Perjantaina panoksena paikka sarja­kärjessä ja Tampereen herruus

16/06/2022 TamU
Otteluennakko

Asetelmat perjantai-illan otteluun Ilves-Kissoja vastaan eivät voisi olla juuri kutkuttavammat, sillä joukkueet lähtevät peliin tasapisteissä Kakkosen B-lohkon kärjestä. Pyynikillä kesän toistaiseksi isoin ottelu käynnistyy klo 19.00, ja paikalle odotetaan huomattavasti suurempaa yleisömäärää kuin kauden aiempiin otteluihin.

TamU – Ilves-Kissat

  • Joukkueet ovat tasapisteissä sarjakärjessä ennen derbyä.
  • TamU ei ole hävinnyt yli kahteen vuoteen Pyynikillä, ja edellinen tappio tuli juuri Ilves-Kissoille.
  • Molemmat joukkueet ovat tehneet kaudella paljon maaleja ja puolustuksen tilkitsemisessä on vielä töitä. Perjantaille voi luvata paljon maaleja!

Rotaatiota on varmasti luvassa, mutta tasoon se ei vaikuta. Meillä ei ole tähtipelaajia, vaan tasaista laatua.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Vahva viime kausi ja remmin saaminen kasaan jo aikaisessa vaiheessa ovat varmasti puskeneet meitä eteenpäin. Nyt tärkeintä on pystyä kehittymään illasta toiseen.

- Arttu Haapala
Varakapteeni

En muista milloin olisi viimeksi Tampereella pelattu Kakkosen paikallispeli, jossa olisi sarjan ykkönen ja kakkonen vastassa. Toivotaan paljon yleisöä ja hyvää keliä Pyynikille.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Viime sunnuntaina TamU haki pisteet Kauniaisista 1–2-vierasvoitolla. Sinipaitojen ensimmäisen puoliajan dominanssi riitti siihen, että pisteet lähtivät Tampereelle. Tämä tarkoittaa, että sarjataulukossa TamU ja Ilves-Kissat lähtevät kärki­kamppailuun rinta rinnan samoista pisteistä. Molemmilla seuroilla riittää kunnianhimoa ylöspäin, ainakin jollain aikataululla. Ilves-Kissat on julistanut tavoittelevansa paikkaa Suomen korkeimmalta sarjatasolta, ja takaisin Veikkausliigaan kaipaavat myös TamUn kannattajat lauluissaan.

TamUn ja Ilves-Kissojen välillä on käyty ikonisia kamppailuja juuri Pyynikillä, jossa myös perjantain ottelu pelataan. Kaikkein maukkaimpana muistona Sinipaitojen kannattajille varmasti nousee kauden 2016 ottelu, jossa Ali Koljosen pommi varmisti TamUlle edellisen nousun Kakkoseen peräti 932 katsojan huutaessa.

Edellisen kerran TamU ja Ilves-Kissat kohtasivat kilpailullisessa ottelussa kaudella 2020. Koronan viivästämä kauden avaus kesäkuussa päättyi Sinipaidoille katkeraan tappioon, kun nopeasti otettu 2–0-johto suli lopulta 2–3-tappioksi. Syyskuun toisessa kohtaamisessa TamU oli vahvempi maalein 2–1. Tuo voitto piti nousuhaaveet vielä elossa, mutta kun Ilves-Kissat ei tiputtanut enempää pisteitä kaudella, jäivät Sinipaidat nuolemaan näppejään. TamUn alkukauden kompastelu kävi kohtalokkaaksi, ja Ilves-Kissat nousi Kakkoseen. Näytöstyylillä hoidetun seuraavan Kolmosen kauden päätteeksi TamU seurasi perässä.

Kauden 2020 kohtaamisista TamUn runkomiehistö on pysynyt hyvin pitkälti samana, mutta Ilves-Kissoilla vaihtuvuus on ollut suurempaa. Ilves-Kissoista TamUun täksi kaudeksi siirtyivät Ardian Kovaqi, Tomi Ylinen, Mika Ahonen ja Toni Toijala, joista kaksi jälkimmäistä onnistuivat maalinteossa Sinipaitojen verkkoon kaudella 2020.

Viime aikoina pelaajaliikenne joukkueiden välillä on ollut yksisuuntaista, mutta Ilves-Kissoistakin löytyy lukuisia aiemmin sinistä paitaa kantaneita pelaajia. TamU-taustaa löytyy Ville Puustiselta, Ali Al-Fatlilta, Jari Nikkilältä, Aleksi Sainiolta, Jussi Rasvalta ja Niklas Lindholmilta.

Tulivoimainen hyökkäys ja vuotava puolustus

Ilves-Kissojen talvikausi herätti suuria kysymysmerkkejä sivustaseuraajissa, sillä useita harjoitusotteluja jouduttiin pelaajapulan vuoksi perumaan. Joukkueeseen saatiin kuitenkin kokoon sarjakäyden kynnyksellä huhtikuussa, ja kauden alettua joukkue on päässyt hyvään vireeseen, ja erityisesti hyökkäyspeli on toiminut erinomaisesti. Myös viime kaudella Ilves-Kissojen alkukausi oli vahva, mutta loppukausi meni niin heikosti, että sarjapaikan säilyminen varmistui lopulta vain maalieron turvin. Nähtäväksi jää, jatkuuko Ilves-Kissojen vire tällä kaudella läpi kauden vai toistuuko viime kauden kaava.

Ilves-Kissat on tehnyt Kakkosen B-lohkossa selvästi eniten maaleja, yli kolme ottelua kohden. Lohkon maalitilaston kärjessä on joukkueen yhdysvaltalainen kärki Gerald Ben yhdeksällä osumalla. Ben oli harjoituskaudella myös TamUn ringissä mukana, mutta annetut näytöt ja oletettu palkkapyyntö eivät kuitenkaan kohdanneet Sinipaitojen budjettiin sopivalla tavalla. Viime kaudella Biran Jengin joukkuekaverina PK-35:ssa ollut pelaaja pääsi kuitenkin ehdoista sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa.

Kissojen toinen maalitehtailija on yksi sarjan kovimmalla meriittilistalla varustetuista pelaajista eli iranilainen Milad Zanidpour, joka on vastannut seitsemästä maalista tällä kaudella. Kokenut 35-vuotias pelaaja on pelannut 15 ottelua Iranin maajoukkueessa ja pitkään ammattilaisena eri puolilla Aasiaa. Nimekäs pelaaja on myös vielä viime kaudella Hakassa Veikkausliigaa pelannut Samuel Chidi, joka ei kuitenkaan ole ollut kokoonpanossa mukana toukokuun alun jälkeen. Niin ikään aiemmin Hakaa edustanut Erkka Helminen on myös huomionarvoinen pelaaja. Helminen operoi keskikentän keskellä.

Jos hyökkäyspeli on Ilves-Kissoilla ollut kunnossa, löytyvät joukkueen heikkoudet puolustuspelistä. Vain lohkon jumbona majaileva KaaPo on päästänyt tällä kaudella enemmän maaleja.

Vastustajan pelaajista TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa nostaa esiin Milad Zanidpourin.

”Zanidpour on varmaankin sarjan paras pelaaja. Varsinkin vasemman jalan kanssa pitää olla todella tarkkana.”

Terveenä ja hyvässä vireessä kärkikamppailuun

TamU pääsee perjantaina palaamaan kotikentälleen Pyynikille, josta onkin muodostunut Sinipaidoille kunnon linnake. Edellinen tappio kotitekonurmelta onkin yli kahden vuoden takaa juuri Ilves-Kissoja vastaan.

Sinipaidat on kärsinyt ajoittain flunssa-aalloista, mutta nyt sairastupa on tyhjä lukuunottamatta VJS-pelissä itseään loukannutta Aapo Sipposta. Erinomaisen terveystilanteen voi laskea ainakin osittain osoitukseksi joukkueen laajan taustaryhmän onnistumisesta. Myös Anton Bright vapautuu armeijan harmaista torstaina, joten kilpailutilanne joukkueessa on hyvä. Laaja rinki tulee arvoonsa erityisesti juhannusta edeltävässä pienessä ottelusumassa.

”Rotaatiota on varmasti luvassa, mutta tasoon se ei vaikuta. Meillä ei ole tähtipelaajia, vaan tasaista laatua”, Listenmaa sanoo.

Joukkueen kapteenistoon kuuluva Arttu Haapala odottaa jo malttamattomana perjantain kamppailua.

”Varmasti hieno tapahtuma, kun saadaan haastaa Pynsän pyhätöllä sarjakärki. Ei auta kuin nauttia täysin rinnoin”, Haapala maalailee.

TamUn pelaajisto asetti kauden alla tavoitteeksi kolmen parhaan joukossa olemisen, ja hyvin ovat pelit kulkeneetkin.

”Vahva viime kausi ja remmin saaminen kasaan jo aikaisessa vaiheessa ovat varmasti puskeneet meitä eteenpäin. Nyt tärkeintä on pystyä kehittymään illasta toiseen”, Haapala summaa.

Haapalan tavoin myös Listenmaa odottaa perjantaille hienoa jalkapalloiltaa.

”En muista milloin olisi viimeksi Tampereella pelattu Kakkosen paikallispeli, jossa olisi sarjan ykkönen ja kakkonen vastassa. Toivotaan paljon yleisöä ja hyvää keliä Pyynikille.”

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä perjantaina 17.6. klo 19.00. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 18.00 eli tunti ennen ottelun alkua, ja samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet, anniskelualueet ja Finesportsin pelipiste. Tule mukaan Pyynikille kärkikamppailun ja sinivihreään derbytunnelmaan!

Liput otteluun

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lippu kannattaa ostaa jo ennakkoon, sillä lippuluukuille muodostuu varmasti pitkät jonot ottelun alun lähestyessä.  Ennakkoon lipun voi ostaa Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

VIP-liput on jo myyty loppuun, joten niitä ei voi enää ostaa stadionin lipunmyynnistä.

Palvelut Pyynikin urheilukentällä

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo hodarigrillinsä Pyynikille ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn tuotteita. Vierasjoukkueen kannattajilla ei ole pääsyä tälle anniskelualueella, mutta heille on varattu oma anniskelualue aurinkokatsomossa pääkatsomoa vastapäätä. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoihin on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille avoinna oleva anniskelualue (alaikäiset vain huoltajan seurassa). Tämä anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

Kauden 2022 uutuutena Finesportsin pelialue palvelee kaikenikäisiä lapsista aikuisiin. Pääset nauttimaan erilaisista peleistä ja haasteista. Tarjolla on muun muassa pleikkapelejä ja pöytäfutista. Voit haastaaa pelien yhteydessä kavereita, muita osallistujia tai vaikkapa perheen jäseniä. Samalla pääset pilkistämään e-urheilun maailmaan.

Prematchit ja jälkipelit

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Suora ottelulähetys tarjolla Aamulehden tilaajille

Aamulehti näyttää ottelun tilaajilleen kello 19 alkaen. Suoraa lähetystä selostaa Lauri Olkkonen. Aamulehden suorat ottelulähetykset löytyvät osoitteesta aamulehti.fi/live.

Jalkapallo on kuitenkin parasta paikan päällä, joten tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2