Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuus­palvelut vastaa TamUn ottelu­tapahtumien turvallisuudesta

04/06/2019
Uutinen

Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuuspalveluille käynnistynyt kausi on toinen, kun se vastaa Tampere Unitedin kotiotteluiden turvallisuudesta. Yritystä vetää TamU-kannattajille Sinipaitojen uuden tulemisen vuosina hyvin tutuksi tullut Oscar Shemari. Shemarin joukot ovat mukana myös perjantaina Pyynikillä pelattavassa derbyssä Tampere Unitedin ja Ilveksen kakkosjoukkueen välillä.

”Viime kausi meni lopulta jopa yllättävän hyvin. Palaute mitä saatiin kauden puolivälissä ja sen jälkeen on ollut oikein hyvää. Palautteen keruu on tässä tärkeää, ja siihen pitää osata reagoida”, toimitusjohtaja Oscar Shemari kertoo.

Shemari on tuttu hahmo TamU-yleisölle. Hän on ollut mukana TamUn järjestyksenvalvonnassa jo kuuden kauden ajan ja ollut päävastuussa ottelutapahtumien turvallisuudesta neljä vuotta. Tampere Unitedin kannattajat ovat siis tulleet Shemarille tutuiksi.

”Osaltani käynnistyi seitsemäs vuosi. Tuona aikana voidaan puhua alle kymmenestä ongelmatilanteesta, joten TamUn yleisön voidaan todeta olevan varsin hyvin käyttäytyvää. Me tunnemme kannattajat ja kunnioitamme heitä, samoin uskon heidän kunnioittavan meitä ja meidän työtämme”, Shemari kertoo suhteestaan Tampere Unitedin kannattajiin.

Tapahtumaturvallisuuden suunnittelu tarvitsee aina paljon etukäteisvalmisteluja ja Shemari kehuukin sitä, kuinka hyvin yhteistyö ottelutapahtumista vastaavan Antti Niemistön kanssa on sujunut.

”Antin kanssa ollaan aina yhteydessä ennen peliä. Hänen kanssaan asiat ovat aina sujuneet erinomaisesti! Puhutaan vähän siitä, kuka on siellä vastassa, mitkä ovat kriteerit ja mitä poliisi vaatii meiltä. Jos siellä on vastassa joukkue, jolla on vähän kovempi faniporukka, niin silloin mekin reagoimme laittamalla peliin enemmän järjestysmiehiä”, avaa Shemari otteluiden suunnittelua turvallisuusnäkökulmasta.

Tampere Unitedin kaikki kotiottelut pelataan tällä kaudella Pyynikillä. Yksi ja sama kotikenttä ei Shemarin mukaan vaikuta kuitenkaan juuri millään tavalla turvallisuuspalveluista vastaavan yrityksen toimintaan.

”Ei sillä ole vaikutusta. Olen aina sanonut, että vaikka pelattaisiin hiekkakentällä, niin meidän toiminta pitää olla samalla tasolla kun oltaisiin Ratinassa”, Shemari linjaa.

Yksi merkittävimmistä muutoksista, mitä Oscar Shemari on saanut TamUn ottelutapahtumissa todistaa, on ollut anniskelun mukaan tuleminen. Shemari linjaa, että anniskelualue on täysi-ikäisten paikka.

”Olen painottanut järjestysmiehille, että pitävät silmänsä auki anniskelualueen suhteen. Ja juurikin sillä silmällä, että kuka sinne sisään tulee. Jos sisään tuleva henkilö näyttää alle 30-vuotiaalta, niin olen ohjeistanut kysymään paperit. Sama asia kuin kaupassa. Jos käy ilmi, että alueella on alaikäinen henkilö juomassa alkoholia, niin silloin vastuu on meidän”, Shemari alleviivaa.

Tampere Unitedista tullut tärkeä asia

Vaikka kyse on työstä, niin Tampere Unitedista on tullut Oscar Shemarille tärkeä asia, jota hän ei halua jättää pulaan. Shemari kertoo saamastaan työtarjouksesta, josta hän lopulta kieltäytyi. Vaakakupissa painoivat monet asiat ja TamU oli yksi niistä.

”Sain työtarjouksen, joka olisi vienyt minut Etelä-Irakiin tai Libanoniin tulkiksi. Se olisi ollut aika kova työkeikka ja siitä olisi saanut hyvää liksaa. En sinne sitten kuitenkaan lähtenyt, koska minulla on tämä yritys ja sen lisäksi lapsi”, Shemari kertoo.

”Se olisi ollut mielenkiintoinen keikka, mutta sitten olisi pitänyt jättää monia asioita yrityksen suhteen kesken ja TamU olisi ollut yksi niistä. Ajattelin, että mieluummin itse kasvatan leipäni, kuin että jätän taakseni kaiken mikä minulle merkitsee”, avaa Shemari taannoista ajatuksenkulkuaan.

Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuuspalvelu tarjoaa tapahtumaturvallisuutta muihinkin kuin urheilutapahtumiin. Yrityksen tapahtumaturvallisuussalkkuun kuuluu esimerkiksi häitä ja messuja. Toinen toimiala ovat tulkkauspalvelut. Niitä yritys pystyy tarjoamaan tällä hetkellä yli 20 eri kielellä.

Lue lisää Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuuspalvelusta nettisivuilta osoitteessa www.pirkanmaan-tt.com.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2