16.2.2018

 
 

Pirkanmaan talvi­derby tuo Sinipaitojen vieraaksi FC HakanSunnuntaina on Pirkkahalliin odotettavissa tunnelmaa, kun vanha liigavuosien paikalliskilpailija FC Haka tulee Tampere Unitedin vieraaksi. Viime kev√§√§n√§ joukkueet kohtasivat aivan sarjakauden kynnyksell√§ Valkeakoskella, ja ik√§vien loukkaantumisten v√§ritt√§m√§ss√§ ottelussa koskilaiset ottivat lopulta kovemmalla rutiinillaan ansaitun 3‚Äď1 (1‚Äď0) -voiton. T√§ll√§ kertaa kohdataan huomattavasti aikaisemmassa vaiheessa talvea, mutta molemmat joukkueet haluavat taatusti hakea hyv√§n tuloksen kun vastaan tulee vanha kilpakumppani.

Viime kauden ottelu uhkasi olla koko Tampere Unitedin kauden kannalta kohtalokas, kun ykköstopparipariin aiotut Eetu Rahkola ja Mahdi Ali molemmat loukkasivat itsensä siten, että alkukausi jäi pelaamatta. Kaikeksi onneksi Alin paluu ei kestänyt lopulta niin pitkään kuin ensin luultiin, ja lisäksi joukkueesta nousi esiin uusia vastuunkantajia isoihin saappaisiin. Silti alkukauden laihaan pistesaaliseen vaikutti osaltaan Tehtaan kentällä koetut menetykset.

FC Haka pelasi koko viime kauden Ykkösen keskikastissa, eikä uhkaa sarjatason vaihtumisesta suuntaan tai toiseen ollut missään vaiheessa kautta. Kauden väriläiskä oli Kalle Multanen, joka voitti Ykkösen maalikuninkuuden 17 maalillaan. Tänä talvena maaleja on Hakassa paukuttanut muun muassa vielä viime kaudella TPV:tä edustanut Salomo Ojala, joka teki viime viikonloppuna puhtaan hattutempun FC Viikinkejä vastaan pelatun Suomen Cupin ottelun toisella puoliajalla.

”Uskon ett√§ saadaan tehty√§ hieno Pirkanmaan talviderby, sek√§ my√∂s kova tunnelma Pirkkahalliin. Saamme vastaamme eritt√§in kovan joukkueen ja samalla meille todella hyv√§n mittarin, mihin meid√§n tekeminen ja kunto t√§ll√§ hetkell√§ riitt√§√§”, kommentoi Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ paikallisvastustajaa.

”Meill√§ on ollut hyv√§ treenijakso Jazz-pelin j√§lkeen. Olemme edelleen keskittyneet joukkuepuolustamiseen ja liikkumiseen ja siit√§ positiivisiin suunnanmuutoksiin, sek√§ my√∂s ruvettu harjoittelemaan pidempi√§ hy√∂kk√§yksi√§, sek√§ pallon hallintaa hy√∂kk√§ysalueella”, kuvailee M√§kel√§ talviharjoittelun etenemist√§.

”Olemme menneet talven fyysisesti todella kovaa, joten se on ainakin osa-alue, miss√§ meid√§n ei pit√§isi olla Hakaa j√§ljess√§, mutta varmasti joudumme ja p√§√§semme reenaamaan puolustamista ja siit√§ pelin k√§√§nt√§mist√§. Olisi mukava my√∂s saada pallonhallintajaksoja”, ennakoi M√§kel√§ pelin kulkua

Tampere Unitedin terveystilanne näyttää tässä vaiheessa talvea vaihteeksi melko hyvältä. Varmoja poissaolijoita ovat FC Espoo -ottelun tammikuussa kesken jättänyt Tuomas Telemäki, joka on aloittanut kevyen harjoittelun sekä syksyllä loukkaantunut Tuomas Lehti, joka aloittaa harjoittelun näillä näkymin maaliskuussa. Lisäksi kapteeni Eetu Rahkolan pelaaminen on vielä kysymysmerkkinä.

Ottelu pelataan Pirkkahallissa sunnnuntaina 18.2. klo 18.15 alkaen. Kaikki Tampere Unitedin fanituotteet ovat myynnissä kuuluttamon viereen sijoittuvalla fanituotteiden myyntipisteellä. Lisäksi fanituotteiden myyntipisteellä voi ostaa kausikortin tai liittyä Tampere Unitedin jäseneksi. Ne jotka ovat ostaneet kausikortin ennakkoon verkkokaupasta tai maksaneet jäsenmaksunsa voivat noutaa korttinsa ottelun yhteydessä. Käteisen lisäksi kaikki ostokset voi maksaa tuttuun tapaan myös maksukorteilla.

TamU-TV lähettää ottelun suorana lähetyksenä, joka alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua noin klo 18.10. Kalustovajeen takia ottelu kuvataan vain yhdellä kameralla, sillä joukkorahoituskampanja on vielä kesken, eikä uutta kalustoa ole vielä hankittu. Ottelun selostaa Manu Haapalainen ja kommentaattorina toimii Ville Toiva.

Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa talviderbyyn!