Perjantaina sarja­jumbon kimppuun Espooseen

31/08/2017
Otteluennakko

Tampere United on kahdessa edellisessä ottelussa saanut vastaansa sarjan kärkijoukkueet, mutta perjantaina vastus haetaan sarjataulukon toisesta päästä, kun Sinipaidat matkustavat Etelä-Espoon Pallon vieraaksi Matinkylään. Espoolaisjoukkue on pitänyt sarjan perää käytännössä koko kauden ajan, ja on saanut tililleen vain 8 pistettä kahdella voitolla ja kahdella tasapelillä. Vaikka EsPan tilanne vaikuttaa toivottomalta, sen putoaminen Kolmoseen ei ole vielä muodollisesti varmistunut, ja perjantain ottelu alkaa olla espoolaisten viimeinen mahdollisuus kääntää kurssi. Myös TamUlle voitto olisi tärkeä, sillä se veisi Sinipaidat hyvin lähelle sitä hetkeä, että sarjassa säilyminen olisi täysin varmaa.

Kun TamU ja EsPa kohtasivat edellisen kerran, myös TamU oli sarjataulukossa hankalassa tilanteessa, sillä pisteitä oli tilillä vain neljä kauden viidestä ensimmäisestä kohtaamisesta. Jälkeenpäin onkin mukava analysoida, että sarjan heikoimman joukkueen kohtaaminen osui Sinipaidoille hyvään kohtaan. EsPahan kaatui Tammelan illassa maalein 5–2 (4–2) värikkäiden vaiheiden jälkeen, ja tästä alkoi samalla seitsemän tappiottoman ottelun putki.

Alkuasetelmista huolimatta EsPaa ei voi missään nimessä aliarvioida. Se on ajoittain laittanut jopa sarjan kärkipään joukkueita lujille, mistä ehkä paras esimerkki on kärkijoukkue SalPan kolmen viikon takainen nihkeä 2–3 (1–1) -voitto EsPasta 88. minuutin maalilla. Myös Tampere Unitedia vastaan espoolaiset näyttivät osaavansa tilaisuuden tullen hyökätä aivan mallikkaasti, mutta murheellinen maaliero 22–48 kertoo, missä päässä kenttää joukkueen ongelmat ovat olleet. Lähes kolme päästettyä maalia ottelua kohden on tietenkin aivan liikaa.

Edellisen kohtaamisen jälkeen EsPa on saanut riveihinsä yhden merkittävän lisän, kun ilmeisestikin loukkaantumisista alkukaudella kärsinyt Saloum Faal on ollut mukana heinäkuun lopulta alkaen. Gambian maajoukkueessakin neljä ottelua pelannut vasta 22-vuotias vikkelä laitahyökkääjä on tehnyt pelaamissaan kuudessa ottelussa peräti neljä maalia, ja muodostaa selkeän hyökkäyspelotteen. Nuori keskikenttäpelaaja Patrik Pykälä-Aho puolestaan joutuu jättämään ottelun väliin korttitilin täyttymisen takia.

Myös Tampere Unitedilla on yksi pelaaja pelikiellossa, sillä Leroy Maluka otti SalPa-pelissä jo neljännen varoituksensa kuudessa ottelussa, ja joutuu näin ollen huilaamaan EsPa-ottelun. Lisäksi Mahdi Alin sekä Lauri Saaren vanhat jalkavammat vihoittelevat siihen malliin, että myös heiltä jää Espoon reissu tällä kertaa väliin. Myös Santeri Salomaan ja Juuso Auvisen loukkaantumiset pitävät heidät edelleen poissa kokoonpanosta.

”Todella kovia äijiä on sivussa, mutta tiedän ja uskon, että kuka tahansa kentällä onkin, hän antaa kaikkensa joukkueelle, seuralle ja faneillemme”, kommentoi päävalmentaja Mikko Mäkelä poissaoloja. ”Pelit vähenevät koko ajan, niin kaikkien täytyy vielä nauttia näistä yhteisistä hetkistämme.”

”EsPa majailee sarjataulukon häntäpäässä, mutta niin kuin on tällä kaudella huomattu, sarja on todella tasainen ja kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Juuri tästä syystä nyt jos koskaan mitataan Sinipaitojen henkistä kanttia, sillä tähänkin peliin täytyy jälleen kaivaa se iso sydän ja kova taistelutahto. Jos ja kun näin käy niin silloin tuloskin on hyvä”, uskoo päävalmentaja Mäkelä.

”Pelissä on isot panokset koska kolmella pisteellä olemme melko varmasti kuivilla sarjapaikan suhteen. Tämähän oli meidän kauden tavoite, joten tilanne tuo varmasti lisävirtaa peliin. Lähdemme taas parantamaan omaa peliämme, ja pyrimmekin saamaan ehjän 90-minuuttisen niin taktisesti, henkisesti kuin myös tuloksellisesti”, Mäkelä linjaa.

Myös TamU-TV matkustaa kauden toiseksi viimeiseen vieraspeliin. Ottelun selostuksesta vastaa toista kertaa tällä kaudella Tarmo Lyytikäinen, joka saa selostusparikseen ja kommentaattorikseen liigavuosina Tampere Unitedin kannattajien suureen suosioon nouseen Ville Lehtisen. Ottelulähetys alkaa puoli tuntia ennen ottelun alkue eli klo 18.00, jolloin paluun kotimaan kamaralle tehnyt Joonas Niemelä tekee odotetun paluun TamU-TV:n tiimiin, ja analysoi ottelun ennakkoasetelmia yhdessä Lyytikäisen kanssa.

Itse ottelu potkaistaan käyntiin Matinkylän tekonurmella klo 18.30. Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49