU pelaa viikon päästä sunnuntaina 21.7. Silloin Pyynikille tulee vieraaksi sarjassa viimeisenä oleva Grankulla IFK, joten ottelu on säilymiskamppailun kannalta äärimmäisen tärkeä. Kaikki silloin mukaan kannustamaan Sinipaidat voittoon!

12 Rasmus Leislahti
19 Arlind Sejdiu
22 Joona Rahikka
24 Saku Heiskanen
45 Robbie Azodo keltainen kortti 82’
51 Anton Tuominen vaihtoon 83’
55 Anton Ropa C
63 Ville Koski
74 Rasmus Viitanen
82 Roope Pyyskänen vaihtoon 61’
85 Matias Viitanen vaihtoon 67’
70 Roope Paunio
44 Idrissa Camara vaihdosta 83’
65 Niko Saarinen
66 Joonatan Laine
77 Doni Arifi vaihdosta 67’
61 ŐĪJoonas Vesaaja
93 Martin Salin vaihdosta 61’