Pettymysten kausi 2019 päätettiin voiton­juhliin Pyynikillä

06/10/2019
Otteluraportti

Kovia kokenut sinivihreä seurayhteisö sai talkkia hiertymiinsä kauden viimeisessä ottelussa lauantaina. Sinipaidat äityi viimeisellä mahdollisella hetkellä pelaamaan kauden ehjimmän ysikymppisensä ja Kakkosesta lähdettiin sarjaporrasta alemmaksi tyylikkäästi voittamalla FC Honka Akatemian maalien 2–1 (1–0).

Kakkonen

2 – 1

Syksyinen Pyynikki toivotti joukkueet tervetulleiksi.

Heti ottelun avausminuutista alkaen näki, että joukkue todella halusi päättää kauden 2019 voitokkaasti. TamUn prässi puri välittömästi FC Honka Akatemian alakertaan ja Jere Remes oli päästä katkaisemaan syvällä hyökkäysalueella.

Niklas Lindholm murtautuu boksiin ja hankkii rankkarin.
Haris Ibrahimovic upottaa varmasti pilkulta.

TamUn alkurynnistys toi tällä kertaa myös tulosta. Pirteästi pelannut Niklas Lindholm teki nousun vieraiden boksiin ja taakse jäänyt espoolaispuolustaja otti riittävän kontaktin Lindholmiin tämän tasapainon menettämiseksi. Pallo vietiin pilkulle ja Haris Ibrahimovic asettui pallon taakse. Maalivahti Iivari Värtinen aavisti itsestään katsoen vasemmalle, ja kun Ibrahimovic teki omasta näkövinkkelistään saman valinnan, sai Pyynikin 129-päinen kotiyleisö syytä huutaa.

Sinipaidat jatkoivat maalinkin jälkeen vieraspäädyn myllyttämistä. Sami Ekmarkin pusku Omar Kharyn erinomaiseen kulmaan painui vain senttejä espoolaismaalin ohi. Samoin Topi Järven terävä nousu laidalta oli tuottaa tulosta. Myös vierailla oli tosin hetkensä. TamUn maalissa jatkaneen Sami Majan hyvä jalkatorjunta pelasti takaiskulta, kun Robbie Azodo löysi tilaa ylittää ratkaisua. Tilanteista huolimatta avausjakso ei enempää maaleja enää nähnyt.

Topi Järvi nousee vetopaikkaan.

Kotivoitto lämmittää

Honka yritti tauolla tuplavaihdolla päästä paremmin peliin mukaan, mutta United sai tehtyä maalin myös jälkimmäisen puoliskon alkupuolella. Ottelun 57. peliminuutti oli käynnissä, kun vain hetkeä aikaisemmin vaihdosta kentälle tullut Aleksi Sainio taisteli Omar Khary kulmasta saamansa pallon väkisin verkon perukoille.

Aleksi Sainio punnertaa pallon väkisin espoolaismaaliin.
Aleksi Sainio toisessa tekopaikassaan.

Sainio oli muutenkin tikissä sisään päästyään ja oli lähellä kasvattaa johdon jo kolmeen maaliin vain muutama minuutti myöhemmin. Kulman jälkitilanteesta pallo kuitenkin painui hiuksen hienosti ohi Iivari Värtisen vartioiman maalin.

Ali Aitbenzanzoun puolustaa. Taustalla Sami Ekamark ja Eetu Rahkola.

Loppua kohden vieraat löysivät vielä kirivaiheen ja pääsivät lopulta maalin päähän. Sinipaidoille jo vuosia vaikeuksia tuottaneet sivuvapaapotkut kostautuivat jälleen kerran, kun Alex Kivimäki lähetti mainion pallon ja  Matias Viitanen pääsi puskemaan TamUn puolustuksen estelyistä huolimatta kavennusmaalin.

Alex Kivimäki alustaa 2–1-kavennuksen.

Tämän lähemmäksi Fc Honka Akatemia ei kuitenkaan enää päässyt. Siitä piti huolen tiiviin puolustuspelin lisäksi maalivahti Sami Maja, joka pysäytti vaihtomies Martin Salinin lähentelyn vain hetki kavennusmaalin jälkeen. Salinin yrityksen jälkeen Honka saatiin pidettyä poissa paikoilta ja kauden kolmas voitto oli tosiasia.

Kokonaisuutena Sinipaitojen kauden päätösottelua voi kuvailla sanalla ehjä. Ysikymppinen ei pitänyt sisällään juurikaan notkahduksia ja peli oli ajoittain jopa varsin kypsää. Pyynikille viimeisen kerran tänä syksynä saapunut yleisö sai nähdä aidosti taistelevan ja voitonnälkäisen kotijoukkueen, joka esitti ottelussa myös kauden pisimmät pallonhallintajaksot. Koleasta säästä huolimatta ja paikalle saapuneet poistuivat stadionin porteista lämpöisin mielin.

Joukkue kiittää kannattajia kapteeni Eetu Rahkolan johdolla.

”Pelisuunnitelma toimi, ja joukkue toteutti ja onnistui sovituissa asioissa”, kommentoi valmentaja Jani Haraholma tyytyväisenä ottelun jälkeen. ”Etenkin ensimmäinen vaihto onnistui täydellisesti ja Aleksi kiitti luottamuksesta maalaamalla. Jokainen pelaaja näytti tällä pelillä että osaa pelata ja pystyy pärjäämään Kakkosen tasolla. Harmi että vasta viimeiseen peliin tuli nappisuoritus!”

Kausi on nyt pelien osalta taputeltu, ja jäljellä on enää perinteinen palkintogaala, joka järjestetään ensi lauantaina 12.10. klo 16 alkaen Ravintola Kaijakassa.  Gaalassa palkitaan kauden parhaat pelaajat kaikista TamUn  aikuisjoukkueista. Tervetuloa!

Kakkonen

2 – 1

( 1 – 0 )

10′ Haris Ibrahimovic
59′ Aleksi Sainio

Yleisöä:
129

83' Matias Viitanen

Yleisöä:
129

26 Sami Maja
3 Sami Ekmark 87'
5 Eetu Rahkola C
8 Ali Aitbenzanzoun
10 Haris Ibrahimovic
15 Eemil Pasanen
18 Jere Remes 72'
21 Topi Järvi 52'
23 Niklas Lindholm 41' 84'
25 Omar Khary
32 Arttu Mättö
1 Mikael Köngäs
6 Jari Nikkilä
9 Elias Harala
13 Aleksi Sainio 52'
22 Matias Stark 72'
27 Nils Strömsholm 84'
40Iivari Värtinen
22Joona Rahikka
35Alex Kivimäki
36Roope Lappalainenvaihtoon 77’
42Matias Kivikko
45Robbie Azodo
51Anton Tuominenvaihtoon 46’
55Anton RopaCkeltainen kortti 66’
63Ville Koski
67Haruka Doyu
94Miska Hirvonenvaihtoon 46’
70Roope Paunio
44Idrissa Camaravaihdosta 46’
74Rasmus Virtanen
77Doni Arifi
82Aleksi Ahmala
85Matias Viitanenkeltainen kortti 85’vaihdosta 77’
93Martin Salinvaihdosta 46’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49