31.8.2017

 
 

Perjantaina sarja­jumbon kimppuun EspooseenTampere United on kahdessa edellisessä ottelussa saanut vastaansa sarjan kärkijoukkueet, mutta perjantaina vastus haetaan sarjataulukon toisesta päästä, kun Sinipaidat matkustavat Etelä-Espoon Pallon vieraaksi Matinkylään. Espoolaisjoukkue on pitänyt sarjan perää käytännössä koko kauden ajan, ja on saanut tililleen vain 8 pistettä kahdella voitolla ja kahdella tasapelillä. Vaikka EsPan tilanne vaikuttaa toivottomalta, sen putoaminen Kolmoseen ei ole vielä muodollisesti varmistunut, ja perjantain ottelu alkaa olla espoolaisten viimeinen mahdollisuus kääntää kurssi. Myös TamUlle voitto olisi tärkeä, sillä se veisi Sinipaidat hyvin lähelle sitä hetkeä, että sarjassa säilyminen olisi täysin varmaa.

Kun TamU ja EsPa kohtasivat edellisen kerran, my√∂s TamU oli sarjataulukossa hankalassa tilanteessa, sill√§ pisteit√§ oli tilill√§ vain nelj√§ kauden viidest√§ ensimm√§isest√§ kohtaamisesta. J√§lkeenp√§in onkin mukava analysoida, ett√§ sarjan heikoimman joukkueen kohtaaminen osui Sinipaidoille hyv√§√§n kohtaan. EsPahan kaatui Tammelan illassa maalein 5‚Äď2 (4‚Äď2) v√§rikk√§iden vaiheiden j√§lkeen, ja t√§st√§ alkoi samalla seitsem√§n tappiottoman ottelun putki.

Alkuasetelmista huolimatta EsPaa ei voi miss√§√§n nimess√§ aliarvioida. Se on ajoittain laittanut jopa sarjan k√§rkip√§√§n joukkueita lujille, mist√§ ehk√§ paras esimerkki on k√§rkijoukkue SalPan kolmen viikon takainen nihke√§ 2‚Äď3 (1‚Äď1) -voitto EsPasta 88. minuutin maalilla. My√∂s Tampere Unitedia vastaan espoolaiset n√§yttiv√§t osaavansa tilaisuuden tullen hy√∂k√§t√§ aivan mallikkaasti, mutta murheellinen maaliero 22‚Äď48 kertoo, miss√§ p√§√§ss√§ kentt√§√§ joukkueen ongelmat ovat olleet. L√§hes kolme p√§√§stetty√§ maalia ottelua kohden on tietenkin aivan liikaa.

Edellisen kohtaamisen jälkeen EsPa on saanut riveihinsä yhden merkittävän lisän, kun ilmeisestikin loukkaantumisista alkukaudella kärsinyt Saloum Faal on ollut mukana heinäkuun lopulta alkaen. Gambian maajoukkueessakin neljä ottelua pelannut vasta 22-vuotias vikkelä laitahyökkääjä on tehnyt pelaamissaan kuudessa ottelussa peräti neljä maalia, ja muodostaa selkeän hyökkäyspelotteen. Nuori keskikenttäpelaaja Patrik Pykälä-Aho puolestaan joutuu jättämään ottelun väliin korttitilin täyttymisen takia.

Myös Tampere Unitedilla on yksi pelaaja pelikiellossa, sillä Leroy Maluka otti SalPa-pelissä jo neljännen varoituksensa kuudessa ottelussa, ja joutuu näin ollen huilaamaan EsPa-ottelun. Lisäksi Mahdi Alin sekä Lauri Saaren vanhat jalkavammat vihoittelevat siihen malliin, että myös heiltä jää Espoon reissu tällä kertaa väliin. Myös Santeri Salomaan ja Juuso Auvisen loukkaantumiset pitävät heidät edelleen poissa kokoonpanosta.

”Todella kovia √§iji√§ on sivussa, mutta tied√§n ja uskon, ett√§ kuka tahansa kent√§ll√§ onkin, h√§n antaa kaikkensa joukkueelle, seuralle ja faneillemme”, kommentoi p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ poissaoloja. ”Pelit v√§henev√§t koko ajan, niin kaikkien t√§ytyy viel√§ nauttia n√§ist√§ yhteisist√§ hetkist√§mme.”

”EsPa majailee sarjataulukon h√§nt√§p√§√§ss√§, mutta niin kuin on t√§ll√§ kaudella huomattu, sarja on todella tasainen ja kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Juuri t√§st√§ syyst√§ nyt jos koskaan mitataan Sinipaitojen henkist√§ kanttia, sill√§ t√§h√§nkin peliin t√§ytyy j√§lleen kaivaa se iso syd√§n ja kova taistelutahto. Jos ja kun n√§in k√§y niin silloin tuloskin on hyv√§”, uskoo p√§√§valmentaja M√§kel√§.

”Peliss√§ on isot panokset koska kolmella pisteell√§ olemme melko varmasti kuivilla sarjapaikan suhteen. T√§m√§h√§n oli meid√§n kauden tavoite, joten tilanne tuo varmasti lis√§virtaa peliin. L√§hdemme taas parantamaan omaa peli√§mme, ja pyrimmekin saamaan ehj√§n 90-minuuttisen niin taktisesti, henkisesti kuin my√∂s tuloksellisesti”, M√§kel√§ linjaa.

Myös TamU-TV matkustaa kauden toiseksi viimeiseen vieraspeliin. Ottelun selostuksesta vastaa toista kertaa tällä kaudella Tarmo Lyytikäinen, joka saa selostusparikseen ja kommentaattorikseen liigavuosina Tampere Unitedin kannattajien suureen suosioon nouseen Ville Lehtisen. Ottelulähetys alkaa puoli tuntia ennen ottelun alkue eli klo 18.00, jolloin paluun kotimaan kamaralle tehnyt Joonas Niemelä tekee odotetun paluun TamU-TV:n tiimiin, ja analysoi ottelun ennakkoasetelmia yhdessä Lyytikäisen kanssa.

Itse ottelu potkaistaan käyntiin Matinkylän tekonurmella klo 18.30. Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.