6.10.2019

 
 

Pettymysten kausi 2019 päätettiin voiton­juhliin PyynikilläKovia kokenut sinivihreä seurayhteisö sai talkkia hiertymiinsä kauden viimeisessä ottelussa lauantaina. Sinipaidat äityi viimeisellä mahdollisella hetkellä pelaamaan kauden ehjimmän ysikymppisensä ja Kakkosesta lähdettiin sarjaporrasta alemmaksi tyylikkäästi voittamalla FC Honka Akatemian maalien 2–1 (1–0).

Syksyinen Pyynikki toivotti joukkueet tervetulleiksi.

Heti ottelun avausminuutista alkaen näki, että joukkue todella halusi päättää kauden 2019 voitokkaasti. TamUn prässi puri välittömästi FC Honka Akatemian alakertaan ja Jere Remes oli päästä katkaisemaan syvällä hyökkäysalueella.

Niklas Lindholm murtautuu boksiin ja hankkii rankkarin.

Haris Ibrahimovic upottaa varmasti pilkulta.

TamUn alkurynnistys toi tällä kertaa myös tulosta. Pirteästi pelannut Niklas Lindholm teki nousun vieraiden boksiin ja taakse jäänyt espoolaispuolustaja otti riittävän kontaktin Lindholmiin tämän tasapainon menettämiseksi. Pallo vietiin pilkulle ja Haris Ibrahimovic asettui pallon taakse. Maalivahti Iivari Värtinen aavisti itsestään katsoen vasemmalle, ja kun Ibrahimovic teki omasta näkövinkkelistään saman valinnan, sai Pyynikin 129-päinen kotiyleisö syytä huutaa.

Sinipaidat jatkoivat maalinkin jälkeen vieraspäädyn myllyttämistä. Sami Ekmarkin pusku Omar Kharyn erinomaiseen kulmaan painui vain senttejä espoolaismaalin ohi. Samoin Topi Järven terävä nousu laidalta oli tuottaa tulosta. Myös vierailla oli tosin hetkensä. TamUn maalissa jatkaneen Sami Majan hyvä jalkatorjunta pelasti takaiskulta, kun Robbie Azodo löysi tilaa ylittää ratkaisua. Tilanteista huolimatta avausjakso ei enempää maaleja enää nähnyt.

Topi Järvi nousee vetopaikkaan.

Kotivoitto lämmittää

Honka yritti tauolla tuplavaihdolla päästä paremmin peliin mukaan, mutta United sai tehtyä maalin myös jälkimmäisen puoliskon alkupuolella. Ottelun 57. peliminuutti oli käynnissä, kun vain hetkeä aikaisemmin vaihdosta kentälle tullut Aleksi Sainio taisteli Omar Khary kulmasta saamansa pallon väkisin verkon perukoille.

Aleksi Sainio punnertaa pallon väkisin espoolaismaaliin.

Aleksi Sainio toisessa tekopaikassaan.

Sainio oli muutenkin tikissä sisään päästyään ja oli lähellä kasvattaa johdon jo kolmeen maaliin vain muutama minuutti myöhemmin. Kulman jälkitilanteesta pallo kuitenkin painui hiuksen hienosti ohi Iivari Värtisen vartioiman maalin.

Ali Aitbenzanzoun puolustaa. Taustalla Sami Ekamark ja Eetu Rahkola.

Loppua kohden vieraat löysivät vielä kirivaiheen ja pääsivät lopulta maalin päähän. Sinipaidoille jo vuosia vaikeuksia tuottaneet sivuvapaapotkut kostautuivat jälleen kerran, kun Alex Kivimäki lähetti mainion pallon ja  Matias Viitanen pääsi puskemaan TamUn puolustuksen estelyistä huolimatta kavennusmaalin.

Alex Kivimäki alustaa 2–1-kavennuksen.

Tämän lähemmäksi Fc Honka Akatemia ei kuitenkaan enää päässyt. Siitä piti huolen tiiviin puolustuspelin lisäksi maalivahti Sami Maja, joka pysäytti vaihtomies Martin Salinin lähentelyn vain hetki kavennusmaalin jälkeen. Salinin yrityksen jälkeen Honka saatiin pidettyä poissa paikoilta ja kauden kolmas voitto oli tosiasia.

Kokonaisuutena Sinipaitojen kauden päätösottelua voi kuvailla sanalla ehjä. Ysikymppinen ei pitänyt sisällään juurikaan notkahduksia ja peli oli ajoittain jopa varsin kypsää. Pyynikille viimeisen kerran tänä syksynä saapunut yleisö sai nähdä aidosti taistelevan ja voitonnälkäisen kotijoukkueen, joka esitti ottelussa myös kauden pisimmät pallonhallintajaksot. Koleasta säästä huolimatta ja paikalle saapuneet poistuivat stadionin porteista lämpöisin mielin.

Joukkue kiittää kannattajia kapteeni Eetu Rahkolan johdolla.

”Pelisuunnitelma toimi, ja joukkue toteutti ja onnistui sovituissa asioissa”, kommentoi valmentaja Jani Haraholma tyytyväisenä ottelun jälkeen. ”Etenkin ensimmäinen vaihto onnistui täydellisesti ja Aleksi kiitti luottamuksesta maalaamalla. Jokainen pelaaja näytti tällä pelillä että osaa pelata ja pystyy pärjäämään Kakkosen tasolla. Harmi että vasta viimeiseen peliin tuli nappisuoritus!”

Kausi on nyt pelien osalta taputeltu, ja jäljellä on enää perinteinen palkintogaala, joka järjestetään ensi lauantaina 12.10. klo 16 alkaen Ravintola Kaijakassa.  Gaalassa palkitaan kauden parhaat pelaajat kaikista TamUn  aikuisjoukkueista. Tervetuloa!

40 Iivari Värtinen
22 Joona Rahikka
35 Alex Kivimäki
36 Roope Lappalainen vaihtoon 77’
42 Matias Kivikko
45 Robbie Azodo
51 Anton Tuominen vaihtoon 46’
55 Anton Ropa C keltainen kortti 66’
63 Ville Koski
67 Haruka Doyu
94 Miska Hirvonen vaihtoon 46’
70 Roope Paunio
44 Idrissa Camara vaihdosta 46’
74 Rasmus Virtanen
77 Doni Arifi
82 Aleksi Ahmala
85 Matias Viitanen keltainen kortti 85’ vaihdosta 77’
93 Martin Salin vaihdosta 46’