Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuus­­palvelut on valmiina kauden suurimpaan otteluun

17/10/2023 TamU
Uutinen

Tampere United pelaa tulevana lauantaina kauden suurimman ottelunsa, kun Ykkösen nousukarsinnassa tulee vastaan HJK Klubi 04. Otteluun odotetaan tai vähintäänkin toivotaan kauden suurinta yleisömäärää, joka tarkoittaisi kesällä molempiin derbyihin Pyynikille saadun 800 katsojan ylittymistä. Vieras­kannattajia otteluun tuskin tulee ainakaan suuria määriä, sillä HJK pelaa samanaikaisesti Töölössä kauden tärkeimmän ottelunsa. Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuus­­palveluita johtava Oscar Shemari muistuttaa, että kaikkeen pitää aina kuitenkin olla varautunut.

Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuus­palvelut

  • Perustettu vuonna 2017.
  • Firman vetäjä Oscar Shemari on toiminut TamUn turvallisuus­päällikkönä vuodesta 2015 alkaen.
  • Tarjoaa myös tulkkaus- ja käännös­palveluita lukuisilla kielillä.

Tapahtuma ei paljon poikkea muista isoista peleistä, mutta kyse on kuitenkin nousu­karsinnasta, ja varmasti yleisöä tulee enemmän kuin aiemmin tällä kaudella, ja tarvitaan enemmän järjestyksen­valvojia.

- Oscar Shemari
Turvallisuuspäällikkö

Asiakaspalvelu on se mitä kaikille työntekijöilleni painotan. Se asenne auttaa meitä myös ehkäisemään ennalta mahdollisia ongelmia.

- Oscar Shemari
Turvallisuuspäällikkö

”Ei ikinä voi tietää. Onhan tämäkin peli varmasti merkityksellinen HJK:n kannattajille, joten joku pieni määrä vieras­kannattajia voi tulla”, pohtii Oscar Shemari.

”Tapahtuma ei paljon poikkea muista isoista peleistä, mutta kyse on kuitenkin nousu­karsinnasta, ja varmasti yleisöä tulee enemmän kuin aiemmin tällä kaudella, ja tarvitaan enemmän järjestyksen­valvojia”, Shemari näkee.

Vaikka kaudella on pelattu kaksi derbyäkin Kakkosessa, kauden ainoa peli jossa oli mukana varsinaisia vieras­kannattajia on toukokuinen Suomen Cupin ottelu FC Interiä vastaan. Tämä peli poikkesi muista, sillä vieras­kannattajia varten oli avattu Kaupin jalkapallo­stadionilla oma katsomo ja oma anniskelu vastakkaiseen kulmaukseen Sinikaartista nähden.

”Interin kannattajat olivat tosi asiallisia ja kannattivat omiaan samoin kuin meidänkin kannattajat, eikä mitään häiriöitä ollut.”

”Ottelun jälkeen pari heistä halusi tulla kiittämään ihan kasvotusten, miten hyvin heidät otettiin vastaan ja miten vieras­kannattajien palvelut oli järjestetty. Muutenkin vieras­kannattajat morjestivat lähtiessään ja siitä tuli hyvä mieli”, Shemari kuvailee.

Isompia haasteita ei kauden aikana ole Shemarin mukaan muutoinkaan ottelu­turvallisuuden kannalta ollut.

”Yleisömäärät ovat kasvaneet ja viikonlopun peleissä on alkoholin kulutus ollut suurempaa, mutta mitään isompaa ongelmaa ei ole ollut. Jos joku on ottanut vähän liikaa, siitäkin on selvitty puhumalla. Järjestyksen­valvojan työ on asiakas­palvelua, ja sillä asenteella asiat ratkeavat”, Shemari toteaa.

Shemarin joukkoja Pyynikillä kaudella 2019.

Ensi kauden kuviot Tammelassa vielä auki

Ensi kaudella Tampere United pelaa uudella Tammelan stadionilla. Moni yksityis­kohta odottaa vielä lopullista ratkaisuaan, ja näihin kuuluu myös se, miten järjestyksen­­valvonta järjestetään. Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö toteaa sen olevan yksi prioriteeteistä.

”Meille on tärkeää, että ainakin kannattaja­­päädyssä on kannattajille tutut järjestyksen­­valvojat, sillä molemmin­puolinen kunnioitus ja luottamus on paras tapa välttää ongelmat”, Niemistö toteaa.

Tämä näkökulma onkin ollut esillä uutta stadionia operoivan Ilves Stadion Oy:n kanssa jo silloin, kun operoinnin hakuprosessi oli vasta aivan alussa.

”Uskon että pääsemme tässä hyvään ratkaisuun. Malli voisi olla esimerkiksi Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuus­­palveluiden toimiminen alihankkijana stadionin turvallisuus­kumppanin kanssa. Tällainenhan on yleistä monissa tapahtumissa”, Niemistö toteaa.

”Olen viimeisen viiden vuoden aikana toiminut alihankkijana monilla isoilla festareilla ympäri Suomea. Menossa on myös keskusteluja toiminnan laajentamisesta urheilu­tapahtumiin, ja siihen haluan panostaa”, Shemari kertoo.

Erityisesti Shemari korostaa sitä, että hän tietää miten toimia nimenomaan Tampere Unitedin kannattajien kanssa.

”TamU on aina ollut minun oma juttuni. Minusta tuntuu, että vuosi vuodelta on ollut helpompaa. Olen ollut mukana kymmenen vuotta, ja se auttaa kun ihmiset alkavat tuntea järjestyksen­­valvojat. Siksi pyrin siihen, että samat järjestyksen­­valvojat pysyvät mukana, vaikka pakko on välillä ottaa uusiakin. Näin tilanteet selviävät yleensä ihan puhumalla”, Shemari toteaa.

Tampere Unitedin otteluissa kaikki järjestyksen­­valvojat ovat ammattilaisia. Sekä seuralle että Oscar Shemarille on ollut tärkeää, että otteluissa on aina paikalla järjestyksen­valvojat, jotka pystyvät tarvittaessa reagoimaan haastaviinkin tilanteisiin.

”Se on minun firmalleni hyvä, ja se on TamUn kannalta hyvä”, Shemari kiteyttää.

”Asiakaspalvelu on se mitä kaikille työntekijöilleni painotan. Se asenne auttaa meitä myös ehkäisemään ennalta mahdollisia ongelmia.”

TamUlla erityinen paikka sydämessä

Oscar Shemari on huolehtinut TamUn tapahtuma­turvallisuudesta jo yli kymmenen vuoden ajan, ja sinivihreällä seuralla on aivan erityinen paikka hänen sydämessään.

”Tuntuu mahdottomalta edes ajatella, että irtautuisin joskus TamUsta”, Shemari toteaa.

”TamU on minulle kuin perhe. En ole ikinä ajatellut että tekisin töitä TamUlle tienatakseni, vaan teen tätä suurella sydämellä. Aloitin turvallisuus­vastaavana ja nyt minulla on oma yritys, jota olen rakentanut TamUn mukana.”

Ennen kaikkea TamU on ollut iso osa Oscar Shemarin omaa uraa turvallisuusalalla.

”Minulla on viidentoista vuoden kokemus turvallisuusalalta, mutta TamUn mukana vastuu on kasvanut ja olen oppinut paljon alasta. Se mihin olen päässyt yritykseni kanssa turvallisuusalalla on myös TamUn ansiota”, Shemari kiittelee.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

14.5. TamU - HJS 1 – 0

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2