4.6.2019

 
 

Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuus­palvelut vastaa TamUn ottelu­tapahtumien turvallisuudestaPirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuuspalveluille käynnistynyt kausi on toinen, kun se vastaa Tampere Unitedin kotiotteluiden turvallisuudesta. Yritystä vetää TamU-kannattajille Sinipaitojen uuden tulemisen vuosina hyvin tutuksi tullut Oscar Shemari. Shemarin joukot ovat mukana myös perjantaina Pyynikillä pelattavassa derbyssä Tampere Unitedin ja Ilveksen kakkosjoukkueen välillä.

”Viime kausi meni lopulta jopa yll√§tt√§v√§n hyvin. Palaute mit√§ saatiin kauden puoliv√§liss√§ ja sen j√§lkeen on ollut oikein hyv√§√§. Palautteen keruu on t√§ss√§ t√§rke√§√§, ja siihen pit√§√§ osata reagoida”, toimitusjohtaja Oscar Shemari kertoo.

Shemari on tuttu hahmo TamU-yleisölle. Hän on ollut mukana TamUn järjestyksenvalvonnassa jo kuuden kauden ajan ja ollut päävastuussa ottelutapahtumien turvallisuudesta neljä vuotta. Tampere Unitedin kannattajat ovat siis tulleet Shemarille tutuiksi.

”Osaltani k√§ynnistyi seitsem√§s vuosi. Tuona aikana voidaan puhua alle kymmenest√§ ongelmatilanteesta, joten TamUn yleis√∂n voidaan todeta olevan varsin hyvin k√§ytt√§ytyv√§√§. Me tunnemme kannattajat ja kunnioitamme heit√§, samoin uskon heid√§n kunnioittavan meit√§ ja meid√§n ty√∂t√§mme”, Shemari kertoo suhteestaan Tampere Unitedin kannattajiin.

Tapahtumaturvallisuuden suunnittelu tarvitsee aina paljon etukäteisvalmisteluja ja Shemari kehuukin sitä, kuinka hyvin yhteistyö ottelutapahtumista vastaavan Antti Niemistön kanssa on sujunut.

”Antin kanssa ollaan aina yhteydess√§ ennen peli√§. H√§nen kanssaan asiat ovat aina sujuneet erinomaisesti! Puhutaan v√§h√§n siit√§, kuka on siell√§ vastassa, mitk√§ ovat kriteerit ja mit√§ poliisi vaatii meilt√§. Jos siell√§ on vastassa joukkue, jolla on v√§h√§n kovempi faniporukka, niin silloin mekin reagoimme laittamalla peliin enemm√§n j√§rjestysmiehi√§”, avaa Shemari otteluiden suunnittelua turvallisuusn√§k√∂kulmasta.

Tampere Unitedin kaikki kotiottelut pelataan tällä kaudella Pyynikillä. Yksi ja sama kotikenttä ei Shemarin mukaan vaikuta kuitenkaan juuri millään tavalla turvallisuuspalveluista vastaavan yrityksen toimintaan.

”Ei sill√§ ole vaikutusta. Olen aina sanonut, ett√§ vaikka pelattaisiin hiekkakent√§ll√§, niin meid√§n toiminta pit√§√§ olla samalla tasolla kun oltaisiin Ratinassa”, Shemari linjaa.

Yksi merkittävimmistä muutoksista, mitä Oscar Shemari on saanut TamUn ottelutapahtumissa todistaa, on ollut anniskelun mukaan tuleminen. Shemari linjaa, että anniskelualue on täysi-ikäisten paikka.

”Olen painottanut j√§rjestysmiehille, ett√§ pit√§v√§t silm√§ns√§ auki anniskelualueen suhteen. Ja juurikin sill√§ silm√§ll√§, ett√§ kuka sinne sis√§√§n tulee. Jos sis√§√§n tuleva henkil√∂ n√§ytt√§√§ alle 30-vuotiaalta, niin olen ohjeistanut kysym√§√§n paperit. Sama asia kuin kaupassa. Jos k√§y ilmi, ett√§ alueella on alaik√§inen henkil√∂ juomassa alkoholia, niin silloin vastuu on meid√§n”, Shemari alleviivaa.

Tampere Unitedista tullut tärkeä asia

Vaikka kyse on työstä, niin Tampere Unitedista on tullut Oscar Shemarille tärkeä asia, jota hän ei halua jättää pulaan. Shemari kertoo saamastaan työtarjouksesta, josta hän lopulta kieltäytyi. Vaakakupissa painoivat monet asiat ja TamU oli yksi niistä.

”Sain ty√∂tarjouksen, joka olisi vienyt minut Etel√§-Irakiin tai Libanoniin tulkiksi. Se olisi ollut aika kova ty√∂keikka ja siit√§ olisi saanut hyv√§√§ liksaa. En sinne sitten kuitenkaan l√§htenyt, koska minulla on t√§m√§ yritys ja sen lis√§ksi lapsi”, Shemari kertoo.

”Se olisi ollut mielenkiintoinen keikka, mutta sitten olisi pit√§nyt j√§tt√§√§ monia asioita yrityksen suhteen kesken ja TamU olisi ollut yksi niist√§. Ajattelin, ett√§ mieluummin itse kasvatan leip√§ni, kuin ett√§ j√§t√§n taakseni kaiken mik√§ minulle merkitsee”, avaa Shemari taannoista ajatuksenkulkuaan.

Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuuspalvelu tarjoaa tapahtumaturvallisuutta muihinkin kuin urheilutapahtumiin. Yrityksen tapahtumaturvallisuussalkkuun kuuluu esimerkiksi häitä ja messuja. Toinen toimiala ovat tulkkauspalvelut. Niitä yritys pystyy tarjoamaan tällä hetkellä yli 20 eri kielellä.

Lue lisää Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuuspalvelusta nettisivuilta osoitteessa www.pirkanmaan-tt.com.