Perjantaina odotettavissa fyysinen kamppailu sarja­pisteistä

28/07/2022 TamU
Otteluennakko

TamU palaa perjantaina kotipyhättöönsä Pyynikille, jossa vastaan asettuu porilainen Musan Salama. Heinäkuu on sujunut Sinipaidoilta alavireisesti, ja perjantaina vaaditaankin tiukka taisteluilme, jotta äärimmäisen tiukan kärkitaiston kannalta tärkeät pisteet pysyvät Tampereella. MuSalla puolestaan alkaa olla käsillä kriittiset hetket, jos ja kun se mielii vielä mukaan kärkitaisteluun.

TamU – MuSa

  • Odotettavissa on yksi kauden haastavimmista kotiotteluista.
  • TamU on ottanut heinäkuun kolmesta ottelusta vain yhden pisteen sarjan hännille romahtaneesta EPS:stä.
  • MuSa on heinäkuussa voittanut kärkipään joukkueista Klubi 04:n, SalPan ja HJS:n.

Odotan yhtä vaikeimmista peleistä, mitä meillä on Pyynikillä ollut. MuSa puolustaa hyvin tiiviinä pakettina, ja siellä on taitavia ja juoksuvoimasia pelaajia, jotka lähtevät nopeasti vastahyökkäyksiin.

- Joonas Rantala
Laitapelaaja

Vastustajan pelityyli on samanlainen kuin meillä. Joukkue joka voittaa enemmän ykkös- ja kakkospalloja tulee olemaan vahvoilla. Kokoonpano pitää valita sen mukaan

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

MuSa on tänä vuonna ollut TamUlle tuttu vastus. Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja molemmilla kerroilla Sinipaidat vei pidemmän korren. Toukokuun sarjaotteluun TamU lähti joukkueen sairastelusuman myötä hyvin siipirikkoisena ja kakkosjoukkueen pelaajilla täydennettynä. Tuolloin TamU sai väännettyä 2–1-vierasvoiton kovan taistelun jälkeen, ja samanlaista venymiskykyä kaivataan myös perjantaina.

Vaikka TamUlla on alla useampi voitto MuSasta ei ylimielisyyteen ole tippaakaan varaa. Porilaisjoukkue lähtee perjantain otteluun hyvässä vireessä. Viimeisen neljään otteluun mahtuvat voitot sarjan kärkipään joukkueista HJS:sta, SalPasta ja Klubi 04:sta, ja ainoa tappio on tullut paikallisottelussa Jazzia vastaan. Vaikka MuSa löytyykin sarjan keskikastista viisi pistettä TamUa vähemmän keränneenä, on joukkue tehnyt yhden maalin enemmän ja päästänyt yhden vähemmän kuin Sinipaidat.

MuSan maaliahneimmat pelaajat ovat tällä kaudella olleet viiden maalin Jussi-Pekka Rämä ja TamUakin vastaan osunut Jordan Faria, jolla maalisaldo näyttää neljää.

MuSaa viime kaudella Ykkösessä edustanut Joonas Rantala ennustaa perjantain kamppailusta hankalaa.

”Odotan yhtä vaikeimmista peleistä, mitä meillä on Pyynikillä ollut. MuSa puolustaa hyvin tiiviinä pakettina, ja siellä on taitavia ja juoksuvoimasia pelaajia, jotka lähtevät nopeasti vastahyökkäyksiin. Erikoistilanteissa saadaan myös olla tarkkana.”

Kurssia kääntämään

Heinäkuu on ollut TamUlle vaikea kuukausi, eikä kolmesta ottelusta ole ollut tuomisina kuin yksi tasapelipiste Espoon vierailulta. Vaikka kuntopuntari on valahtanut lohkon häntäpäähän, on kaikki edelleen omissa käsissä. Ottelun enemmän pelannut kärkikaksikko Ilves-Kissat ja Klubi 04 ovat vain kahden pisteen karkumatkalla. Ylipäätään lohkon tilanne on kutkuttava, sillä kaikki kuusi kärkijoukkuetta ovat vain kolmen pisteen sisällä toisistaan. 

Jos TamU joutui lähtemään toukokuun otteluun vajaamiehisenä, tässä kohtaa kokoonpanotilanne on hyvä. Arttu Haapala ja Ali Aitbenzanzoun ovat varoitustilin täyttymisen vuoksi sivussa, ja Mauno Sirénin pelikunto selviää vasta torstain treeneissä, mutta muutoin koko miehistö on käytettävissä perjantaina.

Joonas Rantala kuvaa, ettei joukkueen fiilis luonnollisestikaan ole paras mahdollinen huonojen tulosten takia, mutta näyttöhalut ovat kasvaneet entistä suuremmiksi.

”Kaikki haluavat varmasti kääntää kurssin, ja tiedetään, että pystytään paljon parempaan, mitä viime peleissä ollaan esiinnytty. Kotivoitto mielessä lähdetään perjantaita kohti.”

Perjantaina Rantalalla on vastassa paljon tuttuja pelaajia, mikä tuo oman erityislatauksensa otteluun. Kaikkein tutuin MuSa-pelaaja on oma veli Juuso Rantala. Vaikka veljekset muuten puhuvat paljon jalkapallosta keskenään, on keskinäisen ottelun lähestyessä aihe jäänyt sivuun.

”Kyllä sitä tulee aika paljonkin puitua molempien joukkueiden pelejä ja vastustajia. Keskinäisten kohtaamisten lähestyessä ollaan kuitenki aika hiljaa tai sitten puhutaan muista asioista kuin futiksesta.”

Taistelupeli tulossa

TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa odottaa perjantain ottelusta kovaa taistoa, jossa kaksinkamppailujen merkitys korostuu.

”Vastustajan pelityyli on samanlainen kuin meillä. Joukkue joka voittaa enemmän ykkös- ja kakkospalloja tulee olemaan vahvoilla. Kokoonpano pitää valita sen mukaan”, Listenmaa puntaroi.

Sekä joukkueet että valmentajat ovat tuttuja toisilleen, joten Listenmaa ei odota perjantaille suuria yllätyksiä.

”Valmentajien tehtävässä korostuu, kumpi joukkue syttyy paremmin ja haluaa voittaa enemmän. Tahto ja tappelu korostuvat.”

Vaikka taistelutahto onkin teemana tulevaan otteluun, toivoo Listenmaa perjantain päättyvän juhlatunnelmissa.

”Koitetaan saada kivat bileet perjantai-illaksi Pyynikille niin siitä on sitten hyvä jatkaa viikonlopun viettoon.”

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä perjantaina 29.7. kello 19.00. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo kello 18.00 eli tunti ennen ottelun alkua, ja samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet, anniskelualueet ja Finesportsin pelipiste.

Liput otteluun – myös loppukauden kausikortit myynnissä stadionin lipunmyynnissä

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lippu kannattaa ostaa jo ennakkoon, sillä lippuluukuille muodostuu varmasti pitkät jonot ottelun alun lähestyessä. Ennakkoon lipun voi ostaa Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

Loppukauden kausikortit ovat myynnissä Pyynikin urheilukentän portilla sijaitsevalla lipun­myynti­pisteeltä. Loppukauden kausikortit maksavat aikuisilta 50 € ja alennusryhmiltä 35 € (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lisäksi naisten edustusjoukkueen tukikausikortit ovat myynnissä hintaan 20 €.

Kausikortti kattaa kaikki 6 jäljellä olevaa Tampere Unitedin miesten edustusjoukkueen kotiottelua Kakkosen B-lohkossa, sekä lisäksi mahdolliset 1–2 jatkosarjan kotiottelua. Kaikki ottelut pelataan Pyynikin urheilukentällä. Kausikortin ostamalla säästät irtolippuihin verrattuna!

Palvelut Pyynikin urheilukentällä

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo hodarigrillinsä Pyynikille tähänkin otteluun. Tällä kertaa savustetusta raakamakkarasta valmistetun hodarin lisukkeiksi tulee paahdettua paprikaa ja valkosipulimajoneesia.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue (alaikäiset vain huoltajan seurassa). Tämä anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

Kauden 2022 uutuutena Finesportsin pelialue palvelee kaikenikäisiä lapsista aikuisiin. Pääset nauttimaan erilaisista peleistä ja haasteista. Tarjolla on muun muassa pleikkapelejä ja pöytäfutista. Voit haastaaa pelien yhteydessä kavereita, muita osallistujia tai vaikkapa perheen jäseniä. Samalla pääset pilkistämään e-urheilun maailmaan.

Prematchit ja jälkipelit

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Otteluisäntänä Tapola

Otteluisäntänä toimii Tapola Oy Lihanjalostustehdas, joka on toimittanut jo vuosien ajan makkarat myös Tampere Unitedin otteluihin. Tapola on toiminut Tampereella jo vuodesta 1953 saakka, ja nykyinen moderni lihanjalostustehdas sekä suosittu mustamakkarabaari sijaitsevat Harjuntaustassa.

Suora ottelulähetys tarjolla Aamulehden tilaajille

Aamulehti näyttää ottelun tilaajilleen kello 19 alkaen. Suoran ottelulähetyksen selostaa Lauri Olkkonen. Aamulehden suorat ottelulähetykset löytyvät osoitteesta aamulehti.fi/live.

Jalkapallo on kuitenkin parasta paikan päällä, joten tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49