Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuus­palvelut jatkaa TamUn mukana

11/06/2022 TamU
Uutinen

Pirkanmaa Tulkkaus- ja Turvallisuuspalvelut jatkaa Tampere Unitedin kumppanina myös kuluvalla kaudella. Yritystä vetävä Oscar Shemari on toiminut Tampere Unitedin turvallisuuspäällikkönä jo vuodesta 2015 asti, ja on nähnyt matkan varrella monet sarjanousut. Nyt Tampere Unitedin noustua takaisin Kakkoseen toimintaan on tullut taas lisää vastuuta. Samalla myös naisten edustusjoukkueen ja miesten kakkosjoukkueen ottelutapahtumat lisäävät töitä.

Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuus­palvelut

  • Perustettu vuonna 2017.
  • Firman vetäjä Oscar Shemari on toiminut TamUn turvallisuus­päällikkönä vuodesta 2015 alkaen.
  • Tarjoaa myös tulkkaus- ja käännös­palveluita lukuisilla kielillä.

Minusta tuntuu, että joka vuosi kiinnostus TamUn pelejä kohden kasvaa. Ottelu­tapahtumat kasvavat ja tulee uusia yhteistyö­kumppaneita mukaan ja palvelut laajenevat.

- Oscar Shemari
Turvallisuuspäällikkö

Ihmiset sanovat, että on erikoista kun katsoo muita tamperelaisia joukkueita, ei niissä peleissä ole tunnetta, viihdettä ja meininkiä samalla tavalla kuin TamUn peleissä.

- Oscar Shemari
Turvallisuuspäällikkö

Isoin ero viime kauteen tulee siitä, että Kakkosen peleissä yleisöä on enemmän, eikä se ole yhtä suurelta osin järjestyksenvalvojille vanhastaan tuttua kuin se oli vielä viime kaudella.

”Järjestyksenvalvojia tarvitaan enemmän, ja meidän täytyy olla tarkkaavaisempia ja käyttää pelisilmää. Erityisesti turvatarkastukset pitää tehdä tarkasti, sillä esimerkiksi omia juomia yritetään tuoda salaa stadionille aiempaa enemmän. Isommilta ongelmilta on toki vältytty”, valaisee Oscar Shemari ottelutapahtumien luonteen muutosta.

Isommissa peleissä tapahtuu aina kaikenlaista. Shemari kertoo että aidan yli stadionille kiipeämistä yrittäviä ja VIP-alueelle ilman lippua pyrkiviä on jouduttu pysäyttämään.

”Minusta tuntuu, että joka vuosi kiinnostus TamUn pelejä kohden kasvaa. Olen keskustellut monien katsojien kanssa, ja moni kysyy onko täällä aina tällaista. Olen siihen kertonut että joka vuosi on ollut hyvä meininki, mutta joka vuosi ottelutapahtumat kasvavat, tulee uusia yhteistyökumppaneita mukaan ja palvelut laajenevat.”

”Yksikin herra kuvaili että tykkää tulla peleihin, koska tässä on viihdettä. Kannattajat on oikeasti sydämellä mukana, ja on meininkiä ja ihmiset viihtyy kun on anniskelualueita ja grillejä. Ja järkkäritkin on kuulemma ystävällisiä”, Shemari myhäilee.

Lyhyesti sanottuna TamU tunnetaan yhä laajemmin ja laajemmin, ja se näkyy myös ottelutapahtumissa.

”Yhä enemmän tutut kysyvät minultakin, koska on seuraava peli ja aikovat tulla paikan päälle. Ennen oli paljon hiljaisempaa, mutta nyt ihan kun menee töihin tai vaikka parturiin, TamU tulee puheeksi. Ihmiset sanovat, että on erikoista kun katsoo muita tamperelaisia joukkueita, ei niissä peleissä ole tunnetta, viihdettä ja meininkiä samalla tavalla kuin TamUn peleissä”, Shemari hehkuttaa.

Tulevissa derbyissä on oma anniskelualue vieraskannattajille

HJK Klubi 04:ää ja Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan pelatuissa otteluissa oltiin varauduttu vieraskannattajien saapumiseen stadionille, mutta loppujen lopuksi kummassakaan otelussa ei vierasjoukkueen kannattajaryhmiä nähty. Klubi 04:n osalta asiaan toki vaikutti edustusjoukkueen samanaikainen kotiottelu FC Lahtea vastaan.

”Vieraskannattajiin on tärkeä varautua hyvin. VJS-ottelussa pääkatsomossa oli perheitä, jotka kannattivat vieraita äänekkäästikin, mutta he eivät tietenkään ongelmia aiheuta”, Shemari toteaa.

Tärkein keino vieraskannattajiin varautumisessa on se, että heille osoitetaan oma katsomo ja anniskelualue. Kakkosen otteluissa tämä toteutetaan siten, että niin sanottuun aurinkokatsomoon tehdään anniskelualue vieraskannattajille. Seuraavan kerran tämä anniskelualue on avoinna viikon päästä perjantaina 17.6. Ilves-Kissat-ottelussa.

Edellisen kerran Ilves-Kissojen vieraillessa Pyynikillä anniskelualueita oli vain yksi, ja siellä sattui pieni välikohtaus, kun katsomosta heitettiin juoma kentän suuntaan, ja Ilves-Kissojen kannattajat luulivat olleensa heiton kohteena.

”Siinä olisi voinut käydä ikävästi jos heitto olisi osunut Ilves-Kissojen kannattajin, vaikka tekohan ei ollut tahallinen. Juoma lensi kentän suuntaan ja meni aika läheltä Ilves-Kissojen kannattajia, jotka ottivat siitä itseensä, mutta tilanne saatiin rauhoittumaan nopeasti ihan puhumalla molemmille osapuolille”, Shemari kertaa tilannetta jossa tunteet kuumenivat myös Sinikaartin puolella.

”Nyt ohjaamme Ilves-Kissojen kannattajat parhaamme mukaan omalle anniskelualueelleen”, Shemari lupaa

Myös tänään lauantaina 11.6. Pyynikille saadaan vieraskannattajia, kun vuorossa on derby Tampere Unitedin kakkosjoukkueen ja Tampereen Pallo-Veikkojen edustusjoukkueen välillä. Aiempina vuosina tällaisia suuria lisäotteluita ei ole miesten edustusjoukkueen ohessa ollut, mutta nyt ottelusta odotetaan lähes samansuuruista tapahtumaa kuin mitä edustuksen ottelut ovat olleet. Myös TPV:tä kannattavan Tammelan Voiman odotetaan tulevan paikalle. Tässä ottelussa vieraskannattajat ohjataan stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä olevaan anniskelutelttaan.

”Tarkoitus on että molempien joukkueiden kannattajat saavat kannattaa omiaan, eikä synny mitään ylimääräistä harmia”, Shemari kiteyttää.

Pirkanmaan Tulkkaus- ja Turvallisuuspalvelut tarjoaa järjestyksen­valvonnan ja turvallisuus­palveluiden lisäksi sananmukaisesti myös tulkkaus- ja käännöspalveluita. Yrityksellä on Suomen Asiakastieto Oy:n Suomen Vahvimmat AA –sertifikaatti, joka myönnetään hyvän luottoluokituksen (AA) omaavalle yritykselle. Käy tutustumassa yrityksen tarkemmin osoitteessa pirkanmaan-tt.com.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2